Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lucie12383849291

4.6.2022 10:03
Lucie12383849291

XXX.XXX.24.20

Dobrý den, dnes jsem našla osamoceného malého zajíčka, bohužel ho dříve našli moji psi a začali ho olizovat. Bála jsem se, že ho matka už nepříjme a tak jsem ho vzala domů. Prozatím jsem ho dala do krabice od bot vystlané kuchyňskou utěrkou, má vodu a listy pampelišek, ale zatím se ani jednou nenapil a jíst taky nechce. Doma máme 2 kralíčí samice a asi 8 zhruba tříměsíčních králíčků. Mám ho dat k nim? Nebo mu vystlat králíčárnu a nechat ho osamotě? A může jíst králíčí granule? Prosím, jakákoliv rada pomůže. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.6.2022 10:23

zdechne, už jste ho v podstatě zabila.

měla jste ho nechat tam kde byl.

4.6.2022 11:12
Nezzie

XXX.XXX.70.165

Můžete ho odnést do nejbližší zachrane stanice pro volně žijící zvířata. Dáte mu tim možnost přežít.

4.6.2022 11:14
Vildona

XXX.XXX.241.252

Doporučuji aplikaci Zvíře v nouzi - kontakty na záchranné stanice pro divoce žijící zvířata. Najdete tam tu, která je k Vám nejblíž. Rychle se na ní obraťte. Hlavně ho nedávejte ke králíkům.

4.6.2022 13:44
Vildona

XXX.XXX.241.252

Příště tu aplikaci použijte okamžitě a zvíře nikam nenoste. Ať svou neznalostí neubližujete dalším zvířatům. Stokrát omýlané téma, kdy lidi zvířata odnášejí a tím je vlastně odsoudí ke smrti.

4.6.2022 13:52

Lucie12383849291 napsal(a):
Dobrý den, dnes jsem našla osamoceného malého zajíčka, bohužel ho dříve našli moji psi a začali ho olizovat. Bála jsem se, že ho matka už nepříjme a tak jsem ho vzala domů. Prozatím jsem ho dala do krabice od bot vystlané kuchyňskou utěrkou, má vodu a listy pampelišek, ale zatím se ani jednou nenapil a jíst taky nechce. Doma máme 2 kralíčí samice a asi 8 zhruba tříměsíčních králíčků. Mám ho dat k nim? Nebo mu vystlat králíčárnu a nechat ho osamotě? A může jíst králíčí granule? Prosím, jakákoliv rada pomůže. Děkuji.

Viz výše. Záchranná stanice. A v době výskytu mláďat máte mít psy pod kontrolou.

4.6.2022 20:19
Vali80

XXX.XXX.236.196

Ono hold se stane. Lidé vidí mládě a nesou ho domů. Zase bych paní tak nekamenovala.... Každý rok nacházím na poli, kde se seče tráva části mláďat koloušků.... Nožky, kopýtka.... Taky by měli ti, co sečou traktorem asi pole procházet s plašičkou.....
Ubývá přirozených míst pro zvířata a pak to takhle dopadá...😠😡😠.
Taky mám psy na volno. Každý snad potřebuje pohyb.

4.6.2022 20:26

Vali80 napsal(a):
Ono hold se stane. Lidé vidí mládě a nesou ho domů. Zase bych paní tak nekamenovala.... Každý rok nacházím na poli, kde se seče tráva části mláďat koloušků.... Nožky, kopýtka.... Taky by měli ti, co sečou traktorem asi pole procházet s plašičkou.....

Bohužel plašička je k ničemu,kolouch neuteče,skrčí se a zůstane na místě.Neuteče ani před traktorem.Neuteče ani před psem.Nedávno pes našel koloucha u nás na zahradě,zůstal stát asi metr od něj a větřil,tak jsem přišla k němu a koloucha viděla.Odešli jsme a večer jsme tam viděli srnu a ráno už tam kolouch nebyl.

4.6.2022 20:29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bohužel plašička je k ničemu,kolouch neuteče,skrčí se a zůstane na místě.Neuteče ani před traktorem.Neuteče ani před psem.Nedávno pes našel koloucha u nás na zahradě,zůstal stát asi metr od něj a větřil,tak jsem přišla k němu a koloucha viděla.Odešli jsme a večer jsme tam viděli srnu a ráno už tam kolouch nebyl.

Akorát to kolouch nebyl, když tam byla srna.

4.6.2022 20:31
Vali80

XXX.XXX.236.196

Že by byli tak zblbli z urbanizace?
Taky máme na zahradě kolouchy a je pravda, že dlouho nehybně stojí a čekají. I když jsme od nich kousek.
U nás je zajíců tolik, že sedí na sídlištích, běhají po parkovišti a občas se objeví i ve školních chodbách...
.

4.6.2022 20:35

Vali80 napsal(a):

Ale tohle znám už ze základní školy (a že je to dávno ), že na savčí mláďata se nesahá. A souhlasím, že přirozených míst míst ubývá. Osvícených zemědělců, kteří před sečí informují příslušné myslivecké sdružení, je bohužel málo. Plašička nepomůže - viz jiva.

4.6.2022 20:36

Vali80 napsal(a):
Taky máme na zahradě kolouchy a je pravda, že dlouho nehybně stojí a čekají. I když jsme od nich kousek.
U nás je zajíců tolik, že sedí na sídlištích, běhají po parkovišti a občas se objeví i ve školních chodbách...
.

kolouch je mimino od jelena.

to, co leží posekané na louce, je obvykle srnče.

a zblblé nejsou, prostě jejich obrana před predátory je ležet, neutíkat, nevydávat pach. akorát že jako ochrana před sekačkou to nefunguje.

4.6.2022 20:37

Vali80 napsal(a):
.

Kolouchy nebo srnčata? Zajíc ve školních chodbách - to je opravdu velmi civilizovaný. Odkud jste?

4.6.2022 20:38

Ale tohle znám už ze základní školy (a že je to dávno ), že na savčí mláďata se nesahá. A souhlasím, že přirozených míst míst ubývá. Osvícených zemědělců, kteří před sečí informují příslušné myslivecké sdružení, je bohužel málo. Plašička nepomůže - viz jiva.

když ono je to těžké. i když se třeba louka projde den předem, ještě to neznamená, že tam při senoseči žádné srnče nezůstane. i když to proletíte dronem a srnčata dáte na stranu, stejně to pořád neznamená, že tam určitě žádné nebude.

to možná jednou, až budou všechny stroje vybavené senzorem, které lišty automaticky před srnčetem zastaví, nebude nic posekaného.

4.6.2022 20:41
Vali80

XXX.XXX.236.196

kolouch je mimino od jelena.

to, co leží posekané na louce, je obvykle srnče.

a zblblé nejsou, prostě jejich obrana před predátory je ležet, neutíkat, nevydávat pach. akorát že jako ochrana před sekačkou to nefunguje.

To máte pravdu. Já jen, že se tady dělá věda ze zajíce a kolik je takhle přejetých kolouchů nebo srnčat, nehledě na ježky, to nikdo neřeší.
Samozřejmě, vzít malého zajíce domů je chyba! To jsme se opravdu učili všichni!

4.6.2022 20:47

Vali80 napsal(a):
To máte pravdu. Já jen, že se tady dělá věda ze zajíce a kolik je takhle přejetých kolouchů nebo srnčat, nehledě na ježky, to nikdo neřeší.

Zvláštní, já vlastně přejetého koloucha ani srnče nikdy neviděla. Ježků, zajíců, veverek, kun, koček, lišek, vyder, ptáků... dost. To nikdo neřeší - to je na odpovědnosti každého řidiče. Já za 40 let nic nepřejela, jezdím velmi defenzívně.

4.6.2022 20:54

Vali80 napsal(a):

no tak k těm přejetým zvířátkům se zbytečně přidá tenhle zajíček, no.

4.6.2022 20:55
Vali80

XXX.XXX.236.196

Zvláštní, já vlastně přejetého koloucha ani srnče nikdy neviděla. Ježků, zajíců, veverek, kun, koček, lišek, vyder, ptáků... dost. To nikdo neřeší - to je na odpovědnosti každého řidiče. Já za 40 let nic nepřejela, jezdím velmi defenzívně.

Já myslím přejetého traktorem, který seče trávu! Ale jinak srnky skáčou do světel aut hlavně v noci. A můžete jet defenzivně jak chcete, ale když vám naskočí do boku auta, asi už nic nezmůžete!

4.6.2022 21:05

Vali80 napsal(a):
Já myslím přejetého traktorem, který seče trávu! Ale jinak srnky skáčou do světel aut hlavně v noci. A můžete jet defenzivně jak chcete, ale když vám naskočí do boku auta, asi už nic nezmůžete!

Tak to jo. Myslím ten traktor. Do boku auta nemám zkušenost. Mně zatím všechny srnky (zajíci, kočky, bažanti, jednou i užovka) skákaly před kapotu. Ve dne i v noci. Pokaždé jsem ubrzdila, nejezdím rychle, protože vím, že je na trase můžu kdykoliv potkat.

4.6.2022 21:10
Vali80

XXX.XXX.236.196

Já mám zase zkušenost, že když skočí jedna, následuje druhá, třetí, čtvrtá... Po čtvrté se pomalu rozjezdu a hop, pátá.
Člověk musí předvídat. Každého tvora je škoda.

5.6.2022 21:59
Vali80

XXX.XXX.236.142

Kolouchy nebo srnčata? Zajíc ve školních chodbách - to je opravdu velmi civilizovaný. Odkud jste?

Ze severní Moravy - Havířov.

6.6.2022 10:21

Vali80 napsal(a):
Ze severní Moravy - Havířov.

Znám, já jsem původem z Karviné. Nyní už 30 let Jihočech. Náš školní areál je plný života, máme v něm i vydru, ale zajíci se nám po školních chodbách neprohánějí. Asi že nemají čip. Ale srnky zahradníkům občas okusují jejich výpěstky.

10.6.2022 08:24
Vali80

XXX.XXX.53.126

Znám, já jsem původem z Karviné. Nyní už 30 let Jihočech. Náš školní areál je plný života, máme v něm i vydru, ale zajíci se nám po školních chodbách neprohánějí. Asi že nemají čip. Ale srnky zahradníkům občas okusují jejich výpěstky.

Tak to vám závidím, ty Jižní Čechy! Tam je krásně!!!
Známé posledně po zahradě běhal nějaký vyhublý pes s velkýma ušima. V hubě držel její slepici. Moc se jí jako pes nezdál, tak ho vyfotila a poslala známému do ZOO, co to je... a ejhle šakal.... v Horních Bludovicích

19.6.2022 15:54
Snehy

XXX.XXX.191.83

Už tým, že ho olízali psi bolo na odpis. Možno by sa dalo zachrániť podávaním kozieho mlieka spôsobom dobrovoľne nasilu. Ale to je aj v Božích rukách

19.6.2022 19:39

Snehy napsal(a):
Už tým, že ho olízali psi bolo na odpis. Možno by sa dalo zachrániť podávaním kozieho mlieka spôsobom dobrovoľne nasilu. Ale to je aj v Božích rukách

Na kozím mléce by zajíc nepřežil. Málo tučné.

20.6.2022 08:15

Na kozím mléce by zajíc nepřežil. Málo tučné.

Kto vie ake kozy myslel...🤔

20.6.2022 09:04

Kto vie ake kozy myslel...🤔

I ty lidské produkují málo tučné a řídké.

20.6.2022 10:26
Snehy

XXX.XXX.191.83

Myslel som kozie mlieko nie mlieko z poprsia. Stále je to lepší variant ako kravské ;-) Každopádne mišiko a kometa vedia nadojiť mlieko aj od králika či zajaca

20.6.2022 10:47

Podľa mňa by im vyhovovalo kondenzovane a podľa chuti aj sladké... Že sladký život Snehy.

20.6.2022 13:03

Snehy napsal(a):
Myslel som kozie mlieko nie mlieko z poprsia. Stále je to lepší variant ako kravské ;-) Každopádne mišiko a kometa vedia nadojiť mlieko aj od králika či zajaca

Lepší maximálně v tom, že je hypoalergenní. Ale pro mláďata zajíců je příliš řídké a má málo bílkovin a tuků. Neboli by na ně zajíci uhynulu kvůli podvýživě.

20.6.2022 13:08

Podľa mňa by im vyhovovalo kondenzovane a podľa chuti aj sladké... Že sladký život Snehy.

Sladké být nemusí. Spíš ty bílkoviny a tuk. Nejvíc se mu blíží mléko pro štěňata, ale i tam je těch bílkovin málo.

20.6.2022 13:08

Lepší maximálně v tom, že je hypoalergenní. Ale pro mláďata zajíců je příliš řídké a má málo bílkovin a tuků. Neboli by na ně zajíci uhynulu kvůli podvýživě.

Na něm. A uhynuli. Dneska nějak blbě vidím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík