Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

vasekvasek

26.10.2021 17:05
vasekvasek

XXX.XXX.15.19

Dobrý den, mám zakrslého králíka. Je to samice a má asi cca 1 rok. Jediné co mě znepokojuje je ten lalok pod bradou.
Doslechnul jsem se že prý to může být po pubertě, ale nevím. Prosím pro radu a předem díky.

PS: Jsem ještě začínající chovatel (je to můj první králík) třeba dělám něco špatně 😉.

S pozdravem Václav Rambousek

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.10.2021 17:50

Lalok je pomíněn geneticky a k jeho vytvoření často přispívá i přemíra krmení a tlustý králík.U samic se dělá celkem často.Ovšem u zakrslíka by neměl být ani u samice .
Jestli to je zakrslík a ne kříženec všeho se vším.

Fruzsina

26.10.2021 20:14
Fruzsina

XXX.XXX.9.13

Nejsem žádný zvěrolékař nebo odborník, ale někde jsem slyšela, že lalok může mít z brání za kůži. Ovšem myslím si, že by to mohlo být třeba kvůli genetice NEBO kvůli tomu, že je králíček tlustý. PŘEJI KRÁSNÝ ZBYTEK DNE

26.10.2021 20:17

Fruzsina napsal(a):
Nejsem žádný zvěrolékař nebo odborník, ale někde jsem slyšela, že lalok může mít z brání za kůži. Ovšem myslím si, že by to mohlo být třeba kvůli genetice NEBO kvůli tomu, že je králíček tlustý. PŘEJI KRÁSNÝ ZBYTEK DNE

Vy fakt nejste odborník. A co váš králík, už chodí?

27.10.2021 19:15
Vali80

XXX.XXX.97.54

vasekvasek napsal(a):
Dobrý den, mám zakrslého králíka. Je to samice a má asi cca 1 rok. Jediné co mě znepokojuje je ten lalok pod bradou.
Doslechnul jsem se že prý to může být po pubertě, ale nevím. Prosím pro radu a předem díky.

PS: Jsem ještě začínající chovatel (je to můj první králík) třeba dělám něco špatně 😉.

S pozdravem Václav Rambousek

Taky nejsem úplně odborník na slovo vzatý, ale dle zkušeností se samicemi bych řekla, že je to z 90 % genetika. Jednu samici mám opravdu v břiše vyžranou jako prase a v životě lalok neměla. Druhá mladá český strakáč je hubená, po porodu a s lalokem od 5 měsíců. Ale nejsou to zakrslíci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík