Měl jsem už více plemen, mezi jinými také ceské strakáče. Že bych zaznamenal nějaký rozdíl v chuti masa jednotlivých plemen nemůžu potvrdit. Určitě ale bude záležet na podmínkách chovu. U králičího masa bych spíše řekl že než na plemenné příslušnosti králika záleží na spůsobu přípravy a schopnostech kuchaře.
Burgundský je dobrý, běží tady téma o Českém albínovi, kde ho taky chválí - https://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/detail/3897304/cesky-albin-v-uzitkovem-chovu?from-list=1#a3903416
Český strakáč je krásný králík, ale pokud chcete na maso, taky bych ho nedoporučoval.
Miroš
napsal(a):
Myslel jsem tím to že většina chovatelů říká že maso od Čs je sice méně ale zato je libovější ale děkuji za odpověď
Vystřídala jsem několik plemen králíků, také Čs , ale to není masné plemeno, spíš taková jednohubka a libové maso bude mít nejspíš podle krmení 😀
Zůstala jsem u burgundských 👍
Uživatel s deaktivovaným účtem

Roma69
napsal(a):
Měl jsem už více plemen, mezi jinými také ceské strakáče. Že bych zaznamenal nějaký rozdíl v chuti masa jednotlivých plemen nemůžu potvrdit. Určitě ale bude záležet na podmínkách chovu. U králičího masa bych spíše řekl že než na plemenné příslušnosti králika záleží na spůsobu přípravy a schopnostech kuchaře.
...já jsem zaznamenal... u Vss. Nechutné(alespoň pro mě), nikomu nedoporučuji... Jsou chovatelé, kteří tvrdí, že z malých plemen je maso chutnější než z plemen velkých a je lepší připravit do kuchyně dva malé jak jednoho velkého.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chovali jsme řadu plemen,ale dlouhodobě chováme tři.Nepozorovala jsem rozdíl v chuti masa.Rozdíl je trochu v chuti podle stáří králíků a asi i podle krmení,ale při konzumaci králíků zabitých zhruba ve stejném stáří a stejně krmených mně přišli všichni stejní.Podle velikosti plemene je rozdíl v délce vláken masa.
georgi

XXX.XXX.118.61
Souhlasím s jívou . Hlavně záleží na tom jak a čím krmíte . Jak staré králíky zabíjíte . Také záleží jak velký kus masa chcete mít na talíři a to záleží na plemeni které chováte . Čs je spíš sportovní nenáročné plemeno . Na maso bych spíš doporučil masné plemeno nebo jejich křížence . Každý chovatel si časem najde to své plemeno a každý chovatel může mít jiné . Každý z nás tíhne k něčemu jinému .Když chcete začít s chovem je nejlepší sehnat si chovný pár a tím začít . Samozřejmě si o chovu něco zjistit . Chovám německé strakáče a jejich křížence . Ty jsou náročnější na místo a krmení . Ať se v chovu daří .