Mláďata ve dvou hnízdech

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2017 20:56
petája

XXX.XXX.36.87

O vikendu se narodily nasim dvema samicim mladata. Jedna si udelala jedno hnizdo v rohu, ale ta druha si udelala hnizda dve, jedno v rohu a druhe asi 15 cm od nej. Mladata si do nich rozdelila ( ma jich 6) a zatim se stara ( ziji v obou hnizdech). Setkal se s tim nekdo? Sestehovavat je asi nema smysl, nechci ji do niceho zasahovat, ale zase si rikam, jestli je to spravne...

A jeste jsem se chtela zeptat, jestli mohu dat samicim rostlinky libecku, silene mi prerostl na zahrade, je hodne aromaticky...diky .

tisek11

31.5.2017 23:39
tisek11

XXX.XXX.224.157

Ahoj, dvě hnízda běžná věc, když předěláte mladý do jednoho nic se neděje/u prvniček pozor/
libeček pokud jsou zvyklí můžou dávám jim ho běžně-ale ne mladým.

1.6.2017 21:02
Vídeňský modrý

XXX.XXX.136.238

Vyndejte samici z kotce a mláďata dejte do jednoho hnízda! Mě se to stalo letos také a jedno hnízdo nekrmila. Mlaďata v prostřednim hnízdě měla prázdná bříška.

3.6.2017 08:05
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Osobně bych ta hnízda "sloučila". Už jen proto, že jsou dost blízko u sebe, jak píšete a tudíž když jde samice nakrmit jedno hnízdo, hrozí ušlapání mláďat v hnízdě druhém. Pokud je králíčků celkem šest, nevidím v tom problém. V podstatě stačí u hnízda, které je blíž rohu, odhrnout jednu stranu a přihrnout k němu hnízdo druhé. Oni už se pak porovnají a slezou se k sobě.

3.6.2017 23:00
Pet123

XXX.XXX.248.63

Pokud mláďata v jednom či druhém hnízdě do dneška nezemřela, není nejmenší důvod mláďata slučovat. Naopak zasáhnutí do hnízda může samici pobouřit, a důsledkem bude že se přestane starat o mláďata.

8.6.2017 19:40
petája

XXX.XXX.36.87

Tak samice, co si utvorila od zacatku jedno hnizdo, tak je vzorna, zatim ziji vsechna mladata (6 ks) jsou to cvalici, hnizdo ma zakryte i v tech vedrech...

Samice, co mela dve hnizda (myslela jsem, ze 6 ks, ale nakonec 7 ks), tak jsme nasli asi po sesti dnech jedno mlade mimo hnizdo mrtve, bylo vyrazne mensi nez ostatni a dva dny po nem dalsi mrtve, take mensi a vytazene...
Ted jsou ta dve hnizda jakoby sloucene, ale nema vzornou hromadku, jako jeji, kolegyne", ale spis takovou nudli a mladata odkryta (ten vrch)...asi jak jsou ty vedra...

Snad uz nebude zadny uhyn...

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.7.2017 15:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2017 se samici marodilo 10 mláďat rozdělila je také do dvou hnízd a dnes jsou to pěkní cvaldové. Vše proběhlo bez problémů.

Gracia1

8.9.2017 08:13
Gracia1

XXX.XXX.251.21

Dobry den,

5.9 porodila samice do dvou hnízd.Přesunula jsem do 1 hnizda.Má jich 8.Vždy druhý den ráno bylo opět postaveno druhé hnízdo a mladé přesunuto (Každý den jsem opět malé přesunula ).Dnes přijdu a opět druhé hnízdo a jsou tam už 3 :(:(Žádné zatím neuhynulo.Co s tím ?N echat nebo opět přesunout ?

Děkuji za odpověd

8.9.2017 11:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Proč se jí do toho hrabete ?

Neregistrovaný uživatel

8.9.2017 12:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

Možno je to chytrá králice a má to podelené podľa pohlavia,

8.9.2017 19:58
jardagin

XXX.XXX.25.15

Gracia1 napsal(a):
Dobry den,

5.9 porodila samice do dvou hnízd.Přesunula jsem do 1 hnizda.Má jich 8.Vždy druhý den ráno bylo opět postaveno druhé hnízdo a mladé přesunuto (Každý den jsem opět malé přesunula ).Dnes přijdu a opět druhé hnízdo a jsou tam už 3 :(:(Žádné zatím neuhynulo.Co s tím ?N echat nebo opět přesunout ?

Děkuji za odpověd

Nechte to zatím napokoji.

Gracia1

10.9.2017 18:16
Gracia1

XXX.XXX.165.187

Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík