Všechny vás zdravím a musím se vám pochlubit mim prvním vrhem moravského modrého. Před třemi dny se nám norodilo 7 krásných králíčků, kteři se mají k světu a nic jim nechybí jejich maminka to zvládla na jedničku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Jééé se máte, mě se nedaří připustit samice taky jsem začátečník a nějak se to nedaří...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jééé se máte, mě se nedaří připustit samice taky jsem začátečník a nějak se to nedaří...
Nám se to povedlo hned na poprvé, ale ještě nemám hotovou králíkárnu :) děláme si ji sami ale už Chybí jen málo a už bude domeček hotový. chtěla jsem pro ně víc mista aby se mohli hýbat tak jim děláme kotce 1x1m ;), ale vypadá, že jim to mic nevadí že jdou doma ve Velké kleci, dokonce tam mají i topení takže zimu neznají :).Budu vam držet pěsti, aby vam to co nejdříve dopadlo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Tak jen doufám, že jak doděláte králikárnu neykopnete je ven...je vám jasný že si je už musíte nechat doma celou zimu? tak teď už chápu, proč se vám to podařilo, jsou v teple, doma světlo=prodloužený den...
Děkuji, ono se to jednou povede, na podzim se nedaří naskočit samice hodně lidem a já jsem úplný lajk, takže vlastně, není se čemu divit.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jen doufám, že jak doděláte králikárnu neykopnete je ven...je vám jasný že si je už musíte nechat doma celou zimu? tak teď už chápu, proč se vám to podařilo, jsou v teple, doma světlo=prodloužený den...
Děkuji, ono se to jednou povede, na podzim se nedaří naskočit samice hodně lidem a já jsem úplný lajk, takže vlastně, není se čemu divit.
Přes zimu budou doma a králíkárnu mají zateplenou ted ji dodelavam takže na jaře vycestujou do nového bytecku
Tak vám představuji naší druhou slečnu ktera je těhotná, příští Pátek čekáme miminka tak uvidíme jaké překvapení nám dá ;).
manonakids
napsal(a):
Čistim jim klec aby byli v čistém, četla jsem to na internetu, že se mají hodně čistit aby nedostali nějakou infekcí. ráda si od vás nechám poradit, když tak mi Prosím napište jak často se mají čistit, predem Děkuji.
Když se samice okotí, tak druhý den hnízdo zkontroluju, abych zjistil počet a stav mláďat, zpravidla je všechno v pořádku.Někdy se stane, že je tam mrtvé mládě, tak ho odstraním.Jestli se stane, že je mladých hodně, tak je podložím jiné samici.Připouštím více samic najednou, aby byla taková možnost.Druhou kontrolu udělám za týden a více do hnízda nezasahuju.Pokud je potřeba vyčistit kotec, udělám to až mladí hnízdo opustí-cca 3 až 4 týden.Jestliže má samice např. v rohu více bobků, tak ji vyndám z kotce, rožek vyklidím, ale neničím při tom hnízdo.
Jako příčinu vidím časté rušení, jak tady někteří píšou. Nepohybuje se třeba kolem králikárny pes, hlodavci? Pokud vyloučíte rušení a samice by mi to udělala dvakrát, šla by na pekáč, nemá cenu doufat, že bude dobrá, ztratite zbytečně čas, je lepší si pořídit jinou samici. Dobré matky jsou Kaliforňačky, ale to je můj názor.
manonakids
napsal(a):
Čistim jim klec aby byli v čistém, četla jsem to na internetu, že se mají hodně čistit aby nedostali nějakou infekcí. ráda si od vás nechám poradit, když tak mi Prosím napište jak často se mají čistit, predem Děkuji.
Zdravím Vás, infekce se opravdu není třeba obávat. To ne nesmysl. Pokud nenastane nějaká neobvyklá situace (např. pokud samice nemočí na mláďata, což je spíše výjimkou) není třeba do hnízda zasahovat. Jak píše burgund, hnízdo je vhodné zkontrolovat asi den po porodu, kdy odstraníte případná mrtvá, nebo neživotaschopná i nadpočetná mláďata. Pak stačí letmá kontrola po několika dnech. Což znamená, že jen odkryjete přikrývku a přesvědčíte se, že je vše ok.
Tady tím častým zasahováním a vytahováním mláďat jen stresujete samici a mladé.
Mimochodem, králíčci nejsou nějak extra nakojení, jeden je takřka na hranici přežití.
mirlen
napsal(a):
Jako příčinu vidím časté rušení, jak tady někteří píšou. Nepohybuje se třeba kolem králikárny pes, hlodavci? Pokud vyloučíte rušení a samice by mi to udělala dvakrát, šla by na pekáč, nemá cenu doufat, že bude dobrá, ztratite zbytečně čas, je lepší si pořídit jinou samici. Dobré matky jsou Kaliforňačky, ale to je můj názor.
Omlouvám se do tohoto vlákna můj příspěvek nepatří, spletl jsem se.
bonaventur
napsal(a):
A ešte dovetok, nechápem to zateplenie. Králik je kožušinové zviera a dokáže prežiť aj za polárnym kruhom.
Souhlasím. Králíci snáší zimu bez problémů, mnohem lépe než teplo. Takže pokud je venku kolem 0 stupňů jak je tomu cca nyní, je to lepší než vytopený byt.
Průměrná samice odchová vrh, i když teplota poklesne na -15 stupňů v prvních dnech po okocení.
mustela.erminea
napsal(a):
Souhlasím. Králíci snáší zimu bez problémů, mnohem lépe než teplo. Takže pokud je venku kolem 0 stupňů jak je tomu cca nyní, je to lepší než vytopený byt.
Průměrná samice odchová vrh, i když teplota poklesne na -15 stupňů v prvních dnech po okocení.
Opravujem, jedine opodstatnenie má zateplovanie kotercov v lete proti prehrievaniu.
Ok, děkuji všem za radu určítě jsem ráda, že jste mĕ poučili jsem začátečnice a mám strach aby byli v pořádku a ohledně ty králíkárny co se tyče velikosti si myslím že je dostatečna, to oteplení je muj nápad, mela jsem strach aby v zimě nemeli zimu a ty dvířka asi změnim za menší dřevo aby byl otvor větší.Jsem ráda, že jste napsali Vaše názory a určite si z toho vezmu ponaučení. Ještě jednou všem děkuji
manonakids
napsal(a):
Přes zimu budou doma a králíkárnu mají zateplenou ted ji dodelavam takže na jaře vycestujou do nového bytecku
Všimla jsem si, že zateplujete králíkárnu(což je úplně zbytečné, ale budiž) SKLOVITOU VATOU !to je pro zvířata absolutně nevhodné, museli byste ji vzduchotěsně uzavřít, což se pouze prkny nepovede, sklo se časem a povětrnostními podmínkami drolí a uvolńuje do okolí a králíci ho budou vdechovat..až budete mít usmrkané králíky, budou se drbat, do krve a budou celí olysalí, nemusíte volat veta, stačí vyhodit to "zateplení" a bude po problému...předávám zkušenost známého chovatele.. pokud trváte na zateplení, dejte přes fošny ještě palubky ...nebo polystyren...a k té velikosti kotců..chováte velká plemena králíků a ta výška kotců je zoufale nízká už na pohled, králíci do nory chodí jen rodit mladé...
Naprostý souhlas s Ančovičkou. Jediné zateplení, které na králíkárně mám, jsou dvě desky polyše na zadní stěně prostřední řady kotců - tam dávám samice, co se budou kotit. Vatu a cokoli podobného bych nedávala, jednak z výše popsaných důvodů a druhak je to přímo lákadlo pro myši - a kdo si myslí, že do skelné vaty myši nejdou, tak si to zkuste... Vůbec jim to nevadí.
Výšku kotců mám 55 pro střední králíky a je to akorát, slabých 50 si pro velké plemeno neumím dost dobře ani představit, obzvláště při vyšší podestýlce...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
Mám ešte dva staršie kotce o výške 55 a je to minimum Ked tam dám veľkého samca tak je to až smiešne A ked mu tam šupnem samičku je to hotová komédia Vrelo doporučujem aspoň 70 cm
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Nebudu zakládat nové téma taky se jdu pochlubit, dne 3.1.2018 se mi narodil první vrh od Bobiny (Bu) a Bobana (kal) prvně jsem našla jedno malé venku mimo kotiště a mrtvé a pak jsem objevila ovšem až na druhý den v kotišti hnízdečko kde bylo cca 5 malých bobánků nemám je spočítené přesně, nechtěla jsem do hnízda moc sahat! tady jsou fotky, kvalita nic moc, a le mám obrovskou radost, teď jen doufat, že vše bude ok, a micáci porostou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Škoda že sem nejdou (zatím) vkládat videa, prcci narození 3.1. už samozřejmě vidí a poskakují zatím v kotišti venku jsem je ještě neviděla, jelikož mají velké kotiště (50x40cm) tak jsou tam ale včera 18.1 se mi narodilo od druhé samice 8 mimin :).
Tak to gratuluji, my už máme také od dvou samic heboučké kuličky
Začátkem se má kotit samice Mm tak jsem zvědavá. Je to trošku lumpačka jaksi se mi ji nedaří řádně připustit.
Jinak přidávám foto Bu x Bo a Kal x Bo, jsou od sebe týden...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Juu to jsou ušáčci to moji jsou ještě pr´dolky na tenkých nožičkách a vratkou chůzí ale už zkouší hopkat jak bude čas, dám nějaké foto jinak já mám všechny mladé divoce zbarvený... a mám Bu x Kal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
kkki
napsal(a):
Snad Kal x Bu nebo ne?.K.
Pardon, nevěděla jsem že se na první místo píše samec...ale je to samozřejmě logické když samec má označení 1,0.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ale no taak xchipsy, a k čemu by byla samice bez samce? Ten je důležitější ne? Kde by samice vzala mladé?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
Dámy a páni dôležité je aby to: Pasovalo, to je môj súkromný výraz Určite to poz náte z vlastných skúseností = ked sa dajú dokopy dva jedince čo si sadnú tak jeto Neraz sa mi stalo po výmene samca, že sa potomstvo výrazne zlepší Za mňa samica= dokonalá matka, vzhľadové chyby tolerujem... Samec mohutný, žravý a bezproblémový skokan Zhrnuté a odskúšané = samec musí byť vždy o niečo málo% Lepší
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dámy a páni dôležité je aby to: Pasovalo, to je môj súkromný výraz Určite to poz náte z vlastných skúseností = ked sa dajú dokopy dva jedince čo si sadnú tak jeto Neraz sa mi stalo po výmene samca, že sa potomstvo výrazne zlepší Za mňa samica= dokonalá matka, vzhľadové chyby tolerujem... Samec mohutný, žravý a bezproblémový skokan Zhrnuté a odskúšané = samec musí byť vždy o niečo málo% Lepší
Ovšem když samici "bolí hlava"... Však víte
Může být samec sebelepší
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
borax
napsal(a):
Ovšem když samici "bolí hlava"... Však víte
Může být samec sebelepší
Tak na toto som ani nepomyslel U Ni a Kuv sa mi toto ešte nestalo, skôr mladý samci sa musia brániť skúsenejším samiciam
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6