Umírající králíčci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.6.2017 10:49
Burča

XXX.XXX.146.107

Dobrý den, letos v březnu jsme založili chov králíků. Nyní máme dvoje mladé,2 a 3 měsíce staré. Do nedávna nám, postupně, tři uhynuly. Nyní tři během dvou dnů. Včera jsem jednoho z nich pozorovala a zdál se, být apatický. Králíček vždy vypadá normálně. Nepřijdou mi ani vyhublí, ani nafouklí. Očička mají čistá. Králičárny jsou nové. Sami jsme si je dělali. Krmíme senem a tvrdým chlebem. Trávu jsme přestali dávat, asi před dvěma týdny. Jen kluci jim dají sem tam lístek, po kterém se hned zapráší. Co to může být? A co s tím? PROSÍM PORAĎTE.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.6.2017 11:00

Burča napsal(a):
Dobrý den, letos v březnu jsme založili chov králíků. Nyní máme dvoje mladé,2 a 3 měsíce staré. Do nedávna nám, postupně, tři uhynuly. Nyní tři během dvou dnů. Včera jsem jednoho z nich pozorovala a zdál se, být apatický. Králíček vždy vypadá normálně. Nepřijdou mi ani vyhublí, ani nafouklí. Očička mají čistá. Králičárny jsou nové. Sami jsme si je dělali. Krmíme senem a tvrdým chlebem. Trávu jsme přestali dávat, asi před dvěma týdny. Jen kluci jim dají sem tam lístek, po kterém se hned zapráší. Co to může být? A co s tím? PROSÍM PORAĎTE.

Špatné krmení. seno a tvrdý chléb? no, na fauně je mraky vláken jak na to, použijte funkci vyhledávání,.

11.6.2017 06:55
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Seno a tvrdý chleba, a to je jako vše? Pak je odpověď na váš dotaz "A co s tím" vcelku prostá - správně krmit!

11.6.2017 07:23
borax

XXX.XXX.91.21

Je to tak levné...
Starý chleba.Ještě bych přidal nějaký suchý rohlík.

tisek11

11.6.2017 23:28
tisek11

XXX.XXX.224.157

Dobrý večer, velký problém vidím v letošním seně, není ještě zralé a ještě chleba? Blbá kombinace.Do toho ještě tyhle vedra přes den.Co podestýlka a voda?

12.6.2017 07:00
horal

XXX.XXX.202.176

A tady jsou další podobné vlákna.https://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/?q=kokcidioza&sort=1.

12.6.2017 07:06
horal

XXX.XXX.202.176

Bodlinka, xchipsy, borax- od vás bych čekal fundovanější odpověď. Já vím že vás už nebaví dokola pořád ty samé otázky, jsta ale zkušení chovatelé, tak mějte i trpělivost. Víte že ironické poznámky lidi odrazují.

nick name: David

12.6.2017 09:52

XXX.XXX.166.177

Dobrý den,

mám podobný problém. Hynou 3 týdny staří králíčci (vesnická směs...).
Prvnička, v nové králíkárně, sedm mladých. Velká radost. Krmím seno, vodu, hrst ovsa večer, občas kousek pampelišky, kopřivy, jednou týdně půl krajíčku suchého chleba. Výměna podestýlky jednou týdně.

Králíčci bez průjmu, bez nafouknutí, oči čisté. Ráno jsou jak střely, večer "jsou unavení" a ráno konec.

Asi padne celý vrh smajlík

Máte někdo radu co dělám blbě?

Děkuji David.

12.6.2017 10:14

nick name: David napsal(a):
Dobrý den,

mám podobný problém. Hynou 3 týdny staří králíčci (vesnická směs...).
Prvnička, v nové králíkárně, sedm mladých. Velká radost. Krmím seno, vodu, hrst ovsa večer, občas kousek pampelišky, kopřivy, jednou týdně půl krajíčku suchého chleba. Výměna podestýlky jednou týdně.

Králíčci bez průjmu, bez nafouknutí, oči čisté. Ráno jsou jak střely, večer "jsou unavení" a ráno konec.

Asi padne celý vrh smajlík

Máte někdo radu co dělám blbě?

Děkuji David.

Jak vypadá výživný stav těch králíků?

12.6.2017 11:01

XXX.XXX.166.177

Řekl bych akorát na svůj věk.
Opravdu krásní, plní života. Asi 4 dny běhali po kotci (venku z hnízda).
Při pohlazení (usměrňování při krmení) ani kostnatí, ani tlustí.

Opravdu netuším...

Kamarád říká: "to je od koček co mají v seně ubytuvnu"?

14.6.2017 08:43
ondra99

XXX.XXX.209.126

Taky sem mi stalo, ze kralici tak 4 tydny stari, rano cili, vecer uz slabi, ze se sotva udrzeli na nohou...muj nazor je, ze samice ztrati mleko...a jestli dostava zelene, tak tu sanci ma velkou...kor jetli se v trave vyskytuje pryskyrnik.

14.6.2017 14:04

XXX.XXX.166.177

Jen seno, hrst ovsa večer, občas pampelišku a kopřivu. No počkám na konec léta a dám druhý pokus. Nechám samici odpočinout a na příjemnější teploty.
Snad to bude podruhé OK.

14.6.2017 14:14

ondra99 napsal(a):
Taky sem mi stalo, ze kralici tak 4 tydny stari, rano cili, vecer uz slabi, ze se sotva udrzeli na nohou...muj nazor je, ze samice ztrati mleko...a jestli dostava zelene, tak tu sanci ma velkou...kor jetli se v trave vyskytuje pryskyrnik.

4 týdenní králíci vyrostou bez problémů i bez mléka.Ani pryskyřník není problém, kdysi byl článek i v Chovateli, že zkoušeli králíkům dávat jen pryskyřník, nic se nestalo.Sama trávou moc nekrmím, ale sem tam jim trochu dám a pryskyřník je v ní také.Většinou ho tam králíci nechají.
Odhadla bych to spíš na kocidiózu, její akutní forma postupuje takto rychle a setkala jsem se s ní i u mláďat tří týdenních.

14.6.2017 14:31
Kutilka

XXX.XXX.50.232

nick name: David napsal(a):
Řekl bych akorát na svůj věk.
Opravdu krásní, plní života. Asi 4 dny běhali po kotci (venku z hnízda).
Při pohlazení (usměrňování při krmení) ani kostnatí, ani tlustí.

Opravdu netuším...

Kamarád říká: "to je od koček co mají v seně ubytuvnu"?

Co se týká té poznámky o kočkách tak moje zkušenost.U nás ve stodole přebývají a rodí kočka jedna až dvě nahoře ve staré slámě a dole na patře máme seno. Vloni jsem měla u několika králíků svrab, od té doby naberu seno do žoku a nechávám dva dny než krmím. Parazit bez hostitele údajně přežívá jen dva dny. Kočky nejsou naše, snažili jsme se jich zbavit ultrazvukem potom odpuzujícím postřikem trámů, ale marně. Králíci měli svrab v uších pomohl Arpalid a doléčení sprejem první pomoci Aloe Vera.

23.6.2017 13:09
Burča

XXX.XXX.132.237

Děkuji všem, za rady i názory. Koupili jsme granule s vitamíny a oves. Teď dostávají ráno granule a oves, večer trochu sena, chleba tak 2x týdně a seno, a samozřejmě vodu, mají stále. Úhyn se zastavil. Tak doufám, že už to tak zůstane.

25.6.2017 20:16
chov.majster

XXX.XXX.72.44

Bodlinka som vedel že tu ešte bude.Klasika. S kým by sa hádala! Zadavatel. Kokcidióza jak vyšitá okamžite preliečiť.

31.8.2017 21:00
Burča

XXX.XXX.253.250

Od změny stravy je úhyn nulový. Děkuji za reakce a rady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík