CV Chovatel - prodej zvířat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2018 14:21
vojtas

XXX.XXX.186.254

Zdravím všechny,

poprvé v životě se chystám na celostátní výstavu do Lysé nad Labem mj. i s cílem koupit zvířata pro chov. Chci se zeptat, jakým způsobem je organizován prodej zvířat - zda se v něčem liší od klasických výstav? Doufám, že je možnost vidět rodokmen zvířete před jeho koupí.

Děkuji předem za slušné reakce
Vojtas

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.11.2018 09:17

Prodej zvířat je jako na ostatních výstavách.Rodokmeny k prodejným zvířatům by měly být přiloženy.Jen je dobré si vybrat více zvířat,jelikož hlavně 1.den bývá u prodeje fronta a může se stát,že vámi vybrané zvíře mezitím koupí někdo jiný.Záleží jaké plemeno budete chtít koupit,kolik tam bude prodejných zvířat a jaký je o dané plemeno zájem.

22.11.2018 12:44
Tomahawk2018

XXX.XXX.65.7

Dovolte, abych reagoval neslusnou reakci. Vratil jsem se k chovu kraliku po 20 letech v minulem roce v podzimnich mesicich. Taktez jako vy jsem schanel chovne kusy, navstivil jsem nekolik vetsich vystav (celostatni, krajske a nekolik mistnich) a po zkusenostech muzu rict, ze jsem jen kroutil hlavou nad neprofesionalitou prodeje, spatnou informovanosti od garantu atd.
Nejvetsi s prominutim SVINSTV.O je, kdyz jedete na tyto v uvozovkach celostatni vystavy, at uz u nas nebo na Slovensku, snazite se vstoupit mezi prvnimi navstevniky a chcete koupit zvirata pro chov, dojdete k prodeji a zjistite, ze zvire je prodano. Rikate si , ze prece tech 20 lidi pred vami nemuze mit stejny zajem.
A jelikoz mame dobu informacnich systemu, ktere pronikli i k registracim a i k vedenim statistik prodeje, zjistite, ze spousta zvirat je prodana v dobu, kdy vystava ani nebyla zahajena, nebyla pristupna verejnosti a tudiz obycejny clovek si kvalitni zvire prakticky nemuze koupit, jelikoz mu to neni umozneno.
Tim padem vstupne je k nicemu, zvirata nepristupna a vystava svym zpusobem ztraci i v nekterych fazich smysl.
MYSLIM, ZE JE TO VELMI SMUTNE, NESLUSNE A PEKNY PODRAZ OD PORADATELU VUCI SLUSNYM CHOVATELUM.
Slo by o tom psat vice radku, ale nebudu to rozvijet.
Doufam, tenhle PODVOD na slusne lidi, kteri prakticky svym vstupnym podporuji vystavu se v budoucnu vytrati.
Ostatne v u sousedu v Nemecku, kde jsou vetsi vystavy se tohle nestava, system je nastaven, kdo driv prijde, ten driv mele, at je to ten nebo ten, neni nikdo uprednostnovan. Bohuzel u nas v uvozovkach celostatnich a krejskych akcich se k tomu nedospelo.
Co rici zaverem, nejlepe kontaktovat chovatele daneho plemene, o ktere mate zajem a domluvit se na navsteve a koupit chovny material primo od nej.
Nebo vyrazte na nejakou vetsi zahranicni vystavu, kde je prodej pro vsechny a ne jen pro VYVOLENE.

23.11.2018 01:12
kadera

XXX.XXX.143.101

Tomahawk2018 napsal(a):
Dovolte, abych reagoval neslusnou reakci. Vratil jsem se k chovu kraliku po 20 letech v minulem roce v podzimnich mesicich. Taktez jako vy jsem schanel chovne kusy, navstivil jsem nekolik vetsich vystav (celostatni, krajske a nekolik mistnich) a po zkusenostech muzu rict, ze jsem jen kroutil hlavou nad neprofesionalitou prodeje, spatnou informovanosti od garantu atd.
Nejvetsi s prominutim SVINSTV.O je, kdyz jedete na tyto v uvozovkach celostatni vystavy, at uz u nas nebo na Slovensku, snazite se vstoupit mezi prvnimi navstevniky a chcete koupit zvirata pro chov, dojdete k prodeji a zjistite, ze zvire je prodano. Rikate si , ze prece tech 20 lidi pred vami nemuze mit stejny zajem.
A jelikoz mame dobu informacnich systemu, ktere pronikli i k registracim a i k vedenim statistik prodeje, zjistite, ze spousta zvirat je prodana v dobu, kdy vystava ani nebyla zahajena, nebyla pristupna verejnosti a tudiz obycejny clovek si kvalitni zvire prakticky nemuze koupit, jelikoz mu to neni umozneno.
Tim padem vstupne je k nicemu, zvirata nepristupna a vystava svym zpusobem ztraci i v nekterych fazich smysl.
MYSLIM, ZE JE TO VELMI SMUTNE, NESLUSNE A PEKNY PODRAZ OD PORADATELU VUCI SLUSNYM CHOVATELUM.
Doufam, tenhle PODVOD na slusne lidi, kteri prakticky svym vstupnym podporuji vystavu se v budoucnu vytrati.
Ostatne v u sousedu v Nemecku, kde jsou vetsi vystavy se tohle nestava, system je nastaven, kdo driv prijde, ten driv mele, at je to ten nebo ten, neni nikdo uprednostnovan. Bohuzel u nas v uvozovkach celostatnich a krejskych akcich se k tomu nedospelo.
Co rici zaverem, nejlepe kontaktovat chovatele daneho plemene, o ktere mate zajem a domluvit se na navsteve a koupit chovny material primo od nej.
Nebo vyrazte na nejakou vetsi zahranicni vystavu, kde je prodej pro vsechny a ne jen pro VYVOLENE.

Bohužel, Váš pohled je jen neznalost. Než je spuštěna "velká výstava", musí spousty lidí na ní "makat", jeden z bonusů jako odměna za jejich práci je - mohou si vybrat, přednostně vybrat, ke koupi jedno zvíře. Nejde o žádný podvod, pokud jste chovatel a zajímáte se o výstavy, musíte toto vědět. I na CV se toto praktikuje, mimochodem stejné je to i v Německu i Rakousku.
Takže žádní vyvolení, jen ti, co přiloží ruku k dílu, v rámci svého volného času, v rámci své dovolené.
S vaším závěrem bez výhrady souhlas - kontakt na chovatele daného plemene je právě na těchto výstavách nejpřístupnější, jednak tam většinou sám chovatel je, nebo máte na něj kontakt, na vlastní oči vidíte výsledky jeho chovatelského umu.
Hodně chovatelského zdaru

23.11.2018 07:11

kadera napsal(a):
Bohužel, Váš pohled je jen neznalost. Než je spuštěna "velká výstava", musí spousty lidí na ní "makat", jeden z bonusů jako odměna za jejich práci je - mohou si vybrat, přednostně vybrat, ke koupi jedno zvíře. Nejde o žádný podvod, pokud jste chovatel a zajímáte se o výstavy, musíte toto vědět. I na CV se toto praktikuje, mimochodem stejné je to i v Německu i Rakousku.
Takže žádní vyvolení, jen ti, co přiloží ruku k dílu, v rámci svého volného času, v rámci své dovolené.
S vaším závěrem bez výhrady souhlas - kontakt na chovatele daného plemene je právě na těchto výstavách nejpřístupnější, jednak tam většinou sám chovatel je, nebo máte na něj kontakt, na vlastní oči vidíte výsledky jeho chovatelského umu.
Hodně chovatelského zdaru

Naprostý souhlas.Jen bych dodala,že vždy záleží na nabídce a poptávce po daném plemeni.Bohužel často kritizují lidé kteří se chovu čistokrevných zvířat nevěnují a neví, co vše to obnáší odchovat kvalitní výstavní jedince.Každý může začít chovat a registrovat čistokrevná zvířata a tím rozšířit nabídku na výstavách k větší spokojenosti kupujících.

23.11.2018 08:15
saluki

XXX.XXX.6.82

Tomahawk2018 napsal(a):

Dovolím si reagovat i jako laik, s výstavními králíky jsem začala vloni, takže možná není mé myšlení svázáno zažitými zkušenostmi z dřívějších let. Proč tedy na takové výstavě nevystavíte nějakého svého králíka? Přivezl by jste ho dřív a měl možnost si vybrat zvířata o která máte zájem. Já myslím, že garant to také může vnímat tak, že raději umožní nákup těm, co vystavují a chovem něco sledují, než aby si ho koupil někdo, kdo jeho potomstvo už nikdy neukáže a k žádnému zušlechtění plemene ho nepoužije. Vím, že jsou to náklady navíc, ale podle mne je to naopak ku prospěchu chovatelství umožnit nákup kvalitnějších zvířat těm, co je využijí viditelně dál. Nezlobte se za reakci, ale podle mne to není žádná neslušnost.

26.11.2018 08:20
Tomahawk2018

XXX.XXX.195.10

Takze jak pisete jen pro VYVOLENE. Ti co jdou pomahat na vystavu. Nevidim duvod proc?
Pokud jdou pomahat, tak ze sveho presvedceni, ze jsou prospesni a odmenou je pocit dobreho skutku, dobre odvedene prace. Nesetkal jsem se opravdu s timto postupem nikde. Pojdte pomahat a muzete si vybrat drive. Prijde mi to opravdu podvod.
Jak k tomu prijdou starsi lidi, kteri se jedou podivat s umyslem koupe, venuji se chovatelstvi cely zivot a najednou nepochopi co se deje.
Dalsim nesvarem je to, ze zvirata jsou za 5 min. po zacatku vystavy pryc. Prodaji se a hned si je chovatele odnasi. Nebo tam ani nejsou, byly pryc jesste pred vystavou. Spousta lidi se jede podivat nebo koupjt chovny material. Chce videt jak ma vypadat kus, ktery je napr. jedinecny ma 97, 96 bodu, ale zvire je pryc. Takovy MCH nema moznost se podivat jak takove zvire vypada, aby videl nejaky zivy vzor.

Co se tyka komentaru, ze pisou lidi co nevystavuji nebo at neco vystavim jsou bezpredmetne. Resil jsem nesvar vystav. Takze prosim k temtu a ne soudit nekoho co se v danem vlakne neresi.
Mimochodem vystavuji.

26.11.2018 08:39

Ale no tak. Já jsem třeba v Lysé byla až včera a 97bodových zvířat jsem tam viděla... ne všechno je prodejné

A kdo vám brání jet pomáhat taky?

26.11.2018 09:24
horal

XXX.XXX.13.30

Já nevidím důvod proč se nad tím rozčilovat. Na výstavě si vždy zakoupím katalog kde jsou kontakty na všechny chovatele. Pokud mám o něco zájem domluvím si schúzku s konkrétnim chovatelem. Vidím tam rodiče zvířat, způsob a podmínky chovu a pokud nemá to co chci tak se domluvím kdy to bude mít a pak si pro to zajedu, anebo to přiveze na nějakou výstavu. Zvíře oznečí jako prodané, ale já už mám třeba králika obodovaného a mohu ho použít do chovu. Ale skoro každý chovatel má i zvířata které nebude vystavovat a zájemce který sice chce čisté plemeno a pritom nemusí být výstavní kus si ho múže u něj koupit. Na výstavu se dává jenom to nejlepší, aby si chovatel vylepšil chov, anebo někdo jiný co si zvíře zakoupí. No a pokud někdo nazývá lidi kteří mají možnost si zvíře zakoupit už před začátkem výstavy VYVOLENÍ tak ať. Vždyť díky těm vyvoleným se mohou výstavy pořádat, jsou to oni co drží čisté chovy a snaží se obměňovat krev v chovu. Pokud také vystavujete, tak určitě vám bude milejší když si králika koupí chovatel do chovu, pokud vám nejde o to prodávat Vietnamcům o stokorunu dráž, protože jsou výstavní.

26.11.2018 11:29
hokrví

XXX.XXX.105.226

Toto téma, prodej zvířat na výstavách se tu řeší dosti často, ale nikdy nebyl uspokojivý konec debaty.Každý má nějaký návrh, někdo chce začít s prodejem zvířat později, aby byl čas si prohlédnout co kupuji, jiní zase navrhovali, aby zvířata zůstaly v klecích do konce výstavy, aby bylo na co se koukat, dalším se nezamlouvají dlouhé fronty u prodeje zvířat. Máme každý svůj názor a náhled na daný problém, i když toto bych problémem nenazíval, přeci když je prázdná klec to nic neznamená je x dalších možností a řešení jak tu je již popsáno nahoře. Já osobně letos na výstavě v Žirči jsem se nemohl rozhodnout mezi Kuvm a Kuvh, tak jsem odjel bez králíka a po 14 dnech zavolal panu chovateli, ten neměl čas, že chystá další výstavu, po jeden a půl měsíci od výstavy v Žirči jsem k němu dojel, nechal mi vybrat z pěti samic, různého stáří a já si vybral tu co byla vystavena právě na výstavě v Žirči. Dnes už má týden 8 mladých - jsme si souzeni.

26.11.2018 12:33
mhm2

XXX.XXX.20.225

Tomahawk2018 napsal(a):
Takze jak pisete jen pro VYVOLENE. Ti co jdou pomahat na vystavu. Nevidim duvod proc?
Pokud jdou pomahat, tak ze sveho presvedceni, ze jsou prospesni a odmenou je pocit dobreho skutku, dobre odvedene prace. Nesetkal jsem se opravdu s timto postupem nikde. Pojdte pomahat a muzete si vybrat drive. Prijde mi to opravdu podvod.
Jak k tomu prijdou starsi lidi, kteri se jedou podivat s umyslem koupe, venuji se chovatelstvi cely zivot a najednou nepochopi co se deje.
Dalsim nesvarem je to, ze zvirata jsou za 5 min. po zacatku vystavy pryc. Prodaji se a hned si je chovatele odnasi. Nebo tam ani nejsou, byly pryc jesste pred vystavou. Spousta lidi se jede podivat nebo koupjt chovny material. Chce videt jak ma vypadat kus, ktery je napr. jedinecny ma 97, 96 bodu, ale zvire je pryc. Takovy MCH nema moznost se podivat jak takove zvire vypada, aby videl nejaky zivy vzor.

Co se tyka komentaru, ze pisou lidi co nevystavuji nebo at neco vystavim jsou bezpredmetne. Resil jsem nesvar vystav. Takze prosim k temtu a ne soudit nekoho co se v danem vlakne neresi.
Mimochodem vystavuji.

Výstava byla 23.-25. to znamená že 22 bylo posuzování a 21 příjem zvířat celkem 5 dní co si někdo musel vzít volno a být tam od rána do večera tak se nedivte že mají možnost si vybrat jako první. To platí i na menších výstavách. Nikdo vám nebrání vzít si volno a jít na nějakou výstavu pomáhat a pak budete mít možnost taky si vybrat jako první. Je to tak úplně všude. Je vidět že nevíte jak to na výstavách vypadá vždy se koupí zvíře potom se podívá na ostatní dá si nějaké občerstvení vyzvedne zvíře a jede domů. Pokud se vám něco nelíbí můžete si stěžovat organizátorovy. Nebo jezděte jen na malé výstavy tam králíci nejsou tak rychle prodaní a taky tam bývají dobře obodovaní králíci. Připadne mi že jste jeden ztěch chovatelů co chce koupit dobře obodované králíky a pak je honíte po výstavách a zbíráte ceny a nikdy nic kvalitního neodchováte.

27.11.2018 17:43
jarka.covaci

XXX.XXX.29.50

Ako sa bežný človek dostane k tomu aby pomáhal pri medzinárodnej výstave ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík