Dobrý den,
mám ještě jeden dotaz, dostal sem od kamaráda samici prvničku a na chov a říkal, že už ji klidně mohu dát připustit. Tak jsem ji nechal 5 dní, aby si zvykla v novém prostředí, pak jdu a že ji dám připustit a ona si trhá chlupy a dělá hnízdo. No myslel sem si, že se ramluje rikam parada hodim ji k samcovi a ona utíká a když na ni vleze tak začne knucet, podobné zvuky jako morče, prostě si kvíká a samec ji nemůže připustit, prostě mu to nechce dovolit.
A já se ptám, není náhodou brezi?
Dch
napsal(a):
Dobrý den,
mám ještě jeden dotaz, dostal sem od kamaráda samici prvničku a na chov a říkal, že už ji klidně mohu dát připustit. Tak jsem ji nechal 5 dní, aby si zvykla v novém prostředí, pak jdu a že ji dám připustit a ona si trhá chlupy a dělá hnízdo. No myslel sem si, že se ramluje rikam parada hodim ji k samcovi a ona utíká a když na ni vleze tak začne knucet, podobné zvuky jako morče, prostě si kvíká a samec ji nemůže připustit, prostě mu to nechce dovolit.
A já se ptám, není náhodou brezi?
Dobrý den, vypadá to, že s velkou pravděpodobností vám dal kamarád samici březí, dle toho, jak popisujete, že se samice chová.... buď ji dal připustit a neřekl vám o tom, nebo neměl králíky rozdělené, podle pohlaví, a k zabřeznutí došlo, aniž by o tom věděl
omnia
napsal(a):
Dobrý den, vypadá to, že s velkou pravděpodobností vám dal kamarád samici březí, dle toho, jak popisujete, že se samice chová.... buď ji dal připustit a neřekl vám o tom, nebo neměl králíky rozdělené, podle pohlaví, a k zabřeznutí došlo, aniž by o tom věděl
Asi o tom nevěděl ale to nevadí. Díky
Fr

XXX.XXX.42.197
Jednoduše ji vyšetrete pohmatem, od 11 dne se to pozná
Fr
napsal(a):
Jednoduše ji vyšetrete pohmatem, od 11 dne se to pozná
Chovateli, ktery ma asi prvniho kralika a pred porodem,bych tuto metodu zjistovani nedoporucovala!!..akorat muze brezi samici ublizit..jedine se ZKUSENYM chovatelem, ale I tak je to uplne zbytecne, jen samici ZBYTECNE vystresuje.
Je problem par dni pockat??
Mě v listopadu porodilo 7 samic, mezi 24 - 28. 11 , tři prvničky, které jsem od srpna nemohl zapustit, jednalo se o hyly od p. Kočára, na jeho radu měly být připuštěny do konce srpna, ale nedařilo se, povedlo se až koncem října. Všechny tři měly mladé rozházené, ale ostatní měly početnější vrhy a tak jsem od nich sebral 3 až 4 mladé, dvě samičky mají 4 mladé a jedna 3, všechny je odchovaly a v brzké době je budu odstavovat. Já si samičky většinou kupuji, letos si nechám 2 u kterých jsem si jistý z čeho pocházejí, aby nedošlo, že bych je dal zapustit otcem.
georgi

XXX.XXX.168.114
Ke konci roku se mi kotili tři prvničky . Všechny měli pěkná hnízda a mají je všechny .Už delší čas se mi nestalo že by prvničky měli rozházená hnízda.