Samice mi leží už dva dny na hnízdě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2021 06:31
Petra4

XXX.XXX.3.46

Dobrý den, prosím chci se zeptat samice má po porodu už od 28.2 dva dny v pořádku jedla, pila ale teď už leží pořád jenom na hnízdě. Moc nejí, nepije. Co je špatně?Děkuji za radu jsem začátečník.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2021 07:28

asi se chystá zdechnout.

7.3.2021 07:49
OlafV

XXX.XXX.3.230

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
asi se chystá zdechnout.

U lidí je to jasné té ontologické nouze kam patří i strach ze smrti se nikdo nevyhne.Zda má zvíře strach že smrti.netuším.

7.3.2021 07:56

OlafV napsal(a):
U lidí je to jasné té ontologické nouze kam patří i strach ze smrti se nikdo nevyhne.Zda má zvíře strach že smrti.netuším.

Nor dread nor hope attend
A dying animal;
A man awaits his end
Dreading and hoping all;
Many times he died,
Many times rose again,
A great man in his pride
Confronting murderous men
Casts derision upon
Supersession of breath;
He knows death to the bone –
Man has created death.

7.3.2021 09:07

Petra4 napsal(a):
Dobrý den, prosím chci se zeptat samice má po porodu už od 28.2 dva dny v pořádku jedla, pila ale teď už leží pořád jenom na hnízdě. Moc nejí, nepije. Co je špatně?Děkuji za radu jsem začátečník.

Takže od 3.3. leží jenom na hnízdě? Nežere, nepije. A to ještě žije?

7.3.2021 09:10
Petra4

XXX.XXX.3.46

A ano žije občas se otočí a napije se dnes od rana

7.3.2021 12:30
horal

XXX.XXX.13.26

Nevím jestli mají králíci emoce jako je strach, ale určitě mají instinkt. Myslím si, že svou nečinností pouze šetří energii.

7.3.2021 13:26
OlafV

XXX.XXX.3.230

horal napsal(a):
Nevím jestli mají králíci emoce jako je strach, ale určitě mají instinkt. Myslím si, že svou nečinností pouze šetří energii.

Láska k věcem u lidí má prvek strachu,aby nám např. milovanou věc neukradli.Zvíře si oblíbenou hračku brání instinktivně.A co pes v případě,že se napřáhneme holí má strach?

7.3.2021 13:38
horal

XXX.XXX.13.26

OlafV napsal(a):
Láska k věcem u lidí má prvek strachu,aby nám např. milovanou věc neukradli.Zvíře si oblíbenou hračku brání instinktivně.A co pes v případě,že se napřáhneme holí má strach?

Myslím si, že nemá. Má instinkt uskočit, anebo zaútočit. U zvířat je vše o instinktu a zkušenostech. Pes je ale inteligenčně na jiné úrovni něž králík.

7.3.2021 13:47

králík náhodou není hloupý zvíře.

a nemocný králík, co za chvilku zdechne, instinktivně šetří energii. člověk bude dělat to samé.

7.3.2021 14:13
horal

XXX.XXX.13.26

Já si nemyslím, že králík je hloupé zvíře, ale se psem se srovnávat nedá. Navíc si myslím, že pes ty emoce má.

7.3.2021 14:29

horal napsal(a):
Já si nemyslím, že králík je hloupé zvíře, ale se psem se srovnávat nedá. Navíc si myslím, že pes ty emoce má.

Králík taky. Pokud za emoci považujeme i strach.

7.3.2021 15:07

horal napsal(a):

no, mezi králíkem a psem zase takový rozdíl není.

a emoce projevovat umí, nejen strach. ono v králíkárně si toho člověk asi tak nevšimne, ale jeden králík mazlík, tam se to kvalitativně neliší třeba od kočky. komunikuje, vítá, chodí se mazlit, řekne si o krmení, má jasně dané preference co se pelechu nebo krmiva týče....

7.3.2021 16:19
horal

XXX.XXX.13.26

U psa je vidět smutek, nebo radost. U králíků jsem myslel že se jedná spíše o instinkt. Já to říkám furt, že člověk se učí celý život.

7.3.2021 17:23
OlafV

XXX.XXX.3.230

Človíček před strachem z budoucnosti,která se nedá naplánovat může prchnout do rausche,opojení nebo strach zasunout do 13 komnaty.Zvíře ne i když takový zajíc simůže pochutnat na marijánce a tak dosáhne opojení.

7.3.2021 17:53

horal napsal(a):
U psa je vidět smutek, nebo radost. U králíků jsem myslel že se jedná spíše o instinkt. Já to říkám furt, že člověk se učí celý život.

tak smutek nebo radost umí králík dost dobře. taky se umí urazit a vydrží uražený několik dní. není to strach, je to oscentativní ignorance, jak nechci s tebou nic mít (protože došlo k fixaci a stříhání drápů)

radost, to není problém poznat, to veselé poskočení, nebo vůbec ta spokojenost, když se konečně donese to správné seno. umí taky výborný zklamání, jako když provede taneček nad miskou, očekává svoje oblíbený sušenky a dostane jiný, který mu tak nechutnají.

ne ne, nevidím opravdu rozdíl mezi králíkem a psem nebo kočkou.

8.3.2021 06:58

Dobrý den, samička tímto způsobem pomáhá zahřívat mláďátka. Vše je takto v pořádku. Pokud jsou mláďátka najedena a mají plná bříška je vše o.k.nekdy pár dní po porodu samice moc není protože jednak poporodní bolesti a hlavně sezrala placentu atd. takže nepotřebuje tolik zrnin. Pokud ji máte ošetřenou proti kokcidióze - kapičky do vody EMANOX tak je vše v pohodě. Na rozkojeni dejte ovesné vločky do směsi a je dobrý dát sýrovou bramboru do klece snižuje poporodní horečku. Musí mít vždy dostatek vody jinak může i pozrat mladé z důvodu dehydratace.

8.3.2021 09:23

Petra4 napsal(a):

Pokud samice zůstane ležet,je třeba to řešit hned.Nejčastěji to je nějaký problém v trávení ať už nedostatkem vlákniny,nevhodné krmení.Trávení se zastavuje vzniká paréza trávicího ústrojí.Ta se právě rozvíjí postupně.Králík začne méně žrát,polehávat,méně pít.Pokud se nechá rozběhnout,je většinou na záchranu už pozdě.Mám vyzkoušeno,že pokud se králík nežene hned žrát,dostane Emanox do tlamičky,pokud se podá včas je po jednom,dvou podání králík vpořádku.

8.3.2021 09:26

Dobrý den, samička tímto způsobem pomáhá zahřívat mláďátka. Vše je takto v pořádku. Pokud jsou mláďátka najedena a mají plná bříška je vše o.k.nekdy pár dní po porodu samice moc není protože jednak poporodní bolesti a hlavně sezrala placentu atd. takže nepotřebuje tolik zrnin. Pokud ji máte ošetřenou proti kokcidióze - kapičky do vody EMANOX tak je vše v pohodě. Na rozkojeni dejte ovesné vločky do směsi a je dobrý dát sýrovou bramboru do klece snižuje poporodní horečku. Musí mít vždy dostatek vody jinak může i pozrat mladé z důvodu dehydratace.

Samice mláďata nezahřívá.Na hnízdě je jen pokud kojí.Pokud samice jen leží a nepohybuje se, není to normální.Má nějaký zdravotní pproblém.

8.3.2021 09:51
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Samice mláďata nezahřívá.Na hnízdě je jen pokud kojí.Pokud samice jen leží a nepohybuje se, není to normální.Má nějaký zdravotní pproblém.

Myslim si,ze samice pokud lezi,tak ani nekoji..kdyz malo zere a pije,nebude mit ani mleko..pokud se samice nezvedne, mladi zrejme nepreziji..bohuzel..

8.3.2021 10:56
horal

XXX.XXX.13.26

Kávová sedlina, hvězdy, kuřecí kostičky, křišťálová koule. Z toho všeho jsme zatím čerpaly a třeba zbytečně, co když byla jenom unavena a prostě odpočívala. Já teda až tak ouskostlivě králíky nehlídám, ale také mne občas polekají, když k nim příjdu a některý leží jako mrtví. Musím otevřít králíkárnu a šťouchnout do něj, až pak se zvedne. Je to už víc než 24 hodin, proč nedá vědět jak to s ní je, anebo jak to řešila.

8.3.2021 11:50
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Není normální, aby samice ležela na hnízdě. Není to slepice.

A úpřímně si myslím, že už to má za sebou.

Já samici na hnízdě našel jenom jednou - a byla tuhá. Náhlý úhyn. Ráno normální, odpoledne tuhá. Pod ní 8 mladých (myslím) s plnými bříšky. Měly 3 týdny. Kupodivu jich pár přežilo - jednoduše musely začít žrát tuhou potravu. Sám jsem tomu nevěřil. Myslím, že byly 4 (ty přeživší).

8.3.2021 12:37
horal

XXX.XXX.13.26

Také se mi to stalo, že od třítýdenních, možná čtyř mi pošla samice a mladé se chytli žrát. Ale už si nepamatuji kolik jich přežilo, možná jedno nebo dvě pošly, musel bych se podívat do záznamů.

8.3.2021 12:56
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Ty moje byly tak cca 3-týdenní a nedával jsem jim šance, protože se furt držely jenom v hnízdě a byly na mléku - ani nezačly ochutnávat tuhou stravu, takže to byl velmi náhlý přechod. A samici jsem našel opravdu ležet na hnízdě - tuhou - z cecíků šlo vytlačit mléko a mladé byly dobře napité. Za dva dny mi uhynula další samice s týdenními mláďaty. Ty nepřežily. Bylo to v roce, když se šířila "frauncouzská" mutace moru (to jsem se dozvěděl až později), ty moje byly očkované proti klasickým kmenům. Ještě jsem od kolegy pořídil další samici a připustil svým samcem, uhynula mi 31. den po připuštění s plným břichem králíčat, opět bez předchozích potíží. Přežil jenom samec. Ten šel na pekáč a králíky jsem zrušil.

8.3.2021 17:31

Není to v pořádku.

8.3.2021 20:13
borax

XXX.XXX.91.21

Nemáte smysl si nad tím lámat hlavu.
Zadavatel vlákna už se zřejmě neukáže.
A třeba se jen někdo nudil...😟
Nebylo by to tu poprvé ...i kdyby tomu tak nebylo, po 36 hodinách už to má samice za sebou.

8.3.2021 22:54
petr008

XXX.XXX.139.160

Myslím, že chtělo tu samici aspoň prohlédnout, pak by se dalo něco vyvozovat. Zjistit co se dá. Jestli má např. průjem, pilovitá páteř, jestli jsou králíčata ještě živá, napitá , atd....? Když je evidentně něco v nepořádku, je třeba zvíře prohlédnout a hledat příčinu. Z toho že jen leží se bohužel nic moc usoudit nedá. Příště třeba nejdřív zjistit symptomy a pak se dá na otázky třeba najít odpověď. V případě úhynu napoví pitva.

9.3.2021 00:21

Není pravdou. Pokud má venkovní chov tak Kralice pokud nemá dost sena či slámy či jiného materiálu na zakrytí tak přidržuje teplotu hnízda tím že tam tráví dost času na hnízdě. Mám takové 3 samice které při teplotě 15 stupňů okamžitě zakrývají hnízda tělem.

9.3.2021 00:26
petr008

XXX.XXX.139.160

Zadavatelka psala, že králice nepřijímala potravu a vodu. To není normální stav.

9.3.2021 07:47

Není pravdou. Pokud má venkovní chov tak Kralice pokud nemá dost sena či slámy či jiného materiálu na zakrytí tak přidržuje teplotu hnízda tím že tam tráví dost času na hnízdě. Mám takové 3 samice které při teplotě 15 stupňů okamžitě zakrývají hnízda tělem.

Já nevím, neměly by mít ty samice DOST sena či slámy na zakrytí? Připadá mi to logické.

9.3.2021 09:15

Možná i dost místa aby nemusely ležet na hnízdě,jelikož to pro ně není přirozené.

9.3.2021 09:21
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Mě samice ležela taky 3 dny na hnízdě s mladými a pak jsem vyhodil 6 mrtvých mladých.

9.3.2021 09:22
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Za mně je Emy úplně vedle ... pokud to teda není troll.

9.3.2021 09:28
Fatu

XXX.XXX.208.133

Taky jsem nezazil,aby samice takhle zahrivala mlady..vleze na ne jen kdyz krmi a nebo kdyz je chrani..

9.3.2021 14:11
petr008

XXX.XXX.139.160

Štefan1 napsal(a):
Za mně je Emy úplně vedle ... pokud to teda není troll.

Já bych ji až tak nezatracoval, něco na tom být může. Já mám například dva samce (FB a ČA) a ti pravidelně sedí na vejcích.

9.3.2021 14:25
Fatu

XXX.XXX.76.126

Ja ted zrovna taky

9.3.2021 14:38
petr008

XXX.XXX.139.160

Sedíte?

9.3.2021 15:22
petr008

XXX.XXX.139.160

Nor dread nor hope attend
A dying animal;
A man awaits his end
Dreading and hoping all;
Many times he died,
Many times rose again,
A great man in his pride
Confronting murderous men
Casts derision upon
Supersession of breath;
He knows death to the bone –
Man has created death.

Něco méně fatalistického pro inspiraci

9.3.2021 17:20
horal

XXX.XXX.13.26

petr008 napsal(a):
Sedíte?

Člověče já také zrovna na nich sedím, tak jako moji samci. A já také přidám foto co ti samci vyseděli. Starší jsou lednové a dvoje mladší jsou únorové a ti starší budou mít za deset dní sourozence.

9.3.2021 17:29
petr008

XXX.XXX.139.160

Tak ti teda jsou... puclíci. Mně zatím nevylezli z hnízda a ni nevím, kolik jich tam je. Tak jsem zvědavý. Za týden by měli vylézat. Jestli dobře vidím, směs si mícháte sám.

10.3.2021 06:57
horal

XXX.XXX.13.26

Krmení si míchám, už jsem to tady párkrát psal. Nyní používám troje granule, vojtěškové, šampion a klasik, vše bez léčiv. Dále je tam mačkaný ječmen, a mačkaný oves (když jsou malé králíčata tak vločky), slunečnici a kukuřici. Je v tom tolik vlákniny, že seno berou málo, ale dostávají ještě pšeničnou slámu. Tu jim dám na podlahu, něco sežerou a zbytek roztahají. Dávku nevážím, ale podle toho jestli nechávají něco v korýtku nebo ne, tak přidávám nebo ubírám dávku. Mladé po odstavu nechám pár dní pohromadě a pak je rozdělím po dvou. Lépe se pak dávkuje krmení. Když jsem je nechával déle pohromadě, tak občas se vyskytla enterokolitida s přežrání. Dnes je to už jenom výjimečně, ale ve statistikách mám přesto až 15 % úhyn. Je to tím, že tam udávám všechny narozené a do úhynu dávám i rozmetané hnízdo. Takže stačí když to udělá samice dvakrát po sobě a hned je ze sto narozených třeba patnáct mrtvých. Nedávám žádné příkrmy, ani větvičky na okus. Akorát v zimě jednou za čas (dvakrát, třikrát) dostanou nějaký lupen zelí, anebo slupky z mrkve a petržele jako zdroj vitamínů. Neočkuji, pouze ty co jdou na výstavu, protože to podle pravidel musím. Pokud prodávám živého králíka mimo výstavních, tak každého kupujícího upozorním, že nejsou očkované a je pak na každém jestli to udělá nebo ne. Neměl jsem nikdy problém, ba naopak, jednou jsem nechal králíky naočkovat a přišel jsem o celý chov. Hodně přes sto králíků padlo během pár dnů. Zůstali jenom ty co byli vyřazeny na porážku a tudíž bez očkování. No ale tohle už s tématem zadavatele nesouvisí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík