Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2021 07:50
ondra99

XXX.XXX.213.231

tak jak jste na tom se susenim?letos to vypada,ze neususime)

1.6.2021 08:16
borax

XXX.XXX.91.21

ondra99 napsal(a):
tak jak jste na tom se susenim?letos to vypada,ze neususime)

Dnes to jde na půdu.
Sekl jsem v přehánkách.
Loni jsem sekl v neděli večer.Poprchalo, všichni u telky si ťukali na čelo.
Ve středu to šlo na půdu.Hodinu po sklízení začalo pršet a pršelo celý týden!!

1.6.2021 08:18
ondra99

XXX.XXX.213.231

borax napsal(a):
Dnes to jde na půdu.
Sekl jsem v přehánkách.
Loni jsem sekl v neděli večer.Poprchalo, všichni u telky si ťukali na čelo.
Ve středu to šlo na půdu.Hodinu po sklízení začalo pršet a pršelo celý týden!!

ja to sejmu asi dneska,tak nejak ma byt kolem 22-25 .jinal cely cerven nema byt nic moc

1.6.2021 17:36
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Příští týden mám dovolenou - tak snad to vyjde.

Zatím u nás sušit nešlo - chodím do práce, vracím se večer mezi pátou a šestou, teploty nepřekračovaly 20-ku, pořád poprchávání, větřík žádný. Soused posekal, je čerstvě v důchodu - takže doma, ale i tak nevím, jestli usuší.

2.6.2021 09:21
kamil.č

XXX.XXX.225.70

loni jsem sekl 1. června, letos to vyšlo přesně na den znovu. loni to ale bylo s přeháňkami, dosušovali jsem ve stodole, letos to snad bude klidnější! ať se všem daří!

9.6.2021 11:35
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Tak první várka sena je na sušáku, přikrytá, pracuji na dalším.

Pozemek seču na víckrát postupně, jednak abych stíhal sušit, taky abych předešel zbytečným ztrátám, no a taky protože k nám chodí srny se srnčaty, které mají na neposečené louce krytinu. Na většině pozemků v okolí už se pěstují "anglické" trávníky, přibývá psů, tak těch klidných míst pro zvěř výrazně ubývá. Většinou sečení natáhnu na cca měsíc -než poseču to poslední, už doroste na prvních plochách. Záleží, samozřejmě, i na počasí.

Každopádně sušení sena miluji už od dětství, kdy jsme celá rozvětvená rodina sušili pro koně, je to pro mne ten pravý relax (i když někdy fofr se sklízením téměř suchého sena před bouřkou). Když se to povede, otevře se pivko a vydechne ... a se zadostiučiněním se koukám na proudy vody ...

Jo a taky zásadně vypínám mobil (to v dětství nebylo).

Přidejte reakci

Přidat smajlík