pit

XXX.XXX.3.196
Chtěl bych si pořídit rozvod vody pro napájení králíků niplovýma napaječkama.Jako zásobník chci použít plastový kanystr.Mám ale strach, že v celém rozvodu se mě bude dělat stejný sliz, který se dělá v miskách.Jak provádíte čištění rozvodových hadiček a ostatních součástí rozvodu? Děkuji za slušné odpovědi.
pit
napsal(a):
Chtěl bych si pořídit rozvod vody pro napájení králíků niplovýma napaječkama.Jako zásobník chci použít plastový kanystr.Mám ale strach, že v celém rozvodu se mě bude dělat stejný sliz, který se dělá v miskách.Jak provádíte čištění rozvodových hadiček a ostatních součástí rozvodu? Děkuji za slušné odpovědi.
Jestli použivate třeba ocet nebo acidomid k okyselovaní vody tak se vam to dělat nebude.
Jinak by to chtělo nahradní hadice k rychle vyměně.Ty špinave proplachnout savem a pak čistou vodou. Savo se rozklada po pul hodině.
jardagin
napsal(a):
Jestli použivate třeba ocet nebo acidomid k okyselovaní vody tak se vam to dělat nebude.
Jinak by to chtělo nahradní hadice k rychle vyměně.Ty špinave proplachnout savem a pak čistou vodou. Savo se rozklada po pul hodině.
Ked budete pouzivat len ocot tak sa vam bude robit sliz zeleny. acidomit neviem nemam skusenost. Ja mam napajecky ale menim vodu raz dene inak sa usadza humus.
pit
napsal(a):
Při používaní Acidomidu se žadný sliz ani nic podobného v rozvodech netvořilo. Dokonce i barel (bilý plast) byl čistý.
pit

XXX.XXX.3.196
jardagin
napsal(a):
Mate napaječky a ne central. Jde vam tam světlo a proto ten zeleny humus. Víte co to je ?
Takže to chce zásobník a rozvody z nepruhledného materialu?
JIŽ NECHOVÁM KRÁLÍKY, ALE používám u drůbeže.
Zkuste najít FESTO systém.
Je to super rychlé při výměně, když čistím pitky(používám JAR na nádobí a SAVO).
Kanystr musí mít dírku kvůli podtlaku, jinak by to neteklo.
Hadičky nečistím, vyměňuju co se mi pocitově nelíbí.
Kanystry měním cca po 3měsících nejhorší je denní světlo bude tam mít řasu, sliz.
Ocet již nedávám, protože su lakomý, ALE zas, když dáte nebudete mít tolik vodní kámen aj slizu bude meněj. viz foto.
Danko
napsal(a):
Neviem co to je. Ale podla vas ked napajacky obalim z napr alobalom tak nebude problem?
Voda v tak malem množství se ohříva rychle a do toho světlo perfektní na rust řas. Voda z kohoutku je upravovana a ze studny ne tam je to rychlejší. Nevím jestli alobal bude stačit. ale určitě to chce něco přes co se nedostane světlo.
Cím dele je voda studena tím pomaleji se tvoří řasy.
xchipsy
napsal(a):
Každý rok dáváme v revíru napaječku pro zajíce - 20l plastový kanystr. Během pár dní byl z vody zelený humus. Tak jsme jeden kanystr "obalili" takovou samolepící tmavě šedou pěnou a navíc do vody přidali ocet. Od té doby pohoda. Takže to stejně bude určitě fungovat i u králíků.
Ano přesne tak skodovaku, králik bez vody nevydrží a napaječku si najde a naučí se pít. Jenomže spousta chovatelů dělá tu chybu, že nechá v kotci i mysku s vodou než si králik zvykne na napaječku. Jenomže ten si ji ani nevšimne když má mysku. Mám zkušenost že do dvou dnů se naučí pít z jakěkoliv napaječky.
horal
napsal(a):
Ano přesne tak skodovaku, králik bez vody nevydrží a napaječku si najde a naučí se pít. Jenomže spousta chovatelů dělá tu chybu, že nechá v kotci i mysku s vodou než si králik zvykne na napaječku. Jenomže ten si ji ani nevšimne když má mysku. Mám zkušenost že do dvou dnů se naučí pít z jakěkoliv napaječky.
Samosebou misku s vodou sem vyndal když sem tam dal napaječku mozek mě ještě slouží ikdyž občas na heslo :D jinak všem dík za reakce budu je učit doufám že nechcípnou žízní potvůrky.
Tak jednu samici vss sem to naučil z toho mám radost páč už staví hnízdo
ale ta druhá řekl bych že těžkej nezájem, když ji ukazuju že z toho teče voda přijde a olýže ji ze země a na napaječku mě z vysoka dlabe :D
mám ještě vydržet nebo ji tam mám šoupnout na noc zase misku at se aspoň napije od rána od 5:00 ji tam nemá.
Jan Šporcr
napsal(a):
Tak jednu samici vss sem to naučil z toho mám radost páč už staví hnízdo
ale ta druhá řekl bych že těžkej nezájem, když ji ukazuju že z toho teče voda přijde a olýže ji ze země a na napaječku mě z vysoka dlabe :D
mám ještě vydržet nebo ji tam mám šoupnout na noc zase misku at se aspoň napije od rána od 5:00 ji tam nemá.
Nebojte ona se to naučí sama. Donutí ji to.
Betyna5

XXX.XXX.188.246
Nemáte někdo zkušenost s králíkem, který ty niplové napáječky dojí pro zábavu? Podestýlku bych mohla z poloviny vyměnit každý den jaká je tam louže... Dělají mi to 2 chovné samice, původně měli u chovatele jiné napáječky. Děkuji. Ž.
Betyna5
napsal(a):
Nemáte někdo zkušenost s králíkem, který ty niplové napáječky dojí pro zábavu? Podestýlku bych mohla z poloviny vyměnit každý den jaká je tam louže... Dělají mi to 2 chovné samice, původně měli u chovatele jiné napáječky. Děkuji. Ž.
A opravdu je vypouštějí? Nám se stalo, že se do niplu dostal nějaký brajgl a odkapávala sama. Stačilo rozebrat, vyčistit a bylo po problému. Zdenda.
Betyna5

XXX.XXX.208.23
U těch dvou samic je to opravdu "dojení". Když jsem je koupila jako mladé, byly v kotci spolu. Teď jsou rozdělené (jedna má mladé), ale z napaj éček tu vodu upouští obě dál. Napáječky mají také stejné, obě samozřejmě myji a doplňují. Zvlášť teď jak mrzlo mají 2x denně komplet čistou vodu. Napáječka sama neprotéká. Mně spíš napadlo to, zda se to od těch samic naučí ti mladí.
Teď to řeším hromádku hoblin pod pítkem.