Oceňování králíků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Beatrice

7.5.2021 12:30
Beatrice

XXX.XXX.59.133

Dobrý den, prosím, kde lze nalézt bodovací stupnice pro králíky masných plemen ve věku vyšším než obvyklém pro hodnocení, tj. nad 8 měsíců?
Děkuji za odpověď.

8.5.2021 20:28
samec

XXX.XXX.96.100

Beatrice napsal(a):
Dobrý den, prosím, kde lze nalézt bodovací stupnice pro králíky masných plemen ve věku vyšším než obvyklém pro hodnocení, tj. nad 8 měsíců?
Děkuji za odpověď.

Nechápu vaši otázku. Pokud chcete čistokrevné králíky ocenit, tak buď na stolním ,ocenění, nebo na výstavě , podmínka , musíte být členem, členkou organizace, mít čistokrevné tetované zvíře a zvíře pokud možno dospělé....

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2021 20:41

Slečna, každé plemeno králika má vo vzorniku králikov uvedené štandardy a podľa nich sa hodnotí... Ak neviete takéto základné veci / tak si to doštudujte. Inak tu zas niekoho zbytočne vytočíte.

Beatrice

8.5.2021 22:07
Beatrice

XXX.XXX.59.133

samec napsal(a):
Nechápu vaši otázku. Pokud chcete čistokrevné králíky ocenit, tak buď na stolním ,ocenění, nebo na výstavě , podmínka , musíte být členem, členkou organizace, mít čistokrevné tetované zvíře a zvíře pokud možno dospělé....

To samozřejmě vím, jedná se mi o bodovací stupnici pro králíky starší než 8 měsíců, jak jsem psala. Standard plemene mám před sebou a je pouze do 8. měsíce věku. Pokud máte i další měsíce, tak jistě můžete sdělit více.

8.5.2021 22:57

Beatrice napsal(a):
To samozřejmě vím, jedná se mi o bodovací stupnici pro králíky starší než 8 měsíců, jak jsem psala. Standard plemene mám před sebou a je pouze do 8. měsíce věku. Pokud máte i další měsíce, tak jistě můžete sdělit více.

A prečo asi je králik v 8_ mesiaci dospelý???

9.5.2021 09:19

Beatrice napsal(a):

Ač sem už nechci přispívat,vám odpovím.Bodovací stupnice uvádí měsíční hmotnostní přírtůstky mláďat do dospělosti králíka.Podle velikosti do 6 nebo 8 měsíců.Pod tím máte uvedené hmotnosti dospělých králíků a k tomu body,které dostane.
Exteriér se hodnotí stále stejně.

Beatrice

9.5.2021 10:16
Beatrice

XXX.XXX.59.133

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A prečo asi je králik v 8_ mesiaci dospelý???

Víte, on je rozdíl mezi jednotlivými kategoriemi dospělosti. Myslíte si, že růst u středně velkých plemen králíků končí v 8 měsících? To opravdu ne. Asi též nemáte stejnou hmotnost jako v 18, že?

9.5.2021 10:34

Beatrice napsal(a):
Víte, on je rozdíl mezi jednotlivými kategoriemi dospělosti. Myslíte si, že růst u středně velkých plemen králíků končí v 8 měsících? To opravdu ne. Asi též nemáte stejnou hmotnost jako v 18, že?

ne, prostě smiřte se s tím, že králíci nemají žádné věkové kategorie k posouzení. prostě že králík na výstavě se hodnotí podle toho, co máte ve vzorníku bez ohledu na věk.

ta tabulka popisuje, jak má přirůstat. jakmile se starší než tabulka, tak tam máte napsáno, v jakém hmotnostním rozmezí dostane jaké body. konec, tečka.

Beatrice

9.5.2021 10:36
Beatrice

XXX.XXX.59.133

Ač sem už nechci přispívat,vám odpovím.Bodovací stupnice uvádí měsíční hmotnostní přírtůstky mláďat do dospělosti králíka.Podle velikosti do 6 nebo 8 měsíců.Pod tím máte uvedené hmotnosti dospělých králíků a k tomu body,které dostane.
Exteriér se hodnotí stále stejně.

Děkuji za odpověď. Je tedy pod tabulkou s hmotnostmi do 8 měsíců ještě jedna tabulka s hmotnostmi dospělých králíků nad 8 měsíců? Pokud ano, kde ji lze nalézt - mám standard pouze do oněch 8 měsíců.

9.5.2021 10:49

Beatrice napsal(a):
Děkuji za odpověď. Je tedy pod tabulkou s hmotnostmi do 8 měsíců ještě jedna tabulka s hmotnostmi dospělých králíků nad 8 měsíců? Pokud ano, kde ji lze nalézt - mám standard pouze do oněch 8 měsíců.

Jaký máte vzorník? A jaké chováte plemeno?
Případně vám to ofotím,ať se orientujete.

Beatrice

9.5.2021 11:09
Beatrice

XXX.XXX.59.133

Jaký máte vzorník? A jaké chováte plemeno?
Případně vám to ofotím,ať se orientujete.

Děkuji, poprosím tedy o foto. Jedná se o Bu. Moc děkuji.

9.5.2021 12:28

9.5.2021 13:01

Moja hmotnosť je aj napriek môjmu strednému veku úplne v norme BMI. 180/79....😄 A ako píše bodlinka buď sa s vzornikom zmierite alebo nie. Na upresnenie ocenený mladý králik ma v lístku napísané napr. "Mláďa veľmi dobré"... Pekný deň.

Beatrice

9.5.2021 14:58
Beatrice

XXX.XXX.59.133

Moja hmotnosť je aj napriek môjmu strednému veku úplne v norme BMI. 180/79....😄 A ako píše bodlinka buď sa s vzornikom zmierite alebo nie. Na upresnenie ocenený mladý králik ma v lístku napísané napr. "Mláďa veľmi dobré"... Pekný deň.

Ale jistě ne stejná jako v 18 letech... Už jsme to nicméně vyřešili výše. A ještě "Mládě velmi dobré" se píše jen u mláďat, nikoliv dospělých, na které byl dotaz :-) Také přeji hezký den.

9.5.2021 18:06
zstrakac

XXX.XXX.249.224

Beatrice napsal(a):

Je hmotnost dospělých králíků např.Nb 3,50-3,74kg 8 bodů 3,75-3,99kg 9 bodů 4,00-5,00kg 10bodů opsáno z Vzorník plemen králíků 2020

9.5.2021 18:53

A stále si spievate len svoju pieseň... Bod1 Dospelý králik je 8 mesačný a viac. Bod 2 mláďa je do 8 mesiacov... Je tu čo ešte riešiť? Váš vek a váhu... Nepodstatné....

Beatrice

9.5.2021 19:19
Beatrice

XXX.XXX.59.133

zstrakac napsal(a):
Je hmotnost dospělých králíků např.Nb 3,50-3,74kg 8 bodů 3,75-3,99kg 9 bodů 4,00-5,00kg 10bodů opsáno z Vzorník plemen králíků 2020

Díky moc, už jsme ale vyřešili výše - jednalo se o plemeno Bu. Vaše odpověď se nicméně určitě bude hodit chovatelům Nb :-)

Beatrice

9.5.2021 19:35
Beatrice

XXX.XXX.59.133

Bu z nejnovějšího vzorníku.

Ještě jednou díky za laskavost. Bude mít za hmotnost 10 bodů :-)

9.5.2021 20:57

Beatrice napsal(a):
Ještě jednou díky za laskavost. Bude mít za hmotnost 10 bodů :-)

Ok,ať se daří.

20.5.2021 11:13
viu

XXX.XXX.101.74

Já jsem si nechala ohodnotit i samice až po mladých a vše funguje úplně normálně. Nemějte obavy ;)

Beatrice

22.5.2021 21:02
Beatrice

XXX.XXX.59.133

viu napsal(a):
Já jsem si nechala ohodnotit i samice až po mladých a vše funguje úplně normálně. Nemějte obavy ;)

Děkuji za zkušenost. Skvělé, že si udržely krásu i hmotnost navzdory březosti :-)

Tereza2022

29.5.2022 18:12
Tereza2022

XXX.XXX.235.233

viu napsal(a):

Jaká je prosím cena za posuzování králíka? Děkuji.

29.5.2022 18:58

Tereza2022 napsal(a):
Jaká je prosím cena za posuzování králíka? Děkuji.

Králíka si musíte dát posoudit na výstavu nebo stolní bodování.Jinak to nejde.

Tereza2022

29.5.2022 19:11
Tereza2022

XXX.XXX.235.233

Králíka si musíte dát posoudit na výstavu nebo stolní bodování.Jinak to nejde.

To je samozřejmé. Dotaz ale směřoval na cenu. Jaká je sazba za ocenění 1 králíka na stolním hodnocení?

29.5.2022 19:18

Tereza2022 napsal(a):
To je samozřejmé. Dotaz ale směřoval na cenu. Jaká je sazba za ocenění 1 králíka na stolním hodnocení?

To záleží na organizaci která stolní bodování pořádá a jak si to nastaví.Ta platí posuzovatele kolik a od koho bude vybírat je na ní.

Tereza2022

29.5.2022 19:26
Tereza2022

XXX.XXX.235.233

To záleží na organizaci která stolní bodování pořádá a jak si to nastaví.Ta platí posuzovatele kolik a od koho bude vybírat je na ní.

Tak ještě zkusím do třetice. Jedná se mi o stolní bodování, který si platí jednotlivec. Jaká je konkrétní cena? Záleží na posuzovateli, nebo je cena stejná u všech posuzovatelů? Jen na dodatek: Výstava byla zrušena. Do další čekat nemohu. Potřebuji uchovňovat.

29.5.2022 22:24

Tereza2022 napsal(a):
Tak ještě zkusím do třetice. Jedná se mi o stolní bodování, který si platí jednotlivec. Jaká je konkrétní cena? Záleží na posuzovateli, nebo je cena stejná u všech posuzovatelů? Jen na dodatek: Výstava byla zrušena. Do další čekat nemohu. Potřebuji uchovňovat.

Do třetice.Stolní bodování jde pouze pod ZO ČSCH. Jinak si napište p. Jahodovi předsedovi sboru posuzovatelů kontakt na stránkách ČSCH.

Přidejte reakci

Přidat smajlík