Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

6rhcjdjj

29.1.2021 18:04
6rhcjdjj

XXX.XXX.145.106

Dobrý den potřeboval bych se zeptat zda se dá křížit jaké koli chovné plemeno králíka na maso. Nebo pokud ne jaká plemena by se křížit neměl. Předem děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.1.2021 21:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neměla by se křížit plemena s velkým váhovým rozdílem.Třeba velká a malá.

georgi

30.1.2021 12:58
georgi

XXX.XXX.168.114

U masných plemen jakékoli , záleží na barvě a vlastnostech jaké chcete mít .Nesmí být velké váhové rozdíli . U křížení malých samic s velkým samcem můžou mít samice problém s kocením .Obecně platí že kříženci mají lepší vlastnosti a rychleji rostou . Pokud budete křížit střední a velké plemeno je třeba počítat s tím že dostanete něco mezi . U velkých plemen se nejprve vytváří kostra poté svalovvina . Mám v oblibě křížěnce masného plemene (vídeňský,VSS,český albín ,kaliforndský) s německým strakáčem .Po několik generací dostávám slušné chovné jedince .

7.2.2021 14:24
Vali80

XXX.XXX.236.32

Já křížím samici Siamskou velkou se samcem Burgundským. Z toho spojení jsou krásné, velké, zdravé vrhy, jen jsou všichni rezaví, takže v chovu není barevnost. Ale na talíři mi to zas až tak nevadí. Hlavně krásně rostou. Ve 4 měsících čistá váha 2,2-2,4kg.

9.2.2021 20:05
JPrevr07

XXX.XXX.191.17

Já křížím samcem kaliforňákem × hyla samice burgunské a české strakáče. Pro mě je nejlepší něco okolo střední velikosti. (Malí jsou na mě moc malí a velcí až moc velcí prostě takový kompromis)

Přidejte reakci

Přidat smajlík