Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2018 09:04

Zdravím , chtěla bych se Vás zeptat jaké je nejlepší spojení plemen, aby chovatel získal vysoké přírůstky tak i výbornou reprodukci.
Zatím z literatury se uvádí spojení v mateřské pozici Kalifornský a v otcovské Novozélandský bílý.
Platí to i současně nebo máte jiné typy, zkušenosti ap.?
Předem upozorňuji, že nemám zájem o brojlerové králíky.
Děkuji za jakékoliv reakce :)

14.10.2018 10:21
Danko

XXX.XXX.73.208

Ja som dal Nos a burgunska samica . Celkom sa mi to pozdava. Kraliky su vecsie ako samotne burgunske. Ale pocet zalezi na samcoch.

14.10.2018 12:19
chovatel  30

XXX.XXX.96.58

Danko napsal(a):
Ja som dal Nos a burgunska samica . Celkom sa mi to pozdava. Kraliky su vecsie ako samotne burgunske. Ale pocet zalezi na samcoch.

Co jste myslel tím, Počet záleží na samcích?????

14.10.2018 15:39

Počet mláďat závisí v prvé řadě na tom,kolik samice uvolní vajíček,jelikož počet spermií je vždy několikanásobně převyšuje.Pak záleží na tom,kolik oplodněných vajíček se úspěšně uhnízdí a v neposlední řadě kolik zárodků během vývoje odumře.Člověk něco může částečně ovlivnit,ale nejvíce toho záleží na přírodě.

14.10.2018 15:43

do mateřské pozice vyberte prostě plemeno, u kterého je předpoklad, že to bude dobrá matka. burgundský, český albín, novozélanďan. otec záleží na vkusu každého soudruha, už tím, že bude odlišného plemene, budou přírůstky větší. samozřejmě nepoužívejte zakrslíky, malá plemena či plemena sportovní.

počet mláďat ve vrhu bude záležet na dobře naplánovaném skoku a na péči o samici během březosti.

přírůstky mláďat pak především na odchovu a krmné dávce.

14.10.2018 17:25
kavis

XXX.XXX.145.224

Zdravim.
Kdyz zkrizite nejake kraliky masnych plemen nic nezkazite. Stejne zalezi na kusu, jedna novozelandska rodi, druha rozhazuje, treti rodi malo mladych. Chce to zkusit a selektovat. A brat bud odzkouseny material, nebo uz dorostly.

21.10.2018 19:20

Na počet mladých ve vrhu má vliv i samec, ne pouze samice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Plemeno Nb a Kal bych osobně v dnešní době určitě nepoužil na produkci jatečných králíků. Kal byli výborní tak před 40 lety. Též bych nepoužil Vss špatná chuť masa - alespoň za mě,někomu vadit nemusí. Osobně bych použil berany divoce zbarvené (bylo by mě jedno jestli MaBdiv, nebo FBdiv) + něco - burguňský,český albín, možná též Morvský modrý ... Hledal bych plemeno s jemnou kůží, malou hlavou (z důvodu výtěžnosti), zavalitým tělem, které je výborně osvalené.

21.10.2018 19:38
chovatel  30

XXX.XXX.96.58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na počet mladých ve vrhu má vliv i samec, ne pouze samice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Plemeno Nb a Kal bych osobně v dnešní době určitě nepoužil na produkci jatečných králíků. Kal byli výborní tak před 40 lety. Též bych nepoužil Vss špatná chuť masa - alespoň za mě,někomu vadit nemusí. Osobně bych použil berany divoce zbarvené (bylo by mě jedno jestli MaBdiv, nebo FBdiv) + něco - burguňský,český albín, možná též Morvský modrý ... Hledal bych plemeno s jemnou kůží, malou hlavou (z důvodu výtěžnosti), zavalitým tělem, které je výborně osvalené.

Na počtu mladých má vliv JENOM samice, když uvolní 4 vajíčka , tak samec může valit spermií kolik chce, ale budou jenom 4 mladí........a jestli tomu nevěříte , napište paní BODLINCE, ta vám to upřesní

21.10.2018 21:31
kavis

XXX.XXX.145.224

4petros
Nevim jestli z velkych plemen ziskate nejaky dobry vysledek, sice narostou,ale kdo ma cekat pul roku na nejaky kloudny vysledek. Jinak je maso jak blato.

21.10.2018 22:15

Jestli použijete MaBdiv nebo FBdiv rozhodně není jedno mezi těmito plemeny je rozdíl minimálně 2,5 kg.

22.10.2018 14:46
hokrví

XXX.XXX.105.226

Měl jsem samici Vss a připouštěl ji Hylou, v mase na chuti jsem nepozoroval rozdíl. Teď mám mladého samce Vss a chci jim připouštět samice Kuvm a Bu, třeba zjistím, že to není to pravé ořechové co od tohoto křížení očekávám, ale připouštět jím začnu až k jaru, je mu 5 měsíců.

22.10.2018 15:34
kavis

XXX.XXX.42.83

Kuni kralik dobra volba. Se samcem Kal i Sivž pekne prirustky. Myslim ,ze s hylou pujde taky pekne. A taktez s Vss.

23.10.2018 16:23

chovatel 30 napsal(a):
Na počtu mladých má vliv JENOM samice, když uvolní 4 vajíčka , tak samec může valit spermií kolik chce, ale budou jenom 4 mladí........a jestli tomu nevěříte , napište paní BODLINCE, ta vám to upřesní

Byla doba, kdy jsem měl stejný názor, že po samcovi buď madí jsou, nebo nejsou a jiná varianta neexistuje. Po skušenostech které mám jsem tento názor přehodnotil.

23.10.2018 16:31

Jestli použijete MaBdiv nebo FBdiv rozhodně není jedno mezi těmito plemeny je rozdíl minimálně 2,5 kg.

S rozdílem váhy 2,5 kg mezi MaB a Fb máte pravdu. Já osobně bych to až tak neřešil. MaB jsem choval. Dost často se stávalo, že horní hranici váhy 3,5 kg překračovali.Pokud by mě šlo o chov králíků pouze na maso pro vlastní potřebu, nechoval bych nic jiného než MaBdiv.

Přidejte reakci

Přidat smajlík