Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2016 18:59
Edice

XXX.XXX.96.30

Dobrý den,
jak se zbavit rzi na srsti králíka? Děkuji.

6.8.2016 22:02
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Dobrý den,
pokud už ji králík má, tak musíte počkat až přelíná.
Rez většinou vzniká, když jsou králíci vystaveni nadměrnému slunečnímu svitu.
Některé barevné rázy jsou na to náchylní.Tak že pokud možno zastínit.
Samci to někdy mívají i od moči.

8.8.2016 13:16
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.58

Pro lepší pochopení "nadměrného slunečního svitu". Ideální je mít králíkárny pod střechou, do králíkárny VŮBEC nesmí jít přímé světlo. Králíkárny co nemám v králičinci pod střechou, kam přímé světlo vůbec nevede, mám celodenně přehozené starým prostěradlem, střecha má 30čísel přesah, takže tam prostor pro cirkulaci vzduchu je. Odkrývám až je slunko za barákem a přes noc.

8.8.2016 13:17
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.58

Černí a modří králíci jsou hrozní, tam stačí i den nezakrytí a už mají rezavé čumáky. Havany drží barvu o něco déle, ale není to takový rozdíl. Ještě že tam mám jen chovné samce, i tak to ale štve, fešákama se přece každý chlubíme jako první...

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2016 14:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

Králíci reznou i vlivem línání, odumřelá srst rezne, ale reznutí je dáno i geneticky.Chovám Aljašky a Havany, mám je sice pod ořešáky a ještě zastíněné rohožemi, ale přesto na ně chvílemi slunce svítí.N2které linie nereznou ani když na sluníčku leží, hlavně ráno a někteří reznou i když na ně nesvítí.

13.8.2016 22:25
Edice

XXX.XXX.96.30

Ano, můj Vm samec má rez i když na něj slunce nesvítí, též mám králikárny schované pod přístřeškem. Děkuji všem! :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík