Uživatel s deaktivovaným účtem

Chtělo by napsat jak a čím krmíte a v jaké jsou samice kondici.BO jsou náročné na množství krmiva.Jestli vůbec mají dostatek mléka pro mladé.
Spartakus75
napsal(a):
Uklizeno mám. Dělám to poctivě každý víkend a když je potřeba tak i v týdnu. Jsem začátečník a v tomto nechci nic podcenit.
Co se týká samic. Tak ta co je roztahala všechny měla mladý podruhý. Poprvé v březnu. Nechala si dvě a dnes jsou z nich krásný kusy.
Ta druhá prvorodička.
Jak je asi tak roztahala ?
Problém nebude v samicích.

Spartakus75
napsal(a):
Davam granule a ječmen. Jednnou týdně přimíchám kukuřici. Ted jsem koupil řepu a mrkev. Tak i to. Jinak jsou v nových kralikarnach kde není žádná mezera pro potkana.
Granule výkrmové nebo pro březí a kojící samice.Možná by bylo lepší místo kukuřice dávat oves.Kolik samice váží?

Spartakus75
napsal(a):
Mají obě okolo 7 kg. Myslim ze ty kukuřice neni jednou za tyden tolik. Ale zkusím ji vynechat úplně. Granule mám výkrmove.
Myslíte že by to mohlo byt tedy tim ze mají malo mlíka pro mladý a tak se jich radši zbaví!
7 kg na BO je minimální váha na plný počet bodů za váhu na výstavě.U mě musí být chovné samice alespoň uprostřed rozmezí minimální a maximální váhy, takže pro mě by 7 kg bylo málo.
Pokud má samice málo mléka, mladých se nezbaví, ale mláďata uhynou hlady a nebo zůstane jen pár co se uživí.Vúbec je samice nemusí roztahat, mláďata se kvůli hladu mohou rozlézat sama a mimo hnízdo ustydnou a uhynou.To musíte posoudit sama jestli jsou mláďata hladová či nikoliv.
Spartakus75
napsal(a):
Uklizeno mám. Dělám to poctivě každý víkend a když je potřeba tak i v týdnu. Jsem začátečník a v tomto nechci nic podcenit.
Co se týká samic. Tak ta co je roztahala všechny měla mladý podruhý. Poprvé v březnu. Nechala si dvě a dnes jsou z nich krásný kusy.
Ta druhá prvorodička.
Tak jestli jste od samice odchoval dvě mláďata za rok, tak je na čase se jí zbavit a pořídit jinou.Tuhle nemá cenu v chovu držet.