Počtem zvířat fakt velká výstava.Spousty kvalitních zvířat a mnoho z nich i prodejných. Nabídka pomůcek pro chovatele a občerstvení jako obvykle ok.
Bohužel v prvních hodinách opět tragický prodej zvířat, chtělo by to více pokladen, které se po opadnutí prvního náporu zredukují. Kolega koupil dva králíky a při odchodu neexistovala kontrola co to vlastně nese...u toho bočního východu přímo z haly C seděla jen jedna usměvavá slečna na trhání lístků, takže komu by se zachtělo odnesl v přepravkách cokoli
by chtěl. Stejně tak i prodej lístků před výstavou u tohotu bočního vchodu začal na poslední chvíli, takže zvířat koupěchtiví návštěvníci tady měli smůlu, stála se tu fronta ještě asi hodinu po začátku výstavy.
Lepší organizací se toto dá řešit, protože je vidět, že zájem vystavovatelů i návštěvníků je o Celostátní výstavu velký, ale tohle celkový dojem velmi kazí.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Pěkná výstava, dost kvalitních zvířat na prodej, s prodejem zvířat chce něco udělat,
první hodinu chce posílit pokladnu při vstupu, kontrola zvířat nebyla a to mě překvapilo,
počasí v pátek přálo, už se těším na lednovou výstavu v Lysý...
Http://hellingerovi.rajce.idnes.cz/2016_CV_Lysa/
K VLL jsem byl v minulosti kritický a nevystavuji. Z toho co sem tu v minulosti uváděl jako velká negativa se změnilo k dobru a to o dost - občerstvení. Gulášek byl na 1* a i pivečko moc dobré.
Podestýlky měli sice králíci oproti minulosti víc, dalo by se taky označit za zlepšení. Výhledově bych preferoval krmení kvalitního sena, před jednotným krmením výkrmovýma granulema. Přeci jen jinou potřebu má BO a jinou zakrslík. Po 4 dnech krmení výkrmovek je Z vhodný tak akorát na pekáč/ mazlíka. Výhoda pro pořadatele - kvalitní seno je levnější než granule
Jinak v hale bylo dobře přes 20C, což moc nesedělo s tím, že venku pár dní před mrzlo... Kdo chtěl králíky letos ještě někde vystavit má nejspíš po srandě. Ale my mohli chodit v košili, že Zase dík výšce nebyl při posuzování cítit čpavek, který byl v "garáži" znát den po navezení králíků.
Co bylo dost tristní je stav fundusu... Vezl jsem svoz za klub a u minimálně dvou klecí, kam sme měli dát zvířata chyběla dvířka na kleci. Oznámil sem garantovi, řešení v jednom případě králík v kleci zadělaný kartonem, čili jistě pěkné pokoukání pro návštěvníky a v druhém jsem byl v šoku, když sem králíka během toho co sem šel na oběd našel stále v bedýnce, ale zasunutého za plachtou pod klecemi... do neděle by jistě vydržel.
Suma sumárum. Díky tomu, že pořadatelé napsali posuzovatelům, at si zapisovatele zajistí sami, jsem se na CV dostal a měl možnost vidět hodně povedených odchovů našich chovatelů. Za mne věřím v příští ročník v Letňanech
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Co mě zaráží, že v katalogu není uveden Výstavní výbor,
Hlavní garanti a posuzovatelé výstavy...
waw
napsal(a):
Vážení chovatelé podělte se se svými postřehy z této výstavy. Děkuji za příspěvky.
Tak já myslím, že každý normálně myslící člověk, co už pár výstav viděl, musí shledat každoroční výstavu v Lysé jako tragikomickou. Ať už začneme od začátku. Naprosto otřesná koordinace prodeje lístků...My, co jsme čekali na vstup u bočního vchodu-vchod "Jih", jsme se dostali do vstupní "předhaly" v 10:40! A to měli otevírat v 11:00!
Myslíte, že si lidi stihli koupit lístky? Ne. Byly snad hotové a připravené katalogy? Ne. Prodalo se 30 lístků, otevřená byla JEDNA pokladna. Pani se víc zajímala o to, kdo jí odnesl propisku a neustále vybíhala ven-zmatená jak lesní včela. Těch 30 lidí s lístkem bylo bez katalogů. Pak najednou katalogy přinesli, takže tito lidé se začali hystericky vrhat k pokladně, mávat bankovkami a prosit o katalogy (v tom lepším případě prosit). Mně toto přijde už pod lidskou důstojnost. Po otevření dveří do haly s králíky následoval nekoordinovaný přesun pakoňů za potravou (pakoni=chovatelé, potrava=pokladny), byl jsem svědkem jednoho "sejmutí" postarší osoby. On ten kohout/králík je důležitější, že? Radši všechny kolem ušlapat.
Teď k samotné výstavě. Podestýlka u králíků nebyla nikterak kvalitní, spíš nekvalitní. Bylo jí víc? Ano. To je asi tak vše. Podestýlka u drůbeže? Humus. Znáte piliny a slámu? Já ano. Pořadatel zřejmě ne.
Délka konání výstavy. Nechápu tu neděli. Počet dnů je pro králíky speciálně likvidační. Zvířata průjmují a většinou jsou vhodná akorát do salámu. Proč se nekončí v sobotu v podvečer? Prachy?
Prodej zvířat. Opět málo pokladen. Fronta až na Václavské náměstí. Tisíce lidí, úzké uličky mezi klecmi.
Kdo byl někdy třeba ve Straubingu, musí tady plakat.
Pobavil mě jednorázový vstup. Slečna mi řekla, že jí šéf sprdnul, že mě pustila dvakrát ven To už nemyslí vážně! Když jsem pak šéfovi ťukal na čelo, že když jsem si koupil krocana, housera, králíka atd., nedám si je asi všechny do kapes a neprojdu jednou, prostě půjdu třeba desetkrát, tak prej "žádný problém". Protože je logické, že když si koupíte třeba 6 zvířat, zaplatíte si vstup 2x, protože jste mohli dát lístek někomu venku
Kdyby se nezrušilo Lipsko, ani bych nejel, takhle jsem byl donucen situací. Pro mě je to vždycky celkem vysilující zážitek. A jestli tam maj dobrý pivíčko a buřta, TO JE FAKT BUŘT. To si můžu dát snad doma.
Umístění králíků ve velké hale je velký plus (ikdyž možná, kdyby se vešli do horní haly, tak je tam našlapali). Již několikrát jsem navrhoval uspořádání klecí napříč halou, což by napomohlo přehlednosti (kratší řady) a garanti mohou být všichni na jedné straně haly. Nechápu, proč někde jsou uličky úzké a někde širší a proč řady s jednotlivými plemeny uprostřed nenavazují na sebe (asi nikdo nemá metr, aby si to nejprve rozměřil). V hale bylo opravdu strašné vedro, takže zvířata dost trpěla. Podestýlka, sice relativně dost ale opravdu kvalita hrozná (takže si raději již vozím svojí). Výstavní fundus je v hrozném stavu, klece zničené, krmítka (byl jich nedostatek) nikdo nemyje, takže si pak domů vozíme akorát zažívací potíže (opět jsem si začal vozit svoje plastové). Organizace stále vázne. Ikdyž jsem nahlásil změny, některé se do katalogu nedostaly a ani změny, které jsme zaznamenali do soupisových archů. Prodej vstupenek tentokrát selhal. Ta fronta byla strašná. Organizátoři podcenili zájem o výstavu. Prodej tradičně hrůza, ale se současným počítačovým programem to jinak nejde, protože zvládá pouze dvě pokladny současně. V té frontě bych nestál ani kdyby králík měl 100 bodů. Opět se ztratilo (bylo ukradeno) spousta zvířat. Kontrola u východu je nedostatečná. Ale také to svědčí o chovatelské kultuře. A to si říkáme přátelé. Proč se nemůžeme inspirovat v zahraničí. Každý by si vzal zvíře z klece sám (proč ho musí vydávat garant a každý to jistě zvládne), ale až třeba tři hodiny po otevření výstavy, aby bylo na co koukat. A u východu provést opravdu hloubkovou kontrolu, jak je zvykem třeba v Německu. Garanti by pak měli čas se starat o zvířata (pořádně je krmit a podestýlat) a né neustále běhat mezi klecemi. Závěrem bych chtěl říct, že všichni volali po vystavení co největšího počtu zvířat, a když je chovatelé vyslyšeli, tak z toho měli zamotanou hlavu.
Jsem rád, že se Lysá n. L.2016 v tak velkém rozsahu s okresním soutěžním kláním v tradičních odbornostech konala. Všem, kteří se na ni podíleli, včetně zajištění dopravy zvířat na a z výstavy, jako tomu bylo u našeho Lounského okresu, děkuji.
Zdeněk Laštovka.
waw
napsal(a):
Chtěl bych poděkovat diskutujícím za jejich postřehy a příspěvky k zadanému tému. Na té vystavě jsem se byl podívat hned v pátek a udělal jsem si dost kritický obrázek a tak mne zajímalo, zda vidím ty nedostatky jen já, anebo jsem si myslel, že jsem asi divný a moc náročný.
Já myslím, že ostatní jsou spíš, slušně řečeno, nenároční.
Uživatel s deaktivovaným účtem

V Lysé jsem byla jako návštěvník i vystavovatel.Netrvdím, že vše bylo ideální, ale na druhou stranu kritizovat umí každý, ale přiložit ruce k dílu to už bývá problém.
napsal(a):
V Lysé jsem byla jako návštěvník i vystavovatel.Netrvdím, že vše bylo ideální, ale na druhou stranu kritizovat umí každý, ale přiložit ruce k dílu to už bývá problém.
Hlavně je milým zvykem kritizovat jen v internetových diskuzích. To je tak velký problém sednout a tu kritiku sepsanou tady adresovat ale přímo pořadateli?
Také přispěji. V Lysé jsem byl pátek - sobota od rána. Nechápu lidi, kteří vše jen haní. Pokud jezdíte na výstavy za účelem její pozdější kritiky, tak vám doporučuji zůstat doma a ušetřit ostatní chovatele vašich trapných názorů. Je pravdou, že v katalogu nejsou uvedení posuzovatelé, vedoucí atd., ale to mě absolutně netrápí! V každé sekci a u každého plemene je napsáno, kdo to konkrétní plemeno posuzoval. To je o pohodlnosti, vyhledat si a dát si do souběžnosti. Jediné co může návštěvníkům neznalým problematiky chybět jsou vysvětlivky symbolů 1,0,0,1 atd.. Tím, že se otevíralo až v 11h v pátek, katalogy na jižní bránu šli někdy kolem 10.40h a na hlavní bránu krátce po půl 11! Takže tady lidi neklamte, že katalogy nebyli! Nemám nic společného s nikým z výstaviště Lysá, ale měl jsem možnost pohybovat se u vnitř a vše jsem bedlivě sledoval. To že jsou na každé výstavě masy lidí, ukazuje na hlad chovatelů po těchto akcích. Což je pro mne správné a potěšitelné. Obdivuhodné je, že tyto výstavy táhnou vesměs jedni a ti samý garanti ve všech exposicích a přitom to jsou také jen řadový členi ČSCH. Mluvím o Lysé. Zato jim odemně patří velikánské díky. Nikdo si asi nedokáže moc představit co tomu za 5 dní dají ze svého volného času. Pokud to nejsou lidé v důchodovém věku, berou si na to dovolenou a tohle je vděk? Děkuji, vás bych chtěl mít na výstavě.
V pátek bylo nádherné počasí, které přilákalo neskutečnou masu lidí. Když se otevřela hlavní brána, tak 50% chovatelů, návštěvníků běželo do haly C na králíky. V tu chvíli to tam vypadalo a bylo strašně na těsno. Jinak uličky byli pro dva. Je jasné, že když tam nalítne tolik lidí najednou, tak jedna ani dvě pokladny nemohou vyřešit problém prodeje. Ještě k tomu když se tam platí vše, ze všech odborností. Ano, zde je to dlouhodobě špatně vyřešené. K drůbeži běželo tak 30% lidí a 20% k holubům. Co se týče garantů, jak v pátek od 7.30h, tak v sobotu od 7.30h makali všichni kdo měl ruce nohy a to ve všech halách. To samé v pátek na večer, krmení, napájení, úklid okolo klecí. Tady opět smekám! Nemyslím si, že zrovna králíci a holubi měli špatný servis. Tyto dvě hali jsem okupoval celé dva dny, drůbež jsem jen proběhl. Mimochodem v pátek tam bylo neskutečné množství chovatelů z Polska a to bylo šílené. Chtěli neustále kupovat a kupovat. Pokud mluvíte o bráně Jih, hala C. seděla tam mladá holčina, která dávala na ruku razítko když jste si něco nesl ven aby jste nemusel platit znovu a předešel trapným situacím. Je možné, že to tak fungovalo jen ze začátku, co a jak dále už jsem nesledoval. Každopádně mohlo se stát, že někdo na tuto žabku udělal z návštěvníků bububu a ona se z toho "podělala".
Na druhou stranu píšete, že jste si bral cirka (x) zvířat a že jste se vším lítal ven. Nedivte se, že s vámi poté měli problém. Myslím si, že tohle jste si mohl zorganizovat lépe. Další věc, nelíbí se mi jak tady neustále pochlebujete výstavám v zahraničí a srovnáváte s našimi. Jestli mám v dobré paměti, tak zrovna na EV v Lipsku se postrácelo několik kusů zvířat a ne jen holubů! Mezi postiženými byli i naši chovatelé, tak tady prosím nepiště takové hlouposti a nelezte nikomu do zadku. Vy asi moc hrdosti jako Čech nemáte, že?
Další věc. Podáváte tady zavádějící informace, možná se pletu, ale každý měl svobodnou volbu přihlásit na CV Lysá. Nevím a nejsem si vědom toho, že by někdo volal po vystavení co největšího počtu zvířat, ale myslím si, že jak mi chovatelé, tak návštěvníci a především organizátoři jsme za to rádi a bereme to s povděkem. Proto tady veřejně děkuji všem, kteří vystavili! Také děkuji všem, kteří se na takhle velké akci podíleli jak fyzicky (prací), tak materiálově. V tomto textu si každý z vás najde odpověď na to své. Neberte to tak, že proti někomu něco mám, protože nemám, ale je dobré si také malinko říci jak že to také bylo. V česku je každý mistr... ale když se má přiložit ruka k dílu. Nějak to najednou nejde!
V pátek bylo nádherné počasí a lidí také spousty, v sobotu bylo počasí deštivé.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Vážení, Vy kteří zlechčujete se stále opakující problémy na výstavách ČSCHDZ...
a/ Doporučuji vám si přečíst VÝSTAVNÍ ŘÁD...
b/ III. PRÁVA A POVINOSTI POŘADATELE...
c/ Garanti jsou za práci placeni / cca 50 kč za hodinu /
d/ Já si myslím že na Národní výstavě by měl být Garant jasně rozpoznat
a ne že ho budete hledat po výstavišti, aby vám vydal králíka...
e/ Pořadatel zajišťuje krmení, napájení, ošetření a hlídání vystavených zvířat...
krmivo musí splňovat biologické potřeby zvířat a musí být zdravotně nezávadné
napájení a krmení jedenkrát denně, při větší teplotě musí být napájení častější...
f/ Není možný nasypat granule králikům na podlážku do klece
g/ Katalog má obsahovat rozhodně Výstavní výbor, veterinární dozor atd...
h/ Že Garanti makali - od toho jsou placeni, že...
ch/ Funkcionáři svazu jsou placeni...
i/ Pokladny u vstupu - můžou prodávat katalogy a vstupenky hodinu před
otevřením výstavy, některé roky to šlo a nebyl problém..
Závěrem si myslím že Národní výstava má mít opovídající úroveň a kde
jinde si máme brát příklad než v zahraničí a to jsem patriot... který
přiložil ruce k dílu...
poty76
napsal(a):
Také přispěji. V Lysé jsem byl pátek - sobota od rána. Nechápu lidi, kteří vše jen haní. Pokud jezdíte na výstavy za účelem její pozdější kritiky, tak vám doporučuji zůstat doma a ušetřit ostatní chovatele vašich trapných názorů. Je pravdou, že v katalogu nejsou uvedení posuzovatelé, vedoucí atd., ale to mě absolutně netrápí! V každé sekci a u každého plemene je napsáno, kdo to konkrétní plemeno posuzoval. To je o pohodlnosti, vyhledat si a dát si do souběžnosti. Jediné co může návštěvníkům neznalým problematiky chybět jsou vysvětlivky symbolů 1,0,0,1 atd.. Tím, že se otevíralo až v 11h v pátek, katalogy na jižní bránu šli někdy kolem 10.40h a na hlavní bránu krátce po půl 11! Takže tady lidi neklamte, že katalogy nebyli! Nemám nic společného s nikým z výstaviště Lysá, ale měl jsem možnost pohybovat se u vnitř a vše jsem bedlivě sledoval. To že jsou na každé výstavě masy lidí, ukazuje na hlad chovatelů po těchto akcích. Což je pro mne správné a potěšitelné. Obdivuhodné je, že tyto výstavy táhnou vesměs jedni a ti samý garanti ve všech exposicích a přitom to jsou také jen řadový členi ČSCH. Mluvím o Lysé. Zato jim odemně patří velikánské díky. Nikdo si asi nedokáže moc představit co tomu za 5 dní dají ze svého volného času. Pokud to nejsou lidé v důchodovém věku, berou si na to dovolenou a tohle je vděk? Děkuji, vás bych chtěl mít na výstavě.
V pátek bylo nádherné počasí, které přilákalo neskutečnou masu lidí. Když se otevřela hlavní brána, tak 50% chovatelů, návštěvníků běželo do haly C na králíky. V tu chvíli to tam vypadalo a bylo strašně na těsno. Jinak uličky byli pro dva. Je jasné, že když tam nalítne tolik lidí najednou, tak jedna ani dvě pokladny nemohou vyřešit problém prodeje. Ještě k tomu když se tam platí vše, ze všech odborností. Ano, zde je to dlouhodobě špatně vyřešené. K drůbeži běželo tak 30% lidí a 20% k holubům. Co se týče garantů, jak v pátek od 7.30h, tak v sobotu od 7.30h makali všichni kdo měl ruce nohy a to ve všech halách. To samé v pátek na večer, krmení, napájení, úklid okolo klecí. Tady opět smekám! Nemyslím si, že zrovna králíci a holubi měli špatný servis. Tyto dvě hali jsem okupoval celé dva dny, drůbež jsem jen proběhl. Mimochodem v pátek tam bylo neskutečné množství chovatelů z Polska a to bylo šílené. Chtěli neustále kupovat a kupovat. Pokud mluvíte o bráně Jih, hala C. seděla tam mladá holčina, která dávala na ruku razítko když jste si něco nesl ven aby jste nemusel platit znovu a předešel trapným situacím. Je možné, že to tak fungovalo jen ze začátku, co a jak dále už jsem nesledoval. Každopádně mohlo se stát, že někdo na tuto žabku udělal z návštěvníků bububu a ona se z toho "podělala".
Na druhou stranu píšete, že jste si bral cirka (x) zvířat a že jste se vším lítal ven. Nedivte se, že s vámi poté měli problém. Myslím si, že tohle jste si mohl zorganizovat lépe. Další věc, nelíbí se mi jak tady neustále pochlebujete výstavám v zahraničí a srovnáváte s našimi. Jestli mám v dobré paměti, tak zrovna na EV v Lipsku se postrácelo několik kusů zvířat a ne jen holubů! Mezi postiženými byli i naši chovatelé, tak tady prosím nepiště takové hlouposti a nelezte nikomu do zadku. Vy asi moc hrdosti jako Čech nemáte, že?
Další věc. Podáváte tady zavádějící informace, možná se pletu, ale každý měl svobodnou volbu přihlásit na CV Lysá. Nevím a nejsem si vědom toho, že by někdo volal po vystavení co největšího počtu zvířat, ale myslím si, že jak mi chovatelé, tak návštěvníci a především organizátoři jsme za to rádi a bereme to s povděkem. Proto tady veřejně děkuji všem, kteří vystavili! Také děkuji všem, kteří se na takhle velké akci podíleli jak fyzicky (prací), tak materiálově. V tomto textu si každý z vás najde odpověď na to své. Neberte to tak, že proti někomu něco mám, protože nemám, ale je dobré si také malinko říci jak že to také bylo. V česku je každý mistr... ale když se má přiložit ruka k dílu. Nějak to najednou nejde!
Ačkoli jsem se neúčastnil musím Vám napsat, že pokud někdo něco takového dělá má se to dělat na 110% a se vší profesionalitou a omluvy typu děláme to pro sebe a jsem patriot nejsou v tomoto případě absolutně na místě.

gucos
napsal(a):
Ačkoli jsem se neúčastnil musím Vám napsat, že pokud někdo něco takového dělá má se to dělat na 110% a se vší profesionalitou a omluvy typu děláme to pro sebe a jsem patriot nejsou v tomoto případě absolutně na místě.
Nevím jestli jste někdy pomáhal s organizací výstavy, ale jak se říká: "není na světě člověk ten, který by sa zavděčil lidem všem".Vždy se někomu něco nelíbí.Pomáháme na okresní, krajské, speciální výstavě a vždy si někdo na něco stěžuje.Jednou se krmí ječmenem a je to špatně jelikož jeho králíci dostávají jen granule, podruhé se dají granule, ale zase je to špatná značka, jednou jsou klece moc u sebe, jindy je to moc roztahaný atd.Ale když řeknete, tak udělejte okresní, krajskou výstavu vy, tak to nejde nemáme lidi.
Hodně se zde vychvaluje Bohdalov.Vystavovala jsem tam jednou, bylo špatné počasí, králíci se vrátili promočení, a tak tam nevystavuji.Je to ale moje zkušenost a nikomu ji nevnucuji.
napsal(a):
Nevím jestli jste někdy pomáhal s organizací výstavy, ale jak se říká: "není na světě člověk ten, který by sa zavděčil lidem všem".Vždy se někomu něco nelíbí.Pomáháme na okresní, krajské, speciální výstavě a vždy si někdo na něco stěžuje.Jednou se krmí ječmenem a je to špatně jelikož jeho králíci dostávají jen granule, podruhé se dají granule, ale zase je to špatná značka, jednou jsou klece moc u sebe, jindy je to moc roztahaný atd.Ale když řeknete, tak udělejte okresní, krajskou výstavu vy, tak to nejde nemáme lidi.
Hodně se zde vychvaluje Bohdalov.Vystavovala jsem tam jednou, bylo špatné počasí, králíci se vrátili promočení, a tak tam nevystavuji.Je to ale moje zkušenost a nikomu ji nevnucuji.
Také jsem letos pomáhal při okresní výstavě, a slunce mi pařilo 5 dní na králíky a proto pro příští rok sjednáme nápravu. Samozřejmě že se vždy něco najde, ale je třeba s tím něco dělat. O Lysé slyšíme se stále opakující prohřešky již několik let.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Zde není diskuze o Bohdalovu...atd. - zde je diskuze o výstavě v Lysý nad Labem 18. - 20.11.2016.
poty76
napsal(a):
Bobánku,
jste to ale patriot! Vlast je na vás hrdá. Jen tak dál. V první řadě se mi líbí, jak píšete, že jste byl na výstavě již od rána. Takže jste asi nestál v té šílené frontě u Jihu, že? Asi jste se nehnal k pokladnám, nerval se o katalog...vy jste byl v hale a celé jste to pozoroval. To by se mi také líbilo.
Ano, klamu lidi! Jsem kejklíř, hraji s časem. Možná, že jsme nebyli vpuštěni v 10.40, ale v 10.35 a katalogy přivezli v 10.40. To je velký rozdíl, viďte? Hned se cítím líp, že se vše vyjasnilo. Taky se mi líbí, jak jste vlastně vůbec nebyl zainteresovaný, nemáte s nikým nic společného, přesto jste tam byl od rána a víte přesně, v kolik šly katalogy na kterou bránu...na minutu přesně, dokonce. Vy jste tedy pozorovatel, opět smekám.
Všichni makali. Tak to má snad být. Nic jiného bych ani nečekal. Ale jak píše pán nahoře, všichni jsou placeni (byť né královsky), já vím dokonce o kamarádech, co jim šli pomáhat ZADARMO! A já si určitě nestěžuji, že by někdo nemakal...mně vadí koordinace prodeje lístků a katalogů, což je největší úskalí celé této výstavy a díky tomu si mnoho lidí odváží nepěkné vzpomínky, přitom výstava by měla být potěšující, uklidňující a člověk by tam měl být rád.
Já jsem si měl lépe zorganizovat odchody z haly se zvířaty? Nechci na vás útočit, proto toto v klidu přejdu a jen Vám řeknu, že by mě zajímalo, jestli víte, jak je velký krocan, nebo třeba houser. Určitě jste jich při pozorování pár viděl. Těžko vezmu naráz víc jak housera a králíka, to asi není v lidských silách.
A jak mluvíte o razítkách na ruku, pak ano, dávala je ona "žába" (mluvíte jak když Vám je 80), dávala je na lístky, s tím, že můžu projít s tímto lístkem jen jednou. Což se prostě nedalo, pak chudák dostala od nějakého pošuka ještě držkovou, že pouští lidi víckrát. Pokud si chtějí toto ohlídat, měli by dávat náramky, otvírat od 13:00, aby byl prostor pro dodání katalogů a každý si ho mohl koupit v klidu. Ale jelikož vím, že jsou náramky dost časově náročné, není asi možné hrát si na jednorázový vstup. Jednodenní, proč ne. Ačkoliv je to taky hrozné.
Neví, proč sem cpete Lipsko, ještě k tomu Evropskou výstavu, když já mluvím o Straubingu a ještě píšete, že lezu Němcům do zadku. To jste mě pobavil, přitom sám jste, Bobánku, v pár zadcích od pátku do soboty zřejmě byl, když tady vše tak chválíte a propagujete, přitom si ale nevidíte na špičku nosu.
Smutné na tom všem je, že se bavím s velkou spoustou lidí a chovatelů, kterým se z našich CV už obrací žaludek a nechtějí s tím mít nic společného, ve frontě každý remcá, nadává, ale nikdo nic nenapíše doslova. A my, místo, abychom dali najevo nevoli, aby se něco mohlo změnit, tak musíme být vlastně rádi, že je to aspoň tak, jak to je. A hlavně, že bylo hezky. A pak bylo tedy deštivo. Achjo!
Msm
napsal(a):
Bobánku,
jste to ale patriot! Vlast je na vás hrdá. Jen tak dál. V první řadě se mi líbí, jak píšete, že jste byl na výstavě již od rána. Takže jste asi nestál v té šílené frontě u Jihu, že? Asi jste se nehnal k pokladnám, nerval se o katalog...vy jste byl v hale a celé jste to pozoroval. To by se mi také líbilo.
Ano, klamu lidi! Jsem kejklíř, hraji s časem. Možná, že jsme nebyli vpuštěni v 10.40, ale v 10.35 a katalogy přivezli v 10.40. To je velký rozdíl, viďte? Hned se cítím líp, že se vše vyjasnilo. Taky se mi líbí, jak jste vlastně vůbec nebyl zainteresovaný, nemáte s nikým nic společného, přesto jste tam byl od rána a víte přesně, v kolik šly katalogy na kterou bránu...na minutu přesně, dokonce. Vy jste tedy pozorovatel, opět smekám.
Všichni makali. Tak to má snad být. Nic jiného bych ani nečekal. Ale jak píše pán nahoře, všichni jsou placeni (byť né královsky), já vím dokonce o kamarádech, co jim šli pomáhat ZADARMO! A já si určitě nestěžuji, že by někdo nemakal...mně vadí koordinace prodeje lístků a katalogů, což je největší úskalí celé této výstavy a díky tomu si mnoho lidí odváží nepěkné vzpomínky, přitom výstava by měla být potěšující, uklidňující a člověk by tam měl být rád.
Já jsem si měl lépe zorganizovat odchody z haly se zvířaty? Nechci na vás útočit, proto toto v klidu přejdu a jen Vám řeknu, že by mě zajímalo, jestli víte, jak je velký krocan, nebo třeba houser. Určitě jste jich při pozorování pár viděl. Těžko vezmu naráz víc jak housera a králíka, to asi není v lidských silách.
A jak mluvíte o razítkách na ruku, pak ano, dávala je ona "žába" (mluvíte jak když Vám je 80), dávala je na lístky, s tím, že můžu projít s tímto lístkem jen jednou. Což se prostě nedalo, pak chudák dostala od nějakého pošuka ještě držkovou, že pouští lidi víckrát. Pokud si chtějí toto ohlídat, měli by dávat náramky, otvírat od 13:00, aby byl prostor pro dodání katalogů a každý si ho mohl koupit v klidu. Ale jelikož vím, že jsou náramky dost časově náročné, není asi možné hrát si na jednorázový vstup. Jednodenní, proč ne. Ačkoliv je to taky hrozné.
Neví, proč sem cpete Lipsko, ještě k tomu Evropskou výstavu, když já mluvím o Straubingu a ještě píšete, že lezu Němcům do zadku. To jste mě pobavil, přitom sám jste, Bobánku, v pár zadcích od pátku do soboty zřejmě byl, když tady vše tak chválíte a propagujete, přitom si ale nevidíte na špičku nosu.
Smutné na tom všem je, že se bavím s velkou spoustou lidí a chovatelů, kterým se z našich CV už obrací žaludek a nechtějí s tím mít nic společného, ve frontě každý remcá, nadává, ale nikdo nic nenapíše doslova. A my, místo, abychom dali najevo nevoli, aby se něco mohlo změnit, tak musíme být vlastně rádi, že je to aspoň tak, jak to je. A hlavně, že bylo hezky. A pak bylo tedy deštivo. Achjo!
Napisu jen muj nazor, co jsem videl, prozil.prisel jsem k hlavni brane v 10,15 hodin-v pohode zakoupil vstupenku-byl jsem u okynka druhy.kolem hlavni brany postavalo 80 az120 lidi.ja jsem se odebral k jizni brane, tam bylo taky tak stovka lidi, ale v tuto dobu dojizdeli autobusy, je pravda ze lide se kupili v 10,30 seotevrela posuvna brana a lide setlacili k okynku byl to masakr, co lide dovedou u delat v dane situaci katalogi dovezl pan vnakupnim voziku pet minut po pul.ja jsem jen klabosil s blondinou u dveri, v zapeti prisel asi jeji pritel, hlidali kazdy jedny tvere, a ty otevrely presne v11 hod. potom dalsi masakr.kupujici fronta ve 13hodin az u spojovaci chodby do dalsi haly.ja jsem si vystavu uzil, byl jsem jen divak, zakoupil napajecku pro slepice na nozkach nejake vitaminy, zakoupil jedno mistni pivo a pohode odjel vlackem na moravsko -ceske pomezi. dežo.
Já jsem tam byl až v neděli od 9 hodin. Během dopoledne jsem několikrát odnášel zakoupená zvířata - nejen svoje, ale pro další 3 chovatele. "Žába" na prameni (tedy u vchodu) mi nakreslila tužkou na ruku srdíčko a coural jsem se během dopoledne sem tam asi 7x bez jakýchkoliv připomínek. Ale i kdyby chtěli být pořadatelé striktní a důslední, stačilo na vstupenku napsat jméno a kontrolovat třeba s občankou. Jednoduchých a účinných řešení by bylo více. Nevím, proč toto by měl být problém. A i kdyby tam existovali potenciální podfukáři, kolik by jich asi bylo, aby to zisk z výstavy výrazněji ovlivnilo?!?
Msm
napsal(a):
Ale máte pěkné strakáče, tak ať se Vám nadále daří a jste se vším spokojen, potom budete vždycky šťastný člověk.
Řeknu vám to asi takhle. Letos od roku 2010 jsem byl poprvé uvnitř a to díky tomu, že jsem měl akreditační kartu a byl jsem zde za časopis Svět holubů. Abych mohl ještě v klidu nafotit fotky a udělat si poznámky na články, než se otevřou brány výstaviště. Nemám žádná privilegia, nejsem ničí poskok a do zadku jsem nikdy nikomu nelez a nepolezu! Na to jsem příliš hrdý. Z výstaviště tam nikoho neznám, nemám potřebu, pouze garanty z klubu Čs a Čs. Zaujatému to vysvětlovat nebudu! Vám už vůbec ne! Buďte v klidu, ty husy, krocana a do konce i kohouty jsem nosil na minulých výstavách s kamarádem který je u mne na stránkách. A to je právě o té lepší organizaci, chodili jsme ve dvou, protože jsme problémy očekávali a 4 ruce toho víc poberou! Znám dobře velikost těchto zvířat! Tak si tady nehrajte na člověka, který spapal všechna moudra světa. Jinak jezdím vždy na obě výstavy do Lysé v listopadu i v lednu. Letos po 12. Vždy jsem stál na bráně a nikdy jsem neplakal, protože jsem přijel za zvířaty a výstavu si užít. Dokonce jsem absolvoval mojí první Lysou (2010) dvě hodiny u hlavní brány ve čtyř proudé frontě, katalogy v půl 12! Přežil jsem to. Tak nemoralizujte! Napsal jsem vám jen můj pohled na věc, jak jsem to viděl POPRVÉ ze vnitř před otevřením. Stejně tak, že se tady neustále srovnává výstava v cizině, a tady se píše jak se ztrácí zvířata. Proto o lezení do zadku! Já pouze poukázal na to, že se to děje i za hranicemi naší země a EV Lipsko jsem dal pouze jako příklad. Což vy jste nemohl pochopit, že? Jo a proč evropskou Lipsko? Jednoduchá otázka a ještě jednodušší odpověď. Protože Evropská by měla být to nejvíc a pokud se i na takovéto akci ztrácí chovatelům zvířata a místo holuba či králíka jim přijde domů prázdná bedna a následovně nějaká finanční kompenzace, tak to asi v pořádku není. Ono mít peníze je hezké, ale zvíře na kterém si zakládám mi žádný finanční obnos nevrátí. Mám krýt králíka 50e? To bych asi čekal celý život na mladé. Díky, ne!
Před poslední věc. Upřesnil jsem hlavně věci ohledně katalogů, jak to opravdu bylo. Jestli pozdě nebo za včasu ať si posoudí každý sám. Stejně tak práci garantů! A že jsou za to placeni 50kč/ hod.? Výsměch, ti kluci byli v 11 na 2988ks králíků což je cirka 272ks na hlavu. Poctivě se starali, napájeli do krmítek, stejně jako granule dávali do krmítek, uklízeli. Chtěli připravit výstavu pro nás, návštěvníky co nejlépe. A my? Krásné elaboráty! Každý garant byl označen reflexní vestou oranžové barvy, takže nepřehlédnutelný. A pokud se něco ztratilo, v tom případě se někteří lidé nechovají jako slušní lidé ale jako dob..ek! Jinak ano, my češi jsme mistři kritiky. Mimochodem, nikdy se nešťourám do pozadí výstav a organizace okolo ní. Pouze na naší, kde se podílím již měsíc dopředu a posledních 5 dní okolo výstavy je vždy dost vysilujících, ale ten čas výstav miluji a nenechám si ho zkazit. A ano, jinak na výstavních akcích a se svými kamarády, naladěnými na stejnou notu jsem vždy šťastný člověk.
Závěrem. V mém příspěvku jsem napsal, že si v tom každý z vás najde něco, to znamenalo. Odpověď, upřesnění na vaše zkreslující informace. Pokud to stále nechápete, tak jako celek vás, kteří tady brečíte a snažíte se o degradaci výstavy Lysá nad labem. Já si holubi přivezl, udělal si obrázek na plemeno které chovám, nakoupil chovatelské potřeby, poklábosil s přáteli. Proto jsem volil na dva dny, proto jsem si platil ubytování, jídlo ve dvou dnech atd. Prostě jsem si udělal vánoční dárek o měsíc do předu. A věřte nikdo mi to z výstaviště Lysá nehradil, tak kdo tady leze do zadku? Díky, zdraví vás B. Potůček
Ps: Není výstavy, kde by se neobjevil nedostatek a to nikde! Vždy vše může být ve finále jinak a lépe. O tom žádná
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
To jste trochu přehnal že každý Garant byl označen reflexní vestou,
jeden mladší garant ji měl na sobě a byl pro srandu ostatním.
Byl jsem tam dva dny a dost krmítek bylo bez vody a o krmení
ani nemluvím- nedostatek krmítek u Vm tam měl chovatel svoje
plastová krmítka a u Mm si jedna chovatelka dovezla svoje seno,
to bylo jako sen...
Chovatel Lada
napsal(a):
To jste trochu přehnal že každý Garant byl označen reflexní vestou,
jeden mladší garant ji měl na sobě a byl pro srandu ostatním.
Byl jsem tam dva dny a dost krmítek bylo bez vody a o krmení
ani nemluvím- nedostatek krmítek u Vm tam měl chovatel svoje
plastová krmítka a u Mm si jedna chovatelka dovezla svoje seno,
to bylo jako sen...
Vy jste proslulý uplakánek z každého vlákna kde jste se zapojil. Bohužel. Nic nepřeháním! A když to tak čtu, tak tam vlastně nikdo nic nedělal. A ano, krmítka tam řešili, jak až je vyřešili? To jste mi právě napsal. Ale tohle, není starost garantů. Výstavní fundus má zabezpečit někdo jiný. Ti chlapi tam pracují s tím, co mají k disposici. To že si tam dovezl jeden chovatel svoje krmítka, a jedna chovatelka svoje seno? Vážený anonyme, který ani po roce nemáte nato, přihlásit se oficiálním nickem a neschovávat se. Buďte v klidu. Možná to bylo také tak, že si dodali svoje a to hlavně z toho důvodu, že nechtěli v případě krmítek ryskovat nákazu, v případě sena, věřili svému a nechtěli ryskovat zažívací problémy králíků. Víte, znám holubáře, kteří si byť na úrovni místní či okresní výstavy přijdou před navážením zvířat. A klece kde mají mít holubi si řádně vydezinfikují a ještě mi donesou své vlastní krmení abych jím jejich holubi tím to krmil. Tak že opět jste mě velmi rozesmál. Prosím, sundejte si už ty černé brýle. Asi jsme byli každý na jiné výstavě, bohužel. vyjmenuji vám jen 4 z 11, kteří ty vesty mněli. Byli to př. Luxemburk, Brzák, Cvančar, Palounek. Už to je víc než vámi údajný jeden! Děkuji.
Tímto si dovolím, s vámi v této diskusi, která nikam nevede končit, nepokračovat. Nechci aby to vypadalo, že se tady někoho zastávám, ale nebyl jsem vychováván ve lži a píši jen stav, který se odehrál a který jsem měl možnost vidět na vlastní oči a to bez brýlí. Zajímavé je, že jen na králíkářské diskusi se ukazují samý zajímavý lidé. Nebudu tady nikoho napadat a už vůbec ne něco zpochybňovat! Vy si nechte svůj pohled, já si nechám svůj. Nenechám si pokazit dobrý dojem z krásné výstavy a bohaté přehlídky spousty plemen a barevných rázů. Ještě jednou všem chovatelům, kteří vystavili, děkuji za hezký zážitek a dávám
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
To není nic proti Garantům, tam je odpovědnost na vedení,
Palounek mě vydával králíka za nedostupného G. a vestu
neměl ani Brzák, několikrát jsem s nima mluvil...možná že se
objeví fotky budeme moc posoudit, ten mladý G. byl v prostoru
zakrslíků jméno neznám. Bavíme se o problémech a ne jestli
jsem přihlášen, že...musíte si uvědomit že si vystavovatelé
za ty služby platí nemalé peníze, že...
Klecné kus 65 kč man. poplatek 100 kč, musí odebrat
katalog 100 kč atd...
poty76
napsal(a):
Tímto si dovolím, s vámi v této diskusi, která nikam nevede končit, nepokračovat. Nechci aby to vypadalo, že se tady někoho zastávám, ale nebyl jsem vychováván ve lži a píši jen stav, který se odehrál a který jsem měl možnost vidět na vlastní oči a to bez brýlí. Zajímavé je, že jen na králíkářské diskusi se ukazují samý zajímavý lidé. Nebudu tady nikoho napadat a už vůbec ne něco zpochybňovat! Vy si nechte svůj pohled, já si nechám svůj. Nenechám si pokazit dobrý dojem z krásné výstavy a bohaté přehlídky spousty plemen a barevných rázů. Ještě jednou všem chovatelům, kteří vystavili, děkuji za hezký zážitek a dávám
Tohle všechno jste protrpěl a stejně Vám to přijde v pořádku? Tedy, to už asi nemám opravdu co říct, doslova jste mi vzal vítr z přepravek.
Ještě, že jste tuto ohavnou diskusi plnou uplakánků, klamačů a zlých králíkářů opustil, aspoň se od nás nenakazíte, očkování na to ještě, bohužel není...
Chovatel Lada to výše shrnul, řekl bych dobře.
Nicméně, díky patří těm, co si mohou sáhnout na srdce a říct si: "opravdu jsem udělal maximum". Nikdy jsem neřekl, že to je výstava ošklivá, ale je dost, co zdokonalovat. V neděli už jim to vše bylo šuma fuk (reaguji na brondu) a tak jste si mohl lítat sem a tam, ještě s pěkným obrázkem, jste to ale klikař, kolego!
No a já-neschopný organizátor svých přesunů, příště vezmu s sebou aspoň 10 lidí, abychom měli těch rukou 20 a v klidu vše vynesli napoprvé a už se nikdy nemohli vrátit, protože to je fujky.
škoda, že těch postřehů nebylo víc...

Chovatel Lada
napsal(a):
To není nic proti Garantům, tam je odpovědnost na vedení,
Palounek mě vydával králíka za nedostupného G. a vestu
neměl ani Brzák, několikrát jsem s nima mluvil...možná že se
objeví fotky budeme moc posoudit, ten mladý G. byl v prostoru
zakrslíků jméno neznám. Bavíme se o problémech a ne jestli
jsem přihlášen, že...musíte si uvědomit že si vystavovatelé
za ty služby platí nemalé peníze, že...
Klecné kus 65 kč man. poplatek 100 kč, musí odebrat
katalog 100 kč atd...
Tak to jsem ráda, že jsme měli asi slevu.My jsme platili klecné 65Kč + 100 katalog.Nic víc.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Pár postřehů z pátku, chodím na oběd do rastaurace U Krále Václava,
při odchodu jsem se dotazoval slečny u brány na vrácenku na výstaviště,
že žádnou nemá, ale bez problému jsem prošel tam i zpět...to samé
po 15 hodině, ale s králíkem bez žádný kontroly co nesu v přepravce
a to jsem se vnucoval na kontrolu...asi kouzlo starýho barda...
leprechaunek
napsal(a):
Hlavně je milým zvykem kritizovat jen v internetových diskuzích. To je tak velký problém sednout a tu kritiku sepsanou tady adresovat ale přímo pořadateli?
Ono je to trochu jinak. Proč předávat postřehy či kritické připomínky pořadateli. Lépe snad by bylo je předat zadavateli teto výstavy. A můžu Vám říci či lépe řečeno napsat, že tyto kritické připomínky budou předány.
Já osobně jsem byl v Lyse po třech letech a opravdu si myslím, že CV by měla vypadat jinak. Organizačně opravdu zmáknutá nebyla.
Takže tady máte důkaz z mého fotoaparátu. Na jedné fotce Petr Palounek, na pravo za strakáčem, který tam probírá možný prodej králíka s paní v růžové bundě a brýlích. Snímek byl pořízen 19.11.2016 v 11.32h. Na druhé vlevo za strakáčem další garant v brýlích, který také nemá vestu? Foceno 19.11.2016 v 11.49h. Jak jinak že? Ještě z lidí budete dělat záměrně blbce, že garanti a konkrétně Petr P., výborný a poctivý kluk neměl vestu? Mimochodem ten samý Petr, lítal v pátek ve 14h s konví vody mezi králíky a v tom velkém mumraji napájel. Vždy podávám fakta. Díky. Obrázek ať si každý udělá sám na vaše tvrzení jak až je věrohodné. S pozdravem jeden zralý na přeočkování, že pane MSm?
Nikdo neříkal že jste špatný organizátor svých přesunů, stejně nikdo netvrdí, že tahle věc je ze strany VLL správně vychytaná. Jen jsem vám napsal, že já svému kamarádovi pomohl, abychom nelítali sem a tam. Lépe jsme si to tím pádem zorganizovali a pokud to přenesete v pytli jako my, vzali jsme 4 najednou a v autě do přepravek. Vy jste byl také s kamarády, nebo ne? Otázkou je, pro koho co znamená slovo kamarád. A co kamarád udělá pro kamaráda! Nemusím utíkat z diskuse, ani jeden z vás mně nemůže svými plátky naštvat. Ale diskuse v králíkářské sekci je naprosto bezpředmětná. Většinou jsem chodím dělat propagaci jen plemeni které chovám, protože jsem se přesvědčil, že zdejší diskuse jsou jen o hulvátsví a nepřejícnosti. Tak že pánové, klepejte si na rameno, pokud možno společně, navzájem a díky za krásné posouzení mé "nedůvěryhodné" osoby. Vaše názory jsou mimo mísu k mé maličkosti. Lidi co mě znají se tomu smějí. Díky, díky a ještě jednou díky. Ať se vám daří chov vašich Ms, také jsem je dělal, ale přešel jsem na naše české. Jak jste již zmínil. Co se týče českých plemen, v tomto jsem PATRIOT.
poty76
napsal(a):
Takže tady máte důkaz z mého fotoaparátu. Na jedné fotce Petr Palounek, na pravo za strakáčem, který tam probírá možný prodej králíka s paní v růžové bundě a brýlích. Snímek byl pořízen 19.11.2016 v 11.32h. Na druhé vlevo za strakáčem další garant v brýlích, který také nemá vestu? Foceno 19.11.2016 v 11.49h. Jak jinak že? Ještě z lidí budete dělat záměrně blbce, že garanti a konkrétně Petr P., výborný a poctivý kluk neměl vestu? Mimochodem ten samý Petr, lítal v pátek ve 14h s konví vody mezi králíky a v tom velkém mumraji napájel. Vždy podávám fakta. Díky. Obrázek ať si každý udělá sám na vaše tvrzení jak až je věrohodné. S pozdravem jeden zralý na přeočkování, že pane MSm?
Nikdo neříkal že jste špatný organizátor svých přesunů, stejně nikdo netvrdí, že tahle věc je ze strany VLL správně vychytaná. Jen jsem vám napsal, že já svému kamarádovi pomohl, abychom nelítali sem a tam. Lépe jsme si to tím pádem zorganizovali a pokud to přenesete v pytli jako my, vzali jsme 4 najednou a v autě do přepravek. Vy jste byl také s kamarády, nebo ne? Otázkou je, pro koho co znamená slovo kamarád. A co kamarád udělá pro kamaráda! Nemusím utíkat z diskuse, ani jeden z vás mně nemůže svými plátky naštvat. Ale diskuse v králíkářské sekci je naprosto bezpředmětná. Většinou jsem chodím dělat propagaci jen plemeni které chovám, protože jsem se přesvědčil, že zdejší diskuse jsou jen o hulvátsví a nepřejícnosti. Tak že pánové, klepejte si na rameno, pokud možno společně, navzájem a díky za krásné posouzení mé "nedůvěryhodné" osoby. Vaše názory jsou mimo mísu k mé maličkosti. Lidi co mě znají se tomu smějí. Díky, díky a ještě jednou díky. Ať se vám daří chov vašich Ms, také jsem je dělal, ale přešel jsem na naše české. Jak jste již zmínil. Co se týče českých plemen, v tomto jsem PATRIOT.
To jste špatně pochopil, rozhodně jsem vás neoznačil za nedůvěryhodného a vůbec jsem nechtěl, aby toto přešlo v dementní handrkování a třeba mě vůbec nezajímá, kdo měl vestu.
Mně vadí lístky, katalogy, organizace. Kdo kde lítal s konví rozhodně nenapadám.
A vůbec, vy se tu vystavujete jako člověka, kterého někdo musí znát, aby se tomuto smál, já vás neznám a stejně se směji, není v tom žádná zášť, jen to, že Vám asi ke spokojenosti z výstavy stačí opravdu málo. Už to neřešme.
Jen jedna poslední věcná. Myslíte si, že přenášení zvířat v pytli patří k profesionalitě vystavovatele? Já tedy ne. Zvíře má mít adekvátní přepravku. Potom je pochopitelně těžší manipulace, ale vím, že se mu nic nestane. V pytli si může klidně zlomit křídlo...navíc je to prostě otřesné, takto zvířata v dnešní době přepravovat, to už snad dělají jen ČÍŇANI, co si přijdou pro kohouty...
Vy jste ale opravdu skvostný kousek, pane Bobánku, ačkoliv chcete opouštět diskusi, pokaždé přijdete s něčím, co člověka nakopne do vajec, že se mu skoro vylíhnou. V tomto případě zase začínáte špekulovat o pojmu "kamarád". Před tím mě nařknete z lezení do zadku, oháníte se všelijakými tvrzeními, ale celé to převracíte ve fakt, že vy jediný vlastně máte pravdu.
Ale jak píšete, ať se Vám daří chov, zjevně se neschodneme absolutně v ničem a tudíž nemá cenu si tu vyměňovat další řádky, to bychom mohli dělat do konce věků.
První část byla pro chovatel Lada, to jste měl po přečtení pochopit. Ten ze mně dělá nedůveryhodného s těmi vestami, stejně napájením atd.! Prostě s věcmi okolo garantů, a vy se k tomu vyjadřujete? Nevím jak čtete! Asi jste se zaměřil jen na mně. Na vás je až ta druhá část, objasnil jsem vám, jak že jsem to myslel s tou organizací vynášení zvířat.
K lezení do zadku, v tom byla spojitost s tím jak vychvalujete přímo Straubing (německo) a haníte výstavy v česku. Proto jsem napsal o těch krádežích na EV, které tady byli zmíněné, děje se to všude. Ano, organizace není naprosto v pořádku. To jsem také zmínil, ale nebudu tady měsíc dokola brečet nad stejnou věcí. Na to nemám čas. Já vás pochopil hned. Ovšem vy, si vše z mých příspěvků vztahujete pouze na sebe, aniž by se vás to týkalo. Pokud by jste četl všechny diskutující, tak jste hned věděl že to s garanty je mířeno jmenovanému na začátku.
Co se týče přepravy v pytlích, já ji neprovozuji, nejsem její zastáncem, mám přepravky. To že to kamarád řešil tímto způsobem, kdy drůbež byla v hale C a auto před branou. Po naložení do pytle a přes bránu cirka 60 - 70m a hned do přepravek je jeho věc. On si platil a pokud si zraní, dělá za své. K mé osobě. Já jsem raději když se o mně nemluví a nikdo mě nezná! Do diskuse bych nevstoupil, kdybych nebyl vyzván. Fotky jsem předložil pánovi, který si je žádal. Ne vám, tak se vypněte pane VELIKÝ! Od začátku chápu po čem žehráte, navíc jste tady souhlasil s tím co píše výše jmenovaný Ch.L. Tak teď neotáčejte. S vámi je to opravdu jen zráta času.
Já samozřejmě pochopil, na koho, co bylo. Tím jsem Vám chtěl pouze naznačit, asi neobratně, že mě nezajímají prkotiny, jako jsou třeba vesty. A tím Vám dát i tak trochu za pravdu.
Já myslím, že už to opravdu stačilo, vy, ačkoliv děláte, že jste nad věcí, tak neustále provokujete nějakými narážkami...
Ať se Vám daří a jste příští rok s CV jako vždy spokojen.
waw
napsal(a):
Ono je to trochu jinak. Proč předávat postřehy či kritické připomínky pořadateli. Lépe snad by bylo je předat zadavateli teto výstavy. A můžu Vám říci či lépe řečeno napsat, že tyto kritické připomínky budou předány.
Já osobně jsem byl v Lyse po třech letech a opravdu si myslím, že CV by měla vypadat jinak. Organizačně opravdu zmáknutá nebyla.
Nebyla jsem tam, nehádám se. A sama vím, jak na mě Lysá zapůsobila, když jsem tam byla vlastně poprvé a naposled...
Jen jsem opravdu chtěla říct to, že tyhle připomínky JE potřeba adresovat lidem, kteří tu výstavu organizují a připravují. Že samotné držkování na diskuzích prostě nic nezmění.
On prostě je rozdíl, jestli někam dojde padesát rozhořčených dopisů nebo stovka mailů, nebo jestli nedojde ani jediný... To je celá pointa.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Pro Bobánka: Bobánku já mluvím o čvrtku 17.11. a pátku 18.11.2016 to
asi nepochopíte, že... ano Petr lítal a napájel svoje svěřené králíky, já se
na věc dívám celkově.Garant je první na ráně, který reprezentuje ČSCH,
první dojem je hrozný pohled, to je zamyšlení pro vedení svazu... asi máme
na věc Bobánku jiný názor, já pracuji v změstnání kde košile a kravata
je povinost a k tomu vizitka s fotkou a iniciálama a zaměstnanci musí mít
taky vizitky atd. moje představa je že Garanti budou mít slušnou vestu
s logem svazu a vizitku s iniciálama ať je vidět na první pohled s kým
jednám, je to v dnešní době něco nenormálního...? Jak může Garant
dát do pytle zvíře na výstavě svazu, tím hned porušuje zákon, že...
Ke krádeži zvířat si pokládám otázku, kdy se to strácí, přes den a
nebo v noci, to je zamyšlení pro pořadatele výstavy a funkcionáře...
Já se divím že v halách nejsou umístěny kamery, kde si můžete
provest kontrolu záznamu, u nás ve firmě běžná věc...
Já si myslím že máme Stanovy svazu a Výstavní řád, to je pro nás
členy a funkcionáře svazu, jako Bible...
Tak že naposledy! Upřímně? Můžetet mít kolik chcetet kravat, kolik chcete vizitek s fotkami vašeho obličeje. Zde se rok schováváte za anonymní nick a chodíte si sem asi něco léčit, možná poučovat. Od začátku jsme se tady bavili o výstavě. Opisovat výstavní řády? To můžeme všichni. V žádném příspěvku, jsem neřekl, že vše bylo klišé. Každá výstava má své klady, ale i zápory. A jak jsem napsal, já jedu za zvířaty a kamarády. Do Lysé, nejezdím řešit problematiku co a jak dělají špatně, nato jste tady vy. Pouze jsem objasňoval kdy šli katalogy na výstavu, a to, že ti kluci v době otevření výstavy pro lidi ty vesty měli a to jen proto. Protože jste tady na to poukazoval. Teď už se najednou bavíme o čtvrtku a o pátku a to před výstavou? A ano, aspoň teď vám dávám v něčem za pravdu. Ne, nemohl jsem to pochopit, že vy myslíte čt., pá. Nikde jsem to zde nevyčetl. Vy jste mi opravdu zábavný. Klamete tady lidi, oháníte se stanovami, výstavními řády, uvádíte je v omyl, že vestu měl jen mladý kluk a ať někdo dá fotky. Když se najednou prokáže (fotky), že označení byli, tak jste nemyslel hlavní výstavní dny? Pane prosím, příště až se budete bavit o hlouposti (vesty), napište prosím hned ve vašem prvním příspěvku, že výstavu jste vlastně nemyslel, ale že jste myslel čtvrtek kdy se posuzovalo, stejně tak pátek dobu do otervíračky. My co sem chodíme nemáme křišťálovou kouli abychom se po 40 příspěvcích najednou dozvěděli, že vy jste myslel jiné dny, nežli hlavní výstavní. Nemám co tajit, tak že. Ano v pátek do otvírací doby garanti vesty neměly! Než se otevíralo, cirka v 10.50h si je kluci nasazovali. A ano logo ČSCH na nich také nemají, pouze visačku. Tak že možná když nemají to logo svazu, tak možná nejsou pravý a reprezentující. Nebudu se přít krs prkotinu, nechte si své pravdy. Já jsem si to u klecí užil. A užívám si to tam vždycky i když stojím v té frontě, ale většinou poslední 2-3 roky jsem byl na výstavišti včas. Když jedeme v sobotu, jsme tam vždy kolem 8.30 na jižní bráně, vejdu do vnitř, koupím lístek, katalog a ještě jsem kolikrát čekal i 10-15min. než nás vpustili do prostor haly, což mělo své výhody. Už před dveřmi totiž vedou chovatelé opravdu chovatelské diskuse. Nutno podotknout že třeba v sobotu jsem byl mezi prvními 30-50 návštěvníky v této době a v tomto čase. To bylo o lednovou výstavu 2016! Vím, že nemá parametry CV, ale i v listopadu 2015 jsem nečekal, resp. čekal s lístkem a katalogem před otevřením. Navážení katalogů půl hodiny před otvíračkou je tam poslední roky standartní věc. Tak se mějte a příště hned napiště o jakých dnech se tady bavíte! Poté tady nebudou znikat bezpředmětné elaboráty.
Tady vám dávám průkaznou fotku z pátku 18.11.2016. Mimo a před otevírací dobou. To kluci vesty ještě neměly. Byla pořízena v čase 10.11h. To je fér. Jak píši, není co skrývat.
Kdo chce psa bíti hůl si najde. Ja jsem také kritizoval výstavu v Nečtinách, ale proto že jsem podle návštěvnosti očekával velikánskou halu s zvířaty a byl jsem zklamán. Stánků bylo minimálně 5x víc než zvířat. No a k Lisé, nebyl jsem tam, ale vím co obnáší zorganizovat malou pouťovou výstavu zvířat a následně se o ně postarat a ohlídat je. Natož výstava v takovém rozsahu jako je Lysá. Ochotných lidí je stále méně, zato nespokojenců přbývá. Každý má možnost podat pomocnou ruku a zkusit si to třeba jako Garant na vlastní kůži. Podle zkšenosti vím že ti pomosníci jsou z velké většiny děti pořadatelú poněváč musí. No a těch 50 korun na hodinu vám pokryje třba ubytování a stravu. Podle těch kritik by bylo asi lepší takovou výstavu asi vůbec nepořádat. Co ale nato ti lidé kteří jsou spokojeni, protože nakoupili vše co chtěly. A tlačenice ? Vdyť je to národní sport, být u všeho první. Také neni problé řici, že si to zvíře vyndáte sám a pokud to dával do pytle, tak jenom proto že si ho kupující přinasl.
Msm 21.11.-16,18
dyby se nezrušilo Lipsko, ani bych nejel, takhle jsem byl donucen situací. Pro mě je to vždycky celkem vysilující zážitek. A jestli tam maj dobrý pivíčko a buřta, TO JE FAKT BUŘT. To si můžu dát snad doma.
Msm 22.11-10.57
Neví, proč sem cpete Lipsko, ještě k tomu Evropskou výstavu, když já mluvím o Straubingu a ještě píšete, že lezu Němcům do zadku.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Bobánku vy jste pěkný manipulátor, to vám jde...když si přečtete můj
příspěvek tak se dozvíte že jsem na výstavě fyzicky pomáhal, ne jako
vy...píšete velmi dlouhé články o NIČEM...tady vcelku nejde o vesty,
já ty garanty vcelku znám, ale co ostatní zájemci...už jsem zde psal
že jsem nemohl sehnat G. na vydání Bu, tak jsem po 15 minutách
požádal Petra ať mě ho jde vydat, že spěchám na vlak...vám nejde o
zlepšení stále se opakujících vad na kráse výstav, vy obhajujete věci
že člověk se selským rozumem ŽASNE...MOŽNÁ JSTE SI VŠIMNUL
ŽE JSTE TADY JEDINÝ CO OBHAJUJE OPAKUJÍCÍ SE NEŠVARY...
Přijeďte se podívat v prosinci na výstavu do Přerova, možná pochopíte
podstatný věci o organizování výstavy...
horal
napsal(a):
Kdo chce psa bíti hůl si najde. Ja jsem také kritizoval výstavu v Nečtinách, ale proto že jsem podle návštěvnosti očekával velikánskou halu s zvířaty a byl jsem zklamán. Stánků bylo minimálně 5x víc než zvířat. No a k Lisé, nebyl jsem tam, ale vím co obnáší zorganizovat malou pouťovou výstavu zvířat a následně se o ně postarat a ohlídat je. Natož výstava v takovém rozsahu jako je Lysá. Ochotných lidí je stále méně, zato nespokojenců přbývá. Každý má možnost podat pomocnou ruku a zkusit si to třeba jako Garant na vlastní kůži. Podle zkšenosti vím že ti pomosníci jsou z velké většiny děti pořadatelú poněváč musí. No a těch 50 korun na hodinu vám pokryje třba ubytování a stravu. Podle těch kritik by bylo asi lepší takovou výstavu asi vůbec nepořádat. Co ale nato ti lidé kteří jsou spokojeni, protože nakoupili vše co chtěly. A tlačenice ? Vdyť je to národní sport, být u všeho první. Také neni problé řici, že si to zvíře vyndáte sám a pokud to dával do pytle, tak jenom proto že si ho kupující přinasl.
Msm 21.11.-16,18
dyby se nezrušilo Lipsko, ani bych nejel, takhle jsem byl donucen situací. Pro mě je to vždycky celkem vysilující zážitek. A jestli tam maj dobrý pivíčko a buřta, TO JE FAKT BUŘT. To si můžu dát snad doma.
Msm 22.11-10.57
Neví, proč sem cpete Lipsko, ještě k tomu Evropskou výstavu, když já mluvím o Straubingu a ještě píšete, že lezu Němcům do zadku.
Já ale porovnával kvalitu výstavy ve Straubingu (králíci) s CV Lysá (králíci), Lipsko jsem porovnávat nechtěl, to jsem myslel tak, že kdybych měl možnost jet nakoupit chovný materiál tam, tak sem bych nakupovat nejel, protože je to vždycky o nervy, šel bych se v klidu podívat a potom bych měl asi taky jiný pohled na věc.
Byl jsem na výstavě v Lysé podotýkám, že jsem strávil většinu času u holubů nemám k tomu výtku o holuby postaráno dobře, garanti v pohodě poradili, , katalog za mě mohli být větší písmena hlavně u vystavovatelů hodně titěrný, ale je to jen můj názor, myslím že by jedna pokladna mohla být i u holubů a nelítat sem tam, ale největší problém pro mě byl ten, že jsem vystál frontu na brňáčka a k mému překvapení mě bylo sděleno, že je to všechno prodaný, podle mě by si měl první kupující vzít oceňovák od holuba k pokladně a potom by už další viděl, že je prodaný takhle min. třetina lidí čekala zbytečně jinak hodně stánků s chov.potřebami a občerstvení chutné jídlo za slušnou cenu bez fronty, takže za mě neviděl bych to tak černě jak někteří píšou.
hlinik
napsal(a):
Byl jsem na výstavě v Lysé podotýkám, že jsem strávil většinu času u holubů nemám k tomu výtku o holuby postaráno dobře, garanti v pohodě poradili, , katalog za mě mohli být větší písmena hlavně u vystavovatelů hodně titěrný, ale je to jen můj názor, myslím že by jedna pokladna mohla být i u holubů a nelítat sem tam, ale největší problém pro mě byl ten, že jsem vystál frontu na brňáčka a k mému překvapení mě bylo sděleno, že je to všechno prodaný, podle mě by si měl první kupující vzít oceňovák od holuba k pokladně a potom by už další viděl, že je prodaný takhle min. třetina lidí čekala zbytečně jinak hodně stánků s chov.potřebami a občerstvení chutné jídlo za slušnou cenu bez fronty, takže za mě neviděl bych to tak černě jak někteří píšou.
Ono to bohužel takhle s těmi oceňováky nejde, kdyby to tak šlo polští návštěvníci by utrhali oceňováky hromadně z klecí, něco pak skutečně koupili a zbytek oceňováků někde vyhodili.
Dříve se toto běžně dělo a proto se teď prodává pouze podle katalogu.
chovatell
napsal(a):
Ono to bohužel takhle s těmi oceňováky nejde, kdyby to tak šlo polští návštěvníci by utrhali oceňováky hromadně z klecí, něco pak skutečně koupili a zbytek oceňováků někde vyhodili.
Dříve se toto běžně dělo a proto se teď prodává pouze podle katalogu.
Tak alespoň vylepit na klec prodáno.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
hlinik
napsal(a):
Proč dělat prodej zvířat jednoduše, když se to dá dělat složitě, co natom
ať si kupující postojí 1 až 3 hodinky ve frontě, kde u pokladny zjistí že
už je zvíře prodaný...

Možná si to představuju jako hurvínek válku, ale nebylo by možné mít v 21. století spojení garantů s pokladnou, a dát garantovi automaticky vědět (online?) na kterou klec má vylepit cedulku prodáno?
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Možná si to představuju jako hurvínek válku, ale nebylo by možné mít v 21. století spojení garantů s pokladnou, a dát garantovi automaticky vědět (online?) na kterou klec má vylepit cedulku prodáno?
Berte to jako nadsázku = představujete si to jako H.V. to by byl ještě větší zmatek než teď...

Chovatel Lada
napsal(a):
Berte to jako nadsázku = představujete si to jako H.V. to by byl ještě větší zmatek než teď...
To by šlo? jako mít ještě větší zmatek
Chovatel Lada
napsal(a):
Bobánku vy jste pěkný manipulátor, to vám jde...když si přečtete můj
příspěvek tak se dozvíte že jsem na výstavě fyzicky pomáhal, ne jako
vy...píšete velmi dlouhé články o NIČEM...tady vcelku nejde o vesty,
já ty garanty vcelku znám, ale co ostatní zájemci...už jsem zde psal
že jsem nemohl sehnat G. na vydání Bu, tak jsem po 15 minutách
požádal Petra ať mě ho jde vydat, že spěchám na vlak...vám nejde o
zlepšení stále se opakujících vad na kráse výstav, vy obhajujete věci
že člověk se selským rozumem ŽASNE...MOŽNÁ JSTE SI VŠIMNUL
ŽE JSTE TADY JEDINÝ CO OBHAJUJE OPAKUJÍCÍ SE NEŠVARY...
Přijeďte se podívat v prosinci na výstavu do Přerova, možná pochopíte
podstatný věci o organizování výstavy...
Baví vás to? O jakém manipulátorovi tady je řeč? Napsal jsem svůj postoj k Lysé a píši ho od začátku. Jak jsem to viděl. Psal jste, že jste nemohl sehnat G, ne na Bu a že jste čekal 15min.. Na každý můj příspěvek najdenou rozkrýváte věci, které jste předtím nezmínil. Těch 15 min. na vydání a kolikrát i déle podle sekvence lidí, se čeká i na pouťovkách. Vy jste asi opravdu člověk, který si sem musí chodit upouštět páru. Že by doma pantofle? Svůj pohled, názor a nic z toho nikomu nevnucuji. Je to mýma očima. JÁ organizaci neřeším, jsou tam od toho jiní. Pro chovatelství dělám vše nezjištně a ZDARMA vážený anonyme. Neobhajuji nešvary! Nezastávám se organizátorů. Tak už si to v té vaší hlavince prosím urovnejte. A já jsem tady napsal v prvním příspěvku?
Vaše citace.
Pěkná výstava, dost kvalitních zvířat na prodej, s prodejem zvířat chce něco udělat,
první hodinu chce posílit pokladnu při vstupu, kontrola zvířat nebyla a to mě překvapilo,
počasí v pátek přálo, už se těším na lednovou výstavu v Lysý...
Proč se tam těšíte na leden, když ve finále výstava podle vás nebyla dobře zvládnutá organizačně? Vstupy, lístky, prodej, napájení, krmení, špatná podestýlka, málo misek, neoznačení G, bez log na vestách. Jak jste mohl vědět, že nemají loga ČSCH, když vesty neměli. Tady to opravdu od začátku smrdí. Možná zde za nědco lobujete. Další věc. Minulé výstavy se tady kritizovala kontrola zvířat. Byla přísná a hodně chovatelů bylo znechucených. Z burzy jste si skoro nic nemohl pronést až po jakých peripetiích. Nešlo to prokázat kupním lístkem o zaplacení. Vlastní zkušenost!
Další vaše citace:
Zde není diskuze o Bohdalovu...atd. - zde je diskuze o výstavě v Lysý nad Labem 18. - 20.11.2016.
Z tohoto vámi psaného nikdo nemohl vyčíst, že tady už píšete o čt.17.11.2016! Mimochodem, co se mě týče mile rád jezdím vypomáhat na výstavy pokud mi to mé pracovní vytížení dovolí a pokud ne, beru si na to dovolenou a na výstavišti si nenechám nic od nikoho platit. S nikým se nekamarádičkuji, těším se vždy jen na to co mě zajímá a na kamarády s kterými si prohodíme zkušenosti z chovu, povíme si jaká že byla už končící sezona. Též nakoupím gritníky, napáječky nebo nějakou knihu a jsem spokojený. A toho buřta mít ani nemusím.
Za mně vám mohu říci, že pokud bych vůči vám přestřelil jako vy vůči mě. Tak se vám omluvím, s tím nemám problém. Vy tady klamete v těch věcech které jsem vám vyargumentoval a prokázal nafocenými fotografiemi. A když už jste zjistil, že tudy cesta nevede, tak hned zase hledáte jinou cestu, kterou v tom daném momentu napíšete do nového příspěvku. Jo a k Přerovu. Jezdím větší dálky, mimochodem 15km od Přerova mám rodinu, tak že když budu chtít, pozvu se sám! Ale jak prosakují zvěsti, vypadá to, že tento posunutý či neposunutý Přerov, který se tady už také někde propíral na ifauně má údajně býti posledním. V kuloárech prosakují zprávy, že je snaha dostat to na výstaviště Brno, které už má zase úplně jiné možnosti že. A k Přerovu, též jsem měl zprávy od přátel, kteří tam vystavují, že se tam postráceli zvířata. Toto ale nemám ověřené a nemohu to jak koli prokázat. Ovšem na každém šprochu, pravdy trochu. A teď mně zase můžete začít poučovat. Víte co, vemte si ten míček na vaší stranu a už si ho tam nechte. Mně se po výstavní stánce Lysá líbila, jsem spokojen a budu tam jezdit i nadále. Též je otázkou co za těmito ataky k Lysé stojí. Možná ten Přerov? Chtěli by jste to tam, ne? Za mne samotného. Neřeším vzdálenost, buď tam jedu nebo nejedu. Jiná možnost pro mě nikdy není. Žijeme v době kdy si můžeme vybírat. S pozdravem Potůček.
Co tohle řešení:
Prehľad predaja v priebehu výstavy môžete na smartfóne priamo pri klietke zistiť, či je zviera voľné alebo predané zjistit, zda je zvíře volné nebo prodané
http://www.cschbohdalov.cz/vnitra2016/web/prehledprodanych.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
kamarad
napsal(a):
Co tohle řešení:
Prehľad predaja v priebehu výstavy môžete na smartfóne priamo pri klietke zistiť, či je zviera voľné alebo predané zjistit, zda je zvíře volné nebo prodané
http://www.cschbohdalov.cz/vnitra2016/web/prehledprodanych.
BOHDALOV, vždy u mě za 1...
hlinik
napsal(a):
Ahoj Pepo, máš pravdu. Polští návštevníci u holubů šíleli, vše chtěli skupovat. Fotil jsem ČVSR toho v postoji co tam stál a byl v PCH. Chytl mě Polák a hned jak ho koupí, že ho chce. Byl neprodejný, to víme oba. Ti by to brali i s klecemi. V hale u holubů byl klídek, přesně jak si napsal. No králík na maso táhne víc. Ale mi blázni od peří, bychom asi neměnili. Máš pravdu, že by tam mohla být pokladna. Protože z 2082ks vystavených bylo 227ks prodejných, což je oproti králíkům nic. Proto možná vše do jedné pokladny. K oceňovacím lístkům. V minulosti vždy někdo přiběhl, vytáhl 10-15 lístků a volal tomu, komu pro to jel a říkal mu dle Ol, jeho hodnocení co že chce dovézt. Toho jsem byl svědkem před 3 lety, když jsem chtěl Du do Čsmad.. Musel jsem si počkat až si pánové vyberou a jestli vůbec lístky vrátí. Nešlo mi o lístky, nekupuji podle bodů, ty mně nazajímají! Na to se podívám až kdy mně zvíře zaujme, usoudím, že se mi hodí do chovu a mám ho zaplacené. Ale když tam lístek není, usuzuji, že králík je prodán. jk píšeš, že by mohli vylepit na klec, že zvíře je prodáno. To garant v jeho exposici přece zjistí až když si jde nový majitel zvíře vyzvednout. Měj se na malebné vysočině a ať se ti daří. Jo a syn už má 8,7 stříbrných sedlatých. Tak že se do nich opět pouštíme naplno.
poty76
napsal(a):
Ahoj Pepo, máš pravdu. Polští návštevníci u holubů šíleli, vše chtěli skupovat. Fotil jsem ČVSR toho v postoji co tam stál a byl v PCH. Chytl mě Polák a hned jak ho koupí, že ho chce. Byl neprodejný, to víme oba. Ti by to brali i s klecemi. V hale u holubů byl klídek, přesně jak si napsal. No králík na maso táhne víc. Ale mi blázni od peří, bychom asi neměnili. Máš pravdu, že by tam mohla být pokladna. Protože z 2082ks vystavených bylo 227ks prodejných, což je oproti králíkům nic. Proto možná vše do jedné pokladny. K oceňovacím lístkům. V minulosti vždy někdo přiběhl, vytáhl 10-15 lístků a volal tomu, komu pro to jel a říkal mu dle Ol, jeho hodnocení co že chce dovézt. Toho jsem byl svědkem před 3 lety, když jsem chtěl Du do Čsmad.. Musel jsem si počkat až si pánové vyberou a jestli vůbec lístky vrátí. Nešlo mi o lístky, nekupuji podle bodů, ty mně nazajímají! Na to se podívám až kdy mně zvíře zaujme, usoudím, že se mi hodí do chovu a mám ho zaplacené. Ale když tam lístek není, usuzuji, že králík je prodán. jk píšeš, že by mohli vylepit na klec, že zvíře je prodáno. To garant v jeho exposici přece zjistí až když si jde nový majitel zvíře vyzvednout. Měj se na malebné vysočině a ať se ti daří. Jo a syn už má 8,7 stříbrných sedlatých. Tak že se do nich opět pouštíme naplno.
Zdravím Tě Bohouši, nejdřív Ti musím vyseknout poklonu za fotky, sám někdy udělám pár snímků a vím jak je obtížný holoubky fotit. K polákům se radši nebudu vyjadřovat. Tak to je fajn, že jste se pustili se synem do stříbrných, ať se mu stříbrňáčci daří!
Původně jsem k Chovateli nic psát nechtěl, ale léčím králíkovi oči, tak to napíšu.
1. Fronty - jednoznačně chyba pořadatele. Nahnat na pkladnu ke vstupu na hodinu o jednoho člověka víc nemůže být problém. O frontě na koupi králíka ani nemluvě.
2. Hodně králíků mělo mokré chlupy kolem očí. Ten co jsme koupili neměl, ale už má doma taky. Volal jsem chovateli a říkal, že tam měli hroznou slámu (hlavně prašnou). Buď si ji nezkontrolovali před koupí nebo jim to bylo jedno, hlavně že je nejlevnější?
Byl jsem tam prvně, těšil jsem se, že si prohlédnu všechny tři haly a různá plemena zvířat. Přijeli jsme tam v pátek půl hodiny po otevíračce a stihli jsme jen koupit toho jednoho králíka a prohlédnout si halu s králíky. Na ostatní haly nezbyl čas. Buď kvůli frontám nebo krátké otevírací době, za mně spíš ty fronty.
Jestli tam ještě někdy pojedeme, tak jedině na čumendo, ale fronty na koupi si odpustím a zajdu na menší výstavu.
napsal(a):
Teď nic ve zlém, ale pokud si někdo zakoupil králíka. Tak zároveň obdržel samolepku s nápisem prodáno a byl požádán o vylepení na danou klec. To snad nebyl pro nikoho problém. Vrátit se k danému koupenému zvířeti a vylepit tam tu samolepku. Já jsem to tak řešil, protože hned jsem si sundal oceňovací lístek.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
horal
napsal(a):
Msm 21.11.-16,18
Msm 22.11-10.57
Na výstavu v Lysý nad Labem se musíte dívat trochu jinak než na pouťovou výstavou zvířat...
Od výstavy v Lýsý očekává většina chovatelů, že bude provedena na profesionální úrovni, protože
většina pořadatelů jsou zaměstnanci svazu ČSCH a jsou placeni svazem a třeba Garanti jsou
placeni taky pořadatele, cca 50 kč za hodinu, jen připomínám Minimalní mzda v ČR 2016 je 58,70 kč...
a kolik tisíc lidí v ČR za takovou částku pracuje, kdo si může mimo přestávky sednout a zakouřit...? Ochotných lidí pracovat na Celostátní výstavě je dost, to potvrdila letošní výstava, kdy odpadla
pomoc ze škol z důvodu Státního svátku, který letos vyšel na čtvrtek 17 listopadu. Při posuzování
zvířat měl každý posuzovatel k dispozici jak zapisovatele, pomocníka na nošení zvířat, který jestě
provedl výlep posuzovacích lístků a kolekcí...Odměna za celodenní práci byl jeden oběd bez polévky
a bez pití, nebrečím = pracoval jsem rád, sám jsem se nahlásíl na pomoc, jako další kamarádi...
Zvíře do pytle by Vám nikdo neměl dát, protože pořadatel musí dodržovat Zákon na Ochranu
zvířat. Horale to že nespokojených chovatelů přibívá, to se divíte, když si zaplatí výstavní poplatky
chovatelé tak očekávaj adekvátní služby od pořadatele, kolekce králíků 4 ks přijde na 460 kč...
Tady zaznívá oprávněná kritika, nebo ne...Zvíře není problém si vyndat sám, ale podmínky výdeje
určuje pořadatel výstavy...
Chovatel Lada
napsal(a):
Na výstavu v Lysý nad Labem se musíte dívat trochu jinak než na pouťovou výstavou zvířat...
Od výstavy v Lýsý očekává většina chovatelů, že bude provedena na profesionální úrovni, protože
většina pořadatelů jsou zaměstnanci svazu ČSCH a jsou placeni svazem a třeba Garanti jsou
placeni taky pořadatele, cca 50 kč za hodinu, jen připomínám Minimalní mzda v ČR 2016 je 58,70 kč...
a kolik tisíc lidí v ČR za takovou částku pracuje, kdo si může mimo přestávky sednout a zakouřit...? Ochotných lidí pracovat na Celostátní výstavě je dost, to potvrdila letošní výstava, kdy odpadla
pomoc ze škol z důvodu Státního svátku, který letos vyšel na čtvrtek 17 listopadu. Při posuzování
zvířat měl každý posuzovatel k dispozici jak zapisovatele, pomocníka na nošení zvířat, který jestě
provedl výlep posuzovacích lístků a kolekcí...Odměna za celodenní práci byl jeden oběd bez polévky
a bez pití, nebrečím = pracoval jsem rád, sám jsem se nahlásíl na pomoc, jako další kamarádi...
Zvíře do pytle by Vám nikdo neměl dát, protože pořadatel musí dodržovat Zákon na Ochranu
zvířat. Horale to že nespokojených chovatelů přibívá, to se divíte, když si zaplatí výstavní poplatky
chovatelé tak očekávaj adekvátní služby od pořadatele, kolekce králíků 4 ks přijde na 460 kč...
Tady zaznívá oprávněná kritika, nebo ne...Zvíře není problém si vyndat sám, ale podmínky výdeje
určuje pořadatel výstavy...
Možná se mýlím, ale pokud je mi známo tak pořadatelem CV bylo VLL a Svaz se podílel pouze na sestavení a tisku katalogů. Tak asi neuvádíte pravdu, že pořadateli byli většinou zaměstnanci Svazu.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
dury
napsal(a):
Možná se mýlím, ale pokud je mi známo tak pořadatelem CV bylo VLL a Svaz se podílel pouze na sestavení a tisku katalogů. Tak asi neuvádíte pravdu, že pořadateli byli většinou zaměstnanci Svazu.
Pokud mě je známo tak přihlášky se posíli na svaz, nevím jak je postavena
smlova ČSCH = VLL, možná víte víc, kdo kasíruje peníze z akce...?
Koho je vlastně výstavní fundus atd...Dejte vědět...
Chovatel Lada
napsal(a):
Pokud mě je známo tak přihlášky se posíli na svaz, nevím jak je postavena
smlova ČSCH = VLL, možná víte víc, kdo kasíruje peníze z akce...?
Koho je vlastně výstavní fundus atd...Dejte vědět...
Nezlobte se na mne, ale toto vlákno jsem zadal s dobrým úmyslem. Cílem bylo získat více postřehů, abych je mohl přetlumočit na jednání VH. V některých příspěvcích se to zvrhlo až v osobní napadání a o tom snad chovatelství neni. A teď jste mne velice dojmul tím že uvádíte něco co neni pravda. Přeci pokud nevím nic o podmínkách smlouvy tak o tom nebudu psát. Zde osočujete zaměstnance sekretariátu svazu, že byli pořadateli. To neni žádná pravda.
Pravda je, že zpracovávali katalog, ale tisk už byl v kopetenci VLL. Zaměstanci sekretariátu svazu se podíleli na prodeji zvířat, ale kolik jich tam bude atd. si určí pořadatel tzn. VLL.
P.S. jen mohu pro Vaši informovanost doplnit, že výstavní fundus je svazový a peníze z celé akce kasíruje pořadatel tzn.VLL
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Můžu se zeptat, pro koho jsme ve čtvrtek při posuzování celý den pracovali...?
Nezdá se Vám to celý postavený na hlavu...? To možná změní pohled vystavovatelů
na celou akci v Lysý, myslím si že většina o tom nemá potuchu, kdo slízává smetanu...
Někdo tu špatnou smlovu musel podepsat, že...
Chovatel Lada
napsal(a):
Můžu se zeptat, pro koho jsme ve čtvrtek při posuzování celý den pracovali...?
Nezdá se Vám to celý postavený na hlavu...? To možná změní pohled vystavovatelů
na celou akci v Lysý, myslím si že většina o tom nemá potuchu, kdo slízává smetanu...
Někdo tu špatnou smlovu musel podepsat, že...
Nevím co jste ve čtvrtek dělal, ale jak jsem asi dobře pochopil tak jste byl pomocníkem při posuzování. Tzn. buď jste zapisoval či nosil zvířata. Položím základní otázku. Kdo Vás o tuto pomoc požádal. Po Vaší odpovědi budu reagovat dál.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
waw
napsal(a):
Nevím co jste ve čtvrtek dělal, ale jak jsem asi dobře pochopil tak jste byl pomocníkem při posuzování. Tzn. buď jste zapisoval či nosil zvířata. Položím základní otázku. Kdo Vás o tuto pomoc požádal. Po Vaší odpovědi budu reagovat dál.
Požadavek na zapisovatele a pomocníky vzešel ze svazu, po vypadnutí
školáků ve věci svátku ve čtvrtek a v pátek žáci většinou mají řěditelské
volno, tak domů odjíždí už ve středu odpoledne...
Jak tak čtu tak asi jezdíte dost často na VH ČSCH, že...
Pokládám Vám taky základní otazku, doufám že nechcete zodpovědnost
za stále se opakující problémi svést na řadové členy svaz ČSCH.
Byl jste pomáhat na výstavě osobně, vy...?
Pochvalu si zaslouží posuzovatelé a jejich vedení, oni se také zasloužili,
že bylo dost zapisovatelů a pomocníků při posuzování zvířat, velká část
posuzovatelů si na práci lidi dovezla...
Chtěl jste postřehy z výstavy, aby jste je mohl přetumočit na VH, můžete
nám zde sepsat ty postřehy, které Vy osobně budete tlumočit na VH...?
Předem děkuji za chovatelskou veřejnost...
dury
napsal(a):
Malá poznámka. Pane Chovatel Lada, což zde nemlátit prázdnou slámu a obrátit se třeba se žádostí o vysvětlení na svazovou diskusi, na která je přístup rovněž zdarma a tam Vám jistě budou poskytnuty ty správné informace. K tomu je i tato diskuse zřízena.
To jo, bude čekat třeba jako př, Kvapil
Chovatel Lada
napsal(a):
Požadavek na zapisovatele a pomocníky vzešel ze svazu, po vypadnutí
školáků ve věci svátku ve čtvrtek a v pátek žáci většinou mají řěditelské
volno, tak domů odjíždí už ve středu odpoledne...
Jak tak čtu tak asi jezdíte dost často na VH ČSCH, že...
Pokládám Vám taky základní otazku, doufám že nechcete zodpovědnost
za stále se opakující problémi svést na řadové členy svaz ČSCH.
Byl jste pomáhat na výstavě osobně, vy...?
Pochvalu si zaslouží posuzovatelé a jejich vedení, oni se také zasloužili,
že bylo dost zapisovatelů a pomocníků při posuzování zvířat, velká část
posuzovatelů si na práci lidi dovezla...
Chtěl jste postřehy z výstavy, aby jste je mohl přetumočit na VH, můžete
nám zde sepsat ty postřehy, které Vy osobně budete tlumočit na VH...?
Předem děkuji za chovatelskou veřejnost...
Děkuji za odpověď, opravdu mi nejde vyvolávat nějaké emoce. Tato informace je pro mne nová.
Chtěl bych Vás požádat o jednu laskavost. Píšete, že požadavek vzešel ze Svazu. Kde bych se mohl s tím požadavkem seznámit, lépe řečeno zajímal by mne obsah toho požadavku.
Na této výstavě jsem nepomáhal je to pro mne trochu z ruky, nějakých 200km, takže jsem tam byl v pátek jako návštěvník a kupující.
Mohu jen napsat byl jsem pomocníkem na CVMKMDVH v Olomouci a řeknu otevřeně, že tu výstavu jsem si opravdu užil. Nemyslím to ironicky, ale v dobrém slova smyslu. Strávil jsem tam čtyři dny pro mne paráda. Jen jeden pro mne nepříjemný zážitek, když si chovatelé po ukončení výstavy odebírali svá zvířata došlo ke ztrátě králíka. Majitel se na něj koukal deset minut před ukončením výstavy a i po odchodu posledního návštěvníka byl králík v kleci. On si šel pro přenosky a když se vrátil byl pryč. V hale v tu dobu byli jen chovatelé, kteři si odebírali svá vystavená zvířata. I když se prováděla kontrola při východu nepodařilo se této ztrátě zabránit. Je to smutné, když toto svinstvo(promiňte ten výraz) udělá chovatel.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
dury
napsal(a):
Malá poznámka. Pane Chovatel Lada, což zde nemlátit prázdnou slámu a obrátit se třeba se žádostí o vysvětlení na svazovou diskusi, na která je přístup rovněž zdarma a tam Vám jistě budou poskytnuty ty správné informace. K tomu je i tato diskuse zřízena.
Nebude lepší, když nám tady napíšete Vaše postřehy z výstavy v Lysý nad Labem...
a můžete to napsat i na svazovou diskuzi, budu poslední kdo vám v tom bude bránit...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Msm
napsal(a):
Všem smířeným a spokojeným s naší CV, zajeďte se podívat do Nitry! Nebo aspoň koukněte na foto v diskusi drůbeže ve vlákně Celostátní výstavy v Nitře. Když už nemám lézt do zadku Němcům, tak Slovákům tam klidně polezu! Protože ti mě utvrdili v tom, že u nás to bylo zase jednou
Nejsou někde fotky od králíků a holubů z Nitry, u Drůbeže kvalitní podestýlka...
Vážení. když budete fotit v Nitře, udělejte fotky = Zázemí výstavy a podělte
se zde, ať můžeme porovnat Nitra - Lysá...
Http://vidzhan.rajce.idnes.cz/
fotky králíků a holubů zatím nemám, pokud stihnu, udělám nějaké ještě v neděli
taky budu ráda za fotky , všechno se nedá stihnout.
Chovatel Lada
napsal(a):
Nejsou někde fotky od králíků a holubů z Nitry, u Drůbeže kvalitní podestýlka...
Vážení. když budete fotit v Nitře, udělejte fotky = Zázemí výstavy a podělte
se zde, ať můžeme porovnat Nitra - Lysá...
Katalog Lysá-malá písmena, hlavně u adres vystavovatelů-Nitra katalog
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
zstrakac
napsal(a):
Katalog Lysá-malá písmena, hlavně u adres vystavovatelů-Nitra katalog
Můžu Vám nějak pomoc...?