Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2017 08:53
stanpen

XXX.XXX.53.193

Chtěl bych se zeptat kde může být chyba.Po připuštění třech samic (kalifornských)samcem (Novozelándským červ.)se mi u všech samic narodilo jen po tři kusy mladých.V čem může být zádrhel.Samec je 2016 a samice 2015.Díky za rady.

24.4.2017 09:00
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak jeden zádrhel může být třeba v tom, že připouštíte mimo říji. Nepíšete bližší detaily o připuštění - všechny samice v jeden den? Delší pauza mezi jednotlivými připuštěními? Počet skoků?
Pokud jsou samice prvničky, pak bych to nebrala tragicky - u těch bývá mnohdy nižší počet mláďat, nevyrovnané velikosti atd. (já mám od jedné prvničky 8 a od druhé 2
Další zádrhel může být v krmení - nepíše, čím a kolik, možná nejsou samice v optimální chovné kondici...
Samec je 2016, to je jak starý? Může být lednový, ale taky prosincový, takže hodně velké věkové rozpětí.

24.4.2017 09:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.125

Kdyby byly dvouleté samice prvničky, brala bych to tragicky.

24.4.2017 10:17
xchipsy

XXX.XXX.142.1

rapotacka11 napsal(a):
Kdyby byly dvouleté samice prvničky, brala bych to tragicky.

Každý připouští jinak, někdo třeba začíná a samice už dospělé dostane/koupí a už holt neovlivní, že původní majitel je nepřipustil... Já se jen ptala, nemusí to tak být.

24.4.2017 10:46
Debustr

XXX.XXX.11.158

Já se přidám.
Ze dvou letošních vrhů mám 2x 3 králíčata.
Mám samice KAL obě dvouleté, minulou sezónu měly 2x9 mladých. Letos je to nějak mizerné. Jedna vrhla koncem února a druhá začátkem dubna. Obě jen po 3 mladých.
Krmím směsí granulí, ovsa, občas slunečnici a tritikale.
Co se fitness týče jsou spíš silnější.
Samec je KAL 2 roky, stejný jako loni.

Máte někdo nějaká pravidla, co ovlivňuje počet mladých?

Díky.

24.4.2017 11:13
burgund6

XXX.XXX.33.11

Debustr napsal(a):
Já se přidám.
Ze dvou letošních vrhů mám 2x 3 králíčata.
Mám samice KAL obě dvouleté, minulou sezónu měly 2x9 mladých. Letos je to nějak mizerné. Jedna vrhla koncem února a druhá začátkem dubna. Obě jen po 3 mladých.
Krmím směsí granulí, ovsa, občas slunečnici a tritikale.
Co se fitness týče jsou spíš silnější.
Samec je KAL 2 roky, stejný jako loni.

Máte někdo nějaká pravidla, co ovlivňuje počet mladých?

Díky.

Počet mladých ovlivňuje x faktorů-plemeno, stáří králíka, dědičnost po rodičích, doba připouštění-jestli je nebo není samice v říji, ale dle mého názoru především výživa.

24.4.2017 11:58
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Debustr - kdyby byla nějaká pravidla, asi má každý přesně tolik mláďat, kolik "potřebuje"
Já připouštěla prvničky (samec Vss byl taky zcela nový) - Bu měla šest (ale tam to nedopadlo - sice se o všechno postarala, ale asi je pozdě zakryla nebo nenakrmila, ráno byli v hnízdě všichni KO Kříženka má 8 no a ta činčila celá 2 Všechny samice jsem připouštěla v říji, byly v dobré kondici - ani tlusté, ani hubené (krmila jsem granule pro chovné králíky + oves + nahý oves + trochu slunečnice). Bu jsem podruhé připouštěla tři dny po porodu - ukázková říje, jen jsem na ni sáhla, skoro lezla zadkem po stěně Dobře se stará, ale co má v hnízdě netuším, protože jak spousta chovatelů říká, že se "vzteklé" samice po okocení uklidní a stanou mazly, no tak já mám zase "štěstí", že to není vůbec pravda, hnízdo a celý kotec hlídá jak saň, že se skoro bojím při každém krmení

U nás

24.4.2017 13:33
U nás

XXX.XXX.65.46

Mě jedna paní darovala samce (snad rezervního, bylo jim líto ho zabít a sníst ale rok si ani nevrzl), když mého sklátila myxomatóza. Říkala že je z linie kde samci dávají hodně mladých.

Nemyslím si ale, že na samci až tak záleží. Spíše na samici, její kondici a snaze mít mladé.

Mám vše navolno a páří se jak chce. Samice se navzájem dráždí (králík ná vyprovokovanou ovulaci), samec se věnuje po nějaký čas vždy viditelně jedné samici pečlivěji než ostatním. Když je nějaká nadržená tak hupsne na samce a uhání ho. Pod 8 mláďat nejdeme, ale ani tento počet nijak zásadně nepřekračujeme. Tipuji +1 mládě, maximálně a výjmečně +2 mláďata, dopočítat se nejsem schopný a ani o přesné počty nestojím. Do hnízda/nory vždy jen nakouknu a když napočítam šest a vím že jsem se nedopočítal tak si prostě měsíc počkám co vyleze.

Máme určité ztráty (situace ještě nějaký čas nebude stabilní, stěhujeme se, teď máme na asi 32 králíčků následující: dva podlehli kočkám, dva slepicím, jeden utopený, jeden uškrcený, ale s každým vrhem jsou ztráty odlišného charakteru a snažíme se je eliminovat), dané způsobem jakým králíky chováme, a co zůstane to zůstane. Zůstává dost a lepšíme se (ale dojde u nás opět ke změnám podmínek a možná i dočasnému zhoršení) ale někoho by mrzelo i těch pár ušáků. Na druhou stranu zase nemáme žádné problémy typu, roztahané hnízdo, samice se nepostará, něco zmrzlo,... samice automaticky jedna od druhé pobírají to nejlepší z péče o mladé, vzájemně si pomáhají a kojí i cizí mláďata. Mláďata to samé, když pečuji o něčí ouška, tak co mi příjde pod jazýček to očistím, všechny vás mám rádo pupíčci...

24.4.2017 14:33
Ondra7011

XXX.XXX.53.127

Já se musím pochlubit, od roční prvničky 6 mladých, po čtyřech dnech jedno bylo venku z hnízda.Ale to jsem jsem s klidem přešel, přece jen je to prvnička.Jinak Novozélandský bílý.

24.4.2017 15:45
stanpen

XXX.XXX.48.0

Samice jsem připouštěl vždy po třech dne po sobě.Připuštění bylo na konci února a skoky vždy u všech samic byly tři pak jsem samici odebral.Krmím zásadně granulemi bud pro kojjící samice nebo klasika + mrkev a ostatní zelenina.

24.4.2017 18:16
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

stanpen napsal(a):
Samice jsem připouštěl vždy po třech dne po sobě.Připuštění bylo na konci února a skoky vždy u všech samic byly tři pak jsem samici odebral.Krmím zásadně granulemi bud pro kojjící samice nebo klasika + mrkev a ostatní zelenina.

Jak je zmiňováno výše, na počty mladých má vliv nespočet faktorů. U mladých Kal 3x po 3 mláďatech? To je opravdu málo. Tím spíš, že jsou teď jarní měsíce, kdy vrhy bývají nejpočetnější. Může to být náhoda, ale spíš bych se klonila k tomu, že je někde chyba...
Pokud se jí chcete opravdu dobrat, chce to podrobnější informace. V ideálním případě samice nafotit v jejich kotci a více info o jejich krmení. Krmíte jim teda před zapouštěním a v době březosti granule pro kojící? Nebo klasiku? Co je to klasika? Kolik krmíte? Bez podrobných informací tato diskuze pozbývá smyslu...

25.4.2017 08:52
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak dnes ráno jsem "načapala" zrzku (Bu) při kojení, když odskočila, mladí byli trochu rozlezlí, napočítala jsem 5 a ještě bylo vidět "tmavo" v hnízdě, takže minimálně šest sedm jich bude. Takže spokojenost Za mě je ideální počet právě těch 6-7, protože když jich je víc jak 8, pochopitelně se víc prokrmí a králíci rostou déle.

Neregistrovaný uživatel

25.4.2017 21:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.126

Veľa faktorov vplýva na počet mladých vo vrhu.Píšete že samec je Nč a samičky Kal, nerobil som ešte takúto kombináciu veľmi sa mi to nepozdáva. Skúste iného samca niečo podobnejšie Kal, napr Ni alebo Hylu.

25.4.2017 21:58
bonaventur

XXX.XXX.137.186

Kŕmenie môže mať podľa mňa podstatný vplyv. Moja posledná skúsenosť. Získal som dve samice, dedinská zmes, od chovateľa o ktorom viem, že krmí seno, chleba, v lete zelené a nejaká tá okopanina. Pôvodne som ich chcel dva - tri týždne dokrmiť a potom zabiť. Nakoniec po kŕmení ovos a granule som ich pripustil samcom Bu. Jedna osem, druhá deväť mladých.
Keď som sa neskôr stretol s pôvodným chovateľom samice u neho z toho istého vrhu mali tri a štyri mladé.

26.4.2017 07:53
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak u kříženců se (skoro) vždycky daří, mám pocit, že to je takový "nezničitelný" králík Když jsem pořizovala nové samice, hodně starých chovatelů mi říkalo - vykašli se na to, čistokrevný jsou na ho*no... Uvidíme, pak porovnáme, zastávala jsem se jich. No a jako "na potvoru" činčila 2 mladé, Bu první vrh úhyn druhý den a neznámá kříženka "všechno se vším" osm A samozřejmě jsem si vyslechla - Vždyť jsme ti to říkali...
Naštěstí Bu to teď zachránila, má jich min.6 a doufám, že i Čv se na druhém vrhu polepší
Jinak co se krmení týče, nevím, hodně se říká, že samice nemají být zatloustlé atd... My měli jednu "velkou bílou" (možná nějaký mix Nb), ta byla tlustá jako prase a zabřezávala na první skok a pod 10 mladých nešla... Ale není to samozřejmě pravidlo.

26.4.2017 10:02
hokrví

XXX.XXX.105.226

Minulá týden mi porodila 18.4 Vss x Bu samec, má 6 mladých a večer porodila její dcera kříženka Hyla x Vss, druhý porod a ta jich má 8, Bu x Bu ta má 7, Hyla x Bu 3. Správné krmení má určitě vliv, genetika a správný výběr taky má vliv, ale přírodě neporučíme.

Kaválek

26.4.2017 11:23
Kaválek

XXX.XXX.12.17

Já čistokrevné mám a rodi krásně. Kuv 8 a 10 MSd 10. Samec Kalm. Možná to chce větší selekci dnes se každý snaží vypiplat vše za každou cenu, asi to není ta správná cesta. Staří chovatelé říkají 3x a dost.

26.4.2017 14:04
hokrví

XXX.XXX.105.226

Hodně chovatelů říká 2 x a dost, ale též dávám 3 šanci. Moje oblíbené číslo je 8,6 stačí,10 je moc, ale nechám je. Co je přes 10 podstrčím když je kam a nebo nejslabší hodím kočce.

Kaválek

26.4.2017 15:12
Kaválek

XXX.XXX.39.233

U mě si je většinou zregulují samy. Z osmi na 6 kuv a msd z 10 ti na osm. Ale pokud by mi samice ze 3 vrhu dala 2 po 3-4 zreguluji já ji.

28.4.2017 14:55
vita61

XXX.XXX.203.145

stanpen napsal(a):
Chtěl bych se zeptat kde může být chyba.Po připuštění třech samic (kalifornských)samcem (Novozelándským červ.)se mi u všech samic narodilo jen po tři kusy mladých.V čem může být zádrhel.Samec je 2016 a samice 2015.Díky za rady.

Samcem to jistě nebude včera a dnes mám od jednoho samce u samic Ča 10 a 10 a Bu 12 a jsem za to rád 5mladých a rovnou jsem vyrovnal hnízda po 9ks odebral jsem zhruba ve stejné velikosti a ted už to bude na samicích jestli si to zredukujou.

28.4.2017 18:42
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Kaválek napsal(a):
U mě si je většinou zregulují samy. Z osmi na 6 kuv a msd z 10 ti na osm. Ale pokud by mi samice ze 3 vrhu dala 2 po 3-4 zreguluji já ji.

Nevěřte tomu, že si samice něco "samovolně" regulují. Samice nějaké mláďě může vytáhnout na struku mimo hnízdo, nebo mládě v hnízdě uhyne, např. proto, že je slabé, nebo protože má samice málo mléka. Rozhodně to ale samice nečiní záměrně.

28.4.2017 20:26
bonaventur

XXX.XXX.137.186

Som to zariekol. Ta istá samica, ten istý samec predtým deväť a teraz dva. Pritom žiadna zmena v kŕmení.

Neregistrovaný uživatel

28.4.2017 21:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.126

bonaventur napsal(a):
Som to zariekol. Ta istá samica, ten istý samec predtým deväť a teraz dva. Pritom žiadna zmena v kŕmení.

No príroda je mocná čarodejka, priemer slušný, ak je všetko OK, tak sa tešte. Ja som mal jednu 11ks, dve úhyn, druhá 2ks obidve Ok. Takže priemer tiež dobrý neriešim ideme dalej.

29.4.2017 07:10
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Přesně jak píše dedko edko Holt přírodě se nedá poručit. Taky jsem měla samici, která mívala okolo 7-8 mladých a pak najednou 4.. A její "sousedka" ve stejné době 3 (přitom to do té doby taky byla "výkonná" matka). Holt se to tak z nějakého důvodu sešlo...
Já jsem zvědavá na další vrh Čv, která má teď 2 Jestli půjdeme postupně, třeba 3..pak 4 Bu měla první 6 a včera jsem znovu stihla nakouknout, když odskočila po kojení, než mladí zalezli, takže 7 určitě, možná 8 a možná taky ještě víc, nevylézají všichni, ti co pijí z předních struků jsou zapikaní v hnízdě. Tak doufám, že jich tam není třeba 10 Sice spousta chovatelů jásá, čím víc tím líp, ale podle mě je to akorát velká "otrava", se vším - kydání, stlaní, krmení, doba do porážky...

29.4.2017 09:31
migeic

XXX.XXX.222.254

BO dvakrát falešnà březost, dostala třeti šanci a 24.4.- 16 mladých.

30.4.2017 15:40
bonaventur

XXX.XXX.123.232

Moji dvaja macani. Samec Bu samica dedinská zmes asi Nb.

3.5.2017 17:01
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak jsem zrzku odlákala krmením a rychle načumla Je jich 8 určitě, doufám! že ještě někde vespod není zapikaný další (pro mě je ideální počet 6-7)

Bu x Vss,12 dní.

3.5.2017 18:53
mikimajky

XXX.XXX.144.252

TAk mne predvčerom vrhla dvoch moja Vídenská divokosfarbená X Moravský modrý.
Hniezdo iba ledabolo a žiadne chlpy. TAk som urobil hniezdo ja zahrial som ich a položil do hniezda. Samica sa k nim nemala. Poobede dokonca hniezdo rozhrabala a tých dvoch vyhodila. Tak som to skúslil ešte raz. Znova to rozhrabala. TAk som to vzdal a dal ich psom.
Včera ráno mala už hniezdo cez pol kotca a chlpov natrhaných hadam aj na vankúš by vydalo.
No a som nakukol a je tam hadam 10 malých.
Edit: som zabudol je to prvnička.

ondra159

4.5.2017 08:40
ondra159

XXX.XXX.9.162

Vy jste je dal psům?... Můžu se zeptat, jaké máte psy?

4.5.2017 10:19
mikimajky

XXX.XXX.144.252

NO. Nemám kočky tak čo s nima. :/.

6.5.2017 21:08
viu

XXX.XXX.209.18

Samec Bu+ Bu-6ks(prvnicka). +Nov.cervena6ks + 1vytazeny z kotiste posel. +Cerna smeska 8ks.
Narozeni 1.5. Ale od cerne smesky jsou 2x vetsi nez od zrzek ;)
Jeji mlade jsou ve 3tydnech vyrazne vetsi nez od zrzky (Bu jeste nevim), ale pak zacnou zaostavat a rezavi je predezenou.
Vcera me pri kontrole hnizd napadlo, ze pristi vrhy bych zkusila alespon cast mladych vymenit. Mate nekdo zkusenost?

Neregistrovaný uživatel

6.5.2017 21:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.235

viu napsal(a):
Samec Bu+ Bu-6ks(prvnicka). +Nov.cervena6ks + 1vytazeny z kotiste posel. +Cerna smeska 8ks.
Narozeni 1.5. Ale od cerne smesky jsou 2x vetsi nez od zrzek ;)
Jeji mlade jsou ve 3tydnech vyrazne vetsi nez od zrzky (Bu jeste nevim), ale pak zacnou zaostavat a rezavi je predezenou.
Vcera me pri kontrole hnizd napadlo, ze pristi vrhy bych zkusila alespon cast mladych vymenit. Mate nekdo zkusenost?

Aký to má zmysel? Nevidím dôvod iba ak má jedna veľa! 2x väčší, to asi nie, nie je tam chyba v krmení, alebo choroba?

7.5.2017 19:44
viu

XXX.XXX.209.18

Dedko edko, oba narozeni 1.5. - tentokrat je rozdil vetsi nez v minulem vrhu. Ten tlusty je z 8. Zrzek nejspis ze 6...
Krmim vsechny 3 matky stejne. Ta 3.je ma velikostne tak mezi...

7.5.2017 19:49
viu

XXX.XXX.209.18

A vekem je cerna o rok starsi... Rezava mela mlade jen vloni v kvetnu. Cerna naopak v lednu a ted znovu...
Ja jsem to pripisovala lepsi mlecnosti. Vim, ze u krav se obsah tuku muze vyrazne lišit.
Mlade od cerne rostou pred ocima.

Neregistrovaný uživatel

7.5.2017 21:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.235

viu napsal(a):
Dedko edko, oba narozeni 1.5. - tentokrat je rozdil vetsi nez v minulem vrhu. Ten tlusty je z 8. Zrzek nejspis ze 6...

Nič v v zlom no ja na tej fotke nevidím nejaký markantný rozdiel, možno treba vážiť. Potom by sa dalo niečo povedať. Ak sú zdravý tak to vôbec neriešte, nechajte to na prírodu. Tak nech sa darí.

7.5.2017 22:01
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

viu napsal(a):

Zdravím, mláďata jsou +- v normě. Ten zrzek by mohl být na šest mláďat krapet větší, ale nic dramatického. Polňák je na osm mláďat naprosto ok.

7.5.2017 22:20
borax

XXX.XXX.91.21

Já jsem teď měl od prvnicky Hyplus 11 mláďat.
11narozeno-11 odchováno.
Ještě jsou v hnízdě ( jsou jak bečky).

8.5.2017 08:32
viu

XXX.XXX.209.18

Dekuji. Tak je necham na pokoji :).

9.5.2017 10:04
slovensko

XXX.XXX.178.6

Je rozdiel ci su mladata od strednej alebo velkej samice. Ja mam tiez od velkych krizeniek ovela vacsie mladata ako od BU.

9.5.2017 13:46
elisa

XXX.XXX.153.190

Já mám zas samici BU a po nakrytí Msm, měla jako prvnička 7 mláďat. Přežili jen 4. Ale měli ve 12 týdnech od 2990g do 3200g. Obři:) Druhý vrh proběhl nedávno, krytí samcem NČ a v hnízdě jich je 11! Jsou teda prťaví, ale redukovat nebudu. Bříška mají kulatá všichni:)

11.5.2017 14:14
viu

XXX.XXX.209.18

Pri dalsi kontrole hnizda jsem od zrzky vyndala 2 mrtve a tyto 2 sourozence. Nevim, jak vypadaji zbyvajici... Kazdopadne uz vim, proc nebyl markantni rozdil. Viz foto. Asi jsem chytla toho macka- i ten je ale mensi nez od tmave. Jinak cerni jsou vyrovnani.8 baculaku.

11.5.2017 14:17
viu

XXX.XXX.209.18

Elisa: to je tedy vaha! To my horko tezko ve 4.5mesicich...jdu je zvazit ;) treba jen mali vypadaji.

11.5.2017 14:39
elisa

XXX.XXX.153.190

viu napsal(a):
Elisa: to je tedy vaha! To my horko tezko ve 4.5mesicich...jdu je zvazit ;) treba jen mali vypadaji.

Jojo, králíkáři ze sousedství se na ně chodí nevěřícně dívat:).

11.5.2017 15:03
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak je jasné, že čím míň mláďat, tím budou větší a těžší. Já jsem vážila včera při odstavu - od Čv 1,7 a 1,8 kg a od kříženky průměr 1,1 kg - ale těch je osm. Je jim 7,5 týdne (činčiláci o 1,5 dne starší). Otec obou vrhů Vss.

22.5.2017 11:33
elisa

XXX.XXX.84.50

Prvnicka krizenka a rovnou 16 mladých 4 dny starych. Zatím se stara. Nejsem schopna vrh zredukovat, čekám, že se zredukuje sám...
Ale budou boží. Modresediví s oranžovým briskem;).

22.5.2017 11:45
slovensko

XXX.XXX.178.6

16 mladych? Odrovnate si samicu a mladata budu kost a koza a vsetky podvyzivene. To je potom len skaredy pohlad ked umieraju hladom. Prvorodicke treba nechat max 8 ks.

Neregistrovaný uživatel

22.5.2017 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9

xchipsy napsal(a):
Tak je jasné, že čím míň mláďat, tím budou větší a těžší. Já jsem vážila včera při odstavu - od Čv 1,7 a 1,8 kg a od kříženky průměr 1,1 kg - ale těch je osm. Je jim 7,5 týdne (činčiláci o 1,5 dne starší). Otec obou vrhů Vss.

No žiadna sláva to nie je, ten viedeňák, To sú len veverky , nič osobné to je len foorek. Inak ja som pozitívne prekvapený, včera rovných 8 týždňov = atak som jedného klepol a živá váha 2,2kg a to ich bolo celkom 9ks!Matka =Hyla, kominíčka, občas kamarátovi vylezú aj také a otec napoly Vdiv + Bo. tak nabudúce zas vymením s kamarátom ak budú čierne. Len rozmýšľam či je to tým Bo či je to viac po tej Hy. Na mäso podľa mňa super kombinácia, mám ešte jednu bielu pripustenú tak uvidíme či je to len výnimka! Pekný deň prajem.

22.5.2017 12:26
xchipsy

XXX.XXX.142.1

čekám, že se zredukuje sám... A víte o tom, že ta redukce bude probíhat smrtí hladem?

22.5.2017 13:14
elisa

XXX.XXX.84.50

Jo, už jsem se hecla a odebrala 5 chcípáčků. Zbytek měl bříška kulatá. Uf.

22.5.2017 13:39
mikimajky

XXX.XXX.96.41

Elisa netreba to brať nejak tragicky. Smrť patrí k životu.
To sa nedá zmeniť. V prírode by neprežili. Koniec koncov vlastné preto ich chováme. Aby sme ich napokon zbavili života. Myslím že zabitie žiadneho chovateľa neteší. Rovnako ako úhyn. Ale patrí to k tomu. Tak stačí trošku pouvažovať.

22.5.2017 13:42
mikimajky

XXX.XXX.96.41

Momentálne mám ešte troch novoročných a už im to sľubujem mesiac.
A tiež to stále odkladám.

22.5.2017 13:51
slovensko

XXX.XXX.178.6

Eliska gratulujem, ze ste nasli odvahu. Ak by este nejake zaostavalo, radim hned utratit.

22.5.2017 14:12
elisa

XXX.XXX.84.50

No, zlý sny z toho snad mít nebudu:) Jsem začátečník. Učím se. Minulý pátek jsme zabíjeli 4 kusy na pekáč a povolala jsem si teda souseda profíka. To mi nevadilo tolik, jako dneska ti prťavci novorození:/.

22.5.2017 14:54
slovensko

XXX.XXX.178.6

Na to si zvyknete, nebojte. Ja uz to robim bez mihnutia oka.

25.5.2017 22:33
bonaventur

XXX.XXX.80.238

slovensko napsal(a):
Eliska gratulujem, ze ste nasli odvahu. Ak by este nejake zaostavalo, radim hned utratit.

Tiež mám samicu, mala deväť, po týždni tri zaostávali tak som ich utratil. Po desiatich dňoch som odstránil ďalších dvoch zaostávajúcich. Momentálne majú mesiac, ostali len dva a jeden je menší. Mám ho fiknuť ?

Neregistrovaný uživatel

25.5.2017 22:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.51

bonaventur napsal(a):
Tiež mám samicu, mala deväť, po týždni tri zaostávali tak som ich utratil. Po desiatich dňoch som odstránil ďalších dvoch zaostávajúcich. Momentálne majú mesiac, ostali len dva a jeden je menší. Mám ho fiknuť ?

Ja mám vo zvyku picnúť toho väčšieho , a ten posledný bude potom Obor!

26.5.2017 07:39
bery25

XXX.XXX.1.99

bonaventur napsal(a):

Preco , len preto ze boli menši, nevidim do toho, ale zda sa mi to trochu krute.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2017 09:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.51

bery25 napsal(a):
Preco , len preto ze boli menši, nevidim do toho, ale zda sa mi to trochu krute.

V pohode.to sú len také vtipky. Anglický humor, nie každý to však tak berie.

26.5.2017 09:05
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jednou jsem měla ve vrhu mládě, které bylo proti ostatním třetinové. Ne poloviční, ale opravdu mrňavé. Nedávala jsem mu mnoho šancí, ale jelikož vrh byl "rozumně početný" (už si nevzpomínám přesně, ale bylo jich 6 nebo 7), tak jsem ho nechala. Přežilo, rostlo, ale oproti ostatním bylo stále dost malé. Když ostatní dorostli do porážky, tuhle jsem ještě nechala, že by na ní "nic nebylo"... V té době zrovna soused sháněl novou samici, tak si ji vzal Dnes je to "samice jak bejk", má přes pět kilo a perfektní matka

26.5.2017 09:26
bery25

XXX.XXX.1.99

xchipsy napsal(a):
Jednou jsem měla ve vrhu mládě, které bylo proti ostatním třetinové. Ne poloviční, ale opravdu mrňavé. Nedávala jsem mu mnoho šancí, ale jelikož vrh byl "rozumně početný" (už si nevzpomínám přesně, ale bylo jich 6 nebo 7), tak jsem ho nechala. Přežilo, rostlo, ale oproti ostatním bylo stále dost malé. Když ostatní dorostli do porážky, tuhle jsem ještě nechala, že by na ní "nic nebylo"... V té době zrovna soused sháněl novou samici, tak si ji vzal Dnes je to "samice jak bejk", má přes pět kilo a perfektní matka

Ved prave, akurat mam vrh steniatok a jedno jasne zaostavalo, ale verim ze v dospelosti bude mozno jedno z najvačšich , aj jej matku ked som kupoval tak som dostal dobru zlavu, lebo bolo oproti svojim surodencom mensie a teraz je z nej kus psiska, takze banaventur si robil srandu normalne som sa vylakal.

26.5.2017 10:41
xchipsy

XXX.XXX.142.1

bery25 napsal(a):
Ved prave, akurat mam vrh steniatok a jedno jasne zaostavalo, ale verim ze v dospelosti bude mozno jedno z najvačšich , aj jej matku ked som kupoval tak som dostal dobru zlavu, lebo bolo oproti svojim surodencom mensie a teraz je z nej kus psiska, takze banaventur si robil srandu normalne som sa vylakal.

To zažil známý. Z vrhu vyrovnaných štěňat jeden "podmírák". Když přijeli zájemci, samozřejmě nad ní se všichni ošklíbali a nikdo ji nechtěl. Zůstala doma a za rok jim to všem na výstavách natíral
U králíků bych to vůbec neřešila, pokud jich není extrémně moc.

26.5.2017 23:04
bonaventur

XXX.XXX.80.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
V pohode.to sú len také vtipky. Anglický humor, nie každý to však tak berie.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2017 23:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.119

bonaventur napsal(a):

Tak hádam sa ešte niekedy zhodneme?

Zvědavec jsem

27.5.2017 09:58
Zvědavec jsem

XXX.XXX.61.249

A co tohle. Kočka porodila pět koťat z toho jedno bylo asi o 1/3 větší než to druhé největší (a i to bylo tak o palec větší než ty zbývající, v době asi hodinu po porodu). Já ho našel už mrtvé a nevím zda ho zabila sama (třeba kvůli kojení), nebo byl třeba komplikovaný porod a trval dlouho nebo mu špatně ukousala pupečník protože to ještě nepochopila, nebo jí prostydlo že byla z něj unavená (pokud bylo první) neočistila ho a nezahřála.

Přitom je teď, když rostou z mléka jako z vody, vidět, jak se ty zbývající každý den navzájem dohání a předhání, vybarvují se,... Přesto mi vrtá hlavou zda ho mohla zabít sma, v obavě že by to neukojila?
A jak to dělá králičí samice (u nás je mléka vždy dost)? Ona totiž je logika v tom zabít to které vybočuje z řady, je nevyrovnané, je a velmi silná. K čemu nechat nejslabší, které se nedostane k mléku, k čemu nejsilnější když vypije i těm ostatním...

Jak to řeší vaše samice. Všeho, nejen králíků.

27.5.2017 10:05
bery25

XXX.XXX.1.99

Skor si myslim ze sa udusilo v porodnych cestach, bolo velke a nemohla ho mozno vytlacit, u psov sa to niekedy stava.

7.6.2017 08:47
haisovad

XXX.XXX.240.252

Já už jsem se naučila pouštět min dvě samice najednou a redukuji tím, že přehazuji mladé do hnízda samici, která jich má méně. Tak jako před 14ti dny, kdy mi prvnička hodila 11 mladých, tak jsem jí 4 sebrala a hodila vedle k sousedce, která měla jen tři ;) a pohoda, všichni rostou a maminy nedostávají takový záhul...;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík