luciee7

XXX.XXX.167.199
Dobrý den.
Králíky chováme jen na maso a teď máme teprve 2 vrh. Chtěla jsem se zeptat, jestli je normální že nám vždy 1-2 (malincí) králíčci zemřou. Vůbec nevím čím by to mohlo být, myslím si že se u nás mají víc než dobře a už vůbec nevím co s tím.
Plus mám ještě jeden dotaz: zrovna máme v “karanténě” odděleného od ostatních králíčka se slepeným JEDNÍM očkem. Normálně žere, pije a nic jiného na jeho těle není špatně. Oddělili jsme ho pro jistotu kdyby to byla myxomatóza, ale ještě spávají na hromadě takže se bojím jestli mi v noci neumrzne. Králíčkům je zhruba měsíc a půl.
Předem moc děkuji za odpovědi a rady.
luciee7
napsal(a):
Dobrý den.
Králíky chováme jen na maso a teď máme teprve 2 vrh. Chtěla jsem se zeptat, jestli je normální že nám vždy 1-2 (malincí) králíčci zemřou. Vůbec nevím čím by to mohlo být, myslím si že se u nás mají víc než dobře a už vůbec nevím co s tím.
Plus mám ještě jeden dotaz: zrovna máme v “karanténě” odděleného od ostatních králíčka se slepeným JEDNÍM očkem. Normálně žere, pije a nic jiného na jeho těle není špatně. Oddělili jsme ho pro jistotu kdyby to byla myxomatóza, ale ještě spávají na hromadě takže se bojím jestli mi v noci neumrzne. Králíčkům je zhruba měsíc a půl.
Předem moc děkuji za odpovědi a rady.
Dobrý den. Pokuste se králíkovi oko rozlepit (můžete oko trochu navlhčit vodou a prsty mu je opatrně "roztáhnout"). Už se mi to taky párkrát stalo, že se králíkovi oko nerozlepilo. Pokud je má slepené dlouho, nejspíš je bude mít už slepé. Králíka bych vrátil k ostatním. Ať se chov daří.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Píšete,že vám vždy nějaký uhynul,ale nepíšete nic podrobnějšího.Stáří,krmení,co tomu předcházelo.To vám těžko někdo může poradit.Jinak oči králíčatům zkontrolovat okolo10-12 dne a případně rozlepit.1,5 měsíční králík už bude slepý.
Janina007

XXX.XXX.95.158
Dobrý den, chtěla bych se poradit. Strejda chová králíky a nyní o víkendu mu zemřela samice, která má 3týdenní králíčky. Jeden králíček má ovšem zalepené oko. Včera jsem ho zkoušela čistit borovou vodou, vyteklo spoustu hnisu,
víčka se trochu rozlepila. Je možné, že očičko mít vůbec nebude? Dnes víčko opět slepené, trošku jsem mu to opět očistila. Lze docílit alespoň toho, že víčka bude mít odlepená od sebe?
Čím to může být způsobeno, že se oko neotevře?
Děkuji za rady, zkušenosti.
Dobrý den, myslím si, že má zánět v oku, pokud vytéká hnis. Zkuste sehnat Framykoin oční mast. Já neměla oční, ale po konzultaci s lékárnicí v lékárně která se dívala na složení, jsem dávala normální Framykoin, očko se rozlepilo...a vše bylo OK.
dala jsem vždy kousek masti na odličovací tampónek a očičko namazala...