1 samec a 6 samic. Jak připouštět, aby měly všechny mladé?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2019 16:17
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Mám 1 samce a 6 samic, kříženci. Jak často mohu nechat připustit. Dnes jsem nechala nahonit 1 samici a taťka mi tvrdí, že musím samci dopřát pauzu 1 - 2 dny, aby měli mladé. Je to pravda? Děkuji.

16.2.2019 21:18
xchipsy

XXX.XXX.142.2

Zdravý samec v optimální kondici zvládne dvě samice ráno a dvě navečer po tři dny, pak pauza. Takže vašich šest by se dalo připustit za jeden a půl dne. Otázkou je, zda se tak ideálně trefíte do říje, což je málo pravděpodobné.

16.2.2019 22:40
horal

XXX.XXX.13.30

Kdysi dávno jsem používal způsob, že do kotce 2 x 1 metr jsem dal 5 samiček a k nim přidal samce. Po pěti dnech jsem je rozdělil a všechny byly březí. Pak ale nastaly problémy, kam odstavit 45 králíčat a pak oddělit samičky od samců. Dnes mám 6 samiček a připouštím dvě až ti měsíčně a mám pořád králíky na porážku. Jinak pokud chcete co v nejkratší době připustit šest samiček, můžete to udělat během jednoho dne. A nemusí mít ani říji, pokud je samec erotoman a přinutí samičku ke kopulaci. Samec je schopen oplodnit klidně i deset samiček za den a to bude s nimi kopulovat s každou i několik krát denně. Jaký to má ale význam mít najednou hromadu králíčat. Neni lepší si počkat na říji a připouštět postupně? Třeba dvě měsíčně. Než budete připouštět podruhé, jejich první králíčata půjdou na porážku.

17.2.2019 12:18
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Děkuji. Nechci je připouštět najednou, jen jsem nevěděla jestli je opravdu nutné dělat pauzy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík