Proč nezůstávají samice králíků březí?

Anglický beran (AB)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2022 12:04
rudy13

XXX.XXX.43.166

Proč nezůstávají samice králíků březí i když samec připustí /spadne ze samice)

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2022 13:17

samec je jalový

samice nejsou v říji

samice mají nějaký problém

26.4.2022 15:21

Jak jsou samice a samec staré,plemeno,váha,kondice?
Ono je také spadne a spadne.

28.4.2022 21:07
petr008

XXX.XXX.139.160

Dělo se mi to samé letos v únoru. Samice ne a ne zabřeznout, ani, když je samec předpisově skočil. Přestože jsem je pravidelně dával k samcům, zabřezly až před měsícem. Teď se nám už všechny kotí. Přisuzuji to tomu, že se samice rozříjí až jsou k tomu na jaře příznivé podmínky pro rození mladých - příroda rozhoduje.

georgi

1.5.2022 20:02
georgi

XXX.XXX.118.61

Příčin může být víc . Pokud jsou samice svolné k připuštění , můžou být tlusté . Pak k oplodnění i přes akt nedojde . Pak je spadnutí a spadnutí . Když se samice nezvedne a ke spojení nedojde pak , i když samec spadne , z toho nic není . To se stává když samic není v říji . Jak píše bodlinka může být i samec jalový . To se mi nestalo .

18.5.2022 11:56
Snehy

XXX.XXX.174.203

Predpokladajme. že samec skáče na viac samíc a ak iné ostenú kotné tak špekulácia okolo jalovosti je nezmysel.
Už som počul aj o tom, že ak samec plzne by sa nemal pripúšťať (podľa mňa hlúposť)
No a potom strava, pohyb takže fyzicka komdícia hraje svoje.
Exterierove podmienky už teraz vylučujem. (teplota, denný svit)

Samica ochotná k párenie sa natiahne a pridvihne zadnú časť tela. Nie je ničím výnimočné že samotný akt párenia zahajuje aj samica tým, že skáče po samcovi.

Teda ak vylúčime jalovosť 1.0 tak to vidím na životosprávu - fyzickú kondíciu. Každopádne nemôže poškodiť samici dať jej dietu na 10-14 dní a väčší pohyb.

Přidejte reakci

Přidat smajlík