Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2018 19:02
ronx

XXX.XXX.86.142

Zdravím mal by som pár otázok ohladom zatetovania mladých králikov, je to pre mňa poprvýkrát, zaujimalo by ma
V akom veku prebieha zatetovanie(je možné že som ho premeškal,3,5 mesiaca)?
Oplatí sa mi zatetovať malopočetný vrh (3ks)?
Platí sa za udelenie PP pre každého králika zvlášť alebo je to na celý vrh?
Ďakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2018 09:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím, jestli je to stejné i na Slovensku.U nás by se mělo do 8 týdnů věku mláďat dát připouštěcí potvrzení registrátorovi organizace a ten ho postoupí dál podle toho, jak kdo registruje.Po přidělení čísel by je měl tetovatel otetovat.
Za sebe posílám registrace najednou, takže tam mám králíky i starší.Nikdo to nikdy neřešil.
Proč by se nemělo vyplatit otetovat 3ks?Sama málokdy tetuji celé vrhy.Na tetování vybírám ty nejlepší, pokud to jde alespoň kolekci 4, ale letos jsem tetovala i jen dva jedince, jelikož to byl poslední vrh od vynikající samice, které je už 8 let a měla už jen 2.
U nás se registrace pletí podle počtu registrovaných zvířat na konci roku.

Neregistrovaný uživatel

16.7.2018 11:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.1

ronx napsal(a):
Zdravím mal by som pár otázok ohladom zatetovania mladých králikov, je to pre mňa poprvýkrát, zaujimalo by ma
V akom veku prebieha zatetovanie(je možné že som ho premeškal,3,5 mesiaca)?
Oplatí sa mi zatetovať malopočetný vrh (3ks)?
Platí sa za udelenie PP pre každého králika zvlášť alebo je to na celý vrh?
Ďakujem.

Pripúšťacie potvrdenie a PP/ rodokmeň/ králika si vypisujete sám a posielate oblastnému registrátorovi na zaregistrovanie. On Vám pridelí reg. čísla a potom je už na Vás, kedy budete tetovať. Samozrejme čím skôr, tým lepšie.
Podmienkou registrácie králikov je: členstvo v ZO SZCH a chov králikov s rodokmeňom s bodovým ohodnotením na výstave, alebo stolovým posúdením.
Ak ste členom ZO SZCH, tak tieto informácie by ste mali dostať od funkcionárov ZO, alebo od členov, ktorí chovajú reg. králiky. Ak nie ste členom ZO SZCH, tak Vám nikto nezaregistruje, aj keď budete chovať králiky s rodokmeňom.

Neregistrovaný uživatel

16.7.2018 11:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

No čisto teoreticky= nemusí byť členom ZO SCHZ... Inak =dobrá odpoved.

16.7.2018 12:07
ronx

XXX.XXX.86.142

Členom samozrejme som a králiky mám taktiež posúdené, ide len o to že ZO mám asi 40km ďaleko a prevažná väčšina sú starší páni na ktorých nemám ani kontakt, tak je mi lepšie sa vypytovať na ifaune ako ísť osobne.

Neregistrovaný uživatel

16.7.2018 16:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No čisto teoreticky= nemusí byť členom ZO SCHZ... Inak =dobrá odpoved.

Čisto teoreticky, keď bude dobrý kamarát s oblastným registrátorom, a prakticky to dlho nevydrží, lebo aj tak sa niekto do toho " obuje " a bude problém. Osobne som riešil takýto problém. Istý chovateľ králikov registroval svoje králiky na už neexistujúcu ZO a zistilo sa to až na výstave.

Neregistrovaný uživatel

16.7.2018 16:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.1

ronx napsal(a):
Členom samozrejme som a králiky mám taktiež posúdené, ide len o to že ZO mám asi 40km ďaleko a prevažná väčšina sú starší páni na ktorých nemám ani kontakt, tak je mi lepšie sa vypytovať na ifaune ako ísť osobne.

Ak to nie je tajné, odkiaľ ste ?

Neregistrovaný uživatel

16.7.2018 22:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226

Čisto teoreticky, keď bude dobrý kamarát s oblastným registrátorom, a prakticky to dlho nevydrží, lebo aj tak sa niekto do toho " obuje " a bude problém. Osobne som riešil takýto problém. Istý chovateľ králikov registroval svoje králiky na už neexistujúcu ZO a zistilo sa to až na výstave.

Aj to je jedna z možností... No može mať = napr.Výskumný chov a povolenie na výnimku UOK. aj to sa dá...

Neregistrovaný uživatel

17.7.2018 10:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.1

Aj to je jedna z možností... No može mať = napr.Výskumný chov a povolenie na výnimku UOK. aj to sa dá...

Máte pravdu, aj taká možnosť existuje, ale v tom prípade by sa nepýtal na postup pri registrovaní.

Neregistrovaný uživatel

17.7.2018 11:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

Máte pravdu, aj taká možnosť existuje, ale v tom prípade by sa nepýtal na postup pri registrovaní.

Zdravím, vidím, že ste v obraze To je dobre, ľudia by mali vedieť vždy o svojom hobby čo najviac... Jedno je isté, svoju chvílľu už podľa mň a prepásol... Nemá žiadny
závažný dôvod na výnimku = zdravotný, asi ani karanténa neprichádza do úvahy a takmer 4.mes mladé už nie sú asi ani pri samici ? Takže možno " Nabudúce" Len treba viac aktivity..

17.7.2018 18:24
ronx

XXX.XXX.86.142

Ďakujem, zrejme som to naozaj prepásol, pri ostatnom všetkom mi to ušlo no nevadí. Tipujem že letné vrhy sa už tetovať veľmi neoplatí keďže do októbro-decembrových výstav by asi dostatočne nezmohutneli. Tak ostanú bez PP na chov poprípade stále sa dajú klepnúť predsa len je to priorita kvôli ktorej králiky chovám .

Neregistrovaný uživatel

18.7.2018 09:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.1

ronx napsal(a):
Ďakujem, zrejme som to naozaj prepásol, pri ostatnom všetkom mi to ušlo no nevadí. Tipujem že letné vrhy sa už tetovať veľmi neoplatí keďže do októbro-decembrových výstav by asi dostatočne nezmohutneli. Tak ostanú bez PP na chov poprípade stále sa dajú klepnúť predsa len je to priorita kvôli ktorej králiky chovám .

Aké plemeno chováte? Dajú sa otetovať aj 4 mesačné králiky, len je s nimi viac roboty.

Neregistrovaný uživatel

18.7.2018 10:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

ronx napsal(a):

Vystavovať ich nemusíte = stačí aj stolné posúdenie... Ak silou mocou chcete môžete požiadať " U "registrátora.. Mail je na Nete.. Ps : vždy je cesta, len treba hľadať.

Přidejte reakci

Přidat smajlík