Speciální výstava velkých plemen

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pepa...

4.11.2016 10:05
Pepa...

XXX.XXX.150.8

Kluby belgických obrů, německých obrovitých strakáčů a beranů zvou chovatelskou veřejnost na speciální výstavu, která se koná 12.11 2016 v chovatelském areálu v Kolíně Štířatech. Výstava bude otevřena od 7.00 hod do 11.00 hod. Vystaveno bude 630 králíků z toho 190 Belgických obrů,155 Německých obrovitých strakáčů,175 Francouzských beranů a 110 malých beranů.

Pepa...

4.11.2016 10:07
Pepa...

XXX.XXX.150.8

Pepa... napsal(a):
Kluby belgických obrů, německých obrovitých strakáčů a beranů zvou chovatelskou veřejnost na speciální výstavu, která se koná 12.11 2016 v chovatelském areálu v Kolíně Štířatech. Výstava bude otevřena od 7.00 hod do 11.00 hod. Vystaveno bude 630 králíků z toho 190 Belgických obrů,155 Německých obrovitých strakáčů,175 Francouzských beranů a 110 malých beranů.

V Kolíně Štítarech.

5.11.2016 09:30
gucos

XXX.XXX.96.115

Je to pořád to samé furt v Čechách proč to jednou neuděláte na Moravě.

5.11.2016 16:55
beranifb

XXX.XXX.161.55

Přesně tak

BO obr

5.11.2016 17:51
BO obr

XXX.XXX.198.67

Protože v Kolíně máme výborné podmínky ( velká hala, velké klece, možnost ubytování, občerstvení v areálu a výhodný pronájem ). A Kolín je svou polohou nejlépe dostupný pro naše klubové chovatele.

6.11.2016 08:00
gucos

XXX.XXX.96.115

Takových prostoru je v dnešní době spousta po celé republice. Je to chabá výmluva. Divíte se že není chovný materiál, že nepřibývají noví členové, protože jste zakonzervování v té své komunitě. Tak si to v tom Kolíně užijte a přeji Vám spoustu pěkných Fb.

Chovatel Lada

6.11.2016 08:36
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

gucos napsal(a):
Takových prostoru je v dnešní době spousta po celé republice. Je to chabá výmluva. Divíte se že není chovný materiál, že nepřibývají noví členové, protože jste zakonzervování v té své komunitě. Tak si to v tom Kolíně užijte a přeji Vám spoustu pěkných Fb.

Musíte se na to koukat znadhledem, můžete nám ty vaše prostory jmenovat.
Kolín - Štítary pořádá každou neděli chovatelský trhy, kde se schází několik
tisíc návštěvníků = Chovatelů, - klubovky tam dělá více klubů a je tam především
v prostorná hala a podmínky. To samé platí pro Tyniště nad Orlicí...
Chovatel Lada.

Pepa...

6.11.2016 09:13
Pepa...

XXX.XXX.150.8

gucos napsal(a):

Je to chabá výmluva já to mám 300 km a jsem tam každý rok.

6.11.2016 12:18
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

Dle mne, je Kolín v podstatě skoro uprostřed. Jezdí tam chovatelé z okolí Plzně, Domažlic, Tachova, Chebu a z druhé strany z okolí Olomouce, Opavy, Brna, Břeclavi, Hodonína...Podívejte se na vzdálenost v Km a zjistíte, že je to +- podobné...Berte to tak, že pokud bude výstava třeba v Brně, tak celá Morava bude spokojená, ale jak k tomu přijdou chovatele z Prahy a dále zase naopak když bude výstava třeba v Praze, tak tam nebude žádný chovatel z Moravy...v Kolíně je dobrá organizovanost a organizace je ochotná spolupracovat s Kluby, ovšem někde to prostě nefunguje...

Chovatel Lada

6.11.2016 14:44
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Taky se podívejte jaká je chovatelská základna ve Středočeském kraji,
kolik je v listopadu a začátek prosince výstav speciálek a do toho
Národní výstava Lysá n/ L a Přerov...12.11.2016 jsou dvě velké výstavy, jak
v Kolíně - Štítary BO, NoS, FB a Tyniště n/O výstava klubu Vss...

6.11.2016 15:50
bronda

XXX.XXX.98.84

Chovatel Lada napsal(a):
Taky se podívejte jaká je chovatelská základna ve Středočeském kraji,
kolik je v listopadu a začátek prosince výstav speciálek a do toho
Národní výstava Lysá n/ L a Přerov...12.11.2016 jsou dvě velké výstavy, jak
v Kolíně - Štítary BO, NoS, FB a Tyniště n/O výstava klubu Vss...

Mne to příliš nezajímá, protože chovám plamena malá, ale při tomto stylu výstav je to vždy pro někoho za humny a pro někoho tak daleko, že tam jezdit nebude. Střídání dvou míst v republice je z hlediska propagace, dle mého názoru, daleko lepší. A zpohodlnělí středočeši, holt také někdy (přes svoji chovatelskou základnu) mohou zvednout svůj zlenivělý zadek. Pokud jde o výstavy klubové, které jsou 1-2 denní, vem to čert. Jedna noc se někde přespí. Ale u větších výstav - ve středu navézt králíky a v neděli zase odvézt... a hned je v rozpočtu důchodce 3,000 Kč díra jen za dopravu.

Chovatel Lada

6.11.2016 16:11
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Bylo by to pěkný střídat klubovky, ale jednou odejdete a na Váš termín přijde jiný klub a jste v háji...
Na dopravu se musí chovatelé spojovat, když se chce, jde to...kde jsou podmínky jako v Tyništi
a nebo Kolíně - Štítarech...

7.11.2016 20:16
chovatell

XXX.XXX.110.27

gucos napsal(a):
Je to pořád to samé furt v Čechách proč to jednou neuděláte na Moravě.

Pane Pilch, vždyť vy se neúčastníte třeba CVMK ani když je máte třeba v Olomouci nebo Litovli.
Přímo v Třinci speciálky nebo podobné velké celostátní výstavy asi nebudete mít nikdy.

8.11.2016 23:36
gucos

XXX.XXX.96.115

chovatell napsal(a):
Pane Pilch, vždyť vy se neúčastníte třeba CVMK ani když je máte třeba v Olomouci nebo Litovli.
Přímo v Třinci speciálky nebo podobné velké celostátní výstavy asi nebudete mít nikdy.

Ne nevystavuji protože to co mám vystavím v Třinci a to mi stačí. Ale byl jsem se tam z dětmi podívat. A byl jsem se podívat loni v Lysé a letos na speciálce beranů v Žilině a chystám se do Nitry. Takže když je nějaká výstava poblíž jedu se podívat a popřípadě něco koupit. Proto píšu že kdyby byla speciálka jednou za dva roky třeba na moravě taky bych tam zajel. A my se známe.

Ooooo

9.11.2016 21:20
Ooooo

XXX.XXX.226.96

Já se pojedu podívat a když tak koupím samce do chovu.

Ooooo

13.11.2016 14:06
Ooooo

XXX.XXX.226.96

Tak jsem koupil chovné samce a musím říct že ani na Celostátní výstavě není tolik velkých plemen a hlavně barevných rázu. Byla to krásná podívaná.

13.11.2016 18:14
petruk

XXX.XXX.52.146

Parádní výstava se spousty krásných králíků.Koupili jsme dvě mladé samice.
Určitě ta cesta stála za to a příští rok jedeme znovu, vždyť tam jezdí i z SK a PL.

13.11.2016 18:33
vita61

XXX.XXX.203.145

petruk napsal(a):
Parádní výstava se spousty krásných králíků.Koupili jsme dvě mladé samice.
Určitě ta cesta stála za to a příští rok jedeme znovu, vždyť tam jezdí i z SK a PL.

Souhlasím SK tam měli měly perfektní NOS a PL špíčkové berany.

Pacovsky

13.11.2016 23:32
Pacovsky

XXX.XXX.158.30

Prijel jsem do Kolina na vystavu v9hod 30min, drive jsem nemohl.Vystava mela byt od 7 hod do 11 hod, nasel jsem halu polopraznych kleci a vystavujici chovatele kvapem odnasejici vystavovane kraliky.Nevim, ale takhle si vystavu nepredstavuji, to si to mohou priste chovatele rozdat a posoudit mezi sebou u piva a vystavu (pokud se tomu da vubec vystava rikat) pro verejnost neporadat.Skoda casu a cesty.Ostuda pro poradatele.

14.11.2016 14:10
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

Pacovsky napsal(a):
Prijel jsem do Kolina na vystavu v9hod 30min, drive jsem nemohl.Vystava mela byt od 7 hod do 11 hod, nasel jsem halu polopraznych kleci a vystavujici chovatele kvapem odnasejici vystavovane kraliky.Nevim, ale takhle si vystavu nepredstavuji, to si to mohou priste chovatele rozdat a posoudit mezi sebou u piva a vystavu (pokud se tomu da vubec vystava rikat) pro verejnost neporadat.Skoda casu a cesty.Ostuda pro poradatele.

No, byl jsem tam celou dobu výstavy a dobře vím, že se začalo s bouráním klecí a odnášením králíků, minimálně v půl jedenácté a to tam nebyl již žádný návštěvník, tak proto o půl hodiny dříve. Mimochodem se spousta králíků prodala a to byl možná ten váš výsledek vidět poloprázdné klece...Přeci pokud potřebujete koupit kvalitního králíka, tak si buď přivstanete, nebo si vyměníte kontakt s chovatelem, s kterým hodláte navázat bližší kontakt ohledně králíků. Pokud si nový chovatel zakoupí nového králíka, tak si jej může okamžitě vyzvednout.
Ostudu jste si udělal sám, vaší připomínkou...Nevím, odkud jste přijel do Kolína, ale věřte tomu, že spousta chovatelů si ráda zajede pro kvalitní jedince i 1000 km...

14.11.2016 16:30
bronda

XXX.XXX.98.84

chovatel 30 napsal(a):
No, byl jsem tam celou dobu výstavy a dobře vím, že se začalo s bouráním klecí a odnášením králíků, minimálně v půl jedenácté a to tam nebyl již žádný návštěvník, tak proto o půl hodiny dříve. Mimochodem se spousta králíků prodala a to byl možná ten váš výsledek vidět poloprázdné klece...Přeci pokud potřebujete koupit kvalitního králíka, tak si buď přivstanete, nebo si vyměníte kontakt s chovatelem, s kterým hodláte navázat bližší kontakt ohledně králíků. Pokud si nový chovatel zakoupí nového králíka, tak si jej může okamžitě vyzvednout.
Ostudu jste si udělal sám, vaší připomínkou...Nevím, odkud jste přijel do Kolína, ale věřte tomu, že spousta chovatelů si ráda zajede pro kvalitní jedince i 1000 km...

Rozumím tomu dobře, že speciálka se konala "pouze" v den 12.11 a v 9.30 již bylo téměř vyprodáno a v 10.30 se bouraly klece? Pokud je tomu tak, pak nevím čím by si měl pan Pacovský dělat ostudu. Taková výstava by dle mého názoru skutečně byla ostudou pořadatelů - vlastně by se to ani výstavou nazvat nedalo, spíše burzou. Ne každý šel nakupovat, ale i podívat se. Takže bych očekával, že při otevření "pouze" na 4 hodiny budou vystavené i prodané kusy vydávány až po 11. hodině.

14.11.2016 16:55
burgund6

XXX.XXX.33.7

bronda napsal(a):
Rozumím tomu dobře, že speciálka se konala "pouze" v den 12.11 a v 9.30 již bylo téměř vyprodáno a v 10.30 se bouraly klece? Pokud je tomu tak, pak nevím čím by si měl pan Pacovský dělat ostudu. Taková výstava by dle mého názoru skutečně byla ostudou pořadatelů - vlastně by se to ani výstavou nazvat nedalo, spíše burzou. Ne každý šel nakupovat, ale i podívat se. Takže bych očekával, že při otevření "pouze" na 4 hodiny budou vystavené i prodané kusy vydávány až po 11. hodině.

Naprosto sdílím váš názor.Často se stává, že přijdu na výstavu a už v tu chvíli je skoro všechno prodáno a spousta klecí prázdných.

Pacovsky

14.11.2016 17:14
Pacovsky

XXX.XXX.158.30

Chovatel 30- nerikate pravdu, prisel jsem (presneji priskakal na berlich-jsem po operaci kolene) v 9hod a30 min, nez jsem sesel k hale jsem potkal znameho a prohodil par slov.Do vystavni haly jsem urcite prisel pred 10 hod.Co se tyka BO div, tak tech tam nebylo ani polovina a postupne se odnaseli dalsi.Takze jsem asi byl jediny prichozi navstevnik?Asi ano.

Pacovsky

14.11.2016 17:24
Pacovsky

XXX.XXX.158.30

Chovatel 30- nic jsem kupovat nechtel, mam nakoupeno, z vystav z nemecka, kde si muzete koupeneho kralika odnest z vystavy az po jejim ukonceni.Ne v prubehu vystavy aby, vystavni klece byli jen plne bobku a kralik nikde.Vazeny pokud mate k vystave takovy pristup jaky tu predvadite, tak opravdu nenazivejte toto vystavou, ale trhem !Vystava je od slova VYSTAVOVAT, podle toho by se mela tato akce ridit !Hezky den.

Ooooo

14.11.2016 17:46
Ooooo

XXX.XXX.226.96

Pacovsky napsal(a):
Chovatel 30- nic jsem kupovat nechtel, mam nakoupeno, z vystav z nemecka, kde si muzete koupeneho kralika odnest z vystavy az po jejim ukonceni.Ne v prubehu vystavy aby, vystavni klece byli jen plne bobku a kralik nikde.Vazeny pokud mate k vystave takovy pristup jaky tu predvadite, tak opravdu nenazivejte toto vystavou, ale trhem !Vystava je od slova VYSTAVOVAT, podle toho by se mela tato akce ridit !Hezky den.

Já jsem odcházel z haly po desáté a králíci byli v klecích a v Německu taky koupím králíka a nečekám až skončí výstava.

14.11.2016 17:57
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

Pacovsky napsal(a):

No sám jezdím na výstavy v zahraničí a zrovna jedna taková byla v Rakousku, kde jsme koupili zvířata, zaplatili a ihned odebrali a nečekali na konec, i ve Straubingu výstava byla dvoudenní a zvířata jsem brali první den sice asi po 10, nebo 11 hodině, ale první den.
Jinak co se týče výstavy samotné, tak výstava byla pro návštěvníky jednodenní od 7-11 hodin, burza to nebyla, jak někdo zmiňoval výše.Co jsem zaslechl od kamarádů klubistů jiných plemen, tak dělají podobné výstavy pro návštěvníky asi taky jednodenní. A že se výstava uklidila o půl hodiny dříve? My musíme po výstavě uklidit celý areál a až potom odjíždíme domů, možná ostatní kluby to tak nemají, tak proto s koncem výstavy nespěchají. Na druhou stranu, pokud vidíme, že již po 10 hodině nikdo s návštěvníků nepřichází, tak dle mne, je zby tečné výstavu prodlužovat...Sám jezdím i po jiných výstavách, která jsou dvoudenní a i tam pořadatelé někdy končí výstavu i o několik hodin dříve...Možná máte s výstav jiné poznatky, než já...

14.11.2016 18:04
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

bronda napsal(a):

Když bylo v 9,30 vyprodáno, tak to dle vás byla ostuda pořadatelů...Takže dle vás, je lepší asi ani zvířata nenabízet k prodeji aby návštěvníci mohli shlédnout zvířata...Klece se bouraly půl hodiny před koncem...není co dodat...Zkuste zájemce o nové zakoupené kusy zdržet do konce výstavy a další rok nikdo nepřijde...vyzkoušeno..a každý kdo jel s větší dálky, věděl, že výstava je jednodenní a pouze od 7-11 hodin...

Pacovsky

14.11.2016 18:29
Pacovsky

XXX.XXX.153.138

Chovatel30-cekal bych od Vas "ano vystavu jsme uzavreli drive, nez melo byt, priste si dame pozor na deklarovany cas konce vystavy" a tecka ! Pokud to co se stalo, je dle Vas v poradku, prosim, je to jen na Vasem postoji k vystave a pripadnym navstevnikum.Dobre vime, ze rano jiz davno pred 7.hod jiz pripadni kupujici a hlavne prekupnici(nejvice z Polska), cakaji na otevreni a vykoupeni nej vystavovanych kraliku, protoi navstevnik v 8.hod jiz nevidi nejlepe hodnocene kraliky, ale hlavne ze jsme prodali, ze.

14.11.2016 18:42
petruk

XXX.XXX.52.146

chovatel 30 napsal(a):
Když bylo v 9,30 vyprodáno, tak to dle vás byla ostuda pořadatelů...Takže dle vás, je lepší asi ani zvířata nenabízet k prodeji aby návštěvníci mohli shlédnout zvířata...Klece se bouraly půl hodiny před koncem...není co dodat...Zkuste zájemce o nové zakoupené kusy zdržet do konce výstavy a další rok nikdo nepřijde...vyzkoušeno..a každý kdo jel s větší dálky, věděl, že výstava je jednodenní a pouze od 7-11 hodin...

Souhlasím a za nás spokojenost, jak s počtem a kvalitou vystavovaných králíků
tak i s občerstvením a čistotou toalet.(a to není úplné pravidlo na některých výstavách).
Byli jsme na výstavě od 8 do cca 10 hod.Vybrali jsme si dvě samice, vzali oc.lístky
králiky zaplatili.Po prohlídce výstavy jsme si je odnesli.
Je úplně normální i na ostatních výstavách, že si zájemci králíky po zakoupení
odnášejí třeba 1/2 hod po otevření výstavy.Ještě jsem se nesetkal s tím, že by se
s tím čekalo na konec výstavy. Termín a čas výstavy byl znám jak z letáků tak i z netu.

14.11.2016 18:54
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

Pacovsky napsal(a):
Chovatel30-cekal bych od Vas "ano vystavu jsme uzavreli drive, nez melo byt, priste si dame pozor na deklarovany cas konce vystavy" a tecka ! Pokud to co se stalo, je dle Vas v poradku, prosim, je to jen na Vasem postoji k vystave a pripadnym navstevnikum.Dobre vime, ze rano jiz davno pred 7.hod jiz pripadni kupujici a hlavne prekupnici(nejvice z Polska), cakaji na otevreni a vykoupeni nej vystavovanych kraliku, protoi navstevnik v 8.hod jiz nevidi nejlepe hodnocene kraliky, ale hlavne ze jsme prodali, ze.

Takže tak musíte hodnotit i výstavu v Loosdorfu v Rakousku, otevřeli, nakoupili, odjeli...a tak to funguje všude...jste 1.
Proč jste si včas nepřivstal a nebyl na výstavě před 7 jako návštěvníci s Polska, aby jste viděl kvalitu zvířat před 8 hodinou, určitě jste věděl minimálně 14 dní před výstavou, že bude otevřená od 7 do 11 atak podobně bychom si spolu mohli vyměňovat názory..Vy to vidíte, tak a já zase jinak, jednoduché je kritizovat, zkušenost je jiná...Přeji Vám, aby jste navštěvoval výstavy, které budou nad Vaší spokojenost, pro případ, že se nedostavíte na výstavu v časných ranních hodinách...

14.11.2016 19:09
bronda

XXX.XXX.98.84

chovatel 30 napsal(a):

Pane,
překrucujete to, co jsem napsal. Ostuda není to, že jste měli vyprodáno, ale to, že jste nezajistili, aby zvířata viděli i návštěvníci, kteří se tam jeli jen podívat, resp., aby dopředu věděli do kdy si výstavu mohou prohlédnout celou, včetně nejkvalitnějších kusů. Doba byla velice krátká, takže nevidím problém v tom, aby kupující počkali s odnesením zakoupeného kusu do stanovené doby. To, vzhledem ke krátkosti výstavy, není pro nikoho rozhodující zdržení. Mohli jste klidně dát termín vydávání i dříve, třeba v 10 hodin, ale určitá část výstavy by byla nedotčena. Jinak to není výstava, ale jen trh, propagaci plemen moc nesloužící.
Ti, co jeli třeba pár set km, dojeli v 9-10 a nic nebylo k vidění - ti Vám na výstavu příště přijedou?
Řešení je více, ale Vy jste se na návštěvníky moc neohlíželi.

Mimochodem, to, co píšete panu Pacovskému, že si měl přivstat, je jen výmluva. Děláte výstavu pro chovatelskou veřejnost, nikoliv jen pro sebe a podle toho by to mělo vypadat. Byl by tam určitě mezi prvními, pokud by chtěl jen koupit... ale myslíte, že pojede někdo přes noc kvůli tomu, že se od 7do 8 hodin může rychle kouknout na králíky?!? Možná Vy ano, já na výstavy jezdím z důvodu, že je chci shlédnout v klidu a důkladně.

14.11.2016 19:28
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

bronda napsal(a):
Pane,
překrucujete to, co jsem napsal. Ostuda není to, že jste měli vyprodáno, ale to, že jste nezajistili, aby zvířata viděli i návštěvníci, kteří se tam jeli jen podívat, resp., aby dopředu věděli do kdy si výstavu mohou prohlédnout celou, včetně nejkvalitnějších kusů. Doba byla velice krátká, takže nevidím problém v tom, aby kupující počkali s odnesením zakoupeného kusu do stanovené doby. To, vzhledem ke krátkosti výstavy, není pro nikoho rozhodující zdržení. Mohli jste klidně dát termín vydávání i dříve, třeba v 10 hodin, ale určitá část výstavy by byla nedotčena. Jinak to není výstava, ale jen trh, propagaci plemen moc nesloužící.
Ti, co jeli třeba pár set km, dojeli v 9-10 a nic nebylo k vidění - ti Vám na výstavu příště přijedou?
Řešení je více, ale Vy jste se na návštěvníky moc neohlíželi.

Mimochodem, to, co píšete panu Pacovskému, že si měl přivstat, je jen výmluva. Děláte výstavu pro chovatelskou veřejnost, nikoliv jen pro sebe a podle toho by to mělo vypadat. Byl by tam určitě mezi prvními, pokud by chtěl jen koupit... ale myslíte, že pojede někdo přes noc kvůli tomu, že se od 7do 8 hodin může rychle kouknout na králíky?!? Možná Vy ano, já na výstavy jezdím z důvodu, že je chci shlédnout v klidu a důkladně.

Nic jsem nepřekroutil, jen jsem odpověděl, výmluva, že si pán nepřivstal?Když pojedete na výstavu někde do Německa, cesta 800km, otvírací doba v 7 hodin a po desáte budou vydávat zvířata, v kolik hodin vyrazíte? Podívejte se na zahraniční výstavy, v kolik hodin si můžete zakoupená zvířata vyzvednout, jaké je dle Vás jiné řešení ohledně návštěvníků...?Jezdíte někdy i na zahraniční speciálky?, jak dlouho jsou, v kolik hodin již uzavírají výstavy ? Jezdím hodně a výstavní podmínky mají podobné, jako u nás...Vy to možná vidíte jinak...

Pacovsky

14.11.2016 20:09
Pacovsky

XXX.XXX.158.30

Chovatel 30- tak znova 1). Pred 10.hod odnaseli chovatele sva neprodana i neprodejna zvirata, tady se nemuzete vymlouvat na vyprodani ! S radou z nich se znam a bavil se s nimi. Chteli jen vystavu urychlit. Prijel bych urcite drive, ale musel jsem jeste s operovanym kolenem, proto jsem prijel az pred desatou.2).Letos jsem navstivil celonemeckou klubovou vystavu BO.Vystava byla jednodeni a jen Bo tam bylo 800.kraliku z celeho nemecka.Otevrena byla od 7.hod do 13.hod.Prijel jsem po 8.hod a presto ze prekupnici (vetsina z polska a rusky mluvici), jiz hned po otevreni vykoupili nej kraliky, jsem si v klidu do 13.hod vybral tri vystavene a puvodne neprodejne BO div(po dohode s chovatelem, ktery je dohlasil k prodeji u poradatele).Potom jem v klidu celou.dobu mohl obdivovat a udelat si predstavu o vysavovatelich a jejich chovu a vystavenych kralicich.Cela vystava se nesla.v prijemnem chovatelskem duchu, kde jste se mohl seznamit a popovidat s vystavovateli.Presne ve 13.hod pe vstupnim dverim prisli poradatele ve vetsim poctu a mohli se zakoupeni BO vyzvednout z kleci a projit kontrolou u vchodu (kontrola zaplaceni a tetovani).Nikdo neprotestoval, ze musi cekat a byl rad ze koupil a v klidu prosel vystavu.Takto si predstavuji klubovou dopoledni jednodenni vystavu, kde se klub ukaze sve chovatelske vysledky.

14.11.2016 20:21
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

Pacovsky napsal(a):
Chovatel 30- tak znova 1). Pred 10.hod odnaseli chovatele sva neprodana i neprodejna zvirata, tady se nemuzete vymlouvat na vyprodani ! S radou z nich se znam a bavil se s nimi. Chteli jen vystavu urychlit. Prijel bych urcite drive, ale musel jsem jeste s operovanym kolenem, proto jsem prijel az pred desatou.2).Letos jsem navstivil celonemeckou klubovou vystavu BO.Vystava byla jednodeni a jen Bo tam bylo 800.kraliku z celeho nemecka.Otevrena byla od 7.hod do 13.hod.Prijel jsem po 8.hod a presto ze prekupnici (vetsina z polska a rusky mluvici), jiz hned po otevreni vykoupili nej kraliky, jsem si v klidu do 13.hod vybral tri vystavene a puvodne neprodejne BO div(po dohode s chovatelem, ktery je dohlasil k prodeji u poradatele).Potom jem v klidu celou.dobu mohl obdivovat a udelat si predstavu o vysavovatelich a jejich chovu a vystavenych kralicich.Cela vystava se nesla.v prijemnem chovatelskem duchu, kde jste se mohl seznamit a popovidat s vystavovateli.Presne ve 13.hod pe vstupnim dverim prisli poradatele ve vetsim poctu a mohli se zakoupeni BO vyzvednout z kleci a projit kontrolou u vchodu (kontrola zaplaceni a tetovani).Nikdo neprotestoval, ze musi cekat a byl rad ze koupil a v klidu prosel vystavu.Takto si predstavuji klubovou dopoledni jednodenni vystavu, kde se klub ukaze sve chovatelske vysledky.

Tak vidíte, s chovateli Bo se znáte osobně a nic jste nenamítal na to, aby neodnášeli zvířata kvůli urychlení výstavy a teď si stěžujete. Nemohu hodnotit všechny kluby, protože nejsem ve všech...Bral jsem Vaše výtky ke všem klubům, kdyby jste napsal hned v začátku o který klub se jednalo, vůbec bych nic nepsal...Vím, že Bo klub měli schůzi o den dříve, než ostatní, tak proto asi spěchali.Ale uvědomte si, že tady to čtou hodně chovatelé různých plemen a potom jen vidí, že kluby velkých plemen dělají špatně výstavy...Takže příště pište o klubu, který Vás zklamal...

Pacovsky

14.11.2016 21:32
Pacovsky

XXX.XXX.158.30

Chovatel 30- tak nevim co si o Vas myslet, asi reagujete drive nez ctete me prispevky !?!? Jiz v drive (v 17 hod 14 min)jsem psal.o kralicich BO div, ne o ostatnich vystavovanych plemenech a klubech.Nejdrive ctete, potom myslete a nakonec odpovidejte!Pokud mate "koule" tak vse uvedte na pravou miru a nedohadujte se.Co se tyce beranu a ostatnich plemen, ty jsem nezminoval.Ale sam jste priznal, ze jste klece bourali v 10.hod 30.min.☺Vice na Vas nebudu reagovat, nakonec kazdy si udela vlastni usudek.

14.11.2016 22:47
chovatelpodluzi

XXX.XXX.51.47

Z mého pohledu. Jak to proběhlo je celkem běžná praxe, klubaři nepočítají s návštěvnstí na speciálkách. Vyřídíme si zvířata mezi sebou během posuzování a po zbytek toho dne kdy akce není pro veřejnost. No a ten den otevřený pro veřejnost nám nejde o nahodilé návštěvníky, ale když má někdo zájem o chovný matroš, dojede hned na otevíračku. Čili "čumil" v 11hod jen zdržuje. Pro klubaře výstava není jednodenní, ale dvoudenní. Jednodenní je např. ta u Čm-Dl, kde se v jeden den posoudí i odjíždí. Klubové výstavy jsou u nás primárně pracovní výstavy pro členy. K propagaci mají sloužit výstavy CV typu, a když už má někdo konkrétní zájem, holt musí komunikovat.
Že v zahraničí není časový limit není až tak pravda, v Rakousku ve Welsu je čas od kdy se dá vynášet zvířata, myslím posledně to bylo od 10hod? Ale není to běžné všude. Třeba teď u Stuttgartu jsem si mohl koupenou samici odnést hned po posouzení. Ale byl jsem přitomen a co se samicí dva dny v přenosce. Neříkám, že by nebylo fajn pozdržet výdej jako píše bronda, ale otázka i na jeho klub - praktikujete to? Za mne se podmínky dělají pro členy klubu, tak aby vyhovovaly nám, co tam jsme každý rok. Návštěvníci a zájemci jsou tak nějak navíc...

15.11.2016 08:33
bronda

XXX.XXX.98.84

chovatelpodluzi napsal(a):
Z mého pohledu. Jak to proběhlo je celkem běžná praxe, klubaři nepočítají s návštěvnstí na speciálkách. Vyřídíme si zvířata mezi sebou během posuzování a po zbytek toho dne kdy akce není pro veřejnost. No a ten den otevřený pro veřejnost nám nejde o nahodilé návštěvníky, ale když má někdo zájem o chovný matroš, dojede hned na otevíračku. Čili "čumil" v 11hod jen zdržuje. Pro klubaře výstava není jednodenní, ale dvoudenní. Jednodenní je např. ta u Čm-Dl, kde se v jeden den posoudí i odjíždí. Klubové výstavy jsou u nás primárně pracovní výstavy pro členy. K propagaci mají sloužit výstavy CV typu, a když už má někdo konkrétní zájem, holt musí komunikovat.
Že v zahraničí není časový limit není až tak pravda, v Rakousku ve Welsu je čas od kdy se dá vynášet zvířata, myslím posledně to bylo od 10hod? Ale není to běžné všude. Třeba teď u Stuttgartu jsem si mohl koupenou samici odnést hned po posouzení. Ale byl jsem přitomen a co se samicí dva dny v přenosce. Neříkám, že by nebylo fajn pozdržet výdej jako píše bronda, ale otázka i na jeho klub - praktikujete to? Za mne se podmínky dělají pro členy klubu, tak aby vyhovovaly nám, co tam jsme každý rok. Návštěvníci a zájemci jsou tak nějak navíc...

Zdravím!
V našem klubu je situace trochu rozdílná.
1) Prodej našich plemen se nedá s prodejem velkých srovnat.
2) Výstavu děláme (prakticky) jednodenní. V sobotu se dopoledne posoudí, odpoledne je otevřená, ale nikdo nevyžene návštěvníky ani když jsou tam během posouzení. V neděli ráno tam zůstávají jen kusy těch, kdo v sobotu neodjeli a přespávali.
3) Návštěvník (kupující) si může kus odnést, ale na druhé straně má několik hodin možnost si všechna zvířata prohlédnout. Klubisté odjíždějí nejdříve po schůzi pozdě odpoledne a to, co si vymění mezi sebou zůstává prakticky do večera v klecích. Návštěvník má možnost si dohodnout celé odpoledne i kusy, které nebyly označeny jako prodejné.
4) Pokud ale je pro veřejnost otevřeno jen v neděli 7-11, myslím si, že posunutí odběru o pár hodin, by výstavě prospělo.
5) Ano, máte pravdu, že je to akce převážně pro členy klubu a nahodilí návštěvníky jsou trochu navíc, ale také je pravdou, že pokud zveřejním, že speciálka bude v neděli (nikoliv v sobotu), měl by na návštěvníky být brán alespoň trochu ohled.

15.11.2016 17:49
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

Pacovsky napsal(a):
Chovatel 30- tak nevim co si o Vas myslet, asi reagujete drive nez ctete me prispevky !?!? Jiz v drive (v 17 hod 14 min)jsem psal.o kralicich BO div, ne o ostatnich vystavovanych plemenech a klubech.Nejdrive ctete, potom myslete a nakonec odpovidejte!Pokud mate "koule" tak vse uvedte na pravou miru a nedohadujte se.Co se tyce beranu a ostatnich plemen, ty jsem nezminoval.Ale sam jste priznal, ze jste klece bourali v 10.hod 30.min.☺Vice na Vas nebudu reagovat, nakonec kazdy si udela vlastni usudek.

Asi máte pravdu, zmiňoval jste berany, ale hodnotil klubovku jako celek. Nedohaduji se, ale hodnotím, koule mám určitě na správném místě.A pokud jste se někde po cestě na výstaviště zakecal s kamarády, tak je to jen vaše blbost. Dobře uděláte, když reagovat už nebudete, takových rýpavých lidí, je už v ČR dostatek. Jen napište na jaké klubové výstavě přidáte ruce k dílu a rád se přijedu podívat a kritizovat. A poradím vám, na klubovku belgičáků příště nejezděte, ať nejste zklamán, jako letos...

Pepa...

15.11.2016 19:12
Pepa...

XXX.XXX.150.8

Pánové, rád bych vás všechny poopravil. Klece se bouraly v 10:30, z důvodu, že na 11:00 přijelo auto, které se naložilo klecmi a podlážkami do Lysé, proto se výstava zkrátila o 30 minut.

Přidejte reakci

Přidat smajlík