Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2017 08:19
Olánek

XXX.XXX.149.43

Přátelé, nejde mě ani o to kdy, ale jak.Samici dáte do kotce samce, na jak dlouho, hlídáte, aby jí případně neublížil.Po jaké době témuž samci nabidnete samici další, lze připouštět vice samic najednou, třeba přes noc?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2017 08:32

Olánek napsal(a):
Přátelé, nejde mě ani o to kdy, ale jak.Samici dáte do kotce samce, na jak dlouho, hlídáte, aby jí případně neublížil.Po jaké době témuž samci nabidnete samici další, lze připouštět vice samic najednou, třeba přes noc?

Samice dávám k samci když jsou v říji.Připuštěné jsou během pár minut a hned je zase vyndám.

12.12.2017 09:12

Dělám to stejně, když si samice lehne- přitiskne se k podlaze v říji není a nemá to cenu nebo ji zkontrolujte pohlaví - když má překrvenou pipinu je v říji a samec ji připustí během chvilky.

12.12.2017 14:44
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak pokud mám dojem, že by samice mohla být v říji (změna chování - agresorka začne být milejší, jiná samice začne přerývat kotec atd...) nebo je zrovna doba, kdy bych tak jako chtěla připustit tak zkontroluji, zda opravdu v říji je. Pokud ano, dám ji k samci na max. dva skoky. On bohatě stačí jeden, ale někdy je samec tak rychlý, že než stihnu otevřít a samici vzít, už je po druhém skoku Vrátím samici do jejího kotce a za cca půl hodiny ji dám znovu k samci na jeden skok. A tím je to vyřešeno Pokud připustím samici ráno (dopoledne), pak druhou (je-li také v říji) klidně tentýž den navečer...

12.12.2017 19:05
jardagin

XXX.XXX.25.115

Olánek napsal(a):

Samice se dava po kontrole vulvy, ktera by měla byt červena až modrofialova. Vždy na dva skoky. Není tak uplně pravda že stačí jed skok, jelikož samcem nepřipouštíte pravidelně ale třeba dvakrat do měsíce. Z prvního skoku se muže chytit jen dvě spermie a druhy to jistí. Tak první skok muže byt plonkovy a druhy ostry. To znamena že první skok je mrtvy. Porto se dělají dva.
Samici date k samci nechate na první skok pak ji na cca 5 minut vytahnete a pak ji tam zase vratíte na druhy skok.
Samozřejmě to muže byt taky tak rychle že samec uděla 2 skoky těsně za sebou.

12.12.2017 19:18
beranifb

XXX.XXX.161.55

Tak přidám svou zkušenost. Samice nekontroluji, buď se nechá obskočit nebo ne. To velice rychle poznáte. Dávám k samci na chvíli a pokud dojde ke spojení, tak ještě připouštění zopakuji.Tak po 15 minutách. Nechávám samce skočit 4x. Zhruba po týdnu zkouším zda je samice březí tím že ji dám k samci a pokud vrčí a utíká, tak je to jasné.Samozřejmě se najdou vyjímky a ty si to užijí i po týdnu ikdyž jsou již březí . Proto raději zaznamenávám oba termíny.Každopádně oba králíky nikdy nenechávám o samotě!Vždy pohlídám jestli něco proběhlo nebo ne. Jinak jde samice do svého kotce. Vícero samic za jeden den samci nedávám.

12.12.2017 19:26
jardagin

XXX.XXX.25.115

beranifb napsal(a):
Tak přidám svou zkušenost. Samice nekontroluji, buď se nechá obskočit nebo ne. To velice rychle poznáte. Dávám k samci na chvíli a pokud dojde ke spojení, tak ještě připouštění zopakuji.Tak po 15 minutách. Nechávám samce skočit 4x. Zhruba po týdnu zkouším zda je samice březí tím že ji dám k samci a pokud vrčí a utíká, tak je to jasné.Samozřejmě se najdou vyjímky a ty si to užijí i po týdnu ikdyž jsou již březí . Proto raději zaznamenávám oba termíny.Každopádně oba králíky nikdy nenechávám o samotě!Vždy pohlídám jestli něco proběhlo nebo ne. Jinak jde samice do svého kotce. Vícero samic za jeden den samci nedávám.

Ty jo 4 x to je mazec ale proč ne. Smím vědět proč 4x. Pravě když se kontroluje a da se k samci v plne říji, tak mate velkou pravděpodobnost kvalitního uchycení.

12.12.2017 19:41
beranifb

XXX.XXX.161.55

jardagin napsal(a):
Ty jo 4 x to je mazec ale proč ne. Smím vědět proč 4x. Pravě když se kontroluje a da se k samci v plne říji, tak mate velkou pravděpodobnost kvalitního uchycení.

to není mazec, to je z jedné strany jistota zabřeznutí a z druhé využití samce pokud tak často nepřipouští .Mimochodem 4 skoky žádnému samci u mě v chovu nikdy nijak neuškodillo.

12.12.2017 19:47
jardagin

XXX.XXX.25.115

beranifb napsal(a):
to není mazec, to je z jedné strany jistota zabřeznutí a z druhé využití samce pokud tak často nepřipouští .Mimochodem 4 skoky žádnému samci u mě v chovu nikdy nijak neuškodillo.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2017 07:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Tak to já jsem asi pěknej tyran, protože když jsem dávala samici k samci, tak jsem myslela že je to pak jako samo přejde, no asi po cca 5 minutách jsem samici vytáhla, protože samce to bavit nepřestalo takže skoků za těch 5 minut bylo asi tak 10...ale aspoň vím že má samec v pořádku srdce, když to tak hezky ustál

13.12.2017 10:29
xchipsy

XXX.XXX.142.1

beranifb napsal(a):

Jistota zabřeznutí není nikdy Samec může skákat celý den a stejně z toho nic nebude (pochopitelně nemyslím variantu, že je neplodný) a nebo stačí jeden skok a za měsíc je plné hnízdo...

Přidejte reakci

Přidat smajlík