Dvě králíčí samice v jednom kotci.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2020 08:29
Olánek

XXX.XXX.207.69

Mám dvě samice v jednom kotci,přesněji v ohrádce cca 1,5 m čtvereční.Co lze očekávat po připuštění?

19.1.2020 09:32
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Tedy,Olanku,takový zkušený chovatel😁..stalo se mi to kdysi,prehledla jsem samce (špatně jsem prohlížela) u mladych samicek, po zjištění jsem samce vyndala,za čas v rohu chlupy,hnizdo,mladé,ale už ušlapnane..takže nedoporučuji

19.1.2020 10:33
Olánek

XXX.XXX.207.69

Ančovičko,jsem dlouholetý holubář,ale krátkodobý králikář postižený zábranou zabít pohledné zvíře.Dokonce jsem z důchodu nechal očipovat pejska,než ho bacit a zakopat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.1.2020 10:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kdysi jsem měla skupinový chov 4 samice a samce ve chlévě.Králíci běhali pod kozama,ale měli i svůj box kam se kozy nedostaliy.Měla jsem 6 různých kotišť,ale stalo se mně,že měli dvě samice mladé v jednom hnízdě a ještě pod krmítkem kozy.Odchovávali bez velkých problémů,ale samice se spolu dobře snášely a hlavně měly velký prostor.1,5m2 se mně zdá málo,ale jak říkám záleží hodně na samicích.

19.1.2020 11:29
Olánek

XXX.XXX.207.69

ančovička1 napsal(a):
Tedy,Olanku,takový zkušený chovatel😁..stalo se mi to kdysi,prehledla jsem samce (špatně jsem prohlížela) u mladych samicek, po zjištění jsem samce vyndala,za čas v rohu chlupy,hnizdo,mladé,ale už ušlapnane..takže nedoporučuji

Nejprve jsem se lehce usmál,zkušená chovatelka přehlédla samce,ale musím přiznat,že se pokouším rozeznat pohlaví králíků dle vnějších znaků a chování,dosud neúspěšně.Existuje u králíků také pohlavní nevyhraněnost v pozorovatelném chování?

19.1.2020 11:34
Olánek

XXX.XXX.207.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdysi jsem měla skupinový chov 4 samice a samce ve chlévě.Králíci běhali pod kozama,ale měli i svůj box kam se kozy nedostaliy.Měla jsem 6 různých kotišť,ale stalo se mně,že měli dvě samice mladé v jednom hnízdě a ještě pod krmítkem kozy.Odchovávali bez velkých problémů,ale samice se spolu dobře snášely a hlavně měly velký prostor.1,5m2 se mně zdá málo,ale jak říkám záleží hodně na samicích.

Souhlas,na samicích záleží vždy a do křesťanských chovů harém nepatří,Pořídím další kotec.

19.1.2020 11:43
hokrví

XXX.XXX.105.226

Olánek napsal(a):
Nejprve jsem se lehce usmál,zkušená chovatelka přehlédla samce,ale musím přiznat,že se pokouším rozeznat pohlaví králíků dle vnějších znaků a chování,dosud neúspěšně.Existuje u králíků také pohlavní nevyhraněnost v pozorovatelném chování?

Někteří jedinci jsou dost neklidní a člověk je rád, že je nemusí dlouho držet v rukách.

19.1.2020 15:49
ančovička1

XXX.XXX.220.127

😀tak jsem Olánka potěšila,že i mistr tesař se někdy utne😁,ale je to fakt,když se kralici prohlizeji podle pohlavnich orgánů,někteří mladí samecci jsou ještě málo vyvinutí a ještě se cukaji,že to za čas musim prohlížet znovu..no a stalo se..a musim souhlasit s Jivou,ten prostor je vhodný pro samici jednu s mladými..podle vnějších znaků se daji králíci rozeznat později,podle hlavy,celkoveho postoje..ja to poznám i podle podle kůže😀samci maji kůži mnohem silnější,než samičky...zvednu ho za kůži na hřbetě a je to jasné😁zkuste to..

19.1.2020 17:30
hokrví

XXX.XXX.105.226

Měl jsem samce Nb, ten se ani nedal uchopit na hřbetě za kůži, měl ji tak fest napnutou k tělu, jako mám teď po svátcích já montérky, nějak se srazily.

19.1.2020 18:03
ančovička1

XXX.XXX.220.127

hokrví napsal(a):
Měl jsem samce Nb, ten se ani nedal uchopit na hřbetě za kůži, měl ji tak fest napnutou k tělu, jako mám teď po svátcích já montérky, nějak se srazily.

😁😁to asi nejste sám😂👍

19.1.2020 18:09
kralickova

XXX.XXX.250.170

Olánek napsal(a):
Mám dvě samice v jednom kotci,přesněji v ohrádce cca 1,5 m čtvereční.Co lze očekávat po připuštění?

Zkušenost pár dní stará. Dvě samice, které spolu vyrůstaly od 2 měsíců věku, celou dobu absolutně bez problémů. Jsou v kotci cca 100x70. Připuštěné ve stejný den, na porod připravená dvě kotiště. Porodily ve stejný den - do stejného kotiště a přímo do stejného hnízda! Vrhy nebyl problém rozeznat, jeden světlý, druhý tmavý. Ale v součtu bylo v hnízdě mláďat tolik, že i při střídání dvou matek jsem předpokládala, že slabší mláďata se nenakrmí. Proto jsem zariskovala a vrhy oddělila do dvou kotišť. Nevyšlo to :-( jedno kotiště nepřijaly a do rána bylo rozhrabané a mláďata mrtvá, studená. Zda by opravdu byli dost nakrmení všichni, kdyby zůstali v jednom hnízdě, nevím. Z pohledu samic ale stále naprosto bez problémů. Jen nevím, jak vyřešit popsanou situaci, zda by byla šance odchovat oba celé vrhy "na jedné hromadě".

19.1.2020 19:02
kosta

XXX.XXX.107.135

Já bych jim dala týden před porodem do ohrádky přepážku aby byly oddělené a aby
to taky nepřelezly,.

19.1.2020 19:57
kralickova

XXX.XXX.250.170

kosta napsal(a):
Já bych jim dala týden před porodem do ohrádky přepážku aby byly oddělené a aby
to taky nepřelezly,.

Jenže to už není rozdíl od rozdělení do dvou kotců. Ale když vám dvě samice žijí naprosto harmonicky spolu, tak rozdělením i na pár dní je tomu konec. A přitom dle mého v dostatečném prostoru je jim ve dvou prostě lépe než každé samotné.

20.1.2020 08:45
Olánek

XXX.XXX.207.69

Děkuji za názory,jak se mění psychika králic v těhotenství dává prostor dalšímu bádání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík