Použití napaječek pro králíky.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pit

6.11.2016 08:59
pit

XXX.XXX.3.196

Chtěl bych si pořídit rozvod vody pro napájení králíků niplovýma napaječkama.Jako zásobník chci použít plastový kanystr.Mám ale strach, že v celém rozvodu se mě bude dělat stejný sliz, který se dělá v miskách.Jak provádíte čištění rozvodových hadiček a ostatních součástí rozvodu? Děkuji za slušné odpovědi.

6.11.2016 17:16
jardagin

XXX.XXX.25.15

pit napsal(a):
Chtěl bych si pořídit rozvod vody pro napájení králíků niplovýma napaječkama.Jako zásobník chci použít plastový kanystr.Mám ale strach, že v celém rozvodu se mě bude dělat stejný sliz, který se dělá v miskách.Jak provádíte čištění rozvodových hadiček a ostatních součástí rozvodu? Děkuji za slušné odpovědi.

Jestli použivate třeba ocet nebo acidomid k okyselovaní vody tak se vam to dělat nebude.

Jinak by to chtělo nahradní hadice k rychle vyměně.Ty špinave proplachnout savem a pak čistou vodou. Savo se rozklada po pul hodině.

6.11.2016 19:49
Danko

XXX.XXX.107.126

jardagin napsal(a):
Jestli použivate třeba ocet nebo acidomid k okyselovaní vody tak se vam to dělat nebude.

Jinak by to chtělo nahradní hadice k rychle vyměně.Ty špinave proplachnout savem a pak čistou vodou. Savo se rozklada po pul hodině.

Ked budete pouzivat len ocot tak sa vam bude robit sliz zeleny. acidomit neviem nemam skusenost. Ja mam napajecky ale menim vodu raz dene inak sa usadza humus.

6.11.2016 20:13
jardagin

XXX.XXX.25.15

Danko napsal(a):
Ked budete pouzivat len ocot tak sa vam bude robit sliz zeleny. acidomit neviem nemam skusenost. Ja mam napajecky ale menim vodu raz dene inak sa usadza humus.

Mate napaječky a ne central. Jde vam tam světlo a proto ten zeleny humus. Víte co to je ?

6.11.2016 20:46
rabbit

XXX.XXX.11.99

pit napsal(a):

Při používaní Acidomidu se žadný sliz ani nic podobného v rozvodech netvořilo. Dokonce i barel (bilý plast) byl čistý.

pit

6.11.2016 21:02
pit

XXX.XXX.3.196

jardagin napsal(a):
Mate napaječky a ne central. Jde vam tam světlo a proto ten zeleny humus. Víte co to je ?

Takže to chce zásobník a rozvody z nepruhledného materialu?

6.11.2016 21:50
PeckaY

XXX.XXX.39.181

JIŽ NECHOVÁM KRÁLÍKY, ALE používám u drůbeže.

Zkuste najít FESTO systém.
Je to super rychlé při výměně, když čistím pitky(používám JAR na nádobí a SAVO).

Kanystr musí mít dírku kvůli podtlaku, jinak by to neteklo.

Hadičky nečistím, vyměňuju co se mi pocitově nelíbí.

Kanystry měním cca po 3měsících nejhorší je denní světlo bude tam mít řasu, sliz.

Ocet již nedávám, protože su lakomý, ALE zas, když dáte nebudete mít tolik vodní kámen aj slizu bude meněj. viz foto.

6.11.2016 21:51
jardagin

XXX.XXX.25.15

pit napsal(a):
Takže to chce zásobník a rozvody z nepruhledného materialu?

Ano.

7.11.2016 18:48
Danko

XXX.XXX.107.126

jardagin napsal(a):

Neviem co to je. Ale podla vas ked napajacky obalim z napr alobalom tak nebude problem?

8.11.2016 20:47
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Každý rok dáváme v revíru napaječku pro zajíce - 20l plastový kanystr. Během pár dní byl z vody zelený humus. Tak jsme jeden kanystr "obalili" takovou samolepící tmavě šedou pěnou a navíc do vody přidali ocet. Od té doby pohoda. Takže to stejně bude určitě fungovat i u králíků.

8.11.2016 21:24
jardagin

XXX.XXX.25.15

Danko napsal(a):
Neviem co to je. Ale podla vas ked napajacky obalim z napr alobalom tak nebude problem?

Voda v tak malem množství se ohříva rychle a do toho světlo perfektní na rust řas. Voda z kohoutku je upravovana a ze studny ne tam je to rychlejší. Nevím jestli alobal bude stačit. ale určitě to chce něco přes co se nedostane světlo.

Cím dele je voda studena tím pomaleji se tvoří řasy.

8.11.2016 21:24
jardagin

XXX.XXX.25.15

xchipsy napsal(a):
Každý rok dáváme v revíru napaječku pro zajíce - 20l plastový kanystr. Během pár dní byl z vody zelený humus. Tak jsme jeden kanystr "obalili" takovou samolepící tmavě šedou pěnou a navíc do vody přidali ocet. Od té doby pohoda. Takže to stejně bude určitě fungovat i u králíků.

9.11.2016 18:54
Jan Šporcr

XXX.XXX.128.101

Dobrý den chci se zeptat naučím chovné samice které jsou zvyklé mít misku s vodou na napaječku?
u jedné sem rano dal napaječku s vodou udělal si tam rysku a odpoledne se byl podívat jestli z ní ubylo ale bohužel nic nemáte nějákou fintu jak na to ?

9.11.2016 18:57
skodovak

XXX.XXX.241.252

Naučí se sami. Nebo když kouká můžete ji ukázat že tam teče voda nějakým klacikem.
Ale zvířata vodu cítí.

9.11.2016 19:22
horal

XXX.XXX.202.176

Ano přesne tak skodovaku, králik bez vody nevydrží a napaječku si najde a naučí se pít. Jenomže spousta chovatelů dělá tu chybu, že nechá v kotci i mysku s vodou než si králik zvykne na napaječku. Jenomže ten si ji ani nevšimne když má mysku. Mám zkušenost že do dvou dnů se naučí pít z jakěkoliv napaječky.

9.11.2016 19:25
Jan Šporcr

XXX.XXX.128.101

skodovak napsal(a):
Naučí se sami. Nebo když kouká můžete ji ukázat že tam teče voda nějakým klacikem.
Ale zvířata vodu cítí.

To by bylo fajn chtěl bych aby to pak naučily mladý aby se mě v té misce nekoupali :D.

9.11.2016 19:59
Danko

XXX.XXX.107.126

Jan Šporcr napsal(a):
To by bylo fajn chtěl bych aby to pak naučily mladý aby se mě v té misce nekoupali :D.

Presne tak nechajte ich uvidite ze nebude ziaden problem, misky su minulost akurat tak na choroby.

9.11.2016 20:44
Jan Šporcr

XXX.XXX.128.101

horal napsal(a):
Ano přesne tak skodovaku, králik bez vody nevydrží a napaječku si najde a naučí se pít. Jenomže spousta chovatelů dělá tu chybu, že nechá v kotci i mysku s vodou než si králik zvykne na napaječku. Jenomže ten si ji ani nevšimne když má mysku. Mám zkušenost že do dvou dnů se naučí pít z jakěkoliv napaječky.

Samosebou misku s vodou sem vyndal když sem tam dal napaječku mozek mě ještě slouží ikdyž občas na heslo :D jinak všem dík za reakce budu je učit doufám že nechcípnou žízní potvůrky.

10.11.2016 18:07
Jan Šporcr

XXX.XXX.128.101

Tak jednu samici vss sem to naučil z toho mám radost páč už staví hnízdo
ale ta druhá řekl bych že těžkej nezájem, když ji ukazuju že z toho teče voda přijde a olýže ji ze země a na napaječku mě z vysoka dlabe :D
mám ještě vydržet nebo ji tam mám šoupnout na noc zase misku at se aspoň napije od rána od 5:00 ji tam nemá.

10.11.2016 18:26
jardagin

XXX.XXX.25.15

Jan Šporcr napsal(a):
Tak jednu samici vss sem to naučil z toho mám radost páč už staví hnízdo
ale ta druhá řekl bych že těžkej nezájem, když ji ukazuju že z toho teče voda přijde a olýže ji ze země a na napaječku mě z vysoka dlabe :D
mám ještě vydržet nebo ji tam mám šoupnout na noc zase misku at se aspoň napije od rána od 5:00 ji tam nemá.

Nebojte ona se to naučí sama. Donutí ji to.

11.11.2016 00:08
skodovak

XXX.XXX.241.252

Nechat jen napáječku. Naučí se, nikdy jsem neměl králíka co by se to do dvou tři dnů nenaučil. Jen nesmí mít jinou možnost.
Nebojte.

11.11.2016 02:07
nighthunter

XXX.XXX.91.102

Kde to festo zozeniem a kolko asi stoji?

11.11.2016 06:05
Jan Šporcr

XXX.XXX.3.138

Tak děkuju uz pijou obě

Betyna5

16.11.2016 13:39
Betyna5

XXX.XXX.188.246

Nemáte někdo zkušenost s králíkem, který ty niplové napáječky dojí pro zábavu? Podestýlku bych mohla z poloviny vyměnit každý den jaká je tam louže... Dělají mi to 2 chovné samice, původně měli u chovatele jiné napáječky. Děkuji. Ž.

16.11.2016 14:06
lojza

XXX.XXX.160.2

Betyna5 napsal(a):
Nemáte někdo zkušenost s králíkem, který ty niplové napáječky dojí pro zábavu? Podestýlku bych mohla z poloviny vyměnit každý den jaká je tam louže... Dělají mi to 2 chovné samice, původně měli u chovatele jiné napáječky. Děkuji. Ž.

Dejte jim misku

16.11.2016 18:39
lidule

XXX.XXX.117.206

Betyna5 napsal(a):

A opravdu je vypouštějí? Nám se stalo, že se do niplu dostal nějaký brajgl a odkapávala sama. Stačilo rozebrat, vyčistit a bylo po problému. Zdenda.

16.11.2016 18:42
skodovak

XXX.XXX.241.252

Dost často se stává ta špína a nebo je to nízko popřípadě v místě kde chce králík ležet a následně to opřením o něj teče, jinak žeby naschvál, s tím jsem se nesetkal..

Betyna5

17.11.2016 21:27
Betyna5

XXX.XXX.208.23

U těch dvou samic je to opravdu "dojení". Když jsem je koupila jako mladé, byly v kotci spolu. Teď jsou rozdělené (jedna má mladé), ale z napaj éček tu vodu upouští obě dál. Napáječky mají také stejné, obě samozřejmě myji a doplňují. Zvlášť teď jak mrzlo mají 2x denně komplet čistou vodu. Napáječka sama neprotéká. Mně spíš napadlo to, zda se to od těch samic naučí ti mladí.
Teď to řeším hromádku hoblin pod pítkem.

17.11.2016 22:00
mikimajky

XXX.XXX.144.252

JJ tiež mám tekého samca.
Má "nacamrané" furt. A ako jediný. Mokrá podstielka hned po prvom dni. Jediné riešenie je že má napíjačku úplne nakraji, lebo mám spád dozadu na podlahe a hneď to steká do podstielky. Takto má aspoň 2/3 kotca suché.

Přidejte reakci

Přidat smajlík