1234ABCD

XXX.XXX.103.33
Dobrý den, je možné, že léčba ESB3 na kokcidiózu nezabrala? Nasadila jsem ho na doporučení veterináře, mladí králíci ještě u samice (4 týdny) byli nafouklí a po jednom hynuli. Krmeni pouze senem + trochu oves. vloček. Během léčby mají jenom seno, ale i tak dál umírali. Nyní je léčení dokončeno, ale úhyny pokračují. Mají nafouklá střeva. Čistota kotců je samozřejmostí. Je možné, že na nějaký typ kokcidií ty léky nezabírají?
Uživatel s deaktivovaným účtem

1234ABCD
napsal(a):
Dobrý den, je možné, že léčba ESB3 na kokcidiózu nezabrala? Nasadila jsem ho na doporučení veterináře, mladí králíci ještě u samice (4 týdny) byli nafouklí a po jednom hynuli. Krmeni pouze senem + trochu oves. vloček. Během léčby mají jenom seno, ale i tak dál umírali. Nyní je léčení dokončeno, ale úhyny pokračují. Mají nafouklá střeva. Čistota kotců je samozřejmostí. Je možné, že na nějaký typ kokcidií ty léky nezabírají?
Je to možné. Nebo hynou na něco jiného. Kokcidióza byla potvrzena?
1234ABCD

XXX.XXX.103.33
Nebyla, jen z příznaků vet. usoudil, že je to kokcidióza, že díky vlhkému počasí teď řádí.

1234ABCD
napsal(a):
Nebyla, jen z příznaků vet. usoudil, že je to kokcidióza, že díky vlhkému počasí teď řádí.
Aha, takže žádná laboratoř . Nebo aspoň koprologie, která se dá zvládnout i v ordinaci. Takže to kokcidióza vůbec být nemusí. A králíci budou hynout dál.
1234ABCD
napsal(a):
To proč vám hynou je krmivem.
Ať už množstvím , nebo složení.
Nepíšete čím krmíte, ani v jaké dávce.
Obecně ječmen a pečivo= nafouknutý králík= úhyn.
ESB na enterokolitidu nezabere.
Právě naopak!

borax
napsal(a):
To proč vám hynou je krmivem.
Ať už množstvím , nebo složení.
Nepíšete čím krmíte, ani v jaké dávce.
Obecně ječmen a pečivo= nafouknutý králík= úhyn.
ESB na enterokolitidu nezabere.
Právě naopak!
Zadavatel píše, čím krmí.

čtyřtýdenní králíci mají spíš kolienteritidu než cokoliv jiného.
prostě ano, esb bio nefunguje, pokud králík zdechá na jiné nemoci.
1234ABCD

XXX.XXX.103.33
Dobrý večer, tak mi vet. dal sulfacox, jinak už prý moc možností léčby není. Úhyn není jen u čtyřtýdenních, ale i starší, 6-10 týdenní, i tříměsíční, kosí to všechny. V poledne žerou seno, pijí, do večera je po nich. Ještě nikdy jsem se s takovouto kokcidiózou nesetkala.

1234ABCD
napsal(a):
Dobrý večer, tak mi vet. dal sulfacox, jinak už prý moc možností léčby není. Úhyn není jen u čtyřtýdenních, ale i starší, 6-10 týdenní, i tříměsíční, kosí to všechny. V poledne žerou seno, pijí, do večera je po nich. Ještě nikdy jsem se s takovouto kokcidiózou nesetkala.
protože to není kokcidióza
sulfacox funguje na úplně stejném principu jako esb bio.
1234ABCD

XXX.XXX.103.33
Dobře, ale co by to mohlo být? Mor? Ale jsou nafouklí.

1234ABCD
napsal(a):
Dobře, ale co by to mohlo být? Mor? Ale jsou nafouklí.
Třeba ta zmíněná enterokolitida. Ale bez pitvy vám to nikdo neřekne.

1234ABCD
napsal(a):
Změňte veterináře. To není kokcidióza.
1234ABCD

XXX.XXX.103.33
A ta enterokolitida se dá léčit? Teď jsou jen na seně. Nevím si už rady.

1234ABCD
napsal(a):
A ta enterokolitida se dá léčit? Teď jsou jen na seně. Nevím si už rady.
Ale my nevíme, jestli to je enterokolitida. Ne bez pitvy. Navíc má více příčin (což může zjistit ta pitva) a tudíž i více způsobů léčby a prevence. Jo, jenom senem nic nezkazíte. Ale nemusí to stačit.
1234ABCD

XXX.XXX.103.33
Seno plesnivé není. Králíci po otevření mají játra, žaludek v pořádku, močový měchýř normálně plný, jediné, co je vidět, jsou tenká střeva naplněná vzduchem nebo tekutinou. I tlustá střeva jsou hodně plná, nafouklá. Králík nemá průjem, spíš to vypadá, jako by přestal trávit. Zaráží mě, že to jde tak rychle, žádná pilka, žádné nechutenství, ráno jsou čilí a večer natažení. Nežbluňká v nich ani nejsou nijak viditelně nadmutí. Postihuje to mladé.
1234ABCD
napsal(a):
Seno plesnivé není. Králíci po otevření mají játra, žaludek v pořádku, močový měchýř normálně plný, jediné, co je vidět, jsou tenká střeva naplněná vzduchem nebo tekutinou. I tlustá střeva jsou hodně plná, nafouklá. Králík nemá průjem, spíš to vypadá, jako by přestal trávit. Zaráží mě, že to jde tak rychle, žádná pilka, žádné nechutenství, ráno jsou čilí a večer natažení. Nežbluňká v nich ani nejsou nijak viditelně nadmutí. Postihuje to mladé.
Kolik dáváte jádra po odstavu?
A to se děje i u mláďat, které jsou ještě u samic?
To co popisujete je asi z překrmení.
Případně genetická vada.
Po odstavu byl mělo mít mládě 30 gramů jádra na kilo hmotnosti/ den.

1234ABCD
napsal(a):
Infekce nebo metabolický problém.
1234ABCD
napsal(a):
Máte to seno odleželé? Nekrmíte čerstvě usušeným? Mě nedávno na trávicí potíže u králíků pomohl ostropestřec. 0,5 ml každému do tlamky 2x denně. Ale já věděla, z čeho mi ty potíže vznikly.
U vás to je spíš hádání na slepo. Ale zkusila bych to. Asi tím nic nezkazíte.
Ať se vám to podaří vyřešit. Z.

Doporučujem , literaturu na tema : Polyfaktorove ochorenie u kralikov. Po našom , kombinácia Virus, bakteria a parazit. Nedocenená tema v našich končinách.
Neplil bych tu zrovna na veterináře. Jinak zadavateli dotazu rozumím dobře - cena lab. vyšetření zhruba 600 Kč a co vám zjistí je také diskutabilní. Takhle mně indikovali u králíka mor 2. Zdechl jediný králík z celého chovu a příčina, dle laboratorního vyšetření - mor 2...
Ten sulfacox vám zabere, ale musíte ho nemocným králíkům aplikovat stříkačkou přímo do tlamy a přinutit aby to polykali. Pokud ho dáte do vody, králíci tu vodu nechtějí pít a proto vám nakonec pozdychají. Spočítejte si dávku na jednoho králíka a dávejte do tlamy 3 dny, pak dvoudenní přestávka a pak znovu 3 dny. Zkuste a uvidíte. Pak dejte vědět, jak to dopadlo.

petr008
napsal(a):
Neplil bych tu zrovna na veterináře. Jinak zadavateli dotazu rozumím dobře - cena lab. vyšetření zhruba 600 Kč a co vám zjistí je také diskutabilní. Takhle mně indikovali u králíka mor 2. Zdechl jediný králík z celého chovu a příčina, dle laboratorního vyšetření - mor 2...
Ten sulfacox vám zabere, ale musíte ho nemocným králíkům aplikovat stříkačkou přímo do tlamy a přinutit aby to polykali. Pokud ho dáte do vody, králíci tu vodu nechtějí pít a proto vám nakonec pozdychají. Spočítejte si dávku na jednoho králíka a dávejte do tlamy 3 dny, pak dvoudenní přestávka a pak znovu 3 dny. Zkuste a uvidíte. Pak dejte vědět, jak to dopadlo.
Ale já si pořád myslím, že to není kokcidióza.
napsal(a):
Ale já si pořád myslím, že to není kokcidióza.
To máte patrně i pravdu. Nejblíže pravdě bude ale asi náš maďarský kolega Mišiko .
To svinstvo jsem si zavlekl loni. Koupili si ode mě jedni samici a vyklubal se z toho samec, tak že ho chtějí vrátit. Vyhověl jsem, přestože se mi nějak nezdál. Tak jsem se poučil, že toto už příště neudělám.
Nežral a po 5-ti dnech od návratu zdechl. Nezjistil jsem co mu vlastně bylo, ale v tom kotci, kde jsem ho měl mi následně vyzdychali králici přesně podle příznaků, které popisuje 1234ABCD.
Z 9 zbyli jen 2. Léčil jsem sulfacoxem. Dokud jsem ho dával do vody nepili to a chcípali. Taky jsem už z toho byl zoufalý, tak jsem jim to začal dávat v dvojnásobné dávce stříkačkou přímo do tlamy. Jsem si jistý, že kdybych to neudělal, zdechli by všichni.
Podle mého laického názoru a příznaků se jednalo o enterokolitidu v první řadě, a kokci mají v sobě králici všichni. Myslím si, že pokud propukne entero, tak to poskytne v těch střevech poskytne podmínky, aby se rozvinula i kokci a tato kombinace králíka zahubí.
Tak si vysvětluju, že po přeléčení sulfacoxem aspoň nějací přežili, tím, že jim to potlačilo poškození střev kokcidiózou.
Jisté je, že se to svinstvo drží ve dřevě králíkárny a běžná desinfekce nestačí. Chce to pořádný plamen, jinak se nakazí další králíci, které do toho kotce dáte. tož tak, moje zkušenost s tímto moribundusem.

petr008
napsal(a):
To máte patrně i pravdu. Nejblíže pravdě bude ale asi náš maďarský kolega Mišiko .
To svinstvo jsem si zavlekl loni. Koupili si ode mě jedni samici a vyklubal se z toho samec, tak že ho chtějí vrátit. Vyhověl jsem, přestože se mi nějak nezdál. Tak jsem se poučil, že toto už příště neudělám.
Nežral a po 5-ti dnech od návratu zdechl. Nezjistil jsem co mu vlastně bylo, ale v tom kotci, kde jsem ho měl mi následně vyzdychali králici přesně podle příznaků, které popisuje 1234ABCD.
Z 9 zbyli jen 2. Léčil jsem sulfacoxem. Dokud jsem ho dával do vody nepili to a chcípali. Taky jsem už z toho byl zoufalý, tak jsem jim to začal dávat v dvojnásobné dávce stříkačkou přímo do tlamy. Jsem si jistý, že kdybych to neudělal, zdechli by všichni.
Podle mého laického názoru a příznaků se jednalo o enterokolitidu v první řadě, a kokci mají v sobě králici všichni. Myslím si, že pokud propukne entero, tak to poskytne v těch střevech poskytne podmínky, aby se rozvinula i kokci a tato kombinace králíka zahubí.
Tak si vysvětluju, že po přeléčení sulfacoxem aspoň nějací přežili, tím, že jim to potlačilo poškození střev kokcidiózou.
Jisté je, že se to svinstvo drží ve dřevě králíkárny a běžná desinfekce nestačí. Chce to pořádný plamen, jinak se nakazí další králíci, které do toho kotce dáte. tož tak, moje zkušenost s tímto moribundusem.
Kolega chytroline, na rotavirusovu hnačku ti sulfacox nezaberie ani ked sa pomodliš .... Prezivaju len najsilnejšie jedince. Nie v všetko je len môj výmysel. Svet nie je len Maďarsko.vieš.
napsal(a):
Kolega chytroline, na rotavirusovu hnačku ti sulfacox nezaberie ani ked sa pomodliš .... Prezivaju len najsilnejšie jedince. Nie v všetko je len môj výmysel. Svet nie je len Maďarsko.vieš.
Ale 1234ABCD jasně píše, že ti králíci žádný průjem neměli.
PS: Chtěl jsem tě tím maďarským původem probudit z letargie k větším výkonům, kolego .
georgi

XXX.XXX.118.61
Pisatelka nepsala jak odleželé seno bylo /doba od usušení / . Čerstvé seno Vám dokáže zlikvidovat celý chov . Seno musí minimálně šest týdnů ležet . Měl jsem známého a ten seno nesušil . Když byli někde na louce čerstvě usušené balíky sena , tak je prostě ukradl a hned krmil . Zlikvidoval skoro celý chov a tak s chovem skončil . V tom seně může být problém .

Nie každý kralik ma rovnaké priznaky. Dosť často uhynie skôr ako sa prejavia viditeľné príznaky. Ale keď budeš odstavovať 300_400 ks kralikov v jednom odchove tak sa stretneš aj z rotavirusovou hnačkou. Nemusíš ma motivovať, som sebestačny. Ak vieš čo znamená.
No vida, jak nacionální stimulace zabrala . Dobře tedy, dejme tomu, že máš část pravdy a že tedy může jít i o rotavirovou infekci. Já říkám, že je to kombinace enterokolitidy a kokcidiózy a připouštím možnost současné rotavirové infekce, protože v mém případě část králíků skutečně průjem měla, ale jiní nemocní králíci průjem vůbec neměli. U části z nich byla pilovitá páteř, jiní kteří rovněž zdechli byli krásně osvalení bez pilovité páteře. Tři otázky:
1. Jak vysvětlit, že sulfacox alespoň u některých králíku zafungoval (i když byl podán pozdě až v době, kdy králíci už nežrali, nepili a část králíků už začala zdychat)? Na viry přece sulfonamidy nepůsobí.
2. V případě, že máš pravdu a jedná se o rotavirovou infekci, jak tedy a čím léčit?
3. Dle mého je toto onemocnění kombinace minimálně 2 nebo 3 nemocí. Za sebe typuji na prvním místě enterokolitidu, pak kokci a připouštím možnost rotavirové infekce. Čím léčit v případě enterokolitidy?
Pro Georgi: předpokládám, že zadavatel 1234ABCD nechová králíky prvním rokem a jako každý normální chovatel ví, že se čerstvým senem nekrmí... Navíc přesně tyto příznaky vykazovali moji králíci, které novým senem nikdy nekrmím. Je to jednoznačně nějaké infekční onemocnění.
PS: králíci v jiných kotcích než byl ten infekční, krmení naprosto stejným krmivem, to nechytli...
georgi
napsal(a):
Pisatelka nepsala jak odleželé seno bylo /doba od usušení / . Čerstvé seno Vám dokáže zlikvidovat celý chov . Seno musí minimálně šest týdnů ležet . Měl jsem známého a ten seno nesušil . Když byli někde na louce čerstvě usušené balíky sena , tak je prostě ukradl a hned krmil . Zlikvidoval skoro celý chov a tak s chovem skončil . V tom seně může být problém .
Pisatelku už vlákno dávno nezajímá...
Takže je zbytečné nad tím přemýšlet.
Tak to je pak ale celá diskuse pěkně na ho.no, když k ničemu nevede. Mohl by se prosím někdo, kdo tomu rozumí, vyjádřit alespoň k té otázce jak léčit enterokolitidu? Dle mého je to daleko horší metla než kokci, které se dá, když to člověk umí, vyhnout.
A také by mě zajímalo, jak je to s léčbou zmiňované rotavirové infekce? Díky.
petr008
napsal(a):
Tak to je pak ale celá diskuse pěkně na ho.no, když k ničemu nevede. Mohl by se prosím někdo, kdo tomu rozumí, vyjádřit alespoň k té otázce jak léčit enterokolitidu? Dle mého je to daleko horší metla než kokci, které se dá, když to člověk umí, vyhnout.
A také by mě zajímalo, jak je to s léčbou zmiňované rotavirové infekce? Díky.
Problém je ten , že často se prolíná třeba jaterní kokcidioza s entero.
Střevní kokcidioza se zvládnout dat a dá se jí i předcházet.
Dle mého názoru a zkušenosti se enterokolitida léčit nedá..
Končí vždy úhynem...resp.kdyz se mi králík nezdá, jde hned pod kudlu.
Díky za odpověď, také si to myslím. Já jsem v chovu rozvinutou kokci až do loňska neměl už víc než 10 let. Když se tomu člověk naučí předcházet, tak nepropukne - pokud jí nepředchází nějaké další onemocnění střev - pak dle mého propukne i při nejlepší prevenci.
A co zdejší veterináři/ky na otázku léčby/prevence králičí enterokolitidy? Také bych prosil info, jakými způsoby se přenáší? Díky.

petr008
napsal(a):
Díky za odpověď, také si to myslím. Já jsem v chovu rozvinutou kokci až do loňska neměl už víc než 10 let. Když se tomu člověk naučí předcházet, tak nepropukne - pokud jí nepředchází nějaké další onemocnění střev - pak dle mého propukne i při nejlepší prevenci.
A co zdejší veterináři/ky na otázku léčby/prevence králičí enterokolitidy? Také bych prosil info, jakými způsoby se přenáší? Díky.
protože přesná patofyziologie rozvoje epizootické enteropatie není známá, je těžké vymýšlet prevenci nebo léčbu.
ví se o hromadě predispozičních vlivů (hlavně škroby), ví se, že je to infekční, to je zatím všechno.

petr008
napsal(a):
No vida, jak nacionální stimulace zabrala . Dobře tedy, dejme tomu, že máš část pravdy a že tedy může jít i o rotavirovou infekci. Já říkám, že je to kombinace enterokolitidy a kokcidiózy a připouštím možnost současné rotavirové infekce, protože v mém případě část králíků skutečně průjem měla, ale jiní nemocní králíci průjem vůbec neměli. U části z nich byla pilovitá páteř, jiní kteří rovněž zdechli byli krásně osvalení bez pilovité páteře. Tři otázky:
1. Jak vysvětlit, že sulfacox alespoň u některých králíku zafungoval (i když byl podán pozdě až v době, kdy králíci už nežrali, nepili a část králíků už začala zdychat)? Na viry přece sulfonamidy nepůsobí.
2. V případě, že máš pravdu a jedná se o rotavirovou infekci, jak tedy a čím léčit?
3. Dle mého je toto onemocnění kombinace minimálně 2 nebo 3 nemocí. Za sebe typuji na prvním místě enterokolitidu, pak kokci a připouštím možnost rotavirové infekce. Čím léčit v případě enterokolitidy?
Pro Georgi: předpokládám, že zadavatel 1234ABCD nechová králíky prvním rokem a jako každý normální chovatel ví, že se čerstvým senem nekrmí... Navíc přesně tyto příznaky vykazovali moji králíci, které novým senem nikdy nekrmím. Je to jednoznačně nějaké infekční onemocnění.
PS: králíci v jiných kotcích než byl ten infekční, krmení naprosto stejným krmivem, to nechytli...
Vysvetlenie, sulfacox nezabral. Jednoducho neboli nakazený . Vieme že su jedinci úplne imuny aj na virusy alebo maju taku imunitu že nakaza je slabucka až bezpriznakova. Tak ako pri Covide. Mal si covida a dobre či? Poviem že ja som nemal napríklad... S časti máš pravdu , uznam aj ja. Pisal som že je to multifaktorove ochorenie. Začne virozou ,tie slabšie to postihne viac a ak je v chove napr skrytá kokcidioza zosilni ochorenie a kraliky maju aj dvojite priznaky. Do takto zdecimovaneho chovu sa nezriedka primieša aj parazit a sme kde? Už vieš.... Poznámka ,jednoducho preto sa sa velkochovy medikuju zazračnymi pripravkami a by to odchovali aspoň do 2.5 kg. Premyšlaj, a uvidíš aj čo iný prehliadaju.

Viru je tady plno, jen je nevidiš... ☝️

petr008
napsal(a):
Díky za odpověď. A zdroj těch rotavirů? Někde musí být zdroj, ze kterého se to přenese až do mojí králíkárny.
Viz mišiko - (rota)viry jsou všude kolem nás. Nejen u králíků. Někoho to sejme, jiného ne.

Zaujímavá to debata, niekto sa uráža, niekto hájí svoje, iný odporúča ...
tu ale nikto nikoho neukameňoval za to, že používa Sulfacox :-)
Kokcidin, Emanox, Amivit či Citroezymx a iné "liečiva" na báze rastlinného pôvodu kocídiu a iné črevné infekcie nezabijú! Sú to preparaty ktoré zlepšujú trávenie a vytvárajú priaznivé ph pre črevnú flóru.
Pečeňová kokcydioza nie je až tak fatálna ako tá črevná. Ako tu bolo uvedené, každý králik má v tele kokcídie. Ak sa to prejaví a k tomu sa pridružia iné enterologické onemocnenia a infekcie, zjavne niet cesty späť.
Podávanie cox striekačkou priamo do ústnej dutiny je palec hore tak ako to opisuje petr008. Už ak toto nezaberie tak nič. Ale nemusí sa jednať iba o sulfacox. Každé atb na báze sulfamidínov zaberie ak je príčinou uhynú infekcia tráviaceho traktu.
Prevencia, zistenie onemocnenia či liečba na rotavírus je ako chytať ducha. Doterajšie štúdie majú za to, že sa to prenáša vylučovaním stolice, nepravdepodobné je dýchaním. Enterokolitída je zas infekcia spôsobená nesprávnou zootechnikou, pokazeným krmivom, oslabeným organizmom z nedostatku vitamínov atd.
Podávaním sulfamidínov vo veku 6-10 týždňov veku králika sa každopádne nič nepokazí. Kto je ale proti atb tak môže v istých dávkach podávať preparáty na báze výťažkov rastlín. Odporúčam po aplikácii použť probiotika napr. prorabbit

Pozor, ten sulfacox napisal vet lekar ak si to niekto nevšimol? Mimochodom je rovnako neisté preliečovanie nediagnostikovanej kokcidiozy ako hľadanie príčin rotavirusovej nakazy. Prevencia je vždy jednodušia ako liečba, že? Preto v prírode preživaju len najsilnejšie a najodolnejšie jedince. A na záver , imunitu môžeme získať buď prirodzenou eliminaciou alebo potom očkovanim . Tak napajanim sulfacoxom už sotva. Na vírusy su tu iný machri ako ty.
1234ABCD

XXX.XXX.103.33
Dobrý večer, tady zakladatelka. Tak zítra dávám poslední den Sulfacox a zdá se, že zatím dobrý. Poslední úhyn 1 králík v dvoudenní pauze podávání léku. Kdyby uhynul další, tak už bych chtěla pitvu, abych věděla, co to vlastně bylo. Vet. je spokojený, že sulfacox evidentně zabral. Říkal, že se vyskytnou i rezistentní kokcidie. Tak snad je to za námi, teď opatrně s ovsem, za ty 3 týdny na senu se zdá, že skoro nevyrostli.
1234ABCD

XXX.XXX.103.33
Nejvíc se bojím, že se to bude opakovat, doteď jsem si myslela, že se dá kokcidióze částečně předejít, častým kydáním, dietou, acidomid do vody, zatím to vždycky fungovalo, ale teď už mám strach, je to jako sázka do loterie...
1234ABCD
napsal(a):
Nejvíc se bojím, že se to bude opakovat, doteď jsem si myslela, že se dá kokcidióze částečně předejít, častým kydáním, dietou, acidomid do vody, zatím to vždycky fungovalo, ale teď už mám strach, je to jako sázka do loterie...
Je tam viacero faktorov ako ste uviedli a jednou z príčin býva aj stres. Každopádne treba pri kocidiách obmieňať preparáty aby nevznikla rezistencia (mám na mysli ATB). K preparátu acidomid, kombinoval by som ho s inými prípravkami dannej spoločnosti čo je možné a výrobca to odporúča. Ale aj tie preventívne preparáty by som obmieňal. Tiež nie je podľa mňa vhodné to používať permanentne. Skôr podávať konáre z vŕby je vhodnejšie ;-)
Diéta asi nie je vhodné riešenie pri prevencii na kokcídie

Snehy
napsal(a):
Je tam viacero faktorov ako ste uviedli a jednou z príčin býva aj stres. Každopádne treba pri kocidiách obmieňať preparáty aby nevznikla rezistencia (mám na mysli ATB). K preparátu acidomid, kombinoval by som ho s inými prípravkami dannej spoločnosti čo je možné a výrobca to odporúča. Ale aj tie preventívne preparáty by som obmieňal. Tiež nie je podľa mňa vhodné to používať permanentne. Skôr podávať konáre z vŕby je vhodnejšie ;-)
Diéta asi nie je vhodné riešenie pri prevencii na kokcídie
ATB nejsou na kokcidiózu.

napsal(a):
ATB nejsou na kokcidiózu.
Atb nie su ani na virózu...

napsal(a):
Atb nie su ani na virózu...
To taky. Ale to snad ví každý.

napsal(a):
To taky. Ale to snad ví každý.
To by som si nedovolil z istotou tvrdiť, po tom čo som tu už prečital...

Co všichni blbnete s léčením , na co ptřebujete léčit...? Léčení je cesta do pekel...!Chovám králíky bez léčení a funguje to... Po zkušenostech které mám, záleží na chovaném plemenu a vitalitě jednotlivých jedinců a ne na krmení a extrémní čistotě.. Pokud se něco objeví co není schopné přežít bez léků skončí v kotli...

napsal(a):
Co všichni blbnete s léčením , na co ptřebujete léčit...? Léčení je cesta do pekel...!Chovám králíky bez léčení a funguje to... Po zkušenostech které mám, záleží na chovaném plemenu a vitalitě jednotlivých jedinců a ne na krmení a extrémní čistotě.. Pokud se něco objeví co není schopné přežít bez léků skončí v kotli...
My neblbneme, my diskutujeme. Tak jako vy. Zadavatel(ka) nechť si to přebere. Uznávám, nebude to mít snadné.
mišiko, kometa,
zožrať ste ma šli, že podávam pri odstave sulfacox lebo to je atb (to ste predtým nevedeli?) a do jatočnosti sa to nedostane z králika. Teraz už to nie je atb? Hmmm ...
kometa, koľko králikov ročne dochováte?
Stačí na to jednoduchý ukazovateľ.
- počet samic ...........
- počet vo vrhu (dajme priemer) .................
- odstavené ....................
- dochované na jatočnosť/výstavu, predaj ...............

Snehy
napsal(a):
mišiko, kometa,
zožrať ste ma šli, že podávam pri odstave sulfacox lebo to je atb (to ste predtým nevedeli?) a do jatočnosti sa to nedostane z králika. Teraz už to nie je atb? Hmmm ...
kometa, koľko králikov ročne dochováte?
Stačí na to jednoduchý ukazovateľ.
- počet samic ...........
- počet vo vrhu (dajme priemer) .................
- odstavené ....................
- dochované na jatočnosť/výstavu, predaj ...............
Nechovám králíky, ale vím, že Sulfacox není ATB, alébrž potencovaný sulfonamid. Určitě jsem nepsala, že kokcidiostatika = ATB. Pravda, obojí je léčivo s antimikrobiální účinností (přičemž sulfonamidy na rozdíl od ATB berou i prvoky, ale zase mají užší záběr na baktérie) a ochrannou lhůtou. A s možností vzniku rezistence.

Ten je určný pro drůbež. Nebo ne? Jsem se ztratila.

napsal(a):
Ten je určný pro drůbež. Nebo ne? Jsem se ztratila.
Primárne, no je šetrnejší a učnejšii aj pre králiky. Osobné skúsenosti.
Kometa,
nič osobné proti Vám ale z diskusii mi akosi vyšlo, že zrejme králiky nechováte ale mate hodné znalosti zo zoológie tak predpokladám veterinu študovanú alebo veľmi dobrý samouk poprípade učiteľ
A prečo je tam množné číslo "mišiko, kometa, zožrať ste ma šli, že ..." to je vykanie lebo bol som pár krát sprdnutý za to, že osobám diskutujúcim tykám. Nechcelo sa mi všetkých zúčastnených v danom vlákne menovať ako npr. Jiva, horal, Borax atd ... Takže sa ospravedlňujem kometa, bolo to myslené všeobecne
Prečo som v príspevku uviedol že sulfaminoidy sú atb? Chcel som poukázať na to, ako ma paru ľudí išlo ukameňovať že podávam atb.
Jednalo sa o príspevok ohľadom výkrmu králikov alebo niečo také, nechce sa mi to dohľadávať. A tam som uviedol, že pri odstave alebo prechode zo suchého na zelené podávam preventívne sulfacox a nepoužívam žiadne atb a atď.... No a už bol oheň na streche

Snehy
napsal(a):
Kometa,
nič osobné proti Vám ale z diskusii mi akosi vyšlo, že zrejme králiky nechováte ale mate hodné znalosti zo zoológie tak predpokladám veterinu študovanú alebo veľmi dobrý samouk poprípade učiteľ
A prečo je tam množné číslo "mišiko, kometa, zožrať ste ma šli, že ..." to je vykanie lebo bol som pár krát sprdnutý za to, že osobám diskutujúcim tykám. Nechcelo sa mi všetkých zúčastnených v danom vlákne menovať ako npr. Jiva, horal, Borax atd ... Takže sa ospravedlňujem kometa, bolo to myslené všeobecne
Prečo som v príspevku uviedol že sulfaminoidy sú atb? Chcel som poukázať na to, ako ma paru ľudí išlo ukameňovať že podávam atb.
Jednalo sa o príspevok ohľadom výkrmu králikov alebo niečo také, nechce sa mi to dohľadávať. A tam som uviedol, že pri odstave alebo prechode zo suchého na zelené podávam preventívne sulfacox a nepoužívam žiadne atb a atď.... No a už bol oheň na streche
V pohodě. Jde o to, že důsledky podávání ATB a sulfonamidů jsou, co se týče ochranných lhůt ,stejné. Neboli je jedno, co dáváte. Mně je to jedno už úplně. Jsou to vaši králíci. A ve velkochovech se kokcidiostatika používají běžně. U králíků i drůbeže.

napsal(a):
Primárne, no je šetrnejší a učnejšii aj pre králiky. Osobné skúsenosti.
Děkuji za odpověď.

Snehy
napsal(a):
Kometa,
Jo a veterinář i učitel.

napsal(a):
Děkuji za odpověď.
Za nič. Len ta cena je uplne niekde inde ako Sulfacox...

Snehy
napsal(a):
Kometa,
Sú určite pravidla v tejto spoločnosti, napríklad pozdravíme pri príchode do miestnosti , stojíme na červenú na semafore, za tovar v obchode zaplatíme a podobne ale to vieš... Ide len o to ako to ktorý jedinec vie prijať a používať. Skus sa nad tým zamyslieť, bude to plus pre teba aj ostatných.

petr008
napsal(a):
Díky za tip, mohl bych prosit pár info, o ceně a jestli se to zehnat i v ČR? Kolik se toho dávkuje? Díky.
Driml, 150 Kč/ 250ml / 10ml na 1l H2O=3dni aplikacia / 1X za 4 týždne . Raz za mesiac . Osobne používam len pre odstav .

Ty nemáš žiadnu úctu, do očí sa ľudom vysmievaš. Ako žiješ tak odideš. Reagovať budem na každý scestny príspevok...

iFauna
napsal(a):
Vážení diskutující,
prosíme o zachování poklidné diskuze. Vyhněte se útokům vůči sobě.
Děkujeme.
S pozdravem
Redakce webu ifauna.cz
Vážená redakcia , na kralikoch nebola nikdy poklidna diskusia. Ak ma pamäť neklame, ak je niečo proti pravidlam tak to mažte a blokujte . Na stráženie ste tu vy predsa. Pekný deň prajem.
napsal(a):
Vážená redakcia , na kralikoch nebola nikdy poklidna diskusia. Ak ma pamäť neklame, ak je niečo proti pravidlam tak to mažte a blokujte . Na stráženie ste tu vy predsa. Pekný deň prajem.
Ano, díky kontrole máme přehled a proto vám zde také píšeme upozornění, aby nemuselo dojít k případným blokacím.
Prosíme o umírněnou diskuzi.
S pozdravem
Redakce webu ifauna.cz
iFauna
napsal(a):
Ano, díky kontrole máme přehled a proto vám zde také píšeme upozornění, aby nemuselo dojít k případným blokacím.
Prosíme o umírněnou diskuzi.
S pozdravem
Redakce webu ifauna.cz
Každý stoprocentní chlap musí být zároveň i králíkář. Jinak to není stoprocentní chlap, ale jen nějaký pochybný derivát chlapa.
Škoda, že ifauna nemá nějakou aplikaci, kde bychom si mohli dát pěkně nevirtuálně přes držku. Vám by se zvedla návštěvnost a my králíkáři bychom si přišli konečně na své... .
Měli byste se nad tím zamyslet redakcionáři a něco s tím udělat.
HOWGH .
1234ABCD

XXX.XXX.103.33
Dobrý večer, obnovuji diskuzi o králících léčených ESB 3, poté Sulfacoxem. Následovaly 2 týdny bez úhynu, začala jsem pomalu dávat trochu ovsa, acidomid a optimin. Malou dávku, kterou během půl hodiny sežerou. Včera uhynul 1 králík, tříměsíční, dnes další 2. Ráno žrali, večer je po nich. Byli nafouklí jako balón. Prohlédla jsem ostatní (už jich moc nezbývá), jsou hrozně nafouklí, někteří mají průjem. Mám tomu rozumět tak, že 14 dní po léčbě Sulfacoxem jsme znova na začátku? Už to nedávám.
1234ABCD
napsal(a):
Dobrý večer, obnovuji diskuzi o králících léčených ESB 3, poté Sulfacoxem. Následovaly 2 týdny bez úhynu, začala jsem pomalu dávat trochu ovsa, acidomid a optimin. Malou dávku, kterou během půl hodiny sežerou. Včera uhynul 1 králík, tříměsíční, dnes další 2. Ráno žrali, večer je po nich. Byli nafouklí jako balón. Prohlédla jsem ostatní (už jich moc nezbývá), jsou hrozně nafouklí, někteří mají průjem. Mám tomu rozumět tak, že 14 dní po léčbě Sulfacoxem jsme znova na začátku? Už to nedávám.
Dobrý večer, osobně ESB3 jsem nikdy nepoužila. Pokud je problém, používám Emanox, nebo espumisan (pokud je nafouklý) a osvědčil se mi ostropestřec mariánský. Podporuje trávení, funkci jater a není drahý. . Ale od známých a z diskuzí jsem postřehla, že po 14 dnech, kdy se králíci přeléčují právě ESB 3, tak to chytají znovu.
Taky někdy udělám dietní chybu, ale vzhledem k tomu, že neočkuji, krmím trávou, kukuřicí a v zimě mrkev, občas chleba, tak někdo by byl s ušákama na nule. Mi se letos opravdu daří.
Podívejte se v lese po pelyňku. Je to parádní bylina. Žerou ji i králíci, kteří nechtějí vůbec nic a pomáhá jim. Roste teď všude.
georgi

XXX.XXX.118.61
1234ABCD krmíte seno nebo trávu ? Sulfakoksem jste je přeléčila a za dva týdny jste trávení rozhodila znovu .Těch léčebných přípravků je tam hodně . Proč třeba po přeléčení podáváte acidomit. , když není třeba . Já jsem po přeléčení sulfakoksem podával k senu nebo trávě střídavě granule, oves nebo kukuřici .Po přeléčení vše bez problému . Nafouknutý králík s průjmem je problém a léčení takového jedince není většinou z dobrým koncem .

1234ABCD
napsal(a):
Položim otázku,myslite si že sa len tak jednoducho zbavíte virozy? Takmer z istotou si dovolim povedať že prídete o všetkých. V ďalšom vrhu to bude podobne. Nosič , je niektorý dospelý jedinec, prípadne viacery.

1234ABCD
napsal(a):
A víte, co vám v tom chovu vlastně řádí? Může to být i kombinované onemocnění.
1234ABCD

XXX.XXX.103.33
Na pitvu jsem králíka nevezla, takže jsou to jen dohady. 14 dní byl pokoj, tak jsem myslela, že jsem z toho venku. Nevím, jak jsem jim rozhodila trávení, na seně byli 3 týdny a vůbec nerostli, tak jsem jim po skončení léčby opatrně dávala oves. Žrali ho jak diví. A acidomid taky dostali až po skončení léčby. Myslela jsem, že v tom horku je to prevence. 14 dní to tak klapalo. Jestli je to kombinované onemocnění, tj. kokcidióza + enterokolitida, tak na to asi nic nevymyslím. Možná jsou na entero nějaká antibiotika, ale úspěch nejistý. To jsem vyčetla na internetu...

1234ABCD
napsal(a):
Na pitvu jsem králíka nevezla, takže jsou to jen dohady. 14 dní byl pokoj, tak jsem myslela, že jsem z toho venku. Nevím, jak jsem jim rozhodila trávení, na seně byli 3 týdny a vůbec nerostli, tak jsem jim po skončení léčby opatrně dávala oves. Žrali ho jak diví. A acidomid taky dostali až po skončení léčby. Myslela jsem, že v tom horku je to prevence. 14 dní to tak klapalo. Jestli je to kombinované onemocnění, tj. kokcidióza + enterokolitida, tak na to asi nic nevymyslím. Možná jsou na entero nějaká antibiotika, ale úspěch nejistý. To jsem vyčetla na internetu...
Když chcete léčit podle internetu, vaše volba. Ale ti králíci si to nezaslouží. Co třeba si pozvat aspoň zkušeného chovatele, který to uvidí naživo? A třeba přijde na to, v čem je chyba.
napsal(a):
Když chcete léčit podle internetu, vaše volba. Ale ti králíci si to nezaslouží. Co třeba si pozvat aspoň zkušeného chovatele, který to uvidí naživo? A třeba přijde na to, v čem je chyba.
Souhlasím s vámi.
I když po letech chovu se mi něco podobného v chovu objevilo.
Nepřišel jsem na to kde byla chyba.
Vnitřní orgány ok.
Žádný průjem. Králík chřadl až uhynul.
Z bezpečnostního důvodu Pb hořák, desinfekce a týden kotec bez králíků.
Padlo celé hnízdo.

borax
napsal(a):
Souhlasím s vámi.
I když po letech chovu se mi něco podobného v chovu objevilo.
Nepřišel jsem na to kde byla chyba.
Vnitřní orgány ok.
Žádný průjem. Králík chřadl až uhynul.
Z bezpečnostního důvodu Pb hořák, desinfekce a týden kotec bez králíků.
Padlo celé hnízdo.
I to je někdy řešení.
Jestli Vám léčbu přežili ti s pilou na hřbetě, tak ti se po skonšení léčby a vymizení účinné látky z organismu většinou znovu nakazí a zdechnou. Léčbou je možné zachránit ty silnější kusy.
Mně tehdy ti, kteří přežili léčbu, tak ti už pak nezdechli. Po léčbě sulfacoxem jsem ale přidával do vody ocet ještě 14 dní a pak už nezdechl žádný. Ty co přežili jsem pak krmil výkrmovými granulemi (bez léčiva) ad libitum, aby se znovu dostali do formy. Kotec jsem kompletně desinfikoval savem ředěným 1 : 1 rozprašovačem do mokra. Plamen jsem nemohl použít, abych nezapálil hosp. budovy (všude vysušené dřevo).
Nevěšte hlavu, zkuste znovu přeléčit sulfacoxem stříkačkou přímo do tlamy nebo si od veta sežeňte něco na střevní infekce, ale musíte to aplikovat přímo do tlamy. Nepočítejte, že Vám to budou v tomto stavu pít s vodou.
K dezinfekcii chovných zariadení. Jedného času len v jednom koterci mali po sebe dva hniezda králikov zapálené spojivky očí. Vymenil som samice či sa to zopakuje. Pri druhej som to preliečil a už sa mi to nezopakovalo. A čo to spôsobilo len najvyšší vie.
Ale k dezinfekcii. Mám po ruke Virkon S. Veľmi účinný prostriedok na dezinfekciu všetkého kde sú zvieratá, vtáky. Jedno balenie 50g je na 5 litrov a aplikuje sa to postrekovačom. Králika nasťahujeme až keď bude všetko suché.
K doliečeniu po antikokcidiostikách ja vhodné podávať citroenzymix a prorabbit. Miesto citroenzymixu je možné podať iné preparáty na báze bylín pre zlepšenie fungovania trávenia a chuti do žrania. Antikokcidiostika treba obmieňať aby nevznikla nefunkcionalita liečiva - rezistencia.
V ťažkých prípadoch je dobrou voľbou injekčný sulfadimidín a potom pokračovať práškovým ak je to taký akútny stav.
Pri ťažkých stavoch je ale stav už viacmenej nezvratný. Radšej sa venovať silnejším jedincom u ktorých je šanca to prejsť.

Snehy
napsal(a):
K dezinfekcii chovných zariadení. Jedného času len v jednom koterci mali po sebe dva hniezda králikov zapálené spojivky očí. Vymenil som samice či sa to zopakuje. Pri druhej som to preliečil a už sa mi to nezopakovalo. A čo to spôsobilo len najvyšší vie.
Ale k dezinfekcii. Mám po ruke Virkon S. Veľmi účinný prostriedok na dezinfekciu všetkého kde sú zvieratá, vtáky. Jedno balenie 50g je na 5 litrov a aplikuje sa to postrekovačom. Králika nasťahujeme až keď bude všetko suché.
K doliečeniu po antikokcidiostikách ja vhodné podávať citroenzymix a prorabbit. Miesto citroenzymixu je možné podať iné preparáty na báze bylín pre zlepšenie fungovania trávenia a chuti do žrania. Antikokcidiostika treba obmieňať aby nevznikla nefunkcionalita liečiva - rezistencia.
V ťažkých prípadoch je dobrou voľbou injekčný sulfadimidín a potom pokračovať práškovým ak je to taký akútny stav.
Pri ťažkých stavoch je ale stav už viacmenej nezvratný. Radšej sa venovať silnejším jedincom u ktorých je šanca to prejsť.
Kde jste sehnal(a) injekční sulfadimidin?
V jednej z diskusii mi istý člen povedal, "nemám prezrádzať všetke svoje vedomosti".
Nech si každý navštívi uja gugla poprípade osloví výrobcu či schopného zverolekára. Injekčný roztok môže mať aj iný názov ale je na báze tej istej liečebnej látky .
Dany preparát neužívam už dlhú dobu z dôvodu, že dané ochorenie v chove nemám. Volal som so svojím mvdr a prezistí ako sa to nazýva, poprípade či to ešte existuje. Je dosť možné, že už sa to neponúka alebo je to na listine iba pre mvdr.
Každý ste tu odborník, každý tu ma plno múdrosti, dokonca tu mame aj študované osoby. Tak prečo nikto nespomenie Klozanit? A kde je ho možne zakúpiť? A prečo nie? Nikto nepodporí citroenzymix ktorý je suprový na podporu trávenia ...
Len poddrbávať ... Ale ja to fórum a beriem to ako pomoc a výmenu skúsenosti, názorov, nie meranie si niečoho ...
Pre istého člena, kokcidin používam už roky, takže nik neobjavil ameriku

Snehy
napsal(a):
V jednej z diskusii mi istý člen povedal, "nemám prezrádzať všetke svoje vedomosti".
Nech si každý navštívi uja gugla poprípade osloví výrobcu či schopného zverolekára. Injekčný roztok môže mať aj iný názov ale je na báze tej istej liečebnej látky .
Dany preparát neužívam už dlhú dobu z dôvodu, že dané ochorenie v chove nemám. Volal som so svojím mvdr a prezistí ako sa to nazýva, poprípade či to ešte existuje. Je dosť možné, že už sa to neponúka alebo je to na listine iba pre mvdr.
Každý ste tu odborník, každý tu ma plno múdrosti, dokonca tu mame aj študované osoby. Tak prečo nikto nespomenie Klozanit? A kde je ho možne zakúpiť? A prečo nie? Nikto nepodporí citroenzymix ktorý je suprový na podporu trávenia ...
Len poddrbávať ... Ale ja to fórum a beriem to ako pomoc a výmenu skúsenosti, názorov, nie meranie si niečoho ...
Pre istého člena, kokcidin používam už roky, takže nik neobjavil ameriku
Aha, tajemství. Sulfadimidin není v injekcích. Tak jako většina sulfonamidů. Včetně Klozanitu. V injekční formě je Enroxil, ale že by se aplikoval králíkům na kokcidiózu...? Že na to ještě nikdo nepřišel? Tak jako tak, volně prodejné přípravky to nejsou.
napsal(a):
Aha, tajemství. Sulfadimidin není v injekcích. Tak jako většina sulfonamidů. Včetně Klozanitu. V injekční formě je Enroxil, ale že by se aplikoval králíkům na kokcidiózu...? Že na to ještě nikdo nepřišel? Tak jako tak, volně prodejné přípravky to nejsou.
ach jo ... čo k tomu dodať?
Chytanie za slovíčka, tajnostkárstvo, vecné neodpovedanie.
Prosím uviesť, kde je napísane, že Klozanit je injekčný? A prečo nie sú voľne predajné? To som sa pýtal ale odpoveď je hmlistá.
Enroxil som vôbec nespomenul lebo ten je na niečo iné. Ale opakom je výrok "Sulfadimidin není v injekcích. Tak jako většina sulfonamidů." Väčšina neznamená, že žiaden
Ešte niečo ďalej?
Nehádejme se děti. Mír a lásku. Slunce v duši. Ať vás provází síla.
Králičí maso je pravá delikatesa na kterou se těší celá rodina. Králík je dobrý na každý způsob. Bohužel je to díky přešlechtění asi nejnáročnější hospodářské zvíře na chov. Co chovatel, to osobní zkušenost a stačí málo, aby i při sebevětších zkušenostech začali králíci z nevysvětlitelné příčiny chcípat. Přestože mám vše ošetřeno a naočkováno, každé ráno jdu krmit s obavou, aby nebylo nějaké nečekané překvápko. O to větší bobky mám od doby, kdy jsem začal chovat papírové. Pamatuji doby, kdy u nás nebyl mor a králíci se chovali ve velkém, na zeleném, pásli jsem je v ohradě a už to nikdo nechtěl ani jíst. Dnes nepředstavitelné. Kosí je kokci, entero, případně viry. Entero propukne a nevíme proč. Kdysi se mi stalo, že mi začali chcípat mladí králíci, když jsem je v dobré víře (preventivně proti kokci) začal krmit granilemi s kokcidiostatikem... Od té doby tyto granule nekupuji. Takže se dohadujeme zbytečně. Jak to dopadlo u zadavatelky? Dá nám ještě vědět?

Snehy
napsal(a):
ach jo ... čo k tomu dodať?
Chytanie za slovíčka, tajnostkárstvo, vecné neodpovedanie.
Prosím uviesť, kde je napísane, že Klozanit je injekčný? A prečo nie sú voľne predajné? To som sa pýtal ale odpoveď je hmlistá.
Enroxil som vôbec nespomenul lebo ten je na niečo iné. Ale opakom je výrok "Sulfadimidin není v injekcích. Tak jako většina sulfonamidů." Väčšina neznamená, že žiaden
Ešte niečo ďalej?
Ne, nikde není napísané, že Klozanit je injekční.
Sulfonamidy, ATB, hormonální přípravky apod. nejsou volně prodejné. Protože nepatří do rukou amatérů.
Většina sulfonamidů není v injekcích. Enroxil ano. To je ta menšina. V čem je rozpor?

petr008
napsal(a):
Nehádejme se děti. Mír a lásku. Slunce v duši. Ať vás provází síla.
Králičí maso je pravá delikatesa na kterou se těší celá rodina. Králík je dobrý na každý způsob. Bohužel je to díky přešlechtění asi nejnáročnější hospodářské zvíře na chov. Co chovatel, to osobní zkušenost a stačí málo, aby i při sebevětších zkušenostech začali králíci z nevysvětlitelné příčiny chcípat. Přestože mám vše ošetřeno a naočkováno, každé ráno jdu krmit s obavou, aby nebylo nějaké nečekané překvápko. O to větší bobky mám od doby, kdy jsem začal chovat papírové. Pamatuji doby, kdy u nás nebyl mor a králíci se chovali ve velkém, na zeleném, pásli jsem je v ohradě a už to nikdo nechtěl ani jíst. Dnes nepředstavitelné. Kosí je kokci, entero, případně viry. Entero propukne a nevíme proč. Kdysi se mi stalo, že mi začali chcípat mladí králíci, když jsem je v dobré víře (preventivně proti kokci) začal krmit granilemi s kokcidiostatikem... Od té doby tyto granule nekupuji. Takže se dohadujeme zbytečně. Jak to dopadlo u zadavatelky? Dá nám ještě vědět?
My se přece nehádáme, jenom diskutujeme. Zadavatel(ka) se už nejspíš neozve, jak je tady běžné. A souhlasím, že králík je dobrý na každý způsob. Čas od času koupím od kolegyně.

Snehy, stracaš tu čas. Ale viem , že kto nemá na zmrzlinu kuka a slinta pred stankom... Pri všetkom čo tu spomínaš a kombinuješ by som tvoje mäso nejedol ...Zabudol si na starý dobrý Tetraciklin, čo?

borax
napsal(a):
Také by mě zajímalo.
To jsem ani nevěděl, že existuje.
Neexistuje. Proto jsem se ptala. Ale Snehy opět mnoha slovy neřekl(a) nic.
napsal(a):
Neexistuje. Proto jsem se ptala. Ale Snehy opět mnoha slovy neřekl(a) nic.
Chemoteraputika na báze sulfamidinov sú injekčné ale čo ja mám vedomosť tak pre ovce, kone, dobytok ... napríklad na báze účinnej látky sulfdoxin primetopin.
Teoreticky v istom prepočte váhy by možno boli použiteľné aj pre králika ale je to iba môj dohad.
To čo som uviedol o produkte od biovety je informácia na ich oficiálnej stránke. Poprosím preto nenavážať sa do mňa.
Poprosím istého člena aby mi netykal a aby si pri čítaní príspevkov vzal okuliare poprípade osobu ktorá nie je dyslektik a plne rozumie tomu čo je v príspevku napísane!
Ďakujem za porozumenie a pochopenie a zároveň sa ospravedlňujem za nepríjemnosti ktoré som spôsobil istou nevedomosťou.
Chovu zdar.
Len tak okrajovo toto mám po ruke ak by niečo vybehlo. Takže tvrdenia, že čo všetko podávam králikom a kombinujem je len ďalší debilizmus v príspevku chorého človeka.
A ak by niekoho napadla chorá myšlienka či to podávam všetko súčasne tak odpovedám nie.
Ak by došlo k niečomu závažnejšiemu, mám poruke stále mvdr čo vie ako a čo robiť a je mi dostupný 24 hodín, poprípade jeho kolega

Snehy
napsal(a):
Chemoteraputika na báze sulfamidinov sú injekčné ale čo ja mám vedomosť tak pre ovce, kone, dobytok ... napríklad na báze účinnej látky sulfdoxin primetopin.
Teoreticky v istom prepočte váhy by možno boli použiteľné aj pre králika ale je to iba môj dohad.
To čo som uviedol o produkte od biovety je informácia na ich oficiálnej stránke. Poprosím preto nenavážať sa do mňa.
Poprosím istého člena aby mi netykal a aby si pri čítaní príspevkov vzal okuliare poprípade osobu ktorá nie je dyslektik a plne rozumie tomu čo je v príspevku napísane!
Ďakujem za porozumenie a pochopenie a zároveň sa ospravedlňujem za nepríjemnosti ktoré som spôsobil istou nevedomosťou.
Chovu zdar.
Pletete sulfadimidin a sulfonamidy. Proto se nemůžeme domluvit. Sulfonamidy jsou skupinou antimikrobiálních látek a některé existují i v injekční formě. Sulfadimidin je jednou z podskupin sulfonamidů a máme ho pouze ve formě perorální.
napsal(a):
Pletete sulfadimidin a sulfonamidy. Proto se nemůžeme domluvit. Sulfonamidy jsou skupinou antimikrobiálních látek a některé existují i v injekční formě. Sulfadimidin je jednou z podskupin sulfonamidů a máme ho pouze ve formě perorální.
Ospravedlňujem sa za preklep, mal som na myli skupinu liečiv na základe sulfonamidov.
1234ABCD

XXX.XXX.103.33
Dobrý den, tady zakladatelka. Protože mi králíci 14 dní po skončení léčby zase začali hynout, zavolala jsem znovu vet., který mi řekl, že se prostě znovu nakazili od samice, která, i přes léky, vylučuje kokcidie v takovém množství, že to ty mladé znovu nakazí. Je bacilonosič. Nechala jsem je u samice, nechtěla jsem je hned po léčbě odstavovat, byli malí a hubení..Taky jsem si myslela, že je samice přeléčená...Takže uhynulo celé hnízdo od této samice. To samé se opakovalo i u jiné samice, obě jsem vyřadila. Ostatní se zatím zdají dobří, ovsa dávám málo, aby žrali seno, plus acidomid a ten pelyněk. Takto úpornou kokcidiózu jsem ještě neviděla, ale snad už je konečně vyhráno.

1234ABCD
napsal(a):
Dobrý den, tady zakladatelka. Protože mi králíci 14 dní po skončení léčby zase začali hynout, zavolala jsem znovu vet., který mi řekl, že se prostě znovu nakazili od samice, která, i přes léky, vylučuje kokcidie v takovém množství, že to ty mladé znovu nakazí. Je bacilonosič. Nechala jsem je u samice, nechtěla jsem je hned po léčbě odstavovat, byli malí a hubení..Taky jsem si myslela, že je samice přeléčená...Takže uhynulo celé hnízdo od této samice. To samé se opakovalo i u jiné samice, obě jsem vyřadila. Ostatní se zatím zdají dobří, ovsa dávám málo, aby žrali seno, plus acidomid a ten pelyněk. Takto úpornou kokcidiózu jsem ještě neviděla, ale snad už je konečně vyhráno.
Je to pořád dokola. Máte jistotu, že je to kokcidióza?
1234ABCD

XXX.XXX.103.33
Nemám, uvažovala jsem o pitvě, ale nevím, kam mám králíka zavézt ani jak ho chladit po cestě?

1234ABCD
napsal(a):
Nemám, uvažovala jsem o pitvě, ale nevím, kam mám králíka zavézt ani jak ho chladit po cestě?
Nejbližší SVÚ. V tomhle počasí moc chladit nepotřebujete. Když už, obložila bych pytlíky s kostkami ledu a novinami.
Dobrý den všem.
Děkujeme, že svými znalostmi i názory poskytujete případnou pomoc v nesnázích ostatním uživatelům našeho portálu a za dodržování našich pravidel a zásad slušného chování.
Sdružujeme přátele, chovatele, milovníky i obdovovatele zvířat všech druhů i plemen a krom zvířat je naší prioritou i přátelské a inspirativní prostředí nejen v diskuzním fóru, ale v celé iFauně.cz.
Rádi bychom požádali uživatele Snehy i Mišiko, aby své vzájemné nesympatie neprojevovali na fóru, naopak, buďte nadále cennými rádci pro ostatní, leč bez vzájemného osočování a urážek.
Děkujeme za pochopení
Admin
PRO MIŠIKO A SNEHY :
https://www.youtube.com/watch?v=xe58p4TrA90
Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.