Beatrice

XXX.XXX.59.133
Dobrý den,
mám dotaz, zda je vhodné očkovat proti moru a myxomatóze králíčata (věk 10 týdnů), pokud jsou ještě s matkou, tj. nebyla dosud odstavena, a jejich (kojící) matku. A dále kojící králici, která má 3týdenní králíčata (v době očkování budou 4týdenní). Jedná se o očkování monovalentními vakcínami Castorex a MXT.
Velmi děkuji za radu.
Zakládám novou diskuzi, neboť ta původně založená se tématicky odchýlila a stala se nepřehledná, aniž by podala jasnou a konkrétní odpověď, navíc se tam vyskytují i mylné či zavádějící informace.
Prosím pouze o relevantní odpověď, rady či zkušenosti.
arte.P

XXX.XXX.7.210
Zakládám novou diskuzi, neboť ta původně založená se tématicky odchýlila a stala se nepřehledná, aniž by podala jasnou a konkrétní odpověď, navíc se tam vyskytují i mylné či zavádějící informace.
Jasnou a konkrétní odpověď Vám dá veterinář, co říkal ten? Vakcinace je vhodná dle vakcinačního schématu udaného výrobcem, víte čím budete očkovat, tak není problém trochu zagooglit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Měla jste tam jasně napsáno,že očkovat mor2 lze od 4 týdnů,klasický od 6 týdnů s následným přeočkováním.10ti týdenní králíky je víc než vhodné už naočkovat.Nevím,proč se pořád ptáte.
Beatrice
napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz, zda je vhodné očkovat proti moru a myxomatóze králíčata (věk 10 týdnů), pokud jsou ještě s matkou, tj. nebyla dosud odstavena, a jejich (kojící) matku. A dále kojící králici, která má 3týdenní králíčata (v době očkování budou 4týdenní). Jedná se o očkování monovalentními vakcínami Castorex a MXT.
Velmi děkuji za radu.
Prosím pouze o relevantní odpověď, rady či zkušenosti.
Beatrice

XXX.XXX.59.133
Bohužel jste asi vůbec nečetla můj dotaz, který je velmi konkrétní, a nelze ho zobecňovat na běžné doporučení bez bližšího vysvětlení.
arte.P

XXX.XXX.165.120
Beatrice
napsal(a):
Bohužel jste asi vůbec nečetla můj dotaz, který je velmi konkrétní, a nelze ho zobecňovat na běžné doporučení bez bližšího vysvětlení.
A nad čím pořád dumáte? Ano, očkovat, bez ohledu na to jestli jsou s matkou, kojí atd....nemocem jsou tyhle věci fuk.
Můžete mi prosím poradit, jak si sám naočkovat králíky? Teorii mi veterinář vysvětlil, ale nevím, jak prakticky... Asi se to bude špatně popisovat, lepší by bylo vidět, že? Video jsem na YouTube bohužel nenašel. Zajímá mě hlavne, jak hluboko vpíchnout jehlu a kam přesně. Jedná se vakcínu od Bioveta Pestorin mormyx. Předem děkuji za ochotu! Ať se vám daří!

Pokud vám veterinář řekl teorii,měl vám to ukázat a měl jste si to pod jeho dozorem zkusit.Jestli o tom nemáte ani představu kam a jak neočkujte.

kamil.č
napsal(a):
Můžete mi prosím poradit, jak si sám naočkovat králíky? Teorii mi veterinář vysvětlil, ale nevím, jak prakticky... Asi se to bude špatně popisovat, lepší by bylo vidět, že? Video jsem na YouTube bohužel nenašel. Zajímá mě hlavne, jak hluboko vpíchnout jehlu a kam přesně. Jedná se vakcínu od Bioveta Pestorin mormyx. Předem děkuji za ochotu! Ať se vám daří!
Zaujímavá otázka. Pochybujem že sa niekto nájde kto by vás zaučil. Dám vám radu zadara. Malú striekačku 2ml a krátku ihlu 8 /10 milimetrov dlhu si zoženiete a potom treba trénovať na medvidkovi / plyšakovi.... Picha sa do kožnej riasy na lopatke alebo aj do oblasti zadného stehna... Trénovať a trénovať. 👍
Tak jsem přeci jen něco našel. Třeba to někomu v budoucnu pomůže. Mě pomohl zkušenější kolega. Pěkný den!
https://www.youtube.com/watch?v=SXxvplTmKtI