Niplové napájačky, problém s napájaním

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2018 10:39
jarka.covaci

XXX.XXX.29.50

Cez leto som kúpila niplové napájačky viď priložený obrázok. Mala som klasické guličkové, potom guličkové s pružinkou - tam sa mi musela pružinka časom zlomiť tak, že boli porovnateľné s klasickými guličkovými. Kúpila som niplové a nechala králikom aj jedny aj druhé. Potom som im nechala len niplové, ale keďže z niplových voda neubúdala dala som späť aj pôvodné (niplové som nechala tiež). Naučili sa mi z niplov piť len 2 králiky. Mal niekto podobný problém ?Je možné, že sa časom naučia aj ostatné ? Prípadne mal niekto podobný problém, že by sa králik z toho piť nenaučil ?
Niple som poctivo skontrolovala, všetky sú funkčné.

20.11.2018 17:37
boot

XXX.XXX.233.62

Nejlepší je to dát k samicím. Strčit jim k těm niplům čumák, aby jim kapala na něj voda a ony už to naučí pak mladé.

20.11.2018 17:43
jarka.covaci

XXX.XXX.29.50

Práve že nejde o mladé, ale o "staré". Mladé sme ešte nemali. Chodila som aj ku králikárni a lákala ich na vetvičky, ktoré radi okusujú a klepkala na nipel, aby sa im namočili čumáky. No nepomohlo. Niektoré mi tie napájačky proste ignorujú. :-(

20.11.2018 18:56
horal

XXX.XXX.13.30

Oni tu vodu cítí a žízeň je donutí. Já používám PET lahve se širším víčkem s dírkou uprostřed. Druhý den už pijí i králici kteří byly naučeny pít z misky, jenom málokdy to trvá déle. Nesmí mít dva zdroje vody, mnohdy se stává že chovatelé dávají k napaječce i misku s vodou a pak se diví, že králik napaječku ignoruje. Nebojte se neumře i kdyby dva dny nepil.

20.11.2018 19:16
jarka.covaci

XXX.XXX.29.50

horal napsal(a):
Oni tu vodu cítí a žízeň je donutí. Já používám PET lahve se širším víčkem s dírkou uprostřed. Druhý den už pijí i králici kteří byly naučeny pít z misky, jenom málokdy to trvá déle. Nesmí mít dva zdroje vody, mnohdy se stává že chovatelé dávají k napaječce i misku s vodou a pak se diví, že králik napaječku ignoruje. Nebojte se neumře i kdyby dva dny nepil.

No toho som sa bála, že budú bez vody. Tak natvrdo im proste vziať guličkové a nechať niple ?

21.11.2018 06:07
horal

XXX.XXX.13.30

Pokud má v kotci s novou i starou napaječku tak ho nic nenutí pít z nové. Radši pude k té na kterou je zvyklý. Niplové napaječky trochu prosakují a tak ja na nich vždy kapička vody, kterou si králik najde a v nádržce vidíte jestli voda ubývá. Mne se jenom víjimečně stalo, že začaly pít později než druhý či třetí den, ale začaly. Nestalo se mi, že by některý králik vůbec nepil. PET lahve používám už víc jak patnáct let.

21.11.2018 14:29
kavis

XXX.XXX.252.95

Zdravím.
Ještě jsem neměl králíka,co by se to nenaučil. Kdyztak poklepejte na nipl ať je to mokré a králík si vodu najde. Umístěte ji výš,at si neláme krk.

21.11.2018 15:55
jarka.covaci

XXX.XXX.29.50

Tak od dnes majú len niple. Všetky ostatné napájačky som stiahla preč. Hádam teda sa naučia.

22.11.2018 09:52
betyna5

XXX.XXX.5.16

Měla jsem 2 samice zvyklé od chovatele jen na misku. Asi mesíc měli k dispozici misku i nipl. Niplové napajecky si ale skoro nevšimly. Pak jsem byla 4 dny mimo domov, o ušáky se staral manžel a do prázdné misky na vodu jim nasypal obilí. Po mém přijezdu už voda z niplové napáječky ubývala. Samice se z nouze z niplu pít naučily. (Manžel dostal pochvalu). :-)

22.11.2018 10:12
jarka.covaci

XXX.XXX.29.50

betyna5 napsal(a):
Měla jsem 2 samice zvyklé od chovatele jen na misku. Asi mesíc měli k dispozici misku i nipl. Niplové napajecky si ale skoro nevšimly. Pak jsem byla 4 dny mimo domov, o ušáky se staral manžel a do prázdné misky na vodu jim nasypal obilí. Po mém přijezdu už voda z niplové napáječky ubývala. Samice se z nouze z niplu pít naučily. (Manžel dostal pochvalu). :-)

Moje ešte štrajkujú, ale hádam si to rozmyslia, ako tie Vaše :-D

23.11.2018 20:49
jarka.covaci

XXX.XXX.29.50

Ďakujem všetkým za rady. Všetky králiky už pijú z niplov. Napadlo ma podľa Vašich rád umiestniť napájačky vyššie a ozaj to pomohlo. Budem musieť vymyslieť nejaké stojany na napájačky. Ak máte niekto typ, ako to vyrobiť, pre išpiráciu budem rada ak sa podelíte :-)

23.11.2018 21:12
kkki

XXX.XXX.54.213

Záleží,jaké máte pletivo,jinak se napáječky zavěšují z venčí na pletivo,Nipl se okem prostrčí dovnitř.K.

24.11.2018 14:22
jarka.covaci

XXX.XXX.29.50

To viem. Nechcem to tak, aby sa mi časom pletivo nevyťahalo. Mám síce bodovo zvárané štvorcové (nie klasické zajačie), ale aj tak. Nevadí to už sa vymyslí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík