Toony
napsal(a):
Zajímalo by mě, za jak dlouho zvladnete stáhnout z kůže a vyvrnhnout králíka? Slyšel jsem například 5 min. Pro mě zatím nedosažitelná meta :-)
Zdravím, když je to mladý králík, tak cca 5 minut a když je třeba starý samec tak tam déle, jde těžko stahovat. Je to o cviku 😅
georgi

XXX.XXX.118.61
Ano , u mladé jateční samice i se stažením hlavy je to tak 5 min. u samce o pár vteřin déle . U starších králíků je to trochu déle . Všechno je o zkušenosti . Až jich budete mít za sebou pár stovek ten čas se Vám výrazně zkrátí .
1canis

XXX.XXX.63.159
tak rekord mám 2,5min od pověšení po odlomení zadních
georgi

XXX.XXX.118.61
U mladých kusů to tak může být .
Tak to vám tedy všem mohu jenom tiše závidět.
Když já jdu zabíjet v 15,00, vezmu brousek a moje 3 nože co používám na zabíjení králíků, lehce přebrousím, vezmu porážecí pistoli, ocilku, kbelík a jdu na to. Zabiju 10 králíků, ořežu a napnu kůže, uklidím střeva a ořezy z kůží - hlavy packy ocásky, sklidím nářadí, kouknu na hodinky a je 18,00, tak že můj čas je cca 18 minut na kus a to se ani nezastavím.
hokrví
napsal(a):
Když já jdu zabíjet v 15,00, vezmu brousek a moje 3 nože co používám na zabíjení králíků, lehce přebrousím, vezmu porážecí pistoli, ocilku, kbelík a jdu na to. Zabiju 10 králíků, ořežu a napnu kůže, uklidím střeva a ořezy z kůží - hlavy packy ocásky, sklidím nářadí, kouknu na hodinky a je 18,00, tak že můj čas je cca 18 minut na kus a to se ani nezastavím.
jsem na tom, dost podobně
Uživatel s deaktivovaným účtem

hokrví
napsal(a):
Podobne, ale neberiem to tragicky, dôležite je že to je robené z láskou a citom...
Vali80
napsal(a):
Tyyy jo, některým mohu taky jen závidět.... Já se s jedním ušákem "prdolím" taky dobrých 15 -20 minut 😆.
Asi nejdéle mi trvá obřezání hlavy.... 🤔
Je pravda, že u toho popíjím vínko nebo v létě pivko, tak to bude ono...ta časová prodleva 😆😆😆
Kdybych u zabíjení popíjel pivo, víno, cigárko, tak to bych si musel ráno přivstat a mohlo by se stát, že bych měl některé prsty kratší.
hokrví
napsal(a):
Kdybych u zabíjení popíjel pivo, víno, cigárko, tak to bych si musel ráno přivstat a mohlo by se stát, že bych měl některé prsty kratší.
😄😄😄👍. Tak já nejsem žádná velkochovatelka... Mám 7 chovných kusů a připouštíme na přeskáčku - průběžně, po 2 - 3 samice, takže pak je na špagátky tak 16-20 ušáků. Zabíjím většinou 3-4 králíky denně, nebo vezmu největšího..
Takže u toho se "zpumprlíkovat" ani nejde 😆😆😆.
Ale pokud má někdo 60 kotců, tak to by při tom zabíjení mohl o ty prsty fakt lehce přijít 😄😂.
Vali80
napsal(a):
😄😄😄👍. Tak já nejsem žádná velkochovatelka... Mám 7 chovných kusů a připouštíme na přeskáčku - průběžně, po 2 - 3 samice, takže pak je na špagátky tak 16-20 ušáků. Zabíjím většinou 3-4 králíky denně, nebo vezmu největšího..
Takže u toho se "zpumprlíkovat" ani nejde 😆😆😆.
Ale pokud má někdo 60 kotců, tak to by při tom zabíjení mohl o ty prsty fakt lehce přijít 😄😂.
Já též už nejsem velkochovatel, mám 13 samic a 2 samce, připouštím 3 x 4 x do roka, teď jedna samice dostala 3 šanci, jestli nezabřezne půjde do prejtu, měla 1 vrh loni v létě tak že jde o mladou samici. Též jsem si dával prcka na kuráž, ale to trvalo několik let asi tak kolem stého poraženého králíka jsem s tím přestal.