Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2021 21:10
nikca379

XXX.XXX.139.253

Zdravím, prosím o zkušenosti a rady v chovu.
Letos se mi opravdu nedaří, na jaře mi nešlo připustit starší samice tak sem nakoupila mladé ale stejně nic, přišel na výměnu samec ten ale nechtěl moc skákat, nakonec připustil 1 samici víc nic... Takže jsem si pořídila čistokrevného samce (činčiláka) nar. 3.1. a ten zatím také neskáče, je ještě mláďas?
Prosim o radu co s tím, kde by mohla být chyba?
Krmím seno, oves a ječmen, zkoušela jsem i celer ale nic...
Samice mám 3, cca 2letou ta měla mladé, dále rok a půl a 9 měsíců starou.
Díky všem za názory.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.8.2021 21:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

Madam , prírode sa nedá porúčať. Samci Nitrana v tomto veku bezproblémov samicu pripustila. Je to však aj dosť individuálne,no keď sa selekciou vyberajú správny jedinci de to. Inak podľa mňa slabo krmite a ktovie aké vlastne sú tie vaše zvieratká? Skúste u niekoho pripustiť tie vaše krásky.

27.8.2021 21:46
Vali80

XXX.XXX.70.27

Zdravím, nejsem úplně odborník z velkochovu, mám pouze 5 chovných kusů (4 samice a 1 samce), ale připouštím pravidelně i v zimě a s pěknými vrhy.

Dle mého názoru je samec možná mladý, a samice už mohou být lehce zatloustlé.
Navíc bylo poměrně teplo a to se nechtělo nikomu nic, natož králíkům v kožichu. Já měla samici v červenci v tak silné říji, že sama skákala po samci, pak se dokonce z něho i skulila a zamrčela. Je to několikanásobná matka, takže opravdu samice a stejně nezabřezla. Až po zjištění falešné březosti jsem ji znovu připustila a zítra má termín porodu ( březí určitě je a dává mladé kolem 10 kusů).
Navíc teď začínají línat a to mohou být také mimo sexuální apetit.

Mi se osvědčilo samicím přihodit týden před připouštěním bobky od samce, taky dávám natě petržele samicím a celer samci. Babské rady, ale u mne vždy fungují.

Chovné kusy krmím ovsem, ječmenem ne.

Třeba někdo poradí více, ale to jsou mé ověřené zkušenosti.

Ať se daří.

Zuzka

27.8.2021 21:52
juhaj

XXX.XXX.164.121

No, mi mame samce kalifornský, je mu uz asi 7 let, jsou po něm asi 3 vrhy, letos. Tak mame noveho, tentokrát hyla( manžel ke kalifornskym samicim zkusil dvě samice hyla),Je z února, skáče jako ďas, samice mají mladých až až. V současné době máme pod 4 samicemi 28 mladých.Krmime ráno nyní jetelina pro samice s mladými michana se senem, poledne jecmen, pro mlade a kojíci samice pridame to, co ráno, vecer to co rano. Zima, jaro, destive dny, misto trávy řepa. Stači. Nanejvýš ocet v letě do vody.

georgi

27.8.2021 22:47
georgi

XXX.XXX.118.61

Krmím večer výkrmové granule ráno oves nebo kukuřici když jí mám . V létě trávu v zimě seno ,vždy co sežerou . Připouštím celoročně , bez problému .Před několika lety jsem koupil pětiměsíčního samce NOS . Protože jsem už starého neměl musel v 5,5 měsících do akce . A bez problému . U mě samci začínají připouštět v šesti měsících . Zrovna předevčírem se mi okotila samice .Ten Váš samec by měl bez problému skákat . Hlavní je aby se samec snažil . Podívejte se u samce jestli má obě varlata . To se mi také stalo . Samec nechtěl skákat .

Přidejte reakci

Přidat smajlík