Uživatel s deaktivovaným účtem

V prvé řadě,když je samice v říji.Jinak lze připouštět celoročně.Sama připouštím od října tak do dubna,max. května.Přes léto jen vyjímečně.Kolikrát,to také záleží na vás.Na prostorech pro odstavené králíky,na kondici samic.Já připouštím většinou 3x,některé třeba jen 2x,ale chováme čistokrevná plemena na výstavy a další chov,takže to je něco trochu jiného než jen na výkrm.
Dík za odpověď,odstavené králíky meklenburské nechávám pohromadě s časovou obavou nežádoucího oplodněni.Jaká je věková hranice vhodná pro jejich pohlavní izolaci?CHová někdo králíky harémově,případně s jakými poznatky?
Je mně známo,že králikářská špička zeleným nekrmí,já ano,neboť rád sekám kosou,abych něco shodil a na triatlon již nemám.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zeleným krmit lze,jen je nutno dodržovat určitá pravidla.Králíci by měli dostat jen tolik,co sežerou hned a zbytek je lepší odstranit aby se tráva nezapařila, a pak ji králíci nežrali.Také by tráva měla být z míst kde se třeba nevenčí psi.Králíky na zabití porážíme asi ve 4 měsících a to je nerozděluji.Mám střední plemeno Aljašky a Havany a společně do těch 4 mešíců jsou bez problémů.Dokonce ikdyž zůstali pohromadě do 5 měsíců,nic se nedělo.Skupinový chov jsem kdysi zkoušela,ale chce to dost místa,dostatek kotišť a ne všechny samice se spolu snesou.
Georgi

XXX.XXX.168.10
Pokud je máte v chlívku můžete připouštět celoročně podle zdravotního stavu zvířat.U venkovního chovu to lze také.Vynechat určitě období od půlky ledna do konce,to jsou největší mrazy.Jinak, když v zimě zateplíte kotec je to možné bez problému.Já připouštím samici maximálně třikrát do roka.Většinou dvakrát.