Dobrý den,
ráda bych porposila o názor a radu zkušenější. Samice xkaliforňáka, loni odchovala bez problémů vrh. Letos-před měsícem vrh roztahala a požrala, nepostavila ani hnízdo, resp. chlupy natrhala o dva dny později, když už nebylo pro koho. Nechala jsem ji skočit znova, byla u králíka 1x stihli dva skoky. Včera porodila 4 pěkná králíčata a 3 plody malinké, nevyvinuté. Měla postavené hnízdo ze sena. Ráno hnízdo zadupané, kralíčata mrtvá. Teď jsem přišla ke králíkárně a natrhané chlupy, tak jsem otevřela kotec, že chlupy vyhodím a tam 2 králíčata živá a 1 opět menší mrtvé. Co to jako je? Jakto že rodila včera i dnes? O těch mrtvých se ani tak nedá říct, že by byli nevyvinuté, spíš prostě v nějaké etapě přestali růst, byla to taková miniatura králíčete. Ve srovnáním s průměrným králíčetem ty včerejší byli tak třetinový, ten 1 dnešní poloviční. Králice měla klid, všeho dostatek. Loni odchovala bez jediného problému. Čím to je? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bohužel se to stává a myslím že to je dědičné. Samici bych z chovu vyřadila. Čím to je, nevím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Měla jsem samici, která mladé odchovávala, ale taky rodila nadvakrát. U prvního vrhu nikdy nepostavila hnízdo, ale mladé byly životaschopné a šly hodit jiným samicím. Druhý den už všechno dělala normálně a mladé odchovala. Nechala jsem po ní samici a tam to už probíhalo podobně jako teď u vás.