Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2022 09:13
ondra99

XXX.XXX.213.135

Zdravim, zapomněl jsem zavrit jeden kotec kraliku a oni se dostali ven...
Tata mel v rohu kelimek s jedem na mysi, samo, ze ho sezrali...
Co myslite, mají sanci, nebo je rovnou zabit?
Na jidlo samozřejmě ne, ale zabit a zakopat,at se netrapi.
Diky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2022 09:54

ondra99 napsal(a):
Zdravim, zapomněl jsem zavrit jeden kotec kraliku a oni se dostali ven...
Tata mel v rohu kelimek s jedem na mysi, samo, ze ho sezrali...
Co myslite, mají sanci, nebo je rovnou zabit?
Na jidlo samozřejmě ne, ale zabit a zakopat,at se netrapi.
Diky.

A víte určitě, že ho sežrali oni? Jinak, pokud to byl jed na bázi antikoagulantií, tam je většinou potřeba opakované pozření. Jo a ta smrt je v podstatě bezbolestná.

30.1.2022 09:58
ondra99

XXX.XXX.213.135

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A víte určitě, že ho sežrali oni? Jinak, pokud to byl jed na bázi antikoagulantií, tam je většinou potřeba opakované pozření. Jo a ta smrt je v podstatě bezbolestná.

Urcite,vedle byl pytel granuli a do toho se taky pustili

30.1.2022 10:07

moderní jedy opakované pozření už nepotřebují. to chtěl warfarin a většina nástrah jede bromadiolon nebo brodifakum a brodifakumu stačí fakt málo.

30.1.2022 12:02

moderní jedy opakované pozření už nepotřebují. to chtěl warfarin a většina nástrah jede bromadiolon nebo brodifakum a brodifakumu stačí fakt málo.

Pravda, na ten jsem zapomněla. Ale asi je to jedno, buď králíci přežili nebo už nejsou. Nástrahy by neměly být přístupné pro necílové organismy, to snad platí pořád.

30.1.2022 12:12
ondra99

XXX.XXX.213.135

Pravda, na ten jsem zapomněla. Ale asi je to jedno, buď králíci přežili nebo už nejsou. Nástrahy by neměly být přístupné pro necílové organismy, to snad platí pořád.

Co?????zapomel jsem proste zavrit dvirka,to se stane. tyhle reci jsou uplne mimo

30.1.2022 12:20

ondra99 napsal(a):
Co?????zapomel jsem proste zavrit dvirka,to se stane. tyhle reci jsou uplne mimo

nejsou mimo

ta zvířata jsou vaše zodpovědnost

a tady se potkaly hled dvě provinění: vy nemáte co zapomínat zavřít dvířka a váš otec nemá co sypat nástrahy jen tak volně, neslyšel nikdy o jedových staničkách? pokud ne, tak ho poučte.

prostě základ deratizace je udělat to tak, aby se k nástrahám NEDOSTALY NECÍLOVÉ ORGANISMY.

30.1.2022 12:25
ondra99

XXX.XXX.213.135

nejsou mimo

ta zvířata jsou vaše zodpovědnost

a tady se potkaly hled dvě provinění: vy nemáte co zapomínat zavřít dvířka a váš otec nemá co sypat nástrahy jen tak volně, neslyšel nikdy o jedových staničkách? pokud ne, tak ho poučte.

prostě základ deratizace je udělat to tak, aby se k nástrahám NEDOSTALY NECÍLOVÉ ORGANISMY.

Miluju reci tipu,ja nikdy v zivote chybu neudelal atd😀😀😀😀😀😀😀a jinak,ptal jsem se na radu...nevis,nereaguj

30.1.2022 12:50

A navíc, tenhle snad není volně prodejný, ne?

30.1.2022 12:51

ondra99 napsal(a):

Nejsou mimo, to je povinnost každého, kdo pokládá jedovaté nástrahy. Aby neotrávil psa, kočku, nedej bože dítě. Víme?

30.1.2022 12:53

ondra99 napsal(a):
Miluju reci tipu,ja nikdy v zivote chybu neudelal atd😀😀😀😀😀😀😀a jinak,ptal jsem se na radu...nevis,nereaguj

Ano, všichni děláme chyby, ale tohle je hloupost a nezodpovědnost.

30.1.2022 13:02

ondra99 napsal(a):

Nezlobte se,ale tohle není chyba.Jedy mají být uložené bezpečně a ne volně na zemi.
Také doma jedujeme,ale jedy jsou v zavřeném kýblu pověšené vysoko ve stodole aby se k nim nic a nikdo nadostal a nástrahy se dávají buď do staniček anebo zabezpečená tak aby k nim mimo myší nic nemohlo.

30.1.2022 13:53

ondra99 napsal(a):

tohle není chyba, to je debilita.

30.1.2022 14:05
ondra99

XXX.XXX.213.135

tohle není chyba, to je debilita.

Debilita je,ze se mi jednou stalo,nezavrit kotec....a,te tam byl jed o kterem sem nevedel.aha,tak ty budes jinde...a ptal sem se na radu,ne na poucovani

30.1.2022 15:07

ondra99 napsal(a):
Debilita je,ze se mi jednou stalo,nezavrit kotec....a,te tam byl jed o kterem sem nevedel.aha,tak ty budes jinde...a ptal sem se na radu,ne na poucovani

asi jsem jinde, no.

ale opravdu je špatná praxe mít jed jen tak někde nasypaný v kelímku.

30.1.2022 16:45

ondra99 napsal(a):

Jestli je číslovka ve vašem jméně rok narození, tak jsem ráda, že takové děti neučím. Slušní lidi za radu poděkují, i když se jí třeba neřídí. Vy se chováte jako hulvát.

30.1.2022 16:50
ondra99

XXX.XXX.213.135

Jestli je číslovka ve vašem jméně rok narození, tak jsem ráda, že takové děti neučím. Slušní lidi za radu poděkují, i když se jí třeba neřídí. Vy se chováte jako hulvát.

Najdi mi jeden jedinej prispevek,kde mi nekdo poradil,to,co jsem se ptal...jako,jestli beres radu,ze mam zavirat kotec,tak promin,to vim...ja se ptal,jestli je m hned zabit,nebo pockat.....ty jsi jako prvni zacala hejtovat...takze jsem opravdu rad,ze jsi me neucila....i kdyz jsem ze skoly uz 20 let....

30.1.2022 17:18

ondra99 napsal(a):
Najdi mi jeden jedinej prispevek,kde mi nekdo poradil,to,co jsem se ptal...jako,jestli beres radu,ze mam zavirat kotec,tak promin,to vim...ja se ptal,jestli je m hned zabit,nebo pockat.....ty jsi jako prvni zacala hejtovat...takze jsem opravdu rad,ze jsi me neucila....i kdyz jsem ze skoly uz 20 let....

Takže kolik - 35, 40 let? Jsem si původně myslela, že nějaký puberťák. Ale dospělý muž? Nicméně buďte v klidu, s radami končím, protože by to bylo házení perel...dál to znáte.

30.1.2022 18:29
bery25

XXX.XXX.33.81

Nejsou mimo, to je povinnost každého, kdo pokládá jedovaté nástrahy. Aby neotrávil psa, kočku, nedej bože dítě. Víme?

ked niečo schovam pred mačkov,nemozem otravit potkana

30.1.2022 18:34

bery25 napsal(a):

taky jste nikdy neslyšel o staničkách?

30.1.2022 19:15

bery25 napsal(a):

Ale můžete, viz bodlinka. My dávali ve stáji nástrahy do obyčejných papírových krabic s otvorem akorát pro toho potkana. Asi to nebylo úplně lege artis, ale fungovalo to. Potkani zmizeli, kočky zůstaly.

31.1.2022 12:22
ondra99

XXX.XXX.213.135

Takže kolik - 35, 40 let? Jsem si původně myslela, že nějaký puberťák. Ale dospělý muž? Nicméně buďte v klidu, s radami končím, protože by to bylo házení perel...dál to znáte.

Tak zatim jsi krom poucovani,zadnou radu nedala😀

31.1.2022 12:53
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Tak já Vám tu kometinu radu přeložím:
Přečtěte si dokumentaci toho jedu. Jednejte v souladu s návodem výrobce.
Bývá tam i uvedeno, co dělat v případě požití (dítětem, zvířetem, které usmrtit nechceme). Bývá tam uvedena účinná látka. Případně kuste vygooglit bezpečnostní list výrobku. Přístup k internetu máte, tak by to neměl být problém.
Pokud pozřeli smrtelnou dávku a už se nic nedá dělat, není nutné zvířatům ukončovat trápení sekerkou, protože smrt po otravě jedem je bezbolestná, a tudíž se zvířata netrápí.

31.1.2022 12:55
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Protijedem je vitamin K - dá se dát injekcí anebo kapkama - jsou ale na předpis - takže veterinář. Anebo počkat, jak se to vyvine - každopádně nejíst.

31.1.2022 13:31
borax

XXX.XXX.91.21

ondra99 napsal(a):

Antidot je vitamin K.
Musí aplikovat injekčně,co nejdříve po požití, veterinář.

1.2.2022 14:05
hokrví

XXX.XXX.96.32

Jak to tak čtu, tak jsem zjistil, že už se tu radí 2 dny a pan nervozní nedal zprávu jak králíci dopadli, jsou li naživu a nebo zakopaní.

1.2.2022 15:27

hokrví napsal(a):
Jak to tak čtu, tak jsem zjistil, že už se tu radí 2 dny a pan nervozní nedal zprávu jak králíci dopadli, jsou li naživu a nebo zakopaní.

To je tady takový běžný kolorit. Nejen na králících.

1.2.2022 17:25
ondra99

XXX.XXX.177.126

hokrví napsal(a):

Tak zatim nic,normal zerou...ten jed by mel pusobit za pet dni

1.2.2022 20:12
hokrví

XXX.XXX.96.32

ondra99 napsal(a):
Tak zatim nic,normal zerou...ten jed by mel pusobit za pet dni

Dík za odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík