Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2018 23:59
Martis

XXX.XXX.39.151

Dobrý den, chci se zeptat zda je dobrý nápad křížit plemena králíků velký světlý stříbrný s moravským modrým, přičemž samice je Vss a samec Mm. Hlavně chci, aby tito kříženci těchto plemen byli na maso. Předem děkuji.

24.2.2018 09:08
vita61

XXX.XXX.203.145

Martis napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat zda je dobrý nápad křížit plemena králíků velký světlý stříbrný s moravským modrým, přičemž samice je Vss a samec Mm. Hlavně chci, aby tito kříženci těchto plemen byli na maso. Předem děkuji.

Určitě, jde křížit kde co, ale jde o to co si od toho slibujete a hlavně jak to krmíte.

24.2.2018 19:39
vombohous

XXX.XXX.254.130

Mám doma tyto dvě plemena pouze v opačném pohlaví samice Mm a samec Vss. Mláďata jsem měl od této samice již troje.Krmím seno, granule, oves.Mláďata jsou vždy pěkně osvalená, vrhy váhově i hmotnostně vyrovnané 6 až 8 mláďat. Porážím je v 5 až 6 měsících při váze 3,6 - 3,8 kg živé váhy.

24.2.2018 20:05
Ferjo

XXX.XXX.64.16

V 6 měsícich 3,8 kg není to nějak málo?

24.2.2018 21:57
pegaz

XXX.XXX.1.99

Tiež sa mi zdá zbytočné, pri takomto výsledku, zapodievať sa krížením týchto dvoch plemien, ak čistokrvný Mm v piatich mesiacoch podľa vzorníka dosahuje 4,00 kg, čo je viac ako je uvedené v predchádzajúcom príspevku, a zároveň Vss v piatich mesiacoch podľa vzorníka má mať hmotnosť 3,40kg, čo je len o niečo menej ako je tam uvedené. Naviac pri kŕmení aj granulami.

25.2.2018 09:47
Martis

XXX.XXX.39.151

Taky se mi to zdá nějak málo, aby v 5 měsících měli jenom 3,5kg..to i králici, které jsem měl připuštěné samec i samice vss tak měli větší váhu v 5 měsících..nemohli by jste mi tedy doporučit nějaké lepší plemeno?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2018 09:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych se vyprdla na pokusy s velkými plemeny a vyhodila všechna zvířata s velkýma hlavama a tlustou kůží, jako je vss nebo novozélandský bílý.

a šla bych do klasiky, český albín, kalifornský, burgundský, činčila velká v libovolných kombinacích.

25.2.2018 10:19
pegaz

XXX.XXX.1.99

Plne s Vami súhlasím, avšak si treba uvedomiť, že do chovu treba zaradiť zdravé, kvalitné kusy. a tiež bez riadneho kŕmenia, vytvoreni primeraných podmienok a riadnej starostlivosti, čo samozrejme tiež niečo stojí, by som žiadne zázraky neočakával.

25.2.2018 12:46
vita61

XXX.XXX.203.145

Martis napsal(a):
Taky se mi to zdá nějak málo, aby v 5 měsících měli jenom 3,5kg..to i králici, které jsem měl připuštěné samec i samice vss tak měli větší váhu v 5 měsících..nemohli by jste mi tedy doporučit nějaké lepší plemeno?

Nevím jak to krmíte ale samici nechte pokud je dosti mléčná a dejte na ní jiného samce doporučím ča ale musí být vyšší váhy a jakou mají vaši váhu?

25.2.2018 18:55
mozaik

XXX.XXX.235.76

Mm na křížení používám roky a fungovalo to ohledně přírůstků se všemi samicemi. Měl jsem, nebo mám různé bo a boa, Kal, hylu i kříženky. Teď plynule přecházím na Bu a bo, ale toho Mm si tady nechám na občasné křížení. Čistokrevní Mm se mi dařili také, ale rostli podstatně pomaleji než jeho kříženci. Kupodivu nejlepší růst a výtěžnost měli Mm x bo. Nešlo je zabíjet ve 3 měsících, to byli ještě málo osvalení, ale ve 4 už super a hmotnost nad 4 kg, což je v rozporu s tvrzeními, že bo se nehodí ke křížení na maso. s menšími plemeny samic měli mladí ve 3 měsících kolem 3 kg, max 3,2 kg a krásné osvalení. Všichni kříženci po Mm měli tenkou kůži. Vss jsem kdysi zkoušel a nebylo to ono. Jde ale o to trefit ty správné kusy.

25.2.2018 18:58
mozaik

XXX.XXX.235.76

Ty skratky plemen mi při psaní telefon upravil sám.

26.2.2018 10:03
xchipsy

XXX.XXX.142.1

No nevím, proč "vyhazovat" Vss, já mám chovného samce, připouštím s ním samici Bu a výsledky jsou výborné, čtyři samice šly dále do chovu, ve věku 4 měsíců neměly váhu pod 4 kila, tři kusy jsme porazili o cca dva týdny později později ve váze 4 - 4,5 kila, jednoho samce z tohoto spojení jsem si nechala doma, má 10 měsíců a 5 kilo živé váhy (od 4 měsíců je pouze na ovsu a seně). Takže já jsem s křížením Vss spokojená. Pochopitelně má velký vliv kvalita samice a nekrmit nějaký "shit"

Přidejte reakci

Přidat smajlík