Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.11.2020 19:40
Hermeli

XXX.XXX.251.124

Davate samice na zimu pripustit?
Moje nemaju ziadny zaujem.

22.11.2020 21:03
omnia

XXX.XXX.51.41

Hermeli napsal(a):

Dobrý večer, obecně vzato, na podzim se králíci méně říjí. Chce to zkoušet, říji podpořit třeba podáním listů či kořene petržele, celeru, jako zrno oves.... Samici dát do kotce samčí bobky a zkoušet ji připustit, nejlépe přes poledne, kdy je největší teplo, jinak s odchovem samotným by problém být neměl, určitě menší problém, jako v létě, kdy panují velká vedra. Jinak jak se přestane den zkracovat a začne se naopak prodlužovat, připouštění se bude dařit lépe, samozřejmě i za předpokladu dobého ustájení i krmení. Chovu zdar. P.M.

23.11.2020 07:35
Tada

XXX.XXX.205.125

Hermeli napsal(a):

Naše taky zájem nemají .(měl jsem je tam již několikrát ale nic) A kořen petržele jsme již před několika lety zkoušeli ale ničemu to nebylo. Oni ani ti samci u nás nemají zájem.

23.11.2020 09:34
Hermeli

XXX.XXX.251.124

A ževraj tieto zimné vrhy sú najzdravšie je to pravda??

23.11.2020 09:36
Hermeli

XXX.XXX.251.124

Tada napsal(a):
Naše taky zájem nemají .(měl jsem je tam již několikrát ale nic) A kořen petržele jsme již před několika lety zkoušeli ale ničemu to nebylo. Oni ani ti samci u nás nemají zájem.

U mna samci zajem maji a dost velky len samice ne ...

23.11.2020 17:26
ančovička1

XXX.XXX.37.123

Hermeli napsal(a):
U mna samci zajem maji a dost velky len samice ne ...

Co je na tom divneho??..vzdyt prichazi zima..

23.11.2020 18:09
Hermeli

XXX.XXX.251.124

ančovička1 napsal(a):
Co je na tom divneho??..vzdyt prichazi zima..

Vim ze prichazi zima a aj tak sa niekomu darí pripustiť samice

23.11.2020 18:22
omnia

XXX.XXX.51.41

Hermeli napsal(a):
A ževraj tieto zimné vrhy sú najzdravšie je to pravda??

V zimě se většinou choroboplodné zárodky šíří pomaleji, jako v létě, to je obecně známo, zimní vrhy jsou spíše, díky chladnému počasí odolnější, než zdravější, protože při zachování správné hygieny chovu nezáleží na tom, zda je léto nebo zima :-). V zimě pro změnu trochu hůře rostou, díky spotřebě nějakého podílu z krmiva na energii...

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.11.2020 19:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

U výstaváků mám raději zimní vrhy.Mají lepší srst a kratší,pevnější uši.Mně tedy zimní vrhy rostou lépe,ale více sežerou.Vrhy v létě,pokud je vedro moc žrát nechtějí.I třeba kokcidióza se za teplého počasí více šíří než za mrazu.Pokud se zkracuje den,hůře se připouští a samice hůř zabřezávají,ale po Vánocích už to bývá bez problémů.

georgi

23.11.2020 20:06
georgi

XXX.XXX.168.114

Připouštím celoročně , podle místa .Krmení mám dost. Jenom mezi jednotlivými říjemi v zimě je větší pauza . Jak psal omnia ,chce to zkoušet . Mám králíky ustájené v chlívku po prasatech . Zhruba za týden budu připouštět .Když jsem měl králíky venku připouštěl jsem tak aby kocení nevyšlo na vánoce (kvůli petardám) a od konce ledna do poloviny února ( kvůli největším mrazům) .

24.11.2020 07:06
horal

XXX.XXX.13.26

Já poslední dobou připouštím tak, aby byl vrh na přelomu roku. Je to kvůli letním výstavám, i když se to vinou Covidu letos nepovedlo. Další vrhy jsou pak březnové. Předtím jsem dělal králíky vyloženě na maso a připouštěl každé 3 měsíce, tak jak to vyšlo a nebyl nějaký velký problém. Je pravda, že to zimní připouštění je trochu složitější, ale chce to trpělivost a nenechávat samici dlouho v kotci u samce. Raději přikládat vícekrát za den, ona si nakonec dá říct. Občas se ale stane, že to prostě nejde. Tak radši týden počkat a zkusit to znovu. Týden, dva nehrají u králíků roli. Je třeba si pak ale pohlídat porod a je vhodné použít v zimě kotiště. I když dobrá samice se o mladé postará i bez něj. Samozřejmě pokud nejsou nějaké extrémy jako -20 nebo mrazivá vichřice. Králíci ze zimních vrhů jsou podle mne kvalitnější a odolnější. Možná i pro to, že rostou o něco pomaleji a neobtěžuje hmyz. Pro chov na maso je to však nevýhoda. Bavíme se samozřejmě o venkovním ustájení.

24.11.2020 19:44
bonaventur

XXX.XXX.213.220

georgi napsal(a):
Připouštím celoročně , podle místa .Krmení mám dost. Jenom mezi jednotlivými říjemi v zimě je větší pauza . Jak psal omnia ,chce to zkoušet . Mám králíky ustájené v chlívku po prasatech . Zhruba za týden budu připouštět .Když jsem měl králíky venku připouštěl jsem tak aby kocení nevyšlo na vánoce (kvůli petardám) a od konce ledna do poloviny února ( kvůli největším mrazům) .

Už sa mi raz kotili dve samice 27. decembra pri mínus 7 stupňov. A bolo to v pohode. Ale je pravda, že v zime pomalšie rastú.

24.11.2020 19:51
omnia

XXX.XXX.51.41

bonaventur napsal(a):
Už sa mi raz kotili dve samice 27. decembra pri mínus 7 stupňov. A bolo to v pohode. Ale je pravda, že v zime pomalšie rastú.

Pokud se samce podaří na podzim připustit a samice má vše k tomu, aby se o mladé postarala, je to mj.i krásný vánoční dárek

Přidejte reakci

Přidat smajlík