Připouštění králíků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Moona

1.7.2017 17:12
Moona

XXX.XXX.25.50

Dobrý den, jak máte udělané připouštění králíků, aby bylo co nejefektivnější, mám kolem 50 samic + 14 samců. Nějaké zaručené postupy...
(nemám čas už denně zkoušet každou co chci připustit k samci..) - napadlo mě vždy na 2-3 týdny hodit samici k samci a čekat..ale moc to nevychází..
Co poradíte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.7.2017 18:03

Proč dávat denně k samcovi?Každý den, minimálně 2x, při krmení samice vidím.Vidím, jak se chovají a dám je k samci když jsou v říji.Připuštěný jsou hned a většinou i zabřeznou.

1.7.2017 19:07
burgund6

XXX.XXX.33.11

Moona napsal(a):
Dobrý den, jak máte udělané připouštění králíků, aby bylo co nejefektivnější, mám kolem 50 samic + 14 samců. Nějaké zaručené postupy...
(nemám čas už denně zkoušet každou co chci připustit k samci..) - napadlo mě vždy na 2-3 týdny hodit samici k samci a čekat..ale moc to nevychází..
Co poradíte?

No tak když máte padesát samic, tak předpokládám, že byste měl mít nějakou zkušenost a ne se tady ptát, jak připouštět králíky.

1.7.2017 19:56
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

burgund6 napsal(a):
No tak když máte padesát samic, tak předpokládám, že byste měl mít nějakou zkušenost a ne se tady ptát, jak připouštět králíky.

Přesně!

Proč 14 samců? Nevím, s jakou intenzitou chcete zapouštět, co je dost podstatné info. Ale na tento počet by stačil násobně menší počet samců.

Obecně: Jeden podprůměrný samec denně bez problémů připustí dvě samice... Minimálně! Spíš o dost víc.

Chce si to nastudovat a zorientovat se v základech, a hlavně si udělat ČAS! A teprv pak se pouštět do "velkochovu", či jak to nazvat...

Moona

2.7.2017 07:27
Moona

XXX.XXX.25.50

Samozřejmě.. zapouštím 2x-4x do roka, počet samců jelikož se jedná jak o chov na výstavy (plemena, nepříbuznost) tak o chov na maso.. takže ano, když ted mám čas tam denně 1x-2x být tak není problém připouštět, ale od srpna se mi změní podmínky, a budu tam moci být 3x do týdne, zbylé dny mi vyplní rodina, která ale jen nakrmí, nebude připouštět ani sledovat říje.. proto hledám řešení jak to udělat, chovu se vzdávat nechci, jelikož mi vydělá měsíčně dva až tři průměrné platy... králíci mi jezdí i do zahraničí... Už jsem o něco zredukoval, aby toho neměli tolik..Takže myslím, že není namístě se hned navážet do toho kdo by měl mít kolik zkušeností, to nebylo předmětem otázky, ptám se jak jinak připouštět když nebudu mít už možnost sledovat u každé říje.

Moona

2.7.2017 07:28
Moona

XXX.XXX.25.50

Ale pokud jste všichni tak chytří a zkušení, budu rád kdybych někoho takového do svého chovu našel kdo by se o to staral místo rodiny... ovšem to se mi u nás nedaří...

2.7.2017 09:11
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Moona napsal(a):
Samozřejmě.. zapouštím 2x-4x do roka, počet samců jelikož se jedná jak o chov na výstavy (plemena, nepříbuznost) tak o chov na maso.. takže ano, když ted mám čas tam denně 1x-2x být tak není problém připouštět, ale od srpna se mi změní podmínky, a budu tam moci být 3x do týdne, zbylé dny mi vyplní rodina, která ale jen nakrmí, nebude připouštět ani sledovat říje.. proto hledám řešení jak to udělat, chovu se vzdávat nechci, jelikož mi vydělá měsíčně dva až tři průměrné platy... králíci mi jezdí i do zahraničí... Už jsem o něco zredukoval, aby toho neměli tolik..Takže myslím, že není namístě se hned navážet do toho kdo by měl mít kolik zkušeností, to nebylo předmětem otázky, ptám se jak jinak připouštět když nebudu mít už možnost sledovat u každé říje.

Kdybyste napsal pořádně hned v prvním dotazu o co Vám jde určitě by se do Vás nikdo nenavážel. Ale první dotaz i na mě působil jakože si nějaký bl..c pořídí spoustu králíků a pak si s nimi neví rady. Takže tak.

Moona

2.7.2017 16:06
Moona

XXX.XXX.25.50

Tak teď po vysvětlení situace by jste pro mě měli nějakou radu ?

Moona

4.7.2017 07:35
Moona

XXX.XXX.25.50

Takže když se ted už nikdo po vysvětlení navážet nemůže tak k tomu nic nemá ? To je smutné..

4.7.2017 09:07
bery25

XXX.XXX.12.1

U nas je taka pesnicka, jednu radu ti dam, porad si sam, asi s vasim problemom nemaju skusennosti, ja mam len 3 samicky.

4.7.2017 11:54
burgund6

XXX.XXX.33.11

Moona napsal(a):

Tak možnosti máte asi jenom 3.Buď si na králíky budete muset udělat čas nebo zaučit někoho z rodiny anebo, když Vám to tak vynáší, tak pustit chlup, a "zaměstnat" nějakého důchodce, aby to pořešil.

4.7.2017 13:44
xchipsy

XXX.XXX.142.1

4.7.2017 23:34

Ale jistě, já vám můžu předat minimálně jednu zkušenost. Jakmile se o králíky v tomto množství přestane pravidelně starat zkušený chovatel- v tomto případě vy, začnou úhyny v takových počtech, že vás připouštění nebude trápit. Budete řešit úplně jiné problémy.

5.7.2017 13:19

Souhlas s hexa.Mám jen 22 samic a 11 samců 3 plemen.Stačí mně 14 dní o prázdninách, kdy jsem celé dny v práci a králíky ráno krmí manžel či někdo z dětí.Mají připravenou směs na krmení a instrukce, kde a jak krmit a já krmím až večer.Jenže manžel má tendenci je překrmovat, aby panička neřekla, a jednak na nich nevidí prvotní příznaky, že něco není v pořádku.A zavčas jim něco podal.Bohužel, jak se něco rozjede, znamené každé pozdní zjištění velké ztráty.

6.7.2017 01:30
ramlice

XXX.XXX.114.212

Stači provazek po třech dnech připouštět přirozeně jak to nepujde použit provazek doporučuji dva skoky ramlice.

Kimkim

13.7.2017 13:28
Kimkim

XXX.XXX.178.19

Jak se pouziva provazek?

13.7.2017 20:40
ramlice

XXX.XXX.114.212

Na pirko smyčkou uvažete provazek,.

14.7.2017 09:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Fuj.

14.7.2017 09:10
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Nechápu smysl chovat na zvířatech, která nelze "přirozeně připustit"... Ale co by mnozí v touze po mladých neudělali... Smutné.

14.7.2017 09:37
borax

XXX.XXX.91.21

ramlice napsal(a):
Na pirko smyčkou uvažete provazek,.

Je to hloupost a hraničí to s týráním.
Jsou metody jak vyvolat říji. Nenásilnou cestou lze také dosáhnout úspěchu!
Když samice nechce (třeba pro bolest hlavy)
je třeba to zkoušet každý den.
Jednou se to přece musí podařit :-D.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2017 12:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.9

A ja som bol v tom, že ten Provázek sa má dať na nohy ach bože ale so Tupý!

16.7.2017 03:43
ramlice

XXX.XXX.114.212

Na pirko uvažete smyčkou provazek, přetahnete po hřbetu kralika samice mezi uši a připouštíte k samcovi jak začne skákat tahate za provazek jemně prakse nauči jednoduché a učinné.

16.7.2017 03:50
ramlice

XXX.XXX.114.212

Jsou i jiné metody, ale není te chemije už dost?dělal to děda otec ted i někdy ja Ramlice.

16.7.2017 07:21
xchipsy

XXX.XXX.142.1

ramlice napsal(a):
Jsou i jiné metody, ale není te chemije už dost?dělal to děda otec ted i někdy ja Ramlice.

Proč chemie? Ano, jsou jiné metody. Dobrý chovatel nepotřebuje provázky.

16.7.2017 16:02
ramlice

XXX.XXX.114.212

Tak porad a nemamrej ramlice.

16.7.2017 19:54
jardagin

XXX.XXX.25.15

ramlice napsal(a):

Není potřeba žadne chemie aby jste vyvolala říji u samice.

16.7.2017 20:32
jardagin

XXX.XXX.25.15

ramlice napsal(a):
Tak porad a nemamrej ramlice.

Dobře reaguji při změně krmnych davek a nasvícení. Třeba.

16.7.2017 22:13
petruk

XXX.XXX.52.146

ramlice napsal(a):

Škoda že Vás děda ani otec nenaučili jak vyvolat říji u samice a připouštět
ji bez násilí...
Osvědčený je oves, celer, dále více světla do kotce nebo přendání samice
na slunnější místo, výměna kotců samice se samcem, sledování pohlaví a při
ruděfialovém připouštět.

17.7.2017 06:03
ramlice

XXX.XXX.114.212

Je ověřeno, at nevypadam jak debilka.Poradila jsem na moona dotas, tak si laskavě všímejte konverzace děkuji jinak celer po odstavu moc nejde a určitě na sluničko bych nedala kraliky s modrou podsadou.

17.7.2017 22:56
petruk

XXX.XXX.52.146

ramlice napsal(a):
Je ověřeno, at nevypadam jak debilka.Poradila jsem na moona dotas, tak si laskavě všímejte konverzace děkuji jinak celer po odstavu moc nejde a určitě na sluničko bych nedala kraliky s modrou podsadou.

Bavíme-li se o vyvolání říje a připouštění, je celer díky vysokému obsahu
vitamínu E na říji velice vhodný.
Slunnějším místem jsem nemyslel aby do kotce celý den pralo sluníčko.
Někdo má ale třeba kotce pod přístřešky, ve stodolách a pod., tak proto
, slunnější místo".
Jinak je známo že říji ovlivňuje dědičnost, přítomnost samce ve vedlejším
kotci, délka a intenzita světla a správné krmení bohaté na bílkoviny
a vitamín E.

Přidejte reakci

Přidat smajlík