Zdravím, prosím o zkušenosti a rady v chovu.
Letos se mi opravdu nedaří, na jaře mi nešlo připustit starší samice tak sem nakoupila mladé ale stejně nic, přišel na výměnu samec ten ale nechtěl moc skákat, nakonec připustil 1 samici víc nic... Takže jsem si pořídila čistokrevného samce (činčiláka) nar. 3.1. a ten zatím také neskáče, je ještě mláďas?
Prosim o radu co s tím, kde by mohla být chyba?
Krmím seno, oves a ječmen, zkoušela jsem i celer ale nic...
Samice mám 3, cca 2letou ta měla mladé, dále rok a půl a 9 měsíců starou.
Díky všem za názory.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Madam , prírode sa nedá porúčať. Samci Nitrana v tomto veku bezproblémov samicu pripustila. Je to však aj dosť individuálne,no keď sa selekciou vyberajú správny jedinci de to. Inak podľa mňa slabo krmite a ktovie aké vlastne sú tie vaše zvieratká? Skúste u niekoho pripustiť tie vaše krásky.
Zdravím, nejsem úplně odborník z velkochovu, mám pouze 5 chovných kusů (4 samice a 1 samce), ale připouštím pravidelně i v zimě a s pěknými vrhy.
Dle mého názoru je samec možná mladý, a samice už mohou být lehce zatloustlé.
Navíc bylo poměrně teplo a to se nechtělo nikomu nic, natož králíkům v kožichu. Já měla samici v červenci v tak silné říji, že sama skákala po samci, pak se dokonce z něho i skulila a zamrčela. Je to několikanásobná matka, takže opravdu samice a stejně nezabřezla. Až po zjištění falešné březosti jsem ji znovu připustila a zítra má termín porodu ( březí určitě je a dává mladé kolem 10 kusů).
Navíc teď začínají línat a to mohou být také mimo sexuální apetit.
Mi se osvědčilo samicím přihodit týden před připouštěním bobky od samce, taky dávám natě petržele samicím a celer samci. Babské rady, ale u mne vždy fungují.
Chovné kusy krmím ovsem, ječmenem ne.
Třeba někdo poradí více, ale to jsou mé ověřené zkušenosti.
Ať se daří.
Zuzka
No, mi mame samce kalifornský, je mu uz asi 7 let, jsou po něm asi 3 vrhy, letos. Tak mame noveho, tentokrát hyla( manžel ke kalifornskym samicim zkusil dvě samice hyla),Je z února, skáče jako ďas, samice mají mladých až až. V současné době máme pod 4 samicemi 28 mladých.Krmime ráno nyní jetelina pro samice s mladými michana se senem, poledne jecmen, pro mlade a kojíci samice pridame to, co ráno, vecer to co rano. Zima, jaro, destive dny, misto trávy řepa. Stači. Nanejvýš ocet v letě do vody.
georgi

XXX.XXX.118.61
Krmím večer výkrmové granule ráno oves nebo kukuřici když jí mám . V létě trávu v zimě seno ,vždy co sežerou . Připouštím celoročně , bez problému .Před několika lety jsem koupil pětiměsíčního samce NOS . Protože jsem už starého neměl musel v 5,5 měsících do akce . A bez problému . U mě samci začínají připouštět v šesti měsících . Zrovna předevčírem se mi okotila samice .Ten Váš samec by měl bez problému skákat . Hlavní je aby se samec snažil . Podívejte se u samce jestli má obě varlata . To se mi také stalo . Samec nechtěl skákat .