Speciálka klubu chovatelů Kuních, Ruských a Siamských králíků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2016 11:53
bronda

XXX.XXX.98.84

Všechny zvu na naši speciálku do Křenovic u Slavkova dne 22.10.2016. Dopoledne posouzení, odpoledne výstava. Výstava je tradičně pořádána společně s kluby Rhonských králíků a Anglických strakáčů.

Chovatel Lada

14.10.2016 12:20
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

bronda napsal(a):
Všechny zvu na naši speciálku do Křenovic u Slavkova dne 22.10.2016. Dopoledne posouzení, odpoledne výstava. Výstava je tradičně pořádána společně s kluby Rhonských králíků a Anglických strakáčů.

Můj názor: k propagaci těchto plemen, dělat klubovou výstavu při větší výstavě = Přerov, Lysá nad Labem atd...

14.10.2016 12:35
bronda

XXX.XXX.98.84

Chovatel Lada napsal(a):
Můj názor: k propagaci těchto plemen, dělat klubovou výstavu při větší výstavě = Přerov, Lysá nad Labem atd...

Všechno je to o penězích. Velké výstavy jsou drahé. Ale i tam je třeba vystavovat.

Chovatel Lada

14.10.2016 12:42
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

bronda napsal(a):
Všechno je to o penězích. Velké výstavy jsou drahé. Ale i tam je třeba vystavovat.

Já jen že když to bude při větší výstavě, tak si tyto plemena, členů klubu prohlídne víc chovatelů.

14.10.2016 13:37
marvan

XXX.XXX.233.27

Chovatel Lada napsal(a):
Já jen že když to bude při větší výstavě, tak si tyto plemena, členů klubu prohlídne víc chovatelů.

Tak na národních se tyto plemena vždy prezentují, takže se je chovatelé, kteří mají zájem, mohou určitě prohlídnout.
Speciálky to je vždy trochu něco jiného, jak přes výběr posuzovatelů, vlastní servis, společné setkání chovatelů, vlastní časový harmonogram výstavy, vlastní termín, atd, atd. No a kdo má o plemeno zájem, tak si svojí speciálku určitě najde a navštíví.

14.10.2016 23:53
awake

XXX.XXX.115.224

Škoda že je to tak daleko.

15.10.2016 00:22
bronda

XXX.XXX.98.84

awake napsal(a):
Škoda že je to tak daleko.

Příští rok to bude v Blatné.

15.10.2016 15:29
bronda

XXX.XXX.98.84

Teď jsem si všimnul, že fotka siamáka v úvodním příspěvku nemá zrovna ukázkovou kresbu hlavy. Takže několik dalších. Zato ten modrý siamák z úvodního příspěvku měl v roce 2012 v Sömerdě 97 bodů.

16.10.2016 04:02
awake

XXX.XXX.115.224

bronda napsal(a):
Příští rok to bude v Blatné.

To už je lepší. To mám blíž. To už je jen 162 km

18.10.2016 19:17
marvan

XXX.XXX.233.27

Na výstavě by mělo klubem Ku, R, Si vystaveno cca 110 králíků.
Rhönských cca 80 ks + cca 60 - 70 ks ostatní v rhönské kresbě (zakrslí, berani), tj. celkem za klub cca 150 králíků.
Anglických strakáčů bude cca 30 - 40 ks.
Celkem bude na výstavě necelých 300 ks králíků.

18.10.2016 19:35
bronda

XXX.XXX.98.84

marvan napsal(a):
Na výstavě by mělo klubem Ku, R, Si vystaveno cca 110 králíků.
Rhönských cca 80 ks + cca 60 - 70 ks ostatní v rhönské kresbě (zakrslí, berani), tj. celkem za klub cca 150 králíků.
Anglických strakáčů bude cca 30 - 40 ks.
Celkem bude na výstavě necelých 300 ks králíků.

Zdravím!
Vezete tam i ty své hvězdné Sim? Budete něco prodávat?

18.10.2016 20:53
marvan

XXX.XXX.233.27

Ano, vezu i moje Sim. Mám tam jednu samičku mimo kolekci, tu dám prodejnou. S kolekcí ještě počítám na CV Lysá. Z kolekce si nechávám samečka, ostatní jsou také případně prodejní, jen s vyzvednutím až po CV.

18.10.2016 21:11
bronda

XXX.XXX.98.84

marvan napsal(a):
Ano, vezu i moje Sim. Mám tam jednu samičku mimo kolekci, tu dám prodejnou. S kolekcí ještě počítám na CV Lysá. Z kolekce si nechávám samečka, ostatní jsou také případně prodejní, jen s vyzvednutím až po CV.

Zkouknu je v Křenovicích. Modří siamáci mají lepší hlavy a uši než žluťáci. Ale regenerace přes modré vyžaduje hodně testování, aby se vyloučila heterozygotnost na lokusu "D". Už kdysi jsem do toho chtěl jít s tím modrákem v úvodním příspěvku, ale nebyl čas a prostor.

23.10.2016 09:23
bronda

XXX.XXX.98.84

Speciálka dnes končí. Hezká výstava. Křenovice svůj areál stále vylepšují. Oproti speciálce přede dvěma roky přibylo plné zastřešení velké části výstavních prostor. Ve zbytku areálu jsou klece umístěny tak jako dříve pod přístřeškem.
Na poslední fotce se členové KuRSi posilňují před začátkem posuzování. Láhev slivovice na focení zmizela ze stolu (zvláště pro zapisovatele, byl jsem jedním z nich, byla v ranní zimě hodně důležitá). Uprostřed odcházející jednatel Dušan Brodecký s (vpravo) novým předsedou klubu Mírou Vaněčkem.

Chovatel Lada

23.10.2016 09:33
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Tak trochu Sparťanské podmínky, na speciálku...?

23.10.2016 09:38
bronda

XXX.XXX.98.84

Klubová výstava Ku-R-Si se konala společně s 21. speciálkou králíků s rhönskou kresbou a se speciálkou Anglických strakáčů.

Z klubu Ku-R-Si bylo vystaveno:
10 Kuních hnědých (od 4 chovatelů)
14 Kuních modrých (od 2 chovatelů)
3 Kuní bílopesíkatí modří (od 3 chovatelů)
16 Siamských žlutých (od 3 chovatelů)
18 Siamských modrých (od 4 chovatelů)
33 Ruských černých (od 7 chovatelů)
15 Ruských modrých (od 5 chovatelů)

Klub Ku-R-Si má v současné době 17 členů a novou mladou krev by zcela jistě přivítal.

P.S. Na snímku je nejlepší samice Kum, nikoliv samec jehož oceňovák je na dalším obrázku (vloudila se chybička při vkládání příspěvku).

23.10.2016 09:44
bronda

XXX.XXX.98.84

Chovatel Lada napsal(a):
Tak trochu Sparťanské podmínky, na speciálku...?

Ráno bylo dost chladno (2 bundy a kapuce to jistily), ale později opadla mlha a vysvitlo sluníčko, takže akce se vydařila.

23.10.2016 19:31
eddie

XXX.XXX.159.147

Výstava to byla pěkná, dost králíků vesměs výborné kvality jak se na speciálku sluší, kdo z příznivců těchto plemen nebyl může litovat bylo se opravdu na co dívat.K nářkům těch co tady řeší to a ono že to bylo daleko a proč ne v Lysé a podobné hovadiny, je můj názor asi takový.Speciálku tento klub dělá jeden rok na Moravě a druhý rok v Čechách konkrétně Křenovice a Blatná, takže není co řešit asi v tomto směru, nejvíc řeší ti co jezdí buď nikam a nebo radši do Německa zde byla spousta kvalitnějších králíků jak v Německu.A speciálka mimo velkou výstavu má své kouzlo a kvalitu, od zázemí, party lidí, výběru posuzovatelů a celkové zázemí, které v Křenovicích zkrátka celkem je počínaje areálem, občersvením a dalšími věcmi, kreré pomalu se snaží ještě vylepšovat.Hlavní zásluhu na uspořádaní výstavy má Zdeněk Oborný.Byl jsem tam jen chvilku ale výstava se mi líbila hodně, zvažuji o pořízení větších králíků jelikož zatím mám jen zakrslíky a z těchto plemen bych si určitě vybral a o některých vážně uvažuji, škoda že prodejných bylo málo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík