Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2018 08:08
Olánek

XXX.XXX.48.181

Nemáte někdo nahrávku, jak králíka stáhnout, aby kůže nebyla poškozena.Případně popis správného postupu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2018 10:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Olánek napsal(a):
Nemáte někdo nahrávku, jak králíka stáhnout, aby kůže nebyla poškozena.Případně popis správného postupu?

chce to šikovnost, správné nástroje a trochu cviku.

v podstatě co. je potřeba uvolnit si kožku na pánevních končetinách a v mezinoží. to chce dostatečně ostrý nůž, já stahuju skalpelem. neřezat do kožky, ale po povázkách, když je potřeba něco uvolnit. králík visí, v jedné ruce mám skalpel, druhou stahuji - proto se to jmenuje stahování, ne odřezávání. tak není možnost poškodit kůži, protože prostě stahuji - neřežu.

4.8.2018 15:02
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

https://www.youtube.com/watch?v=lhSCfYNNxfs&has_verified=1

jinak so zadejte na youtube Stahování králíka.

5.8.2018 07:55
Olánek

XXX.XXX.48.181

Vzato na vědomí, králík po stažení bez ocasu a hlavy brrrr.

5.8.2018 23:32
ančovička1

XXX.XXX.54.62

Olanku, jake brrr?jestli chovate kraliky, tak na pekac ho nemuzete dat chlupateho my, jako deti, asi 13-14roku jsme stahly kralika za par minut a to jsme ho mely vleze na stole..manzel stahuje zavesene a matla se s tim pul hodiny ..ale potom ten kralik na svickovou, prospekovany a s domacim knedlikem

6.8.2018 10:39
horal

XXX.XXX.13.30

Olánek napsal(a):
Vzato na vědomí, králík po stažení bez ocasu a hlavy brrrr.

Bez ocesu a hlavy by to mohla být klidně i kočka. A proto je asi veterinární nařízení, že pokud chci prodávat králika, tak musí být s hlavou. Já dokonce stahuju i ocásek ze dvou třetin, takže králik ho má i po smrti. Jinak po usmrcení si králika pověsím za zadní nohy. V tříslech udělám řez a pak proříznu kůži smerem ke kloubu zadní nohy a pak i na druhé straně. Strčím prsty pod kůži na stehně a utrnu ji od svaloviny, u kloubu kůži uříznu. Opět i na druhé noze. Poté uříznu řiť a stáhnu ocásek, zbytek ocásku uříznu. Pak chytnu za kůži oddělenou od stehen a stáhnu ji až k předním nonám. Opět rukama vytáhnu z kůže přední nohy až ke kloubu a nožem naříznu kost před kloubem a zlomím, to samé i druhou nohu. Zde je kost velice křehká tak to jde snadno. Pacičky hned z kůže odstraním. Kůži dotáhnu až ke krku do míst kde byl podříznut a oddělím ji. Kúži dávám hned na napínák. Stáhnu ještě zbytek z hlavy, tady si musím pomáhat nožem odříznout uši a kolem očí a tlamy. Oči vyříznu. Následuje vyvržení a to tak že vnitřní orgány zůstanou na svích místech, vyhodím jenom střeva a odstraním z jater žluč. Nakonec naříznu kosti zadních nohou opět před kloubem a ulomím. Po zvážení putuje do kbelíku z vodou aby nezaschly blány a krev v řezu na krku. Toť vše, nevím jestli je to tak správně, ale mně to vyhovuje.

6.8.2018 22:54
Olánek

XXX.XXX.48.181

Horale, vlákno jsem založil poté co jsem spatřil kůže králíků na Vaši druhé fotce popisující usmrcení králíka.Pokusím se Vas následovat.
Ančovičko, trochu mě činí problém ocásek, tedy ten při stahování králíka, ale hlavně pohled na krk bez hlavy mi připomene LP1621 na Staroměstském nám.

7.8.2018 06:10
horal

XXX.XXX.13.30

Tak teda aby byla instruktáž kompletní, jak zacházet s kůží. Kdysi jsem někde viděl dřevěné napínáky, tak jsem si tři na zkoušku vyrobil. Osvědčily se a tak jich mám dnes nějakých 30. Kůži na ně navlékám ihned po stažení. Napínáčkem (víc se osvědčily špendlíky na nástěnky) přichytím kůži z krční části k napínáku. Nezůstávají tak záhyby do kterých kladou mouchy vajíčka. Poté ji natáhnu za cancoury ze zadních nohou a připíchnu k ramínkům napínáku. Tak i kůže ralatívně malá se napnutím zvětší. V zimě nechám napnutou kůži viset den na zahradě a pak ji odnesu do vytápěné garáže kde doschne a tam je i skladuju. V létě ji nechávám na zahradě než uschne. Mám tam boudičku na porážku králiků a drůbeže. Dvakrát ročně je pak zabalím a pošlu do tonaku Nový Jičín. Přibližně do měsíce mi příjdou peníze na účet, anebo když zapomenu do balíku vložit číslo účtu tak příjde o něco později složenka. Cena většinou vychází něco kolem 15 Kč, záleží jaký podíl je barevných kůží. Za tu je 100 Kč/kg a za bílou 120Kč/kg. Pro někoho je to cena zanedbatelná, ale já je má 100 a i víc v balíku a to už mám za to třeba 5-6 pytlů granulí pro králiky. A to se vyplatí, řekl by Horst Fuchs.
Ještě mimochodem Olánku, vy jste se byl také na staromáku tenkrát podívat. To bylo slávy.

8.8.2018 09:14
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Stahuji podobně jako Horal, akorát ten začátek mám obráceně, nejdřív "obříznu" okolo patních kloubů, pak vedu řez směrem dolů do třísel. Ocásek stahuji celý, hlavu ne (nikdo ji u nás nejí
Suším buď v kotelně nebo v udírně (samozřejmě v ní netopím protože tam nejdou mouchy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík