Mám peknich samcov belgičanov na prodej řeknite že ne za užasnu cenu 500 kč su zaočkovane proti moru a mixematoze a preliečene proti kokdicioze.
tisek11

XXX.XXX.224.157
Ahoj co je to za úžasnou cenu 500kč za králíka vesniskou směsku /rozuměj bez PP?/
nikdy nevíš co z toho vzejde
ale králíci pěkní, odpovídající cena okolo 350kč.
tisek11
napsal(a):
Ahoj co je to za úžasnou cenu 500kč za králíka vesniskou směsku /rozuměj bez PP?/
nikdy nevíš co z toho vzejde
ale králíci pěkní, odpovídající cena okolo 350kč.
Tak sa ozvite vy chitrák hanit druhy chov a skovavat sa a neukázat váš chov jo na paneláku nič nevychováte.
tisek11

XXX.XXX.224.157
Nikoho nehaním jen cena za králíka bez PP není úměrná -můj názor.
mi013068
napsal(a):
Mustela prehani belgicak ma vyborne maso a rychle roste.chovam je vic jak deset let a nikdo z tech kterym je davam si nestezuje.velice odolne a plodne plemeno.
Ano, to souhlasím, roste velmi rychle. Ale k tomu musí mít náležité podmínky, které většina chovatelů není schopná poskytnout. Od značného množství KVALITNÍHO žrádla (čímž finanční náklady na provoz náležitě rostou) po značně velké kotce.
Ale podstatné je, že oproti masným plemenům, případně třeba českým albínům:
BO nejsou dobré matky. Takže není snadné je odchovávat.
Větší náchylnost na trávicí obtíže, následně případné úhyny, deprese růstu, atd.
Delší doba výkrmu.
Horší konverze krmiva.
Nižší jatečná výtěžnost.
Menší kvalita masa z důvodu dlouhých svalových vláken.
Sečteno a podtrženo, do chovu na maso bych je rozhodně nedoporučila.
Jste ůplně mimo mísu nechápu proč by maso z belgičáka mělo být méně kvalitní jen proto že má delší vlákno opravdu debilní názor dále vám můžu garantovat že matky jsou u mě lepš než třeba vm nebo msm delší doba výkrmu je ale zase větší množství masa a jestli je výtěžnost 60 nebo 63 procent to u mě rozhodně nehraje prim nemám farmu a nedělám to pro prachy.
kykola
napsal(a):
Takže sečteno a podtrženo do chovu na maso je rozhodně doporučuji pokud nechováte ve velkém na prachy.
A co takhle nějaké konkrétní argumenty, citace odborníků na toto plemeno, kromě vulgarit a urážek? Něco takového by na skladě nebylo?
Poněkud mimo jste bohužel hlavně vy. A to až tak, že se mi ani nechce s vámi diskutovat.
P. S. Nechovám ani ve velkém, a už vůbec ne "na prachy". Kdybych chtěla, aby se mi chov, nepočítaje vlastní práci, aspoň jakž takž rentoval, BO rozhodně chovat nebudu. Chovám pro radost a zábavu, proto neřeším, že jsem s moravskými modrými v mínusu. Kdybych chtěla vydělat prachy, chovem králíků, ať už jakéhokoli plemene si k tomu fakt dopomáhat nebudu.
(Je mi velmi líto těch nezkušených, kteří se na základě vašich výkřiků nechají zlanařit pro chov BO, a pak tu budou na ifauně žádat rady, proč samice nezabřezla, proč "potahala" mladé, atd. atd.).
mustela.erminea
napsal(a):
A co takhle nějaké konkrétní argumenty, citace odborníků na toto plemeno, kromě vulgarit a urážek? Něco takového by na skladě nebylo?
Poněkud mimo jste bohužel hlavně vy. A to až tak, že se mi ani nechce s vámi diskutovat.
P. S. Nechovám ani ve velkém, a už vůbec ne "na prachy". Kdybych chtěla, aby se mi chov, nepočítaje vlastní práci, aspoň jakž takž rentoval, BO rozhodně chovat nebudu. Chovám pro radost a zábavu, proto neřeším, že jsem s moravskými modrými v mínusu. Kdybych chtěla vydělat prachy, chovem králíků, ať už jakéhokoli plemene si k tomu fakt dopomáhat nebudu.
(Je mi velmi líto těch nezkušených, kteří se na základě vašich výkřiků nechají zlanařit pro chov BO, a pak tu budou na ifauně žádat rady, proč samice nezabřezla, proč "potahala" mladé, atd. atd.).
Už jsem tady psal v jiném vlákně konkrétní argument.Samice BO rodí naprosto v pohodě +-10 mladých, o mláďata se normálně starají a světe div se, mladí rostou bez depresí růstu.A garantuji Vám, že "delší vlákno masa" nepoznáte.To, že samice BO jsou špatné matky někdy někdo někde napsal a tento opravdu mylný argument se tady už léta nesmyslně papouškuje.Tolik moje osobní zkušenost s chovem tohoto plemene.Můžete prosím uvést Vaši osobní zkušenost s chovem BO?Děkuji.
burgund6
napsal(a):
Už jsem tady psal v jiném vlákně konkrétní argument.Samice BO rodí naprosto v pohodě +-10 mladých, o mláďata se normálně starají a světe div se, mladí rostou bez depresí růstu.A garantuji Vám, že "delší vlákno masa" nepoznáte.To, že samice BO jsou špatné matky někdy někdo někde napsal a tento opravdu mylný argument se tady už léta nesmyslně papouškuje.Tolik moje osobní zkušenost s chovem tohoto plemene.Můžete prosím uvést Vaši osobní zkušenost s chovem BO?Děkuji.
Tak pokud názory předsedy klubu chovatelů BO, pana Janouška, které byly zveřejněny mj. i v časopise Chovatel, a které tu "nesmyslně papouškuji", jsou mimo, tak k tomu nemám co dodat... Nemluvě o názorech na chov velkých plemen, králíkářské veličiny, panu Fingerlandovi. A v neposlední řadě nemluvě o výzkumech provedených ČZU ohledně kvality králičího masa.
Jakožto osoba mající přirozený respekt k autoritám, která navíc může potvrdit obdobnou zkušenost, si fakt papouškovat bezostyšně dovolím, ač konkrétní zkušenost s chovem BO nemám, a ani neplánuji ji získat.
Jak jsem zde již zmiňovala, chovám velké plemeno moravský modrý a troufám si tvrdit, že problematika chovu velkých plemen je obdobná bez ohledu na to, zda se jedná o plemeno X, či Y.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.0
mustela.erminea
napsal(a):
Tak nejako podobne to mám aj ja ako mustela. Na mäso Bu+HY a nejaké krížence a po rokoch trápenia z Viedenskými skúšam pre radosť Kalm a pridám asi Kuvm.Tiež sa mi zdá že som stále v mínuse, ale aj tak idem dalej. No Obra na maso, určite nie! Mám kamaráta ktorý sa
im venoval dlhé roky a teraz ide iba HY a nemôže sa sťažovať, plná spokojnosť a aj kotce!
Je zvláštní, že ti chovatelé BO, kteří zde vystupovali v minulých letech, se k této problematice striktně nepřipojují. Je to škoda. Je také dost možné, že už BO, nechovají? Mám podobný názor. Strýc je choval docela dost dlouho, abych si stačil všimnout problémů, které s nimi byli a to je pár let zpátky. Míval málo početné vrhy, sem tam mu chcípla samice při kocení. Též říkal, že propadl ne jejich kouzlu ale velikosti a vidině velkého množství masa. Což jsem zažil rok zpět, kde před vstupem na výstavu místního typu přišel pán, který měl velkou tašku a hned se ptal na to, jestli nevím, zdali tam mají BO nebo aspoň Nos. Odpověděl jsem mu, že nevím, když je ještě zavřeno, ale zeptal jsem se ho, proč chce zrovna tyto plemena? Odpověď mně rozesmála. Prý proto, že jsou velcí, mají hodně masa a rychle rostou. Bratr s kamarádem stojící vedle mě se málem zakuckali smíchy, když viděli můj vykulený výraz se smíchem na rtech. Mimochodem, takto smýšlí hodně potencionálních kupců, kteří kolikrát o tom, co kupují, nemají nejmenší páru. Hodně věcí na jejich adresu zde napsaných se zakládá na pravdě. Pokud máte + - 10 ks mladých, tak jste šťastný chovatel a pokud jsou odchovy bez problémů, byl jste ve frontě dvakrát. A přeji vám, ať to tak máte i nadále. Ovšem nezpochybňoval bych naprosto vše zde psané! Každá plemena skýtají nějaké ale, ale velká jsou v tomto bezesporu problémovější. Viděl jsem v chovech přátel problémy jak u FB, Mm, tak u BO. A toto není žádný výmysl. Navíc s těmito chovateli vedu rozsáhlé diskuse i v době kdy nám dovezou zvířata na výstavu a při jejich zaklecování. A nemyslím si, že by mi lhali. Nikdo není spokojený s negativy ve svém chovu a dělá vše proto, aby je odstranil. Mluvit o nich jim je nepříjemné, ale pojmenují věci tak jak jsou.
Poslední věc. Kvalita masa opravdu není taková jako u jiných třeba i středních a malých plemen. A to s tím dlouhým vláknem je 100% pravda.Pod to se podepíši. Kdysi jsem to tady už v diskusi zmíníl.
mustela.erminea
napsal(a):
Bohužel jsem nepsal že chováte na prachy ale jak jistě znáte potrefená husa se vždy ozve krásný pozdrav a mnoho ůspěchů v chovu.
Bo nejsou o nic horší matky než u jiných plemen.Vrhy jsou početné. Problém může nastat v období kolem odstavu kdy je potřeba hlídat krmení, jenže kdo ten cit nemá bude mít problém i s menším plemenem.
Představa že začnu jako mladý chovatel u vesnické směsky a v důchodu se dopracuji na pár let k obrům je mimo. Ostatně zmiňovaný p. Janoušek to plně dokazuje.
Kvalita masa bude asi věčně diskutované téma na kterém nezmění nic ani vědecké slohy s rozdílným názorem. Za sebe můžu říct že rozdíl nepoznám, stejně jako lidé kteří od nás králika mají. Křížime i plemena která s obrem nemají nic společného a jsou vyloženě do kuchyně. Takže pokud někomu velké plemeno nechutná mohl by zkusit změnit kuchařku
Na druhou stranu Bo chovají lide kteří nejsou v žádne ZO. Mají kvalitní, registrovaný a bodovaný materiál, velmi slušné odchovy a dělají to pro radost. Ví že že na tom nezbohatnou, přesto z chovu nedělají vědu která se z chovu Belgičáků dělá.
Ekonomika je věc úplně jiná. Chovat obra na maso je hloupost. Nároky na krmivo a prostor jsou velké a to se nebavím o tabulkových doporučení. Chovatelé kteří počítají každý gram a hodinu výkrmu ať na Belgického obra zapomenou.Když pominu lidi kteří vidí tato zvířata jako zdroj financí a množí je pro zisk bez ohledu na kvalitu a věk, jedná se o srdcovou záležitost která se finančně nevrátí.
Jako chovatel tohoto plemene píšu svoji zkušenost kterou nehodlám nikomu vnucovat
Uživatel s deaktivovaným účtem

Není důvod si hned kvůli různým názorům vjíždět do vlasů. BO potřebují skutečně mnohem víc místa a asi i víc sežerou, já to nevážím. To že má někdo problémy s tím že samice špatně odchovává mladé je podle mého názoru, dáno tím že nechává v chovu samice vzhledově perfektní, ale s mizernými mateřskými instinkty a tím dál plemeno ničí. Když samice velkého plemene nedokáže v pohodě odchovat alespoň 6- 8mladých nemá v chovu co dělat i kdyby byla jak z katalogu.
Jinak při odstavu jsou choulostiví na překrmení to je absolutně pravda. Na maso je lepší je jenom přikřížit ne je chovat čistokrevné, ale o tom už se tu psalo mockrát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103
Rabbit, máte mou podporu. Bo je překrásný králík a znám špičkové chovatele co chov zvládají bez problémů, jelikož jsou schopní a chovu oddaní. V mase je jen nepatrný rozdíl. Chovám obří plemeno a maso k nepoznání. Lemplove, jako je Mustela chov nezvládají tak pomlouvají, zavádějí nepravdy, jelikož závidí. Pravděpodobně budu označen za hulváta, jelikož nechovám úctu k vševědoucí ženě, ale její ničím nepodložené řeči jsou pro mě jen hloupé bláboly. Bobánku zastaň se. Ale paní Mustela si jako chovatelka nevážím ani za mák. O chovu obřích plemen ví pramálo, ale vydává se za odborníka. Jako chovatele obřích plemen mě takové bláboly jen uráží z důvodu pohrdání generacemi chovatelů co obětovali mnoho ze svého života jejich chovu a propagaci, která má v naší vlasti staletou tradici. Pak po tomto plemeni někdo bude plivat. Osobně, jako otec od dvou synů k obědu zabiju raději jednoho králíka, než tři a jelikož má paní navíc umí vařit, tak si celá rodina na šesti kilovém králíkovi pochutnáme několik dní. Chov obřích plemen z vlastní zkušenosti mohu jen doporučit opravdovým chovatelům.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103
Teď "chovatelé" okolo páni Mustela a průvod jejích rytířů do mě, ať se mám zase čemu zasmát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103
Jinak Bobánku, zcela jsem změnil názor na Vás. Pokud chcete pomlouvat chovatele ostatních plemen, která nechovaláte Vy sám, pak ano, bude na I Fauně vaše pravé místo. Tady je zvykem závidět a plivat po tom, co zrovna nemám já. Z mého pohledu si úctu zasluhuje každý chovatel, ať chová jakékoliv plemeno, nebo druh. Je to činnost nákladná, nezisková a záslužná. Jedno, jestli ČS, MM, nebo Hermelín. Jsou chovatelé, kteří to nedělají pro prachy, ale z vášně. Toď z mé strany vše, mnohými názory hluboce pohrdám a do diskuse se nadále příliš zapojovat nebudu.
Bcvejrikpetr: Zdravím Vás.
M.E. je chovatelka Mm a Bu ( snadn sem to nepopletl) Její úspěchy v chovu těchto plemen jsou nepopiratelné, což dokazuje řada úspěchů a ocenění na výstavách.
Problém vidím v názorech vyčtených z knih které mají sloužit dle mého jako vodítko a ne jako fakt který se omílá stále dokola. Dnes knihy nahrazuje internet kde se dají najít informace ke všemu. Proto mi vadí když se prezentuje názor vyčtený z knihy přestože praxe může být jiná.
Skutečnost že různí chovatelé mají odlišne zkušenosti přece nebrání v diskuzi o daném plemeni.
BO má v chovu své specifika které nemusí každý zvládnout, jenže to si myslím i o jiných plemenech. Nedovedu si představit že bych měl chovat plemeno ke kterému mě nic netáhne jen proto abych si to vyzkoušel a "dospěl" k obrům.
Sám mám jiné zkušenosti ve výběru do mateřských pozic než třeba Hexa. Jenže nemám důvod to zpochybnit, můžu opět napsat jenom svoji zkušenost.
Rád bych aby se diskuze nesnižovala k osobním urážkám jen pro rozdílný názor. Věřím že jak Vy tak M.E. jste zkušení chovatelé kteří tento web umí dělat zajímavým.
Neodpustím si ale poznámku k zadavateli tohoto vlákna: Proč, když si podle Vás na svém odchovu tak zakládáte, " przníte barvu? Kam má chov BO posunout takový Vámi nabízený kus? Neřeším cenu ale neregistrovaný odchov v takovém křížení je opravdu k ničemu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103
O výsledcích v chovu M.E. nic nevím, ač Mm jsem také choval, tak tuto osobu neznám, nebo si ji s reálnou postavou nespojuji. Zatím jsem od této "chovatelky" neslyšel nic významného, než citace vyčtené z knížek, diskuse a časopisů. Nevím tedy, proč chová Mm, když Bo je tak pohrdání hodné plemeno. Mm je z mé strany rovněž oblíbené plemeno, ale nemyslím, že v něčem Bo výrazně převyšuje. Jsou to plemena možná náročnější, nevím. On chov zakrsliků také není úplná sranda, ani strakačů a podobně. Ale že by byla obří plemena nevhodná k produkci masa, to je zase slint jako hrom. Mí Fb mají v pěti měsících 5,5 kg. Jiná plemena to umí také, ale ve dvou jedincích, nebo generacích. Pokud budu chovat malé plemeno, tak za tři měsíce mám 2,5 kg králíka, za další tři druhého. To obří plemeno dovede také. Ale chov opravdu není jen o žrádle. Obzvláště ne čistokrevný. O předraženým prodeji králíků bez PP jsem už psal a nechci se k němu vracet. Ale poptávka určuje nabídku.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jinak Bobánku, zcela jsem změnil názor na Vás. Pokud chcete pomlouvat chovatele ostatních plemen, která nechovaláte Vy sám, pak ano, bude na I Fauně vaše pravé místo. Tady je zvykem závidět a plivat po tom, co zrovna nemám já. Z mého pohledu si úctu zasluhuje každý chovatel, ať chová jakékoliv plemeno, nebo druh. Je to činnost nákladná, nezisková a záslužná. Jedno, jestli ČS, MM, nebo Hermelín. Jsou chovatelé, kteří to nedělají pro prachy, ale z vášně. Toď z mé strany vše, mnohými názory hluboce pohrdám a do diskuse se nadále příliš zapojovat nebudu.
Jsem velmi rád, že jste na tom ještě hůř, než jsem vypozoroval během krátké chvíle co jste zde začal vystupovat. Mnohdy až velmi trapně a neumně. Právě díky takovým lidem jako jste vy, sem OPRAVDOVÝ chovatele nechodí. Vás mezi ně absolutně nepočítám a přeberte si to jak chcete! Je vidět, že jste zde opravdu krátce. Mé pravé místo je na mém králičinci, holubníku a mezi opravdovými chovateli kterých si vážím. Vás si absolutně nevážím a vaší práce také ne! Protože ji neznám! Nikdo jsem nechodí pomlouvat chovatele ostatních plemen, vy jste opravdu nemocný člověk. Napsal jsem svojí ne přímou zkušenost i tu historku s tím pánem o jeho nákupu. Ne za účelem poškodit, ublížit, znehodnotit plemeno BO. Pokud by jste znal mé dřívější vystupování již s před 5 - 6 let co zde vystupuji, tak by jste musel někde zachytit, že tento výstup už mám za sebou. Protěžoval jsem zde všechna dostupná plemena (od z. až po velká), ale také jsem vyzdvihl naše Česká. Za ty se na rozdíl od vás byji! Vy o nich pouze píšete. Na naše národní s kresbou musí mít chovatel cit, znalost, trpělivost a hlavně musí mít štěstí a tomu jít stále naproti. Pokud mě považujete za chovatele který to má na kšeft, tak věřte, že jste opět zaspal dobu. Tímto se vaše neznalost násobí. Pochybuji, že je někdo takový aby dělal králíkařinu s takovým prodělkem jako jsem já. A to doslova. Určitě jsou, ale zase ti co dělají kreslené plemena. Vážený, moji králíci si musí žrát, kdybych já neměl co do huby. Neskutečně chovy dotuji! A to celé roky, tak mně nehodnoťte. Až budete mít takové chovatelské srdce, dávat chovatelství to co mu dávám já, tak si mě berte do té vaší chlebárny. A co se týče závisti, tady už bych musel být hodně vulgární vůči vaší osobě, ale to nebudu. Moje maminka mě vychovala slušně. Jen je škoda, že sem nelezou kluci kteří mě znají, protože by vám museli plivnout do obličeje. A že jich je, to by jste asi neustál. Slovo ZÁVIST nemám ve svém slovníku. Jsem svéráz, který se nenechá nikým řídit, od nikoho si našeptávat. Kdyby měl každý takovou radost a uměl upřímně popřát tomu kdo je úspěšný jako to dělám já, bylo by nám na světě krásně. Dokonce hned volám svým přátelům nebo jim píši sms z výstav a gratuluji jim k jejich úspěchům. Tu radost sdílím s nimi. Takže pro vás, další velké -! Také mám hrdost, v chovatelství hrdost češtví. O tom vy nic asi nevíte. Tak že už si rozlepte ty vaše oči a prosím, čtětě laskavě diskuse pečlivě než se vy pustíte do souzení a pomlouvání druhých. Na vás je trefné přísloví. Podle sebe soudím tebe. Doslova jak poklice na hrnec. Ale já nikdy nebudu vy, pro chovatelství toho dělám spousty a ne jen u mě doma, ale i pro širokou veřejnost. Tak si, prosím dejte studenou sprchu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teď "chovatelé" okolo páni Mustela a průvod jejích rytířů do mě, ať se mám zase čemu zasmát.
Další trapná věc z vaší strany. Tato chovatelka nepotřebuje bránit. Na rozdíl od vás tady za ty roky co zde vystupuje už předvedla spousty výživných diskusí. Má neskutečné výsledky, které zde nebudu zmiňovat. Není to kšeftman, též to nedělá za účelem výdělku. Pokud někoho špiníte, pomlouváte, tak si zjistěte nejdříve fakta. S kým, že to máte vůbec tu čest. Pochybuji o tom, že ji saháte ke kotníkům ať po chovatelské stránce, tak po té lidské. A nezapomeňte mi psát zpátky jak si sem chodím hrát na rytíře. Opravdu jste marný a mrzí mě, že tato diskuse o BO má zase takovou kaňku. K těm vaším bodům o kterých jste psal v jiné diskusi, kde jste se také ztrapnil. Když jsme sem začali chodit, žádné laiky se zde nedávali. Kvůli těm sem nechodíme. To je naprosto bezpředmětné pro každého z nás. Opět jste byl mimo. Prožili jsme si tady období, kdy se mezi sebou řezali chovatelé hyl, nebylo to nic příjemného, vlákna se zde zamykala. Tím chci říci, že se vždy najde někdo, kdo se chová jako narušitel až provokatér. Myšleno všeobecně!
Vladimíre zdravím, jak jdou letos žlutí BO. Máte pravdu, BO jsou zajisté určitě dobré matky, ale ne každý máte stejnou zkušenost, což vy víte. Také jste to zmínil na konci vašeho příspěvku, že je vše co jste napsal z vaší zkušenosti v chovu BO a že ji nikomu nevnucujete. To že mají problémy i jiná plemena se zabřezáváním, početností vrhů, samice s mléčností. To vše víme. Oslovuji vás proto aby jste zase navázal na propagaci vámi chovaného plemene. Zároveň se vám omlouvám, že jsem sem dal předešlé dva příspěvky, které nemají s chovem BO co dočinění! Bohužel nešlo nereagovat! Ať se vám daří vaši žlutí. Zdraví vás Bohouš P.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103
Bobánku, jsem rád, že naše sympatie jsou vzájemné. Jako chovatele Vás hodnotit nechci, jelikož nechová plemeno, které by bylo předmětem mého zájmu a v chovu Čs asi špatný nebudete. Vaším chováním, poklonkovaním a sáhodlouhými příspěvky o ničem ovšem pohrdám stejně jako Vámi samotným a je mi upřímně jedno jak dlouho zde na Fauně blábolíte o ničem. To z Vás nedělá ani lepšího člověka, ani chovatele. Opět v takovéto diskusi pokračovat nehodlám. To je parketa Vaše a paní Mustely. Nezapomeňte si každý bláboly, nebo urážky plemen ostatních chovatelů řádně ododovat, to Vás bezpochyby vytlačí na chovatelskou špičku. Je ovšem zajímavé, že mnoho chovatelů souhlasí i s mými příspěvky, které jsou hulvatské, amatérské, nehodné skutečného chovatele, jelikož absolutní pravdu smíte mít j a pouze Vy a paní Mustela, jelikož jste hvězdy na chovatelském nebi a z Vašeho pohledu na vás dva není. Inteligentní člověk tomu říká demagogie. Nezapomeňte mi připomenout jaký jsem ubožák, že s vaším výpotkem nesouhlasím, jelikož z principu bych měl. Ovšem ona pravda může být někde uprostřed, nebo na jiné straně než na té vaší. Patent na rozum nemáte ani Vy, ani věhlasná paní Mustela. Pokud zde někdo uráží plemeno Bo, aniž by ho choval, je to dle mého názoru Křupan a ubožák. A dle mého názoru jste to Vy a věhlasná paní Mustela.
Pane bcvejriku, evidentně máte velké pnutí mysli Myslíte si, že mě tu těmi svými urážkami, neznalostí a nenávistnými kecy ztrapníte? Hlavně ztrapňujete a špiníte sám sebe... A navíc si myslím, že tu na vaše stále se opakující výkřiky o ničem, jejichž jediným obsahem je nenávist, nikdo není zvědavý.
Běžte si na procházku, venku je teď na jaře krásně, třeba si trochu zchladíte hlavu...
Jako takhle se vytáčet, jen kvůli tom, že napíšu, že BO není plemeno vhodné na maso, to je fakt síla...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.34
Tak já osobně si myslím, že v tomto vlákně jste se svými pohrdavými řečmi na adresu plemene, které ani nechováte ztrapnila především Vy sama a chovatel Čs. Já nikdy a nikde nešpiním cizí práci, ani plemena. A to že mi doporučujete procházku, to jste schopna doložit nějakým abstraktem z nějakého odborného článku? Soudím, že váš veškerý chovatelský um leží v předkládání citací bez diskuse. S pozdravem Petr Vejřík.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.34
Jinak Bo možná nebude vhodný do vysoce produkčních chovů. Jako plemeno pro produkci masa určitě v malochovu vhodný je. To s Vámi také nesouhlasím. Na 9 kg těžkém králíkovi asi nějaký ten kus svaloviny bude.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já osobně si myslím, že v tomto vlákně jste se svými pohrdavými řečmi na adresu plemene, které ani nechováte ztrapnila především Vy sama a chovatel Čs. Já nikdy a nikde nešpiním cizí práci, ani plemena. A to že mi doporučujete procházku, to jste schopna doložit nějakým abstraktem z nějakého odborného článku? Soudím, že váš veškerý chovatelský um leží v předkládání citací bez diskuse. S pozdravem Petr Vejřík.
Můžete mi napsat konkrétní informace, kde jsem psala pohrdavé řeči o plemenu BO? Psala jsem, že v chovu na masné účely jsou vhodnější masná plemena.
Ale pokud se někomu líbí velká plemena, tak ať je chová, ale je to náročnější a není to vhodné pro začínající chovatele.
Dále jsem citovala informace od předsedy Klubu chovatelů králíků BO. Podle Vás tím, že tento chovatel vyjádří určité negativní informace o chovu tohoto plemene, znamená to, že jím pohrdá?
Já osobně každému zájemci, který chce začínat s Mm, řeknu především zápory tohoto plemene, aby pak nebyl nepříjemně překvapen, že to nebude tak jednoduché jako chov Bu, Kal, ČA, apod. Nevidím na tom nic špatného vyjádřit svůj názor, i když pro plemeno, které chovám, vyznívá negativně. I přesto jsem za minulý rok prodala cca 35 čistokrevných, tetovaných a většinou oceněných Mm.
Dále píšete toto:
„Já nikdy a nikde nešpiním cizí práci, ani plemena.“
Tato věta v kontextu s předchozími Vašimi příspěvky vyznívá docela úsměvně.
Píšete, že jsem lempl, a že nezvládám chov? Jaké pro to máte argumenty?
Zkuste se podívat jen do posledních 3 katalogů z celostátních výstav, které jsou volně ke stažení na stránkách ČSCH (úplně dole v sekci ARCHIV), odkaz: http://cschdz.eu/celostatni-evropske-vystavy.aspx
Případně se podívejte do zpravodajů Klubu chovatelů králíků Mm, také jsou volně ke stažení na webových stránkách tohoto klubu.
9 kg králík bude mít jistě dost svaloviny ale také dost odpadu( těžkou hlavu, kůži, kosti, vnitřnosti). Nehledě na to že si na tu váhu cca rok počkáte. Za tu dobu u středních plemen odchováte králíka 3x. Navíc takový roční samec na pečení nic moc.
Naopak pokud se jedná o jedince kteří se porážejí kolem pátého měsíce (dříve to nemá smysl) třeba z důvodů selekce, je jejich maso normálně v kuchyni upravitelné a rozdíl od jiného plemene nepoznám.
Krmivo nemusím odvažovat abych poznal že toho BO sežerou opravdu hodně. Navíc pokud ošidíte kvalitu krmení na výsledku je to poznat ale to samozřejmě platí všeobecně.
Takže kdo BO chová nemusí se bát že maso techto zvířat je nepoživatelné, nebo snad vhodné jen pro psa. Pokud někomu jde jen o maso a je mu jedno co má v kotci, najde si jistě lepší variantu. V historii diskuze na ifauně je příkladů dost.
Faja

XXX.XXX.5.59
Přeji dobý den. Jmenuji se Franta Janoušek a belgičáky chovám již 35 let. Musím se zastat paní kolegyně v názoru, že chci-li chovat králíky na maso, tak osobně bych si nikdy nevybral velké plemeno, které je řazeno mezi sportovní, ale nějaké masné plemeno, já osobně Kal nebo BU. Proč ? Belgičák má v 5 měsících 4,5 kg takový burgunďák kolem 3 kg. Belgičák v tomto stáří jsou jen kosti a kůže, neb je pozdnější, burgunďák je rannější a poměr kůže, kostí a masa je příznivější. Kdo si hlídá ekonomiku, pak určitě burgunďáka. Kdo chce králíka na pečení a čínu tak to samé. A burgunďák je snadnější na výživu. Kdo ale chce mít v králíkárně velkého králíka, nebere v potaz ekonomiku, nevadí mu, že jej musí krmit 8 měsíců, má dostatečnou krmivovou základnu, má rád řízky z králíka- ze zadního stehna jsou v pohodě 3 a má bez urážky zkušenosti z chovem králíků, pak belgičáka doporučuji. To jak se píše v publikacích o nízké plodnosti a špatných matkách není tak docela pravda.10 až 12 králíčat ve vrhu není problém a ten, kdo chová na maso si bude nechávat samičky od matek, které dobře odchovávají. To já, který beru belgičáka jako sportovní plemeno to mám těžší, neboť si občas přivezu z venku samičku, kde nevím co od ní mohu čekat. Pak první vrh roztahá a druhý pak odchovám způsobem, který není přirozený. Ale i z takového vrhu si samičku ponechám, neb genetika a příroda je mocná čarodějka. A nikdy nic neplatí na 100 % a to je dobře. Přeji všem diskutujícím hezké velikonoce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.34
Faja
napsal(a):
Přeji dobý den. Jmenuji se Franta Janoušek a belgičáky chovám již 35 let. Musím se zastat paní kolegyně v názoru, že chci-li chovat králíky na maso, tak osobně bych si nikdy nevybral velké plemeno, které je řazeno mezi sportovní, ale nějaké masné plemeno, já osobně Kal nebo BU. Proč ? Belgičák má v 5 měsících 4,5 kg takový burgunďák kolem 3 kg. Belgičák v tomto stáří jsou jen kosti a kůže, neb je pozdnější, burgunďák je rannější a poměr kůže, kostí a masa je příznivější. Kdo si hlídá ekonomiku, pak určitě burgunďáka. Kdo chce králíka na pečení a čínu tak to samé. A burgunďák je snadnější na výživu. Kdo ale chce mít v králíkárně velkého králíka, nebere v potaz ekonomiku, nevadí mu, že jej musí krmit 8 měsíců, má dostatečnou krmivovou základnu, má rád řízky z králíka- ze zadního stehna jsou v pohodě 3 a má bez urážky zkušenosti z chovem králíků, pak belgičáka doporučuji. To jak se píše v publikacích o nízké plodnosti a špatných matkách není tak docela pravda.10 až 12 králíčat ve vrhu není problém a ten, kdo chová na maso si bude nechávat samičky od matek, které dobře odchovávají. To já, který beru belgičáka jako sportovní plemeno to mám těžší, neboť si občas přivezu z venku samičku, kde nevím co od ní mohu čekat. Pak první vrh roztahá a druhý pak odchovám způsobem, který není přirozený. Ale i z takového vrhu si samičku ponechám, neb genetika a příroda je mocná čarodějka. A nikdy nic neplatí na 100 % a to je dobře. Přeji všem diskutujícím hezké velikonoce.
Za mě je tohle slovo chlapa. Chovatel se představí, napíše vlastní zkušenosti a celou pravdu, ne jen to co se hodí. Pokud by diskuse vedla tímto směrem, chodil bych sem rád.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.34
mustela.erminea
napsal(a):
Můžete mi napsat konkrétní informace, kde jsem psala pohrdavé řeči o plemenu BO? Psala jsem, že v chovu na masné účely jsou vhodnější masná plemena.
Ale pokud se někomu líbí velká plemena, tak ať je chová, ale je to náročnější a není to vhodné pro začínající chovatele.
Dále jsem citovala informace od předsedy Klubu chovatelů králíků BO. Podle Vás tím, že tento chovatel vyjádří určité negativní informace o chovu tohoto plemene, znamená to, že jím pohrdá?
Já osobně každému zájemci, který chce začínat s Mm, řeknu především zápory tohoto plemene, aby pak nebyl nepříjemně překvapen, že to nebude tak jednoduché jako chov Bu, Kal, ČA, apod. Nevidím na tom nic špatného vyjádřit svůj názor, i když pro plemeno, které chovám, vyznívá negativně. I přesto jsem za minulý rok prodala cca 35 čistokrevných, tetovaných a většinou oceněných Mm.
Dále píšete toto:
„Já nikdy a nikde nešpiním cizí práci, ani plemena.“
Tato věta v kontextu s předchozími Vašimi příspěvky vyznívá docela úsměvně.
Píšete, že jsem lempl, a že nezvládám chov? Jaké pro to máte argumenty?
Zkuste se podívat jen do posledních 3 katalogů z celostátních výstav, které jsou volně ke stažení na stránkách ČSCH (úplně dole v sekci ARCHIV), odkaz: http://cschdz.eu/celostatni-evropske-vystavy.aspx
Případně se podívejte do zpravodajů Klubu chovatelů králíků Mm, také jsou volně ke stažení na webových stránkách tohoto klubu.
A kde v tomto vlákně něco svého, co bych měl obdivovat presentujete? Jen vyňatky z děl jiných autorů. To vás mám obdivovat jako za co? Argumenty mám obdobné jako vy. Nevím kdo jste, neznám Vás, schováváte se za latinským názvem lasice hranostaj, tak za co Vás mám jako obdivovat. Za neustálé vkládání citací v každém vlákně? Základní znalosti práce na PC mám a s Googlem to také zvládnu. Jediné co obdivuji je vaše sebevědomí, že máte vždy nasto procent pravdu, přes kterou nejede vlak a také to, kolik času jste schopna trávit touto hloupou diskusí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.34
mustela.erminea
napsal(a):
Asi jste si spetl rubriku. Toto je DISKUZE, nikoli INZERCE!
P.S. Upozorňuji všecny potencionální zájemce, že belgický obr je plemeno absolutně nevhodné k chovu na maso. Jedná se vyložene o HOBBY PLEMENO.
Jinak, pokud je tohle vhodné, to posuďte sama. To na mě tedy vyloženě působí jako klamné odrazovaní zájemce a shazování plemene jako takového. A nejhorší na tom je, že s vámi nesouhlasím, ať se vám to bude líbit, nebo ne.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jinak, pokud je tohle vhodné, to posuďte sama. To na mě tedy vyloženě působí jako klamné odrazovaní zájemce a shazování plemene jako takového. A nejhorší na tom je, že s vámi nesouhlasím, ať se vám to bude líbit, nebo ne.
Přesně tohle vám zde popsal jinými slovy př. Janoušek. Vejříku vy ste hříčka přírody.
Přeji dobý den. Jmenuji se Franta Janoušek a belgičáky chovám již 35 let. Musím se zastat paní kolegyně v názoru, že chci-li chovat králíky na maso, tak osobně bych si nikdy nevybral velké plemeno, které je řazeno mezi sportovní, ale nějaké masné plemeno, já osobně Kal nebo BU.
Prosím, dejte si už tu studenou sprchu. Chodíte znehodnocovat vlákna. Nevšiml jsem si, že vám tady někdo vnucuje aby jste s někým souhlasil. Další váš výplod fantazie.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.34
Ano opět nejchytřejší z chytrých vytrhl kus textu z kontextů a staví na něm svou pravdu. Tento chovatel ovšem také psal o třech řízcích z jednoho stehna. To už jste zase ve svůj prospěch opomněl zmínit. Jsem rád, že existuje jistý Bobánek, který produkuje jen vlákna hodnotná. O vaší inteligenci jste mě přesvědčil dostatečně, tedy nabádání ke studené sprše mě vážně neurazí. Jinak už jsem to psal. Vy jste člověk diskuse neschopný, I Faunu považujte za něco, co vám patří a pokud s Vámi člověk nesouhlasí, začnete ho vyhazovat. Jste při nejmenším infantilní. Takto se chová můj dvouletý syn na pískovišti. Bohužel pro vás, což je Vám asi zklamáním, totalita už není a každý smí psát své názory, leč se s tím Vaším neztotožňuje. Jediné co Vy s tím naděláte, je že můžete nesouhlasit, nebo argumentovat. Což moc schopný nejste. Nebo můžete požádat admin a, aby zablokoval všechny, co mají názor jiný než Vy. Jsem zvědav s čím mi opět začnete vyhrožovat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Za mě je tohle slovo chlapa. Chovatel se představí, napíše vlastní zkušenosti a celou pravdu, ne jen to co se hodí. Pokud by diskuse vedla tímto směrem, chodil bych sem rád.
Vejříku, konečně jste se podepsal pod váš příspěvek. Nikdo tady nepíše, že je nejchytřejší. Nedá se psát o plemeni, když sem vstoupí blb, jako jste vy, který tady čeká na dobrý názor a poté se pod něj podepíše. Pro mě jste lez do prdelka. A jak to tak vypadá, v určitou dobu z ní ani nevylízáte! Je mi trapně takto se vyjadřovat, ale chápu vaší reakci. Pokud na vás někdo píše negativně, musíte vrátit s tejnou mincí. Stejně tak by to bylo v pozitivu. Je to hloupá česká vlastnost. Ty pacičky, které tady byli, dnes body jak vy říkáte. Mně opravdu nezajímají! Ty z nikoho nedělají chovatele, ale vy si melte dokola to své. Jste opravdu tupý člověk. Já jsem nepsal, že mám přímou zkušenost s chovem, ale napsal jsem, jak to měl strýc. To byl ten případ, který tady popisuje jak př. Janoušek, tak př. Štolfa. Proto s chovem skončil. Strýc, aby jste to pochopil. No a poté jsem zmínil tu zábavnou historku s tím kupcem před branami výstaviště.. Nevím, v jakém příspěvku jsem se snažil pošpinit BO? Vy opravdu máte divné myšlenkové pochody. Nikomu tady nic nevnucuji a odborně se k vám vyjadřovat nemíním. Protože právě ty aspekty velkého odpadu, velké kosti, těžká kůže atd. jsem nezmiňoval, aby vám to tady napsal chovatel BO a vy, jste to opět nemohl zpochybňovat! Jsem rád, že se Rabbit vyjádřil a popsal to jak to je. Stejně tak se stářím králíka na porážku. Za to mu děkuji. Toho snad napadat nebudete? Kdybych tohle napsal já, nebo ona chovatelka která vám leží hluboko v žaludku, tak by jste plival zase oheň. Když zde ona chovatelka napsala názor př. Janouška (předsedy klubu), který vyšel v časopise chovatel, tak jste se čílil a špinil jí. Jak si něco přečte a píše to sem. Nešlo o přečtení, dala vám to jako argument od dlouhodobého hovatele BO. Když ho napsal sám př. Janoušek, tak opět skáčete šipky. najednou se vším souhlasíte a je to odborná diskuse. Nemám rád lidi, kteří nejsou sami sebou a podlízají ostatním! Ten odkaz, který jste vy opět nepochopil, což není překvapení, tak ten vám mněl poukázat na to o koho se tady otíráte a koho tady urážíte a pomlouváte. Kdyby ona chovatelka napsala vše, čeho v republice především na národních výstavách, národních výstavách mláďat dosáhla, dále na klubové úrovni. No nevím? Užijte si svojí chvilku slávy na tomto portále.
Poslední věc: Neotírejte se o lidi, o kterých nic nevíte. Mně též nehodnoťte, stačila mi vaše úvaha o perlových, a jak se k nim asi došlo. Tam jsem pochopil ledacos. Jinak tady máte výtažek z krásné písně, refrén, kterým se řídím. A je mi trapně, že je to opět takový elaborát, ale naspat vám to ve 3 krátkých příspěvcích? Nedal by jste to do hromady, moc by se vám to pletlo. S pozdravem Potůček
Víte je to jako v té písničce.
Jsi Čech, Čech, Čech, tak si toho važ.
Jsi Čech, Čech, Čech, narovnat se snaž,
Jsi Čech, Čech, Čech, Čechům dělej čest,
Přelez, přeskoč, ale nepodlez!
To je vám asi cizí. Všem diskutujícím na tomto vlákně se omlouvám za tyto příspěvky a jejich délku. Číst je nemusíte! Na diskusi o králících byla spousta výměn názorů, spousta lidí se zde napadala a spousta dobrých chovatelů jak s výsledky tak bez nich zde již ukončila svojí účast. Dokonce to odrazuje i naší mládež, o kterou mně osobně jde. Vidím v ní budoucnost. A v dnešní době chytrých telefonů, Pc, internetu je těžké pro chovatelství koho koli získat. Tohle není cesta! Chovatelům BO, přeji úspěšný rok, spousty odchovů a budu se těšit na společných výstavách. P. Vejřík, vy si sem piště co chcete, moudřejší ustoupí. Ale prosím, neprotiřečte si jako doposud!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.34
Jinak Bobánku pokud vy nejste hříčkou přírody, tak jste zřejmě dílo boží, čemuž dle vašeho arogantního vystupování zřejmě slepě věříte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.34
Ano, v každém mém příspěvku vyloženě někomu lezu do zadku, to že je někdo z nás tupí si myslíme oba. Ovšem já si to zcela upřímně myslím o Vás. Ona přezdívka Bobánek hovoří za mnohé. Jinak já mám své jméno u každého příspěvku, což bystrý vidí. To Vy moc nejste, tak jste si nevšiml. A do zadku předpokládám lezu asi hlavně Vám, ne. Proto Vám píši že vás považuji za tupce. To je takový klasický poklonkovaním.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano opět nejchytřejší z chytrých vytrhl kus textu z kontextů a staví na něm svou pravdu. Tento chovatel ovšem také psal o třech řízcích z jednoho stehna. To už jste zase ve svůj prospěch opomněl zmínit. Jsem rád, že existuje jistý Bobánek, který produkuje jen vlákna hodnotná. O vaší inteligenci jste mě přesvědčil dostatečně, tedy nabádání ke studené sprše mě vážně neurazí. Jinak už jsem to psal. Vy jste člověk diskuse neschopný, I Faunu považujte za něco, co vám patří a pokud s Vámi člověk nesouhlasí, začnete ho vyhazovat. Jste při nejmenším infantilní. Takto se chová můj dvouletý syn na pískovišti. Bohužel pro vás, což je Vám asi zklamáním, totalita už není a každý smí psát své názory, leč se s tím Vaším neztotožňuje. Jediné co Vy s tím naděláte, je že můžete nesouhlasit, nebo argumentovat. Což moc schopný nejste. Nebo můžete požádat admin a, aby zablokoval všechny, co mají názor jiný než Vy. Jsem zvědav s čím mi opět začnete vyhrožovat.
Hlupák zůstane hlupákem. Do králíkářské diskuse jsem se nikdy moc nehrnul. Zde se to jen hádá. Zde dělám jen propagaci tomu co chovám. To o vás se říci nedá! Jinak chodím na holubářskou, tam jsou lidi úplně jiní a kupodivu, žádný takový oříšek jako vy, tam nechodí. Asi proto se to tam vede opravdu v přátelském duchu a odborně. Ano jsem člověk diskuse neschopný, ničemu nerozumím, nic nemám, dobu jsem zaspal. Na nikoho nežaluji, na nikoho neupozorňuji a opět mi poukazujete na to, jaký jste tupec! Jen lezete lidem do zadnice aby jste se dělal hezkým. Fauna mi nepatří a p. Vejřík, nikdo tady nikomu nevyhrožuje! Vy máte nějaký problém doma? Chodíte si to sem ventilovat. Nejde o nesouhlas, jde o vaší drzost kterou si melete do kola. S jedním psaným nesouhlasíte a když to vyjde přímo z ruky toho který byl zmíněn a stejně, tak zase souhlasíte. Toto mi ukazuje na to, že s určitými lidmi máte osobní problém a překáží vám tady. Což je případ oné musteli a mně. Nemám na vás čas. Jak píši užijte si to tady a otáčejte si diskusi k svému já.S pozdravem Potůček
Ano máte. Jen nevidím u určitých třeba Mgr., to také o vás něco vypovídá! Bobánek mi zde založil bratr, žádal jsem admina o změnu. Chtěl jsem plně své jméno, ale mám své jméno na profilu, stejně tak věk a to co dělám. Ne jen inzeráty. nevystupuji v anonimitě a pod příspěvek jste se podepsal nad poprvé. Jste jako kolovrátek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.34
Tak mi ukažte chodící inteligence kde a komu lezu do zadku? Vám snad? O vás si také myslím své, neustálé hledání opory v někom, jelikož moc kloudného z Vás nepadá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.34
Jinak jsem rád, že jste i do psycholog a víte že mám problém doma, tak chodím sem a zde to ventiluji tím, že tu někomu lezu do zadku. Přečtěte si to někdy po sobě. Vždyť si protiřečíte. Nebo Vy ventilujete problémy lezením do zadku? V tom případě asi budete ve velké křečí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.34
A pokud se neustále potýkáte s mým vzděláváním, tak si ho doplňte. Jak Vás tu tak čtu, asi to zvládnete levou zadní. Přeji Vám mnoho úspěchů.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jinak jsem rád, že jste i do psycholog a víte že mám problém doma, tak chodím sem a zde to ventiluji tím, že tu někomu lezu do zadku. Přečtěte si to někdy po sobě. Vždyť si protiřečíte. Nebo Vy ventilujete problémy lezením do zadku? V tom případě asi budete ve velké křečí.

Tahle diskuse o ničem, která mohla být zajímavá mě jenom přesvědčila že mám na práci spoustu mnohem užitečnějších a daleko zábavnějších věcí. Slušným chovatelům mnoho chovatelských úspěchů a hezkké velikonoce.
napsal(a):
Tahle diskuse o ničem, která mohla být zajímavá mě jenom přesvědčila že mám na práci spoustu mnohem užitečnějších a daleko zábavnějších věcí. Slušným chovatelům mnoho chovatelských úspěchů a hezkké velikonoce.
Souhlas, stupidita dosáhla vrcholu, máme dostatek práce a je daleko efektivnější se věnovat svým svěřencům, než přiblblým názorům.Hezké velikonoce.K.
kkki
napsal(a):
Zdravím pane Vejřík a nemáte zde nějakého přítele, který se Vás zastává a dokonce tvrdí, že nebydlím, tam kde bydlím?U některých sem přispívajících zůstává rozum stát.K.
Koukam že kritika vam jde ale ani jeden z vas dvou tady nijak nepříspíva jen blbě kecate a kritizujete lidi. Jeden si myslí že ma legitku tak je VIP chovatel, ostatními pohrda a druhy vyděl kralika z letadla.
jardagin
napsal(a):
Koukam že kritika vam jde ale ani jeden z vas dvou tady nijak nepříspíva jen blbě kecate a kritizujete lidi. Jeden si myslí že ma legitku tak je VIP chovatel, ostatními pohrda a druhy vyděl kralika z letadla.
Jenom žert, nezlobte se na mne, prosím, nemohu se udržet Dle mne je lepší králíky násobit než dělit.
jardagin
napsal(a):
Možná blbě kecám, ale i chovatel, by měl ovládat základy gramatiky, hezký velikonoční den.K.,.
JAROMERAK

XXX.XXX.48.251
Chovám BO a mé zkušenosti jsou, že samice maji hodně početné vrhy ( často i 13-14. dokonce i 16.mladych), z 18.samic, jen dvě pod 8.mladych.Možná je to pripoustenim, ale hlavně kvalitou chovu.Co se týká růstu, je na způsobu krmení.Nafotil jsem tri samice co maji jeste mladé u sebe, všechny maji 8.mladých.A foto přírůstků.S pozdravem PJ.
JAROMERAK

XXX.XXX.48.251
Ohledně chovu BO na maso mám zkušenost. Čistokrevný rozhodně ne, jako otec na křížení taky ne - předává typ mladým. Používám BO jako matky. Aktuálně BOA. Obvykle kolem 10 mladých ve vrhu, velké přírustky a typ mladých více po otci - u mě Kal, Mm. Mladí jsou vyloženě masní. Nejlepší mladí, které jsem zabíjel, měli v živém ve 105 -110 dnech 4 kg (Mm x BOA). Už jsem to tu jednou psal, je nutné vyhnout se těm velmi mohutným samicím, které jsou v samčím typu. Pokud někdo stále vyvrací to, že BO je vhodný na chov pro maso kvůli výtěžnosti, měl by zkusit tuto variantu. Nikomu se do toho moc nechce, protože jsou dospělé kusy BO drahé, ale to lze řešit nákupem mladých. V mém okolí neznám nikoho, kdo by u čistokrevných Kal a Bu měl více masa, než já u tohoto křížení. Chovám i čistokrevné Mm a tam je růst oproti těmto křížencům velmi pomalý. Nechlubím se, ale myslím to tak, že ne vše, co se pořád dokola píše a často jen opisuje, je pravda.
Ještě k zadavateli vlákna. Pokud kříží barevné rázy a nemůže poskynout PP, pak cena 500 je adekvátní, pokud mají králíci 5 kg.

Dělám to naopak, samci BO a samice kříženky různých plemen a rostou krásně. samice jsou kříženky BO v průměru 75%krve, zkoušela jsem samce Kal a Mm, ale rostou pomalejc, ale dobře. Možná kdybych měla čistokrevnou bylo by to lepší. Určitě je lepší vybírat samičí typy, nejlepší jsou ty co mají lalok, zkrátka ne ty výstavní typy. Vrhy mají početné a matky jsou dobré, ale chce to selekci. Jak některá roztahá hnízdo(ne prvnička), jde ddo sekaný. Králíci se množí rychle a není problém špatnou matku nahradit.
Stejně si myslím že v malochovu nemá cenu počítat nějaké deko o kolik naroste rychleji, stejně se tak pokryjí náklady. Hlavní je že to člověku dělá radost a má zdravé maso pro rodinu. Mě se zkrátka líbí velcí králíci a baví nás je křížit. Když to člověk dobře krmí rozdíly v růstu jsou v malých číslech drobnochovu stejně zanedbatelné.

Marko7
napsal(a):
PP nerobia zajaca ale jeho krása a keď je niečo pekné tak to aj má hodnotu ty Pp
Nemáte úplně pravdu. Pokud králík nemá PP, nemá takovou hodnotu, jako s nimi. Pokud kupuji do chovu dospělé zvíře, pak bez průkazu , alespoň já, nedokážu poznat jak je staré. Ať chcete nebo ne, u organizovaných chovatelů s králíky, kteří mají zvířata z výstav a znají stupeň příbuznosti svých zvířat, dovážejí nová zvířata ze zahraničních výstav a tak podobně, dostanete zvířata mnohem kvalitnější a samozřejmě je takové zvíře i dražší. Nicméně rozdíl v ceně je často v řádu stokorun i míň, já ráda takovou cenu zaplatím. Navíc třeba samce s pp můžete snadno prodat, když už se vám nehodí do chovu, směsku od vás nekoupí nikdo.

pavla.v1
napsal(a):
Zdravím všechny.
Tak mám BO samici i samce.
Samec bude mít 7měsíců a samice 6 měsíců.K samcovi jsem dala obyčejnou samici ale ještě se nesnažil.Asi je ještě mladý.Poraďte kdy to bude reálné.Díky mooooc.
Samce obra používám v chovu až tak od 9 měsíců, mladší zvíře může agresivnější samice vyděsit, ale samozřejmě může se najít i přeborník, který zvládne připouštět dřív.

Králíček06
napsal(a):
Neni tetovany nemá pp cena 500 Kč je za výstavního kralika
Pokud se stále bavíme o BO, zajímalo by mě, kdo prodává králíky s tetováním za tuhle cenu. Ostatně, pokud si spočítáte, jak šlo nahoru seno a jak ještě půjde, začnou se ceny pohybovat úplně jinde. A to ani nezmiňuju ostatní krmivo.