Dobrý den. Odpoledne jsem našla v kotci mrtvou samici. Ještě ráno byla v pořádku a žrala. Našla jsem u ní tohle na fotce. Nevíte prosím teoreticky co se jí mohlo stát? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

A byla připuštěná?

Aneta a Dessa
napsal(a):
Přímo sama u samce nebyla, ale ve společném výběhu ano, asi koncem října. Takže je to možné.
Řekla bych,že je to mládě,takže nejspíš nějaký problém při porodu.Prohlížela jste ji?
Možná nemohla další mladé porodit.Jak byla stará?Odpovídalo by to době porodu.
napsal(a):
Řekla bych,že je to mládě,takže nejspíš nějaký problém při porodu.Prohlížela jste ji?
Možná nemohla další mladé porodit.Jak byla stará?Odpovídalo by to době porodu.
Břicho neměla nijak plné, zdálo se mi normální a u zadku trochu krve. Ležela natažená na boku. Oko otevřené, na boku co ležela zavřené. Víc jsem ji už nezkoumala, bylo mi jí líto. Jinak hnízdo udělané neměla. Věkem tak 4 roky. Tak děkuji za tip.

Jestli neměla nikdy mladé,tak na první porod je to hodně pozdě.To by vysvětlovalo příčinu úhynu.Plemeno?
napsal(a):
Jestli neměla nikdy mladé,tak na první porod je to hodně pozdě.To by vysvětlovalo příčinu úhynu.Plemeno?
Teddy králík. Ještě jsem dohledávala přesněji věk a byly jí 3 roky, ne čtyři. Ale i tak to bylo už asi hodně. Děkuji za vysvětlení. Hezký večer

Aneta a Dessa
napsal(a):
Teddy králík. Ještě jsem dohledávala přesněji věk a byly jí 3 roky, ne čtyři. Ale i tak to bylo už asi hodně. Děkuji za vysvětlení. Hezký večer
Hodně na co? To byla připuštěná poprvé?

Vy pouštíte do společného výběhu samce a samice?
napsal(a):
Vy pouštíte do společného výběhu samce a samice?
Samce mám jen jednoho a je i ve výběhu odděleně. Naposledy nám k nim ale prolezl. Mohl tam být tak 20 minut, ale očividně to stihl. Teď už to máme udělané jinak, tak nebude mít šanci. Tohle už se nesmí stát.

jak si zabít králíka snadno a rychle

Aneta a Dessa
napsal(a):
Jo tak určitě jsem to udělala naschvál.
to je tomu králíkovi ale úplně ale úplně k prdu.
většina případů týrání zvířat je z nedbalosti.
napsal(a):
to je tomu králíkovi ale úplně ale úplně k prdu.
většina případů týrání zvířat je z nedbalosti.
Ten samec byl odděleně. Nebyl na samici puštěn záměrně. Ten výběh tak fungoval dva roky a nikdy se nestalo že by se k samicím dostal. Už se nedá nic dělat. Vy jste určitě nikdy neudělala chybu.

Aneta a Dessa
napsal(a):
Ten samec byl odděleně. Nebyl na samici puštěn záměrně. Ten výběh tak fungoval dva roky a nikdy se nestalo že by se k samicím dostal. Už se nedá nic dělat. Vy jste určitě nikdy neudělala chybu.
no, už se nedá nic dělat, samice už je uhynulá.
udělala jsem v životě spoustu chyb. dokážu si je přiznat.
Zase bych paní tak neodsuzovala. Ano, je to zvíře, ale podle obrázku (kotce) to nevypadá, že by se jednalo o týrání.
Nám se kdysi podařil ten samý husarský kousek. Samec masného plemene se venku prokousal k samici zakrslika, nakryl ji, ta v 7 letech poprvé porodila. 1 mladé velké mrtvé, ona v pořádku a dožila se 13 let.
Chybami se člověk učí, ale nesmí jich být příliš.
V samici mohlo zůstat nějaké mládě. Věk s úhynem nemusel nutně souviset. I když už měla 3 roky.
Vali80
napsal(a):
Zase bych paní tak neodsuzovala. Ano, je to zvíře, ale podle obrázku (kotce) to nevypadá, že by se jednalo o týrání.
Nám se kdysi podařil ten samý husarský kousek. Samec masného plemene se venku prokousal k samici zakrslika, nakryl ji, ta v 7 letech poprvé porodila. 1 mladé velké mrtvé, ona v pořádku a dožila se 13 let.
Chybami se člověk učí, ale nesmí jich být příliš.
V samici mohlo zůstat nějaké mládě. Věk s úhynem nemusel nutně souviset. I když už měla 3 roky.
Děkuji vám 😊