Dobrý den, naše samice prvnička si po 14 dnech březosti postavila hnízdo, včetně chlupů. Dá se s jistotu říci, že jde o falešnou březost. Nebo může být březí a blbnout takhle dopředu. Břicho jsem ji opatrně prohmatla, ale jako laik necítím vůbec nic. Mám ji dát k samci a pozorovat jak se bude chovat, nebo raději 14 dní počkat, aby nedošlo k opětovnému nakrytí?
Mám ten samý problém.. samice mi tunelovala a maširovala podestýlku tak jsem ji dal k samci páč jsem si řekl, že to bude říje..... nechtěla ho, běhala po kotci. Druhý den jsem ji tam dal znovu běhala kňučela po samci...nechal jsem ji tam déle a odešel jsem. Po 15min jsem přišel a leželi u sebe v klidu . Tak jsem ji odebral.. za pár dní cca týden jsem ji tam dal znova a samice vydávala takové kňučení až chrochtání a nenechala se tak jsem ji rychle odebral. Po 17/18 dnech přesně nevím měla v puse podestýlku slámu a dělala si hnízdo. Vytrhal si tedy méně chlupů.. teďka to je cca 23 den tak ji asi nechám a uvidím
Uživatel s deaktivovaným účtem

Měla jsem a mám řadu samic které staví hnízdo v polovině březosti není to nic vyjímečného.A jsou březí..Mám i pár samic,co staví hnízdo už 5.6.den po připuštění a když je po 10.dnu osáhnu,tak jsou ve většině případů březí.
georgi

XXX.XXX.118.61
když samice po čtrnácti dnech postaví hnízdo i s chlupama jedná se o falešnou březost . Dejte jí k samci a sledujte . Většinou jdou dobře připustit .
suiteki
napsal(a):
Ano, máte pravdu. Zkusila jsem ji k samci dát, abych viděla jak se bude chovat. Neustále se samcovi nastavovala a pak ho zkoušela obskocit.
Tak to by měla být v silné říji. Mám taky jednu takovou nadrženou, která se dokonce i se samce svalí. Je to výborná matka, i když taky občas mívá falešnou březost přesně tak, jak popisujete.
Mě pokud staví v polovině březosti bez chlupů, jsou březí. Pokud s chlupy, mají falešku.