tisek11

XXX.XXX.224.157
Dobrý večer, je to opravdu tak zlé? Nebo nás jen straší výrobci vakcín.
Při ptačí chřipce se vybíjely celé chovy, při moru prasat karanténa celého kraje.Při novém druhu králičího moru žádná opatření.Nebylo by na snadě omezit alespoň výstavyˇpo dobu než bude účinná vakcinace? I když ani to nebude zárukou že vystavující bude mít naočkováno, dnes se to ani na výstavách nevyžaduje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tisek11
napsal(a):
Dobrý večer, je to opravdu tak zlé? Nebo nás jen straší výrobci vakcín.
Při ptačí chřipce se vybíjely celé chovy, při moru prasat karanténa celého kraje.Při novém druhu králičího moru žádná opatření.Nebylo by na snadě omezit alespoň výstavyˇpo dobu než bude účinná vakcinace? I když ani to nebude zárukou že vystavující bude mít naočkováno, dnes se to ani na výstavách nevyžaduje.
Je to jednoduchý.
mor králíků není dle zákona nebezpečná nákaza, takže se kvůli jeho výskytu nevyhlašují žádná mimořádná veterinární opatření.
očkujte si nebo si řekněte, že to není tak zlé. vlastně není to tak zlé jako první typ, ten vám sundá 100% králíků starších osmi týdnů, nová varianta v nejhorším případě 70%, ale zase to bere i s mladýma. tak si vyberte.
a omezení výstav je k ničemu, ono jaksi králík s morem je buď po smrti, nebo viditelně nemocný. už to samo o sobě silně omezuje možnosti jeho vystavení či prodeje.
a vakcína už je k dispozici.
tisek11

XXX.XXX.224.157
napsal(a):
Je to jednoduchý.
mor králíků není dle zákona nebezpečná nákaza, takže se kvůli jeho výskytu nevyhlašují žádná mimořádná veterinární opatření.
očkujte si nebo si řekněte, že to není tak zlé. vlastně není to tak zlé jako první typ, ten vám sundá 100% králíků starších osmi týdnů, nová varianta v nejhorším případě 70%, ale zase to bere i s mladýma. tak si vyberte.
a omezení výstav je k ničemu, ono jaksi králík s morem je buď po smrti, nebo viditelně nemocný. už to samo o sobě silně omezuje možnosti jeho vystavení či prodeje.
Státní veterinární správa koncem července informovala, že aktualizovaná vakcína bude k dispozici během srpna.Takže vakcinace zatím jen v dohledu.

tisek11
napsal(a):
Státní veterinární správa koncem července informovala, že aktualizovaná vakcína bude k dispozici během srpna.Takže vakcinace zatím jen v dohledu.
Už je k dispozici. první várka už je dokonce rozebraná a vyprodaná.
tisek11

XXX.XXX.224.157
napsal(a):
Už je k dispozici. první várka už je dokonce rozebraná a vyprodaná.
Blbost ještě ze zpráv před nějakýma 10 ti hodinami se vyvíjí vakcina a cena se odhaduje 100 kč za dávku.
Jinak pokud tu chceš citovat články z netu tak si je taky dokážu najít, ne vše co je psaný na netu či v novinách je pravda, ptal jsem se na váš názor!
Tisku a co se ptát přímo u dovozce vakcíny. MVDr. Bubeníček je dovozce španělské vakcíny. Bodlinka má pravdu asi se nedívá na ČT nečte na Faceboku zaručené zprávy.
Dobrý den, rád bych informoval chovatelskou veřejnost, že během 14 dnů bude na trhu vakcína ERAVAC – inaktivovaná vakcína proti hemoragickému onemocnění králíků typu 2 (RHDV2).
Účinnost vakcíny byla ověřena čelenžním testováním, nástup imunity 7 dnů po vakcinaci. Vakcína obsahuje olejové adjuvans, které zvyšuje a prodlužuje krátkodobou a dlouhodobou imunitu
a navozuje dobrou humorální odpověď. Způsob vakcinace je závislý na aktuální situaci v chovu. Klasická vakcinace:10 týden stáří s revakcinací za 6 měsíců. Vakcinační program v případě masivního propuknutí onemocnění: ve 30 dnech stáří, revakcinace v 10 týdnech stáří a další revakcinace za 6 měsíců.
V případě jakýchkoliv dotazů, mne kontaktujte na tel. čísle +420 602 58 66 22 nebo
+420 737 118 749.
MVDr. J. Bubeníček.
Accuracy

XXX.XXX.129.250
tisek11
napsal(a):
Blbost ještě ze zpráv před nějakýma 10 ti hodinami se vyvíjí vakcina a cena se odhaduje 100 kč za dávku.
Jinak pokud tu chceš citovat články z netu tak si je taky dokážu najít, ne vše co je psaný na netu či v novinách je pravda, ptal jsem se na váš názor!
Tisku, bodlinka ti názor napsala.
Ohledně očkování psala, že je to na Vás, vysvětlila „výhody a nevýhody“ nového moru. A ještě navíc Vás opravila a doplnila některé informace.
Sám píšete, že novinám nevěříte, ale zprávám v TV ano? No, může být. Může se vyvíjet nějaká nová vakcína, dokonalejší než stávající. Jak se to vylučuje s tím, co Vám bodlinka psala?
Měl byste jí poděkovat a ne na ni štěkat.
tisek11
napsal(a):
Vakcína se nevyvíjí ta již existuje. Očkuje se s ní v zahraničí a sem "přichází" nyní.
A jinak pokud se nepletu Bodlinka je veterinář, takže určitě neshání "zaručeně pravdivé"informace v televizi a na netu
napsal(a):
Je to jednoduchý.
Jen vam trochu poupravím vaš příspěvek. Mor kralíku je nezpečny, jelikož ale není kralik u nas uznan jako hospodařske zvíře nevyhlašuji se nakazy atd.Jen pro upřesnění pro ostatní.
Jinak souhlas se vším.
tisek11

XXX.XXX.224.157
Ahoj jestliže se morová nákaza nového moru projevuje v průběhu pěti dní těžko na výstavě poznat.
jinak na bodlinku neštěkám, ale chtěl jsem vlastní názor a ne citaci nějakých článků.
tisek11

XXX.XXX.224.157
Běhen 14 ti dnů, takže vakcina není a tím pádem nemůže být vyprodaná toť vše.
tisek11

XXX.XXX.224.157
jery
napsal(a):
Tisku a co se ptát přímo u dovozce vakcíny. MVDr. Bubeníček je dovozce španělské vakcíny. Bodlinka má pravdu asi se nedívá na ČT nečte na Faceboku zaručené zprávy.
Dobrý den, rád bych informoval chovatelskou veřejnost, že během 14 dnů bude na trhu vakcína ERAVAC – inaktivovaná vakcína proti hemoragickému onemocnění králíků typu 2 (RHDV2).
Účinnost vakcíny byla ověřena čelenžním testováním, nástup imunity 7 dnů po vakcinaci. Vakcína obsahuje olejové adjuvans, které zvyšuje a prodlužuje krátkodobou a dlouhodobou imunitu
a navozuje dobrou humorální odpověď. Způsob vakcinace je závislý na aktuální situaci v chovu. Klasická vakcinace:10 týden stáří s revakcinací za 6 měsíců. Vakcinační program v případě masivního propuknutí onemocnění: ve 30 dnech stáří, revakcinace v 10 týdnech stáří a další revakcinace za 6 měsíců.
V případě jakýchkoliv dotazů, mne kontaktujte na tel. čísle +420 602 58 66 22 nebo
+420 737 118 749.
MVDr. J. Bubeníček.

tisek11
napsal(a):
Vakcína je a první várka už je vyprodaná.
tak nějak to jako veterinář vím lépe než starý článek z netu.

tisek11
napsal(a):
Ahoj jestliže se morová nákaza nového moru projevuje v průběhu pěti dní těžko na výstavě poznat.
jinak na bodlinku neštěkám, ale chtěl jsem vlastní názor a ne citaci nějakých článků.
Inkubační doba moru je pořád stejná a velmi krátká. během inkubační doby králík není infekční. no a nový druh moru vám králíka ZABIJE do pěti dnů. vs.12 hodin u klasické varianty. Během těch pěti dnů ale králík vypadá na umření. Fakt se nebojím, že by prošel přejímkou.
chov45

XXX.XXX.212.190
jery
napsal(a):
+420 737 118 749.
MVDr. J. Bubeníček.
Vakcinační program v případě masivního propuknutí onemocnění: ve 30 dnech
nástup imunity 7 dnů po vakcinaci.
králiky v oblastiach čiech postihnutých morom hynuli vo veku 22-30 dní to znamená aj 7 dní pred možnou prvou vakcináciou presnejšie 15 dní pred nástupom imunity.
Prikláňam sa názoru že pravidelná vakcinácia chovných králikov 3x za rok uchráni mladé do veku 10-12 týždňov. V prípade že je v danej oblasti mor dájú sa králiky vakcinovať na mor aj vo veku 6 týždňov.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
chov45
napsal(a):
Vakcinační program v případě masivního propuknutí onemocnění: ve 30 dnech
nástup imunity 7 dnů po vakcinaci.
králiky v oblastiach čiech postihnutých morom hynuli vo veku 22-30 dní to znamená aj 7 dní pred možnou prvou vakcináciou presnejšie 15 dní pred nástupom imunity.
Prikláňam sa názoru že pravidelná vakcinácia chovných králikov 3x za rok uchráni mladé do veku 10-12 týždňov. V prípade že je v danej oblasti mor dájú sa králiky vakcinovať na mor aj vo veku 6 týždňov.
Tiež sa sa mi to vidí momentálne ako najschodnejšia cesta. Začal som očkovať tento rok už 7 týždňové, v 11preočkujem combi vakcínou a za 4 mesiace nanovo. = uvidíme?
chov45

XXX.XXX.212.190
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tiež sa sa mi to vidí momentálne ako najschodnejšia cesta. Začal som očkovať tento rok už 7 týždňové, v 11preočkujem combi vakcínou a za 4 mesiace nanovo. = uvidíme?
Ako často vakcinujete chovné zvieratá? Bol mor vo vašom okolí ? Vakcinujete aj jatočné ?

borax
napsal(a):
Bodlinko už jste ty příznaky u nového moru viděla na vlastní oči?
Ta vakcína je ze zahraničí...Nemáte nějaké info jestli třeba Bioveta nevyviji vlastní vakcínu?
Jste v oboru, máte dostupnější informace...
Třeba i přes sz.
Díky.
U mě ťuk ťuk klid a nevím o žádném moru. Vypadá to, že nová varianta na Beroun ještě nedorazila a klasická varianta buď taky není, nebo vakcinace drží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
chov45
napsal(a):
Ako často vakcinujete chovné zvieratá? Bol mor vo vašom okolí ? Vakcinujete aj jatočné ?
Očkoval som 2X až do tohto roku, mor som nemal a že to tak aj dúfam zostane! No minulý rok to tu popadalo celkom pekne a rok predtým tak isto! V mojej blízkosti cca 150 metrov celý chov,2 km celý chov Bu asi 60Ks, viem to lebo som mal od neho 2KS do chovu. No a v novembri nas kosla mixa, Aj pri naočkovaných kusoch som musel 1ks asi 4 mes.utraťiť! Aj asi u 5 kusov dorastu mi vyskočili slabšie príznaky, Tak šli do klobás aj ked po pár dňoch boli OK. Takže tento rok pichám čo 4 mesiace, takže to víde 3x ročne! Pichal som doteraz až v 10 týždňoch castomixom a čo išlo na mäso už nie.Ja to tlčiem asi na váhe 2,3=2,5 Kg to je zhruba na 9 =11 týždňoch, mám nato svoje dôvody. Inak, teraz skúšam takto v 6=7 týždni Castorex, za 3=4 týždne Castomix, potom za 4mes preočkujem a chovné pôjdem tak ako doteraz =Každé 4 mesiace Castomixom ! Pekný deň prajem.

No, ale 2,30 živé váhy? to je bez hlavy a drobů kilový králík. Vím, že kilové prodávají v Albertu, ale přece jen je to malý prcek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
napsal(a):
No, ale 2,30 živé váhy? to je bez hlavy a drobů kilový králík. Vím, že kilové prodávají v Albertu, ale přece jen je to malý prcek.
Tak 1,2 =1,3 Presne, len s pečienkou, ale klientela si rada priplatí =no problem,

Za co si připlatí? Za tak malého králíka? Nerozumím tomu. Pokud zákazníci chtějí malé králíky tak to je fajn.To bych porážela pořád. Jenže tady chtějí větší králíky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.184
A mladé mäsko je chutnejšie, či ešte ste to neskúšala. Treba ich na to naučiť! Blbe kurča z lidlu je aká lahôdka! Veľkých skrátka nedelám a basta.

Ale ano, porážím na 80-85 dni.2,85 - 3 kg +. Už se mi jednou zadařilo vykrmené na 75 dni. Tak ano, pokud si to zákazníci přejí tak proč ne? Taky bych ráda zabíjela dřív, alespon by bylo více místa.

Tak nevím, každému podle jeho chuti, zkoušela jsem tak mladé králíky zabíjet, ale nechutnali mi tak, jako ti starší. Na mě to maso zkrátka není vyzrálé. Ale je měkčí, tak jako jemnější to je pravda.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.184
napsal(a):
Ale ano, porážím na 80-85 dni.2,85 - 3 kg +. Už se mi jednou zadařilo vykrmené na 75 dni. Tak ano, pokud si to zákazníci přejí tak proč ne? Taky bych ráda zabíjela dřív, alespon by bylo více místa.
Tento rok som mal jeden vrh extrémne dobrý, no to sa už asi nezopakuje = na 56 dňoch mali 2,35 a viac ! Tak až sa dostanem k novým králikom skúsim ešte raz také kríženie.Ale nejakých veľkých dám aj ja občas, len tie sú pre potešenie.Nemôžem si pomôcť, nejako nerád predávam svoje živé zvieratá. A to miesto ma doteraz tiež dosť limitovalo, tak som to trochu rozšíril. Všetko dobré prajem.

Ani já neprodávám živá zvířata.
tisek11

XXX.XXX.224.157
napsal(a):
Vakcína je a první várka už je vyprodaná.
tak nějak to jako veterinář vím lépe než starý článek z netu.
Jo jo dnes dány do prodeje
pavel 98544

XXX.XXX.186.2
Dobrý den,
informoval jsem se u veterináře na cenu vakcíny proti "novému" moru. Cena údajně 100 kč. Do rizika nepůjdu, chovné kusy naočkuji. Ale chtěl jsem se zeptat zkušených chovatelů (příspěvovatelů do diskuze), zda a jestli vůbec připadně v jakém časovém horizontu lze očekávat zlevnění na přijatelnější cenovou hladinu. Trochu doufám, že se vakcína třeba začne vyrábět v ČR ?.)¨
Díky za info Pavel.
Vzhledem k tomu, že Eravac nijak zvlášť nebudí důvěru (příbalový leták uvádí očkování od věku 30 dní, neznámá doba trvání imunity, nelze vakcinovat březí a kojící samice - resp. je určena jen pro výkrmové králíky atd atd...) tak by mě zajímalo, zda se neuvažuje o dovezení vakcíny Novarvilap...?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
Jeden kamarát sa informoval na ten Eravac = a veterinár, ktorý je sám chovaťeľom králikov a holubov sa vyjadril, že by takú Sr...č..k..u nepichol ani mäsovým králikom. Inak je to jeden z mála vetov čo v králikoch a ostatných hospodárskych zvieratách vyzná! Tak u nás počkáme, čo prinesie všemocný trh?
Moris01

XXX.XXX.139.44
Asi před týdnem jsem mluvil s našim veterinárně. Chovám výstavní Králíky, ne na maso. Řekl mi, ze vakcína stojí 100 korun za králíka. Jaká je cena u vás?
Moris01
napsal(a):
Asi před týdnem jsem mluvil s našim veterinárně. Chovám výstavní Králíky, ne na maso. Řekl mi, ze vakcína stojí 100 korun za králíka. Jaká je cena u vás?
Podle našeho veta vychází Eravac 40-ti dávka na cca 60 Kč/ks a 10-ti dávka
na cca 70 Kč/ks + práce veta. U nás okolí Kladna dosud i bez klasického moru.
Očkujeme zatím jen na mor/myx.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jeden kamarát sa informoval na ten Eravac = a veterinár, ktorý je sám chovaťeľom králikov a holubov sa vyjadril, že by takú Sr...č..k..u nepichol ani mäsovým králikom. Inak je to jeden z mála vetov čo v králikoch a ostatných hospodárskych zvieratách vyzná! Tak u nás počkáme, čo prinesie všemocný trh?
A není to ten co zde píše ty bláboly o slov národ plemenech holubů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.109
jery
napsal(a):
A není to ten co zde píše ty bláboly o slov národ plemenech holubů
Osobne ma holubky vôbec nezaujímajú, neviem o čo vám ide ? Toho veta poznám osobne, Je to chlap čo príde kľudne v nedeľu večer k vám a nemá kopec Blbých rečí ako sa to nedá! A takto, nie je to náhoda že má asi nejaké informácie aj od kolegov zo Zahraničia? Jo a už máme preočkované aj 12 týždňové druhý krát ak by vás to zaujímalo, a to nám poradil asi JERY Na Faune
borax
napsal(a):
Žasnu jaké máte znalosti!
Teď jestli to SÚKL povolí v ČR a na kolik to přijde.
Obávám se, že do jatečného králíka nikdo 100kč nevrazí.
Takový králík už by byl finančně nedostupný.
Tak je fakt, že většina chovatelů očkuje jen chovné králíky, což mě osobně přijde přinejmenším zvláštní. Jasně, pokud je to tetovaná obodovaná a spolehlivá matka a ještě třeba ne úplně "běžného" plemene, pak cena takového králíka je nemalá. Ale když vezmu v úvahu, že máte třeba 20..40.. králíků, které plánujete za týden porazit a najednou přijde mor... Tak pokud by člověk spočítal náklady na krmení (práci kolem nich nemluvě) a cenu, kterou takový kus v JU má...pak je to myslím si mnohem mnohem víc...
Jen příklad - obecně se uvádí, že spotřeba směsi za dobu výkrmu je +- 9 kilo.20 králíků toho tedy sežere skoro dva metráky. Když to bude malý chovatel kupovat po 25 kilových pytlích za průměrnou cenu 250 korun, je to skoro dva tisíce jen za granule (+ seno + nějaký vitamín atd atd...). Řekněme, že hmotnost JUT bude 2 kila, takže 20 králíků je 40 kilo, průměrná cena třeba 150 korun/kg (jak kde, někdo prodává za míň, někdo za víc). To máme nějakých +- 6000. K tomu ty granule a jsme na osmi. Při průměrné ceně za očkování +- 15 korun za kus... - no řekla bych, že je lepší dát tři stovky vetovi než osm tisíc pod zem...
xchipsy
napsal(a):
Tak je fakt, že většina chovatelů očkuje jen chovné králíky, což mě osobně přijde přinejmenším zvláštní. Jasně, pokud je to tetovaná obodovaná a spolehlivá matka a ještě třeba ne úplně "běžného" plemene, pak cena takového králíka je nemalá. Ale když vezmu v úvahu, že máte třeba 20..40.. králíků, které plánujete za týden porazit a najednou přijde mor... Tak pokud by člověk spočítal náklady na krmení (práci kolem nich nemluvě) a cenu, kterou takový kus v JU má...pak je to myslím si mnohem mnohem víc...
Jen příklad - obecně se uvádí, že spotřeba směsi za dobu výkrmu je +- 9 kilo.20 králíků toho tedy sežere skoro dva metráky. Když to bude malý chovatel kupovat po 25 kilových pytlích za průměrnou cenu 250 korun, je to skoro dva tisíce jen za granule (+ seno + nějaký vitamín atd atd...). Řekněme, že hmotnost JUT bude 2 kila, takže 20 králíků je 40 kilo, průměrná cena třeba 150 korun/kg (jak kde, někdo prodává za míň, někdo za víc). To máme nějakých +- 6000. K tomu ty granule a jsme na osmi. Při průměrné ceně za očkování +- 15 korun za kus... - no řekla bych, že je lepší dát tři stovky vetovi než osm tisíc pod zem...
Ale tak to jsme vse nepochopili.
Ano běžné očkování moru a myx. je 15-20 Kč.
+100kč za očkování nového kmene moru!?-to už je moc.
Jinak já ockuji všechny a chovné dvakrát ročně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.109
Tak jak píše borax ;3€ za kralika je moc a nie je na to ani seriozna štúdia.Takže asi tam bude nejaký problém? Ja tiež očkujem všetko a chovné 3x.
Moris01

XXX.XXX.139.44
Za mor a myx chtěl 17 korun. To mám naockovane. Tu novou ma pry v 10 dávkách a za králíka chce 97 korun+ rozpocitana doprava. Zatím to proti tomu očkovat nehodlám.
borax
napsal(a):
Ale tak to jsme vse nepochopili.
Ano běžné očkování moru a myx. je 15-20 Kč.
+100kč za očkování nového kmene moru!?-to už je moc.
Jinak já ockuji všechny a chovné dvakrát ročně.
Tak ony se ty ceny budou různit, co jsem tak četla po diskuzích, pohybuje se cena na očkování na mor 2 okolo 50 - 70 korun...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Osobne ma holubky vôbec nezaujímajú, neviem o čo vám ide ? Toho veta poznám osobne, Je to chlap čo príde kľudne v nedeľu večer k vám a nemá kopec Blbých rečí ako sa to nedá! A takto, nie je to náhoda že má asi nejaké informácie aj od kolegov zo Zahraničia? Jo a už máme preočkované aj 12 týždňové druhý krát ak by vás to zaujímalo, a to nám poradil asi JERY Na Faune
A čím pak jste očkoval ?

xchipsy
napsal(a):
Tak ony se ty ceny budou různit, co jsem tak četla po diskuzích, pohybuje se cena na očkování na mor 2 okolo 50 - 70 korun...
Za 50 kaček by to veterinář musel dělat zadarmo a ještě doplácet za vakcínu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.122
jery
napsal(a):
A čím pak jste očkoval ?
Injekčným automatom
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.122
bery25
napsal(a):
No, vidim ze mate novu mačičku
Som sa hrabal v počítači a táto mi padla do oka, mám rád divé kočky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.122
Pre jeryho : nebud línej a čítaj celé vlákno už so to tu raz písal 16.08 2017!

pavel 98544
napsal(a):
Dobrý den,
informoval jsem se u veterináře na cenu vakcíny proti "novému" moru. Cena údajně 100 kč. Do rizika nepůjdu, chovné kusy naočkuji. Ale chtěl jsem se zeptat zkušených chovatelů (příspěvovatelů do diskuze), zda a jestli vůbec připadně v jakém časovém horizontu lze očekávat zlevnění na přijatelnější cenovou hladinu. Trochu doufám, že se vakcína třeba začne vyrábět v ČR ?.)¨
Díky za info Pavel.
Dobrý den, každý tady píše o novém druhu moru, ale nikdo pořádně nenapíše kde všude se už mor vyskytuje.Na jiném vláknu píše veterinářka o příznacích nového typu moru, o tom jak virus přežívá, prý dokonce i v suchých kožkách.Proto mě zaráží skutečnost, že jsou organizace které vykupují a tudíž i skladují kožky přímo mezi výstavními klecemi.Sedlčany, Bakov n.jizerou a asi spousta dalších.Jak mi volal známý mor už je i v okolí Cítova, takže tam žádný králíky dávat nebudu.Blíží se výstava v Lysé nad labem a jak jsem si zjistila i okolo Lysé mor řádí.Co dělat, nemoci mutují a pořád bude něco nového, viz ptačí chřipka.Jana Smutná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.122
jery
napsal(a):
Už som čítal, ale čím jste očkoval proti RHDV 2. To jsem nevyčítal
A vy ?
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Treba čítať aj inde, napr. :https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi5n4nui4HWAhVnI8AKHaJKClIQFghHMAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.deheus.cz%2Fdatabaze-znalosti%2Frhdv2-mor-kraliku-aktualne-759&usg=AFQjCNHhMOdklZXdStMsIDYPE0zb-l6M6Q.
Doporučoval bych článek, který vyšel nyní ve Fauně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.122
jery
napsal(a):
Doporučoval bych článek, který vyšel nyní ve Fauně.
Ja som už toho počítal a ešte aj hádam počítam do dúchodu No jedno je isté, čítať a tvoriť si svoj názor chce aj nejaké... No a na zázračné preparáty moc nie som, imunita a odolnosť, plodnosť, dlhovekosť a atd, sa myslím dedí ?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja som už toho počítal a ešte aj hádam počítam do dúchodu No jedno je isté, čítať a tvoriť si svoj názor chce aj nejaké... No a na zázračné preparáty moc nie som, imunita a odolnosť, plodnosť, dlhovekosť a atd, sa myslím dedí ?
Nyní mi přišla zajímavá pozvánka, tak doufám že budeme vědět víc
Přednáška: Nová varianta moru králíků typu RHDV 2
Přednášející: Doc. MVDr. Vladimír Jekl, Ph.D., DipECZM
Místo konání: Bohdalov, Dům kultury
Datum: 7.10.2017 od 13.00 hodin
Pořádá: Dr. Bubeníček spol. s r.o.
Kontakt: PharmDr. Kateřina Mikulíková, mob.: +420 737 118 749, info@bubenicek.cz
Těšíme se.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
jery
napsal(a):
Nyní mi přišla zajímavá pozvánka, tak doufám že budeme vědět víc
Přednáška: Nová varianta moru králíků typu RHDV 2
Místo konání: Bohdalov, Dům kultury
Pořádá: Dr. Bubeníček spol. s r.o.
Kontakt: PharmDr. Kateřina Mikulíková, mob.: +420 737 118 749, info@bubenicek.cz
Těšíme se.
Osobne si myslím, že kalciviri sú tak variabilné že už sú dávno zmutované na novú Variantu ! Takže sú o krok pred Dr. Bubeníčkom a spol. . Počul som o králikoch čo sú imúnnme na Rhd2 a čo na vy na to?
bronda
napsal(a):
Tak už jsem cenu zjistil:
Doporučená cena by se měla pohybovat:
Cena (bez DPH) Eravac 10 dávek: 710 Kč – 71 Kč/dávka
Cena (bez DPH) Eravac 40 dávek: 1987 Kč – 50 Kč/dávka.
Dobrý večer.
K čemu Vám je vědět cenu dr.Bubenicka?
Pokud se nemýlím vakcína musí byt po celou dobu přepravy v lednici.
Pochybuju, že někdo pojede pro 40 davek přes půl republiky!
To by se fakt "vyplatilo".
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Mám dotaz, je v ČR potvrzen mor RHDV 2, TV uvedla že dědy u hranic
s Německem řádil mor, když tam veterina přijela pro vzorek, tak jim
děda zdělil že strátu má jen na králících, které nenaočkoval...

Chovatel Lada
napsal(a):
Mám dotaz, je v ČR potvrzen mor RHDV 2, TV uvedla že dědy u hranic
s Německem řádil mor, když tam veterina přijela pro vzorek, tak jim
děda zdělil že strátu má jen na králících, které nenaočkoval...
Minimálně v jednom případě potvrzený byl. laboratorně.
borax
napsal(a):
Dobrý večer.
K čemu Vám je vědět cenu dr.Bubenicka?
Pokud se nemýlím vakcína musí byt po celou dobu přepravy v lednici.
Pochybuju, že někdo pojede pro 40 davek přes půl republiky!
To by se fakt "vyplatilo".
To byla jen okamžitá reakce na ten email bez přečtení celé této diskuse. Následně jsem si příspěvky prošel, takže už jsem v obraze. Zatím Eravac opravdu neplánuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
bronda
napsal(a):
To byla jen okamžitá reakce na ten email bez přečtení celé této diskuse. Následně jsem si příspěvky prošel, takže už jsem v obraze. Zatím Eravac opravdu neplánuji.
Zatiaľ pani a dámy netreba robiť nejaké extra opatrenia.Pokiaľ očkujete pravidelne = imunita je podporená a treba pridať aj viac krát očkovanie našimi klasickými vakcínami. Ako píše borax, cena je premrštená , a pri masňákoch sa musí započítať do ceny mäsa! No a potom sme niekde úplne inde, že ? Skôr sa mi vidí že sa blíži Mixa, už som dal dole dva kusy odchovu čo mali príznaky po prvom očkovaní! Za mňa preočkovať, všetko čo má vek a nebolo v posledných 4 mesiacoch, jeseň je už tu. Pekný deň všetkým.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zatiaľ pani a dámy netreba robiť nejaké extra opatrenia.Pokiaľ očkujete pravidelne = imunita je podporená a treba pridať aj viac krát očkovanie našimi klasickými vakcínami. Ako píše borax, cena je premrštená , a pri masňákoch sa musí započítať do ceny mäsa! No a potom sme niekde úplne inde, že ? Skôr sa mi vidí že sa blíži Mixa, už som dal dole dva kusy odchovu čo mali príznaky po prvom očkovaní! Za mňa preočkovať, všetko čo má vek a nebolo v posledných 4 mesiacoch, jeseň je už tu. Pekný deň všetkým.
Masňáky neočkuji ani tak. Jen chovné a výstavní kusy. Co se myxy týče, mám asi výhodu v tom. že jsem na kopci daleko od vody, takže nejsou problémy s komáry. Ale prodával jsem nedávno zakrslíka k Ostravě, paní bydlí u Odry a s myxou bojuje dnes a denně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
bronda
napsal(a):
Masňáky neočkuji ani tak. Jen chovné a výstavní kusy. Co se myxy týče, mám asi výhodu v tom. že jsem na kopci daleko od vody, takže nejsou problémy s komáry. Ale prodával jsem nedávno zakrslíka k Ostravě, paní bydlí u Odry a s myxou bojuje dnes a denně.
No tiež som na kopci a veľký rybník mám asi 1km daľeko a aj tak sa niečo sem tam objaví! Očkujem všetko, či je to mäso mi nevadí =aj 2,5 kilo má cenu 10E

jery
napsal(a):
Pro zajímavost okres Chrudim RHD 2, králíci očkovaní na RHD 1 a přesto nepřežili.
Můžete upřesnit kde a kolikrát byli očkovaní, byl potvrzen veterinářem?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.210
jery
napsal(a):
Pro zajímavost okres Chrudim RHD 2, králíci očkovaní na RHD 1 a přesto nepřežili.
V pohode, imunita nie je nikdy 100% a potvrdí to seriozne len pitva ! Dva týždne do zadu som utratil dva kusy čo vykazovali príznaky Mixomatozy po očkovaní ! Ostatných 16 ks v pohode =Tiež pre zaujímavosť Do Chrudimi sa nechystám nemám čas, .A čo Bubeníčkove školenie?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V pohode, imunita nie je nikdy 100% a potvrdí to seriozne len pitva ! Dva týždne do zadu som utratil dva kusy čo vykazovali príznaky Mixomatozy po očkovaní ! Ostatných 16 ks v pohode =Tiež pre zaujímavosť Do Chrudimi sa nechystám nemám čas, .A čo Bubeníčkove školenie?
Bohužel pro nás bude až na výstavě v Bohdalově. Jinak raději očkovaný než mrtvý, pokud máte dražší chovný materiál. RHD 2 potvrzeno po pitvě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.210
jery
napsal(a):
Bohužel pro nás bude až na výstavě v Bohdalově. Jinak raději očkovaný než mrtvý, pokud máte dražší chovný materiál. RHD 2 potvrzeno po pitvě.
Reálne už nemám drahší chov. materiál, tento rok som už jeden chov zrušil, pre Rýmu. A takto to je bohužiaľ, niekoho mor zničí, iného zas iné svinstvo ! Tak ide život, všetko raz končí...
Máte aktuální info, kde se dá Eravac prosím koupit? Ptala jsem na v okr. Hradec Králové veterinářky, ale dle jejího dodavatele nedostupné. Též jsem zkusila lékárnu, ale řekli mi totéž. Ráda bych si naočkovala várkou pro 10 ks, ale nedaří se mi ji sehnat Máte prosím tip na východní Čechy? Díky.
kralickova
napsal(a):
Máte aktuální info, kde se dá Eravac prosím koupit? Ptala jsem na v okr. Hradec Králové veterinářky, ale dle jejího dodavatele nedostupné. Též jsem zkusila lékárnu, ale řekli mi totéž. Ráda bych si naočkovala várkou pro 10 ks, ale nedaří se mi ji sehnat Máte prosím tip na východní Čechy? Díky.
Koupit se dá u velkoobchodu Henry Schein Brno nebo u dovozce Dr. Bubeníček spol. s r.o.
Kontakt: PharmDr. Kateřina Mikulíková, mob.: +420 737 118 749, info@bubenicek.cz.
jery
napsal(a):
Pani se ptala, kde ho může koupit veterinář
Dobrý den, děkuji za rady. Doporučenému vetovi (o pár příspěvků výš) jsem zkusila na mail napsat, zatím bez reakce.
Ne neptala jsem se, kde může koupit veterinář. Psala jsem, že ani má veterinářka nemá vakcínu jako dostupnou, tak kde shánět. Jsem běžný pet chovatel a chci vakcínu jakkoli koupit sama nebo přes veterináře, ale zatím bez úspěchu
kralickova
napsal(a):
Dobrý den, děkuji za rady. Doporučenému vetovi (o pár příspěvků výš) jsem zkusila na mail napsat, zatím bez reakce.
Ne neptala jsem se, kde může koupit veterinář. Psala jsem, že ani má veterinářka nemá vakcínu jako dostupnou, tak kde shánět. Jsem běžný pet chovatel a chci vakcínu jakkoli koupit sama nebo přes veterináře, ale zatím bez úspěchu
Jsem také běžný chovatel. Náš veterinář vakcínu sehnal, můžu Vám dát kontakt, ale myslím, že to pro Vás bude trochu z ruky. Jsme z Moravy
JAROMERAK

XXX.XXX.248.199
V HK u Mudr. Kromě ta, na Benesovce, se domluvíme, tam Vám naockuje, nebo prodá Eravac.
JAROMERAK

XXX.XXX.248.199
V HK u Mvdr Kelnerana Benesovce, se domluvíme, tam Vám naockuje, nebo prodá Eravac.
Přednáška: Nová varianta moru králíků typu RHDV2
Místo konání: Bohdalov, Základní škola (vedle areálu výstavy)
Pro velký zájem přesunuto do Základní školy.
Pokud se chcete zúčastnit doporučujeme se registrovat.
Registrovaní zájemci obdrží tištěné materiály a určitě se vejdou do kapacity místnosti.
Registrovat se můžete na adrese: csch@bohdalov.cz
(Stačí uvést jméno a příjmení).