Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

1zuzka1

6.8.2017 12:59
1zuzka1

XXX.XXX.120.178

Dobrý deň, dnes sa mojmu zajovi zlomila zadna noha, bola som u veterinara a ten mi odporucil operaciu alebo len dlahu lebo tak ci tak dlahu mat bude.Dala som mu dat dlahu teraz cakam az mi zavolaju ze si po neho mozem prist ale chcem sa opytat ci to ma zmysel? Dokaze sa mu zadna nosna noha zahojit? stasne placem a neviem co mam robit nechcem aby sa trapil poradte.

6.8.2017 17:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.251

Tak ho netrap.
Sama sa zlomila ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2017 17:38

Spíš ne. ono nějaké dlahování to zvíře hodně stresuje, moc to stejně nedrží, prostě sádra nefunguje.

sešroubovat nebo amputovat nebo králíka utratit. to jsou reálné možnosti.

1zuzka1

7.8.2017 09:05
1zuzka1

XXX.XXX.120.178

Tak veterinar mi povedal, ze eutanazia ked ma zlomenu jednu nohu pomerne jednoducho by bolo velmi krajne riesenie.On by urcite skusil tu dlahu tak ho mam doma.Zere vsetko, pije vela a jedine ze mu to lezie na nervy lebo sa nevie poriadne cistit.Ale inak sa chova v pohode a to ho velmi dobre poznam a viem ked sa neciti dobre.Tak uvidime co bude dalej.Ja verim ze sa mu to zahoji.

7.8.2017 10:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.243

Tak, když viděl uřvanou holku, co jí měl říct...

1zuzka1

7.8.2017 19:26
1zuzka1

XXX.XXX.120.178

Stanovit profesionalnu diagnozu.Bez ohladu na majitela pacienta...Vies.Keby mi povedal, ze je to len trapenie ja pristupim skor k eutanazii.Ale vyslovene mi povedal, ze by to bolo bezocive rovno ho pochovat ked chronicke zranenie to nie je.Mam pocit ze tu nikto nevie ani h*vno o zajacoch (naozaj fakty). Ozvem sa tu o tri tyzdne ked ja ziskam relevantne odpovede na moje otazky a skor tu poradim ja niekomu inemu ked bude zufaly tak ako som bola ja, mam pocit.Lebo je totalny bullsh*t rovno ho dat zabit. Tak isto ako by bolo arogantne tyranie to vobec neriesit ako to tu podaktore robia.Skusim vsetko ak bude moj zajko spolupracovat ako doteraz.

7.8.2017 20:18
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Ale jo, taky jsem měla na jaře dvakrát za sebou nožku vykloubenou (tedy u dvou mladých), nenažranci zůstali přes noc viset v jeslích a nožku vyhodili z kloubku. Vypadalo to hrozivě, těžko popsat. Taky jsem měla jateční pistoli připravenou, že jim to zkrátím. A neudělala jsem to, nějak to nešlo. Nebyli skleslí, neskřípali zuby, žrali, nedrželi se stranou, prostě měli vykloubenou nohu a tahali ji za sebou. Po pár týdnech se z toho dostali. Čistili se jak to šlo a čistili je taky sourozenci, se kterými byli ve voliéře. Noha se vyléčila "sama", králík pak normálně fungoval, skákal, běhal, k poznání nic nebylo.
Neříkám, že je to dobře, ale taky jsem je nechala žít i když to byli pekáčníci. Kdyby očividně strádali, neváhám a porazím je. Myslím si, že 1zuzka1 to má celkem v hlavě srovnané a prostě králíkovi dala šanci s tím, že počítá i s případnou porážkou. Tak se mi zdá zbytečný se do ní navážet.

7.8.2017 21:37
borax

XXX.XXX.14.24

ovcezkopce napsal(a):
Ale jo, taky jsem měla na jaře dvakrát za sebou nožku vykloubenou (tedy u dvou mladých), nenažranci zůstali přes noc viset v jeslích a nožku vyhodili z kloubku. Vypadalo to hrozivě, těžko popsat. Taky jsem měla jateční pistoli připravenou, že jim to zkrátím. A neudělala jsem to, nějak to nešlo. Nebyli skleslí, neskřípali zuby, žrali, nedrželi se stranou, prostě měli vykloubenou nohu a tahali ji za sebou. Po pár týdnech se z toho dostali. Čistili se jak to šlo a čistili je taky sourozenci, se kterými byli ve voliéře. Noha se vyléčila "sama", králík pak normálně fungoval, skákal, běhal, k poznání nic nebylo.
Neříkám, že je to dobře, ale taky jsem je nechala žít i když to byli pekáčníci. Kdyby očividně strádali, neváhám a porazím je. Myslím si, že 1zuzka1 to má celkem v hlavě srovnané a prostě králíkovi dala šanci s tím, že počítá i s případnou porážkou. Tak se mi zdá zbytečný se do ní navážet.

Zlomená a vykloubená-to je sakra rozdíl.
I lajk pozná, jestli je to zlomenina (bez rentgenu).
Zlomená zadní noha se neléčí.
Tu léčí jen veterinární zlatokop.Normalní"vesnický" vet.doporučí ukončení.

7.8.2017 21:48

borax napsal(a):

Ale tak pokud je ubrečený majitel svolný k léčení, proč ne. akorát dlaha je nejméně vhodný způsob. buď má majitel kromě pláče taky prachy na chirurgické řešení, nebo by měl celou věc ukončit, ale nějak dlahovat - jak chcete udělat funkční dlahu na zadní noze králíka - nebo doufat, že to sroste, je nefér vůči tomu zvířeti.

8.8.2017 11:14
ovcezkopce

XXX.XXX.211.175

borax napsal(a):

Vím, jaký je rozdíl mezi zlomeninou a vykloubeninou. On byl ten žebráček po noci strávený pověšenej za nohu s výronem na tom možná hůř, než ten se zlomeninou, kterej absolvoval vyšetření u veta, myslím. Ale o to vůbec nejde. Jde o to, že proč tu holku zrazovat, když chce pro králíka udělat co může a je ochotná si to zaplatit. Klepnout ho může vždycky. To je asi vše.

Přidejte reakci

Přidat smajlík