Zdravím chovatelé,
je zde někdo kdo by mi poradil jak přesně postupovat a zodpověděl pár otázek...
1) Mám mladé od samice - oba rodiče stejného plemene, tetováni a obodováni na výstavě. Již jsem členem ZO.
2) Program na tvorbu rodokmenu a připouštěcích lístku jsem si již zajistil.
3) A teď jak pokračovat? Vyplnit v tom programu vše potřebné a vytisknout to přip. potvrzení a rodokmeny? A komu to pak poslat?
Zde jsem četl že se to předává registrátorovi mojí ZO a ten to pak předá registrátorovi okresnímu ten mi přidělí čísla a odešle zpátky mě. - kde naleznu adresu na ty registrátoři? Mohu použít adresu na registrátora který je mě nejblíže? viz - http://www.cschdz.eu/odbornosti/kralici/okresni-registratori.aspx a vše mu odeslat i když to je okresní? Nebo kde popř. seženu kontakt na toho registrátora ze ZO?
4) Je nějaká určitá doba do které to musí být vše vyřízeno? Nebo to mohu poslat až rozeznám pohlaví?
5) A kde najdu někoho kdo tetuje králíky? A kolik to asi stojí.
Děkuji všem za odpovědi, jsem začínající chovatel a budu rád za všechny rady z Vašich zkušeností.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud jste členem ZOČSCH všechny vaše otázky by vám měli zodpovědět tam, sdělit jméno registrátora, který potvrzení a rodokmeny zkontroluje a potvrdí.
Vytiskněte vyplněné připouštěcí potvrzení 2x a počet rodokmenů podle počtu králíků které chcete registrovat.V organizaci vám i sdělí tetovače.
ad.bod 4 výňatek z registračního řádu.Je na stránkách cschdz.
Po rozeznání pohlaví mláďat vyplní chovatel zadní stranu připouštěcích potvrzení a vypíše
příslušný počet rodokmenů. Vyplněná připouštěcí potvrzení i rodokmeny, předloží chovatel
registrátoru své základní organizace, a to nejpozději v době, kdy mláďata dosáhla stáří osmi
týdnů. Nemůže-li chovatel ze závažných důvodů sám rodokmeny vypsat, požádá o to
registrátora své základní organizace.
napsal(a):
Pokud jste členem ZOČSCH všechny vaše otázky by vám měli zodpovědět tam, sdělit jméno registrátora, který potvrzení a rodokmeny zkontroluje a potvrdí.
Vytiskněte vyplněné připouštěcí potvrzení 2x a počet rodokmenů podle počtu králíků které chcete registrovat.V organizaci vám i sdělí tetovače.
ad.bod 4 výňatek z registračního řádu.Je na stránkách cschdz.
Po rozeznání pohlaví mláďat vyplní chovatel zadní stranu připouštěcích potvrzení a vypíše
příslušný počet rodokmenů. Vyplněná připouštěcí potvrzení i rodokmeny, předloží chovatel
registrátoru své základní organizace, a to nejpozději v době, kdy mláďata dosáhla stáří osmi
týdnů. Nemůže-li chovatel ze závažných důvodů sám rodokmeny vypsat, požádá o to
registrátora své základní organizace.
Děkuji za odpověď, a to potvrzení se tiskne 2x proč? A posílají se obě?

chovatel_17
napsal(a):
Děkuji za odpověď, a to potvrzení se tiskne 2x proč? A posílají se obě?
Ano.Jedno zůstává registrátorovi organizace a druhé okresnímu.
belgičák
napsal(a):
Také záleží jaké plemeno králíka chováte. Máte-li ve vrchu mláďata vícero barev ( př. divoká, černá, železitá..). Musíte potom vypsat připouštěcí potvrzení na každý z těchto barev ve dvojím vyhotovení. Takže na jeden vrch vypisujete 6x připouštěcí potvrzení.
Chovám burgunaky.Takže to asi stačí 2x ne?