borax
napsal(a):
100kg? Větší množství?
Kolik ušetříte proti drobnoprodeji?200kč?
No a dopravce vezme minimalne 350kč.
Větší množství je tuna.
Jinak na to zapomeňte a kupte v osevě.
100 kg byl jen příklad. Samozřejmě bych vzala o dost více. Uvedla jsem to jen pro rejpaly. Ostatním určitě stačí dotaz ohledně toho, u koho nakupují pro svůj velký chov.
Ptala jsem se na tipy na prodejce. Děkuji Vám.
awake
napsal(a):
Koukněte třeba zde - http://www.lihne.cz/cs/27-doprava-zbozi.html
http://www.lihne.cz/krmiva-pro-hospodarska-zvirata/krmiva-pro-kraliky/.
Děkuji Vám mnohokrát! Podívám se na to :).
Máme výstavní chov zakrslého a malého plemene. Jsme spokojeni s granulemi fy Berkel z Německa. Distrubutor pro ČR je fy Apetit Jindry Šípa (předseda Klubu zakrslých králíků ČR a posuzovatel). Na Moravu se granule zaváží společně se zásobováním zverimexů kam dodává fy Apetit zboží. Stav králíků byl letos i ke 150ks a necháváme si zavážet zhruba co dva měsíce několik metráků.
Jinak přímo v Brně máte zástupce granulářské firmy, Jirku Jahodu. Tam lze taky domluvit dodání domů.
Kratina

XXX.XXX.11.8
bronda
napsal(a):
V předchozím odkazu je v nabídce granulované seno od firmy Bocus 25 kg za cca 250 Kč, resp. granulovaná vojtěška. Máte s tím někdo zkušenosti? Zajímala by mne denní spotřeba a ekonomie krmení stylem granule (resp. s jádrem) + granulované seno.
Krmím granule + vojtěškové granule a ušetřím o hodně víc než když jsem krmila jenom granule (resp. Jadrem).40kg pytel vojtěšky vyjde na necelych 400kč.
kerrynekk
napsal(a):
Krmím granule + vojtěškové granule a ušetřím o hodně víc než když jsem krmila jenom granule (resp. Jadrem).40kg pytel vojtěšky vyjde na necelych 400kč.
Této kalkulaci poněkud nerozumím. Vojtěška Vám cenově vyjde stejně jako granule a jádro je ještě výrazně lenější. Nebo jste měla na mysli, že ušetříte na seně? V dotazu mi šlo o to, lze-li krmením granulovaného sena ušetřit na manipulaci s objemnými balíky sena. Otázkou je jak by se na tento způsob krmení dívali králíci!
bronda
napsal(a):
Této kalkulaci poněkud nerozumím. Vojtěška Vám cenově vyjde stejně jako granule a jádro je ještě výrazně lenější. Nebo jste měla na mysli, že ušetříte na seně? V dotazu mi šlo o to, lze-li krmením granulovaného sena ušetřit na manipulaci s objemnými balíky sena. Otázkou je jak by se na tento způsob krmení dívali králíci!
Myslela jsem tím že ušetřím na seně, protože senem skoro vůbec nekrmím. Od té doby co dávám vojtěšku sena se skoro ani nedotknou.
kerrynekk
napsal(a):
Taky může záležet na kvalitě. Jednou jsem koupila od jiného výrobce a králíci se toho ani nedotkli.
Můžete prosím uvést konkrétní výrobce vojtěškových granulí, kteří se osvědčily a kteří ne. Také jsme cca půl roku přidávali vojtěškové granule, problém byl však s jejich kvalitou, odhadem 20 % objemu byl prach a rozdrcené granule. Tudíž před krmením bylo zapotřebí vše přesít.
Děkuji.
jan.kvapil
napsal(a):
Můžete prosím uvést konkrétní výrobce vojtěškových granulí, kteří se osvědčily a kteří ne. Také jsme cca půl roku přidávali vojtěškové granule, problém byl však s jejich kvalitou, odhadem 20 % objemu byl prach a rozdrcené granule. Tudíž před krmením bylo zapotřebí vše přesít.
Děkuji.
Jak budu doma tak se vám podívám. Mají jen jednu nevýhodu, když se balení otevře jsou krásně tmavě zelené ale po několika dnech vyschnou. Každopádně prach tam skoro žádný není, jen pár tozdrcených granulí na dně pytle.
Dobrý den, skončil dovoz granulí panem Soukupem, okolo Třebíče jsem nenašla prodejce Bocus Letohrad, se kterýma mám zkušenost.V Letohradu mi poradili kdo si k nim jezdí pro granule a mě vyhovovala firma Chovservis H.K., ochotně mi vyhověli, syn zde bydlí, vyzvedne 10 pytlů a přiležitostně přiveze, jezdí tam i chovatelé koní, takže to může být i ve Vašem okolí.
Granule od Bocus Letohrad jsem bral, kvalita dobrá, téměř bez prachu, když jsem s nimi začínal, králíci po nich šli jak divý. Před tím sem bral ze ZZN, nevím už dodavatele. Bocus měl na výběr, kojící a březí, odstav, výkrm s léčivem a bez. Přestal jsem tyto granule brát protože jsem snížil rapidně stav králíků a přešel z části na klasiku 50:50. Teď si vystačím s granulemi od Cerea Pardubice někomu to s nimi funguje někomu ne. Granule z Bocusu doporučuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já tedy z Bocusu už nikdy!

hokrví
napsal(a):
Kdy jste krmila granulema.
Kupovala jsem v červnu nebo červenci, na štěstí jen jeden pytel.Chtěla jsem vyzkoušet.
Je třeba mít možnost srovnání.
Pokud je ze všeho nejdůležitější cena...?!
Kůžkaři nabizeli jak Bocus, tak Deheus.
Když jsem chtěl větší množství Deheus krmiva, nastal pláč...jak na tom nic nemají.
Tlačili hlavně Bocus ( dost na sílu ).
Moc jsem z toho radost neměl, ale vzal jsem pytel.
A to byl jeden pytel! První a poslední!
Už jim ( kůžkařům )nedávám ani kůže.Jsou to veksláčtí z *rdi
Na kabaretní čísla u výkupu ( opět pláč ), nemám náladu!
Je to tak rok stará záležitost. Možná výrobce granulí vylepšil recepturu.
Už to nezjisťuji.
hokrví
napsal(a):
Granule od Bocus Letohrad jsem bral, kvalita dobrá, téměř bez prachu, když jsem s nimi začínal, králíci po nich šli jak divý. Před tím sem bral ze ZZN, nevím už dodavatele. Bocus měl na výběr, kojící a březí, odstav, výkrm s léčivem a bez. Přestal jsem tyto granule brát protože jsem snížil rapidně stav králíků a přešel z části na klasiku 50:50. Teď si vystačím s granulemi od Cerea Pardubice někomu to s nimi funguje někomu ne. Granule z Bocusu doporučuji.
Bocus neberete par let ale doporučujete vy jste asi taky pěkna pecka. Zašínam pochybovat o tom že jste někdy měl farmu.
Je mi už z vas některych chovatelu špatně.
jardagin
napsal(a):
Bocus neberete par let ale doporučujete vy jste asi taky pěkna pecka. Zašínam pochybovat o tom že jste někdy měl farmu.
Je mi už z vas některych chovatelu špatně.
Tak pojdte do mě. Jeden tady že ho to nezajíma ale poctivě to tady tyto vlakna čte, pak se blbě navaží. Místo aby radil a nalakal nove chovatele tak blbě kritizuje.
Další tady keca co nebere ale doporučuje. atd..
Další si myslí že ma legitku chovatele že je nej a všichni jsou radoby chovatele a blbc.... ale oni jsou nej. povíšení lide.
Než mi někdo napíše hovad... tak se laskavě podívejte do zrcadla.
skodovak
napsal(a):
Cerea už tedy taky nikdy...
Přátelé málo kdo ví žě ZZN Pardubice ještě cca před dvěma roky nevím přesně nedělaly výrobu ale dělaly to v N.Bydžov a ZZN Kutná Hora tam ještě do ted dělaj místo granulí šrot a co N.B zavřely tak v Pardubicích udělaly novou technol. na výrobu a je to docela dobré i snad cena 9,50 by šla.
Pane jardagin, já jsem vám nabídl schůzku, ale nebyl zájem což nijak nekritizuji. Pana Kočára sem se na vás letmo zeptal, přešel to bez jediného slova. Granule z bocusu jsem naposledy bral asi 2 - 3 roky zpět, jel sem tím směrem tak jsem vzal pár pytlů. Proč udělat rozbor bobků kvůli čemu jste mě tu vláčel popsal na fauně pan Zadina. Vaše některé výroky, hlavně směrem na slováky jsou úplně mimo. Jsme lidé kteří něco píší a ti co to čtou moc rychle mnohdy opomenou podstatu věci a reagují zbytečně agresivně.
Bocus vyzkoušený nemám, granule v podstatě dávám jen ve výkrmu (a ještě míchané s ovsem a ječmenem), jednou jsem přidávala kojícím samicím.
Když to shrnu: granule z agrovýkupu (Mor.Budějovice) - pěkně zelené, ale očividně samá vojtěška, králíkům nijak zvlášť nechutnaly (totéž přímo vojtěškové granule - mám je tu pro koně a prasata, tak jsem je zkusila přimíchat a většinou zůstávaly v misce, ale možná je to dáno velikostí, jsou to dost "válce", takže je králíci musí spíš ukusovat a to se jim třeba nechtělo, nevím
Granule ADW Agro - králíci je žrali, ale že bych po nich nějak zázračně rostli, to se říct nedá, průměrná doba výkrmu byla cca 4 měsíce, aby na králíkovi "něco bylo".
Versele Laga - Country Best - moc velký zájem o ně neměli, měla jsem jen jeden pytel, tak jsem ho spíš zkrmila kojícím samicím (spolu s ovsem)
De Heus - Klasik bez léčiva - jednoznačně nejlepší, chutné, bez prachu, zvážila jsem králíky ve třech měsících věku a měli 3 kila živé váhy (možná náhoda, nevím, vyzkoušeno pouze u dvou vrhů)
Co se týče Bocusu, mám tu od nich pytel jablečných výlisků (primárně do směsi pro prasata), jsou pěkné, voňavé. S granulemi či jinými jejich výrobky zkušenosti nemám.
Teď mám nové chovné králíky, krmím granule Biostan KBO + oves, dokud jsem míchala (1:1,5) granule a normální, tak granule žrali a oves vylupovali, teď míchám s nahým a přednostně vyžírají oves. Tak nevím

skodovak
napsal(a):
Momentálně to bylo stejně cílené.. Takže obrázek si každý udělá.
Jinak nevím proč se stále řeší krmit sr...y když kvalita stojí mnohdy i méně nebo stejně. Max o pár málo korun víc.
No a jak mají lidé vědět když koupí granule o kterých si myslí že jsou kvalitní, že jsou to jak píšete sra...čky?Podle čeho se vybírají kvalitní granule?

Však já taky nic nepíši o jedněch granulí.Jen se ptám jak poznat kvalitní granule.Podle referencí?Tož nevím, někdo chválí např.Bocuc, podle mě dobré nejsou.Někdo nadává na Energys, druhý je chválí.Zde jsem na rozpacích, moc dobře je králíci nepřijimají.. atd.atd..Tak tady reference moc nepomůžou.A když pominu cenu?Chci velmi kvalitní granule Tak které to jsou?
napsal(a):
Však já taky nic nepíši o jedněch granulí.Jen se ptám jak poznat kvalitní granule.Podle referencí?Tož nevím, někdo chválí např.Bocuc, podle mě dobré nejsou.Někdo nadává na Energys, druhý je chválí.Zde jsem na rozpacích, moc dobře je králíci nepřijimají.. atd.atd..Tak tady reference moc nepomůžou.A když pominu cenu?Chci velmi kvalitní granule Tak které to jsou?
Tak kvalitní granule se asi poznají podle toho, že je králíci (nebo jakákoli zvířata) přijímají s chutí, nemají po nich žádné zdravotní ani jiné problémy a adekvátně prosperují (tj. ti ve výkrmu řádně rostou, ti chovní netloustnou, kojící nehubnou atd atd...)
Já jsem popsala svou zkušenost se 4 značkami, spokojená jsem byla de facto pouze s Klasikem (přestože z těch předchozích neměli problémy, jakž takž je žrali, ale v podstatě efekt výkrmu byl stejný, jakobych krmila obilím)
Cenu neřeším u ničeho, radši koupím 20kg pytel za 300, když vím, že jsou ok, než 30kg za 200, když je to "jen žrádlo" a nic z toho

Mě je taky celkem jedno jestli dám za pytel 250 nebo 300, ale nemůžu přece kupovat všechny značky abych zjistila ty nejlepší.Tím nemyslím jen sebe.Tak tady se nedozvíme které jsou nejlepší a tím pádem je tato diskuze naprosto na nic.
Ono to složení mají výrobci +- stejné.
Záleží na velikosti, trvdosti, ale hlavně na " králičí chuti".Ano musí jim chutnat a taky musí po nich přibírat na váze ( tedy u výkrmu ).
Cena je taky +- stejná, ale při větším odběru se lze domluvit s výrobcem.
Třeba závoz na místo v ceně atd.
Radit tady co je nejlepší pro daný chov je taky dost těžké.
Jiná nabídka výrobců je na Moravě a jiná v Čechách.
Převážet krmivo přes půl republiky...
Já teď krmím Kelečsko a.s.( jsem velmi spokojen ), A feed a dojíždím De-heus.
Posledního výrobce se pokusím nahradit jiným...nějak se mi to nezdá
hokrví
napsal(a):
Snad granule De-Heus jsou dobré, mám na zkoušku DE-Heus optomum - bez léčiv, ale zkrmil jsem zatím 6 kg, tak že nemám co posuzovat. Skouším na doporučení, uvidíme tak asi za měsíc.
Pane, vy že jste měl farmu .Jeden z největších vyrobcu v naši zemi a vy je testujete teprve ted. Vy jste další kecal. Jak jsem vam napsal další česky vychcanek.
napsal(a):
Nadava se proto že se kupuji vykrmaky a dava se to samicím atd. Bocus je brak a to mam od znameho ktery s nimi krmil několik let.

To že je Bocuc brak vím po zkrmení jednoho pytle a nemám to od žádného známého, na rozdíl od Vás.Na můj příspěvek jste reagoval zbytečně.Už jsem o tom psala jednou, jak čtete?
jardagin
napsal(a):
Pane, vy že jste měl farmu .Jeden z největších vyrobcu v naši zemi a vy je testujete teprve ted. Vy jste další kecal. Jak jsem vam napsal další česky vychcanek.
Já testuji granule, vy přestavujete vaše chovatelské zařízení a k vašim fotkám nezapomeňte napsat aby je nikdo nepoužíval, ono by se z nich mohlo někomu udělat zle.
Ja beru bocus a nemužu si stěžovat, granule míchám s ječmenem a ovsem a králíci pěkně rostou, beru i granule pro kojíci samice a jsou ve velmi dobre kondici.Ted sem važil samici po odstavu měla 7 mladých a vážila 6,7kilo plemeno Moravsky modrý.bral sem i afeed ale v nich bylo hodne prachu.takže každymu pasuje něco jinýho.
dany74
napsal(a):
Dobrý den a kde všude na Moravu se ty granule naváží, jsem z okresu Vsetín.
Na Vsetínsku máte řadu možností. Jen z toho, co vím, resp. jsem odzkoušel. Místní je Kelečsko. Hrachovec prodává Hlučín a Opavu (Babiš), zaváží se (povětšinou zdarma) Energys (Líhně cz), Berkel Futter (od Apetitu). Při rozumném množství se dá dohodnout Mifuma. Někteří chovatelé hromadně dováží Troubky.
dany74
napsal(a):
No já myslel apetit pro zakrslíky, do těch zverimexu...jinak jezdím do Přerova na burzu a tam pro ně nic extra nemají...jen vykrm a to pro zakrslíky asi moc nebude...
Berkel Futter Light (Apetit) pro zakrslíky i pro malé plemeno si nechávám vozit domů (Vidče). Když vezmu 3 pytle, je doprava zdarma.
Skuste kontaktovat tohto predajcu rada pomoze :) http://www.agrohase.sk/.