Mám králíky na slámě viz. foto, není to špatné a jaké máte zkušenosti s králíky na roštech?
nihilo
napsal(a):
Mám králíky na slámě viz. foto, není to špatné a jaké máte zkušenosti s králíky na roštech?
Králíky chovám na slámě také, ale čistím kotce jednou za týden! Jak často čistíte vy? Podle mě je sláma lepší. Dřevěné rošty králíci rozkoušou a na kovových mívají otlaky na končetinách.
Uživatel s deaktivovaným účtem

když nemáte čas čistit, tak jsou teda lepší rošty.
Otázka

XXX.XXX.62.226
nihilo
napsal(a):
Teda člověče fuj, taková vrstva hnoje. Chudáci zvířata.

Rošty u králíků mám z tvrdého dřeva,je možné i koupit plastové.V zimě používám podestýlku a to i hlubokou.Mohu si to dovolit mám vysoké kotce.
Pokud budete krmit jen granule a vodu a pod rošty budete mít plastou vanu,nebo dostatečně vysoký prostor,tak dobrý.Pokud ale dáváte seno,tak se rošty zanáší.Nemusí se sice čistit tak často jako na podestýlce,ale zase čištění trvá o něco déle.Je třeba vyčistit i rošty.
Jinak správná hluboká podestýlka je dobrá a vůbec není pravda,že by byla vlhká nebo se z ní uvolńovaly páry.Dříve se používala úplně běžně,ale kdo dnes ví,co je podestýlka na suché koleno.
napsal(a):
Rošty u králíků mám z tvrdého dřeva,je možné i koupit plastové.V zimě používám podestýlku a to i hlubokou.Mohu si to dovolit mám vysoké kotce.
Pokud budete krmit jen granule a vodu a pod rošty budete mít plastou vanu,nebo dostatečně vysoký prostor,tak dobrý.Pokud ale dáváte seno,tak se rošty zanáší.Nemusí se sice čistit tak často jako na podestýlce,ale zase čištění trvá o něco déle.Je třeba vyčistit i rošty.
Jinak správná hluboká podestýlka je dobrá a vůbec není pravda,že by byla vlhká nebo se z ní uvolńovaly páry.Dříve se používala úplně běžně,ale kdo dnes ví,co je podestýlka na suché koleno.
Prosím o vysvětlení, co je to správná hluboká podestýlka? Díky 🙂
Otázka

XXX.XXX.62.226
Teda nezlobte se na mě, ale za mě hluboká podestýlka nejde s králíky dohromady. Jasně navrchu to je suchý, ale stačí jedna hrabna a je po parádě. Navíc se v tom můžou zahnízdit myši. Neznám nikoho, komu by králíci na takovým hnoji nechcípali na x nemocí.
Otázka
napsal(a):
Teda nezlobte se na mě, ale za mě hluboká podestýlka nejde s králíky dohromady. Jasně navrchu to je suchý, ale stačí jedna hrabna a je po parádě. Navíc se v tom můžou zahnízdit myši. Neznám nikoho, komu by králíci na takovým hnoji nechcípali na x nemocí.
Já to dělám tak že než má samice mladé králíky uklidím nastelu a pak jenom přistýlám klidně ty 2 až 3 měsíce a nevšiml jse si že by měli nemoci. Jasně stane se , že nějaký malý králík chcípne ale komu ne. Starší králíci to mě chcíp snad jeden . Mě se spíš zdá třeba když je zima a králíci mají nastláno že je to lepší. Jinak dávám králikům vlastní granule udělané z ovesné slámy něco prosná sláma a něco vojtěška nahý oves a na výkrm ječmen.Jo a těm na výkrm dávám ovesnou slámu a ječmen.
otázka

XXX.XXX.230.195
U králíků co člověk, to názor. Pokud má samice mladé, mám taky vyšší podestýlku. Ale určitě jí tam nenechám dva měsíce. Jak vylezou z mnízda čistím, Jedínná výjímka, jsou některé extrémně čistotné samice, které chodí na jedno místo a roh se dá vytahnout. Ale v kotci prostě má být sucho, jinak se množí kokcioza a snadno se objeví pasteurella.
georgi

XXX.XXX.118.61
Chovám králíky pouze na dřevěných roštech , které jednou za rok vyměním za nové . Rošty položené na latích , tak aby moč mohla pod rošty odtékat . Pod rošty je ve předu prostor o výšce 8cm ,vzadu 13cm . Podestýjku nedávám , jenom v zimě to co si nacuchají ze sena . Když se má samice kotit vyplním prostor pod rošty slámou nebo tím co se vydrolí ze sena Kotce čistím v létě jednou za týden ,v zimě jednou za 7 až 10 dní ..Nejčastější chybou je když rošty položíte přímo na podlahu a moč nemůže dobře odtékat . Potom rychle vlhnou a prostor pod rošty se rychle zaplní . V tom případě rošt ztrácí smysl .
otázka

XXX.XXX.230.195
hokrví
napsal(a):
Budou li rošty tak kvalitní jako kotec, mohlo by to fungovat, kotec se mi zdá prostorný a vzdušný.
Jen se chci ujistit, je to žert?

nihilo
napsal(a):
Mám králiky na 15 číslach hnoja je správne ... Inak už som videl králiky na všelijaký spôsob, aj horší ako tento. Ale je to vizitka chovateľa. Pane vás by som nechal bosého behať po tom čo tu prezentujete. Vysoká podstieľka nie je o výške hnoja , posypaného slamou...