Dobrý den, letos v březnu jsme založili chov králíků. Nyní máme dvoje mladé,2 a 3 měsíce staré. Do nedávna nám, postupně, tři uhynuly. Nyní tři během dvou dnů. Včera jsem jednoho z nich pozorovala a zdál se, být apatický. Králíček vždy vypadá normálně. Nepřijdou mi ani vyhublí, ani nafouklí. Očička mají čistá. Králičárny jsou nové. Sami jsme si je dělali. Krmíme senem a tvrdým chlebem. Trávu jsme přestali dávat, asi před dvěma týdny. Jen kluci jim dají sem tam lístek, po kterém se hned zapráší. Co to může být? A co s tím? PROSÍM PORAĎTE.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Burča
napsal(a):
Dobrý den, letos v březnu jsme založili chov králíků. Nyní máme dvoje mladé,2 a 3 měsíce staré. Do nedávna nám, postupně, tři uhynuly. Nyní tři během dvou dnů. Včera jsem jednoho z nich pozorovala a zdál se, být apatický. Králíček vždy vypadá normálně. Nepřijdou mi ani vyhublí, ani nafouklí. Očička mají čistá. Králičárny jsou nové. Sami jsme si je dělali. Krmíme senem a tvrdým chlebem. Trávu jsme přestali dávat, asi před dvěma týdny. Jen kluci jim dají sem tam lístek, po kterém se hned zapráší. Co to může být? A co s tím? PROSÍM PORAĎTE.
Špatné krmení. seno a tvrdý chléb? no, na fauně je mraky vláken jak na to, použijte funkci vyhledávání,.
tisek11

XXX.XXX.224.157
Dobrý večer, velký problém vidím v letošním seně, není ještě zralé a ještě chleba? Blbá kombinace.Do toho ještě tyhle vedra přes den.Co podestýlka a voda?
A tady jsou další podobné vlákna.https://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/?q=kokcidioza&sort=1.
nick name: David

XXX.XXX.166.177
Dobrý den,
mám podobný problém. Hynou 3 týdny staří králíčci (vesnická směs...).
Prvnička, v nové králíkárně, sedm mladých. Velká radost. Krmím seno, vodu, hrst ovsa večer, občas kousek pampelišky, kopřivy, jednou týdně půl krajíčku suchého chleba. Výměna podestýlky jednou týdně.
Králíčci bez průjmu, bez nafouknutí, oči čisté. Ráno jsou jak střely, večer "jsou unavení" a ráno konec.
Asi padne celý vrh
Máte někdo radu co dělám blbě?
Děkuji David.

napsal(a):
Dobrý den,
mám podobný problém. Hynou 3 týdny staří králíčci (vesnická směs...).
Prvnička, v nové králíkárně, sedm mladých. Velká radost. Krmím seno, vodu, hrst ovsa večer, občas kousek pampelišky, kopřivy, jednou týdně půl krajíčku suchého chleba. Výměna podestýlky jednou týdně.
Králíčci bez průjmu, bez nafouknutí, oči čisté. Ráno jsou jak střely, večer "jsou unavení" a ráno konec.
Asi padne celý vrh
Máte někdo radu co dělám blbě?
Děkuji David.
Jak vypadá výživný stav těch králíků?

XXX.XXX.166.177
Řekl bych akorát na svůj věk.
Opravdu krásní, plní života. Asi 4 dny běhali po kotci (venku z hnízda).
Při pohlazení (usměrňování při krmení) ani kostnatí, ani tlustí.
Opravdu netuším...
Kamarád říká: "to je od koček co mají v seně ubytuvnu"?

XXX.XXX.166.177
Jen seno, hrst ovsa večer, občas pampelišku a kopřivu. No počkám na konec léta a dám druhý pokus. Nechám samici odpočinout a na příjemnější teploty.
Snad to bude podruhé OK.

ondra99
napsal(a):
Taky sem mi stalo, ze kralici tak 4 tydny stari, rano cili, vecer uz slabi, ze se sotva udrzeli na nohou...muj nazor je, ze samice ztrati mleko...a jestli dostava zelene, tak tu sanci ma velkou...kor jetli se v trave vyskytuje pryskyrnik.
4 týdenní králíci vyrostou bez problémů i bez mléka.Ani pryskyřník není problém, kdysi byl článek i v Chovateli, že zkoušeli králíkům dávat jen pryskyřník, nic se nestalo.Sama trávou moc nekrmím, ale sem tam jim trochu dám a pryskyřník je v ní také.Většinou ho tam králíci nechají.
Odhadla bych to spíš na kocidiózu, její akutní forma postupuje takto rychle a setkala jsem se s ní i u mláďat tří týdenních.
napsal(a):
Řekl bych akorát na svůj věk.
Opravdu krásní, plní života. Asi 4 dny běhali po kotci (venku z hnízda).
Při pohlazení (usměrňování při krmení) ani kostnatí, ani tlustí.
Opravdu netuším...
Kamarád říká: "to je od koček co mají v seně ubytuvnu"?
Co se týká té poznámky o kočkách tak moje zkušenost.U nás ve stodole přebývají a rodí kočka jedna až dvě nahoře ve staré slámě a dole na patře máme seno. Vloni jsem měla u několika králíků svrab, od té doby naberu seno do žoku a nechávám dva dny než krmím. Parazit bez hostitele údajně přežívá jen dva dny. Kočky nejsou naše, snažili jsme se jich zbavit ultrazvukem potom odpuzujícím postřikem trámů, ale marně. Králíci měli svrab v uších pomohl Arpalid a doléčení sprejem první pomoci Aloe Vera.