Ahoj! Všichni, kdo máte kastorexe, rex rysy atd.dejte sem fotečky a pochlubte se sametovými kožíšky vašich rexíků
Tento samec je dědy a je to mazel
jindriska
napsal(a):
Ahoj! Všichni, kdo máte kastorexe, rex rysy atd.dejte sem fotečky a pochlubte se sametovými kožíšky vašich rexíků
a ještě hlavička
jindriska
napsal(a):
a ještě hlavička
Mám taky fotku castora. Je to z výstavy, kterou jsme pořádali. Výstava byla v létě, tak srst není, jak by měla být.
malachitová

berta
napsal(a):
Mám taky fotku castora. Je to z výstavy, kterou jsme pořádali. Výstava byla v létě, tak srst není, jak by měla být.
Koupili jsme si k Vánocům zakrslého perlového rexíčka. Je teda úžasný!
jindriska
napsal(a):
Eliška
jindriska
napsal(a):
... a sameček zakrslého kastorexe s PP
kavka
napsal(a):
... a sameček zakrslého kastorexe s PP
cerka mladá chovatelka
ozzydan
napsal(a):
rex zakrslý tříslový
tento králik byl na výstavě mládat v Přerove 2006 a na ocenovacím lístku bylo uvedeno toto plemeno zRexorha no ale nebudem to rozebírat muj to nebyl jinak hodle mě je to asi pěkný guláš
jindriska
napsal(a):
rex kuní hnědý
jindriska
napsal(a):
Hezký den, ráda bych se zeptala, zda je kastorex rozdílný od rexe jen barvou srsti, nebo jde o plemeno lišící se i jinak. Mohou být mláďata od rexe a kastorexe, která mají barvu jako kastorex, vydávána za čistokrevné kastorexe?
Děkuji za odpověď.
kavka
napsal(a):
Hezký den, ráda bych se zeptala, zda je kastorex rozdílný od rexe jen barvou srsti, nebo jde o plemeno lišící se i jinak. Mohou být mláďata od rexe a kastorexe, která mají barvu jako kastorex, vydávána za čistokrevné kastorexe?
Děkuji za odpověď.
budu se snažit vam to jednoduše vysvětlit . kastorex je samostatné plemeno z rexovitou srstí a barvou vylouplého kaštanu. je kastorex zakrslý a kastorex ktery je zařazen do středních plemen. a ted rex je taky samostatné plemeno z rexovitou srstí ale na rozdíl od kastorexe je v ruzných barvách a od zakrsliku , malá plemena až po střední plemena. dále i beránek.z barev třeba čínčílový, modrý, oranžový, dalmatínský strakáč, česká strakáč , kuní, ruský a mnoho jiných rarevných rázu ale vše je popsáno ve vzorníku plemen. na rozdíl od jak to nazývam ja chlupáču jsou zmeny v zařazení králiku např rex kuní hnedý je málé plemeno a kuní velky je střední plemeno dále rex rhonský je střední plemeno ale králik rhonský je male plemeno ale to jsem odběhl od tematu DAN
ozzydan
napsal(a):
budu se snažit vam to jednoduše vysvětlit . kastorex je samostatné plemeno z rexovitou srstí a barvou vylouplého kaštanu. je kastorex zakrslý a kastorex ktery je zařazen do středních plemen. a ted rex je taky samostatné plemeno z rexovitou srstí ale na rozdíl od kastorexe je v ruzných barvách a od zakrsliku , malá plemena až po střední plemena. dále i beránek.z barev třeba čínčílový, modrý, oranžový, dalmatínský strakáč, česká strakáč , kuní, ruský a mnoho jiných rarevných rázu ale vše je popsáno ve vzorníku plemen. na rozdíl od jak to nazývam ja chlupáču jsou zmeny v zařazení králiku např rex kuní hnedý je málé plemeno a kuní velky je střední plemeno dále rex rhonský je střední plemeno ale králik rhonský je male plemeno ale to jsem odběhl od tematu DAN
Děkuji za odpověď, i když není jednoznačná - pokud jsou rodiče 1,0 kastorex a 0,1 rex. , mimina jsou zbarvená po kastorexovi - je možno tato mláďata označit za kastorexe, nebo jsou to prostě "kříženci" ?
Děkuji
kavka
napsal(a):
Děkuji za odpověď, i když není jednoznačná - pokud jsou rodiče 1,0 kastorex a 0,1 rex. , mimina jsou zbarvená po kastorexovi - je možno tato mláďata označit za kastorexe, nebo jsou to prostě "kříženci" ?
Děkuji
pokud každý z rodiču je jiné plemeno jedná se o křížence a jaké bylo zbarvení toho rexe DAN
kavka
napsal(a):
Oprava - u králíků se asi označuje jako černá tříslová....
kastorex x dalmatinský rex .... už nikdy víc
jindriska
napsal(a):
...rosteme
jindriska
napsal(a):
...
jindriska
napsal(a):
a mládě z vrhu mého kamaráda
helminka
napsal(a):
Ahojky nenašel by se tu nějaký chovat rexů od hk?
A tohle je moje nová kastorexka (jak jinak než od Jožky S. - mimochodem Dane, pokud sem jukneš, mám tě hrozně moc pozdravovat, Jožka i zavzpomínal ....)
jani
napsal(a):
A tohle je moje nová kastorexka (jak jinak než od Jožky S. - mimochodem Dane, pokud sem jukneš, mám tě hrozně moc pozdravovat, Jožka i zavzpomínal ....)
a ještě jednou ...
jindriska
napsal(a):
Tak už se konečně i já můžu pochlubit rexíčkem
jindriska
napsal(a):
pár červených rexíků
kavka
napsal(a):
pár červených rexíků
jen pro upřesnění jedná se o rexy oranžové, červeni rexi byli u nas vyšlechtěni ale nejsou u nas diky nepoctivým lidem na ČSCH.ale jinak pěkní
ozzydan
napsal(a):
Nic ve zlém pane Michálku, ale Vaše texty by byly čitelnější, kdybyste na začátku věty používal velká písmena. Chce to jen zmáčknout klávesu Shift. Jinak Vás zdravím, přeji mnoho dobrých kontaktů a také chovatelských úspěchů.
CherryAnn

XXX.XXX.162.31
Jsou to malí rexi, takže jejich hmotnost je od 1500g. do 2500g. S tím, že nejčastěji mají okolo 2000g. Můj sameček Leopold je o malinkej kousíček menší než má dobře živená a dobře narostlá zakrslá beranka. V Japonsku a i v USA se chovají jako domácí mazlíci ( samozřejmě jsou chováni i pro užitkovost, ale to není můj cíl). Co jsem vyčetla, tak v Japonsku patří k nejoblíbenějším plemenům vůbec. Ani se tomu nedivím, oba králíčci mají doopravdy velice milou povahu.
Slovenský sivomodrý - moji oblíbenci
Hodně přemýšlím nad těmi oranžovými - ty bych ráda, ale ten malý "leopard" je
úžasný. V Hodoníně ho někdo vystavoval
Dobrý de,chtěla bych se zeptat, chci začít s chovem zakrslých rexů, už jsem si pořídila samce. Co všechno musím zařídit, abych mohla začít ? A popřípadně, kdybych chtěla králíčky vystavovat ? A jak je to s tetováním ?
Mám mnoho otázek, doufám, že mi porádíte, nebo alespoň nějaké dobré stránky, kde bych tyto otázky mohla najít ... :))
Děkuji
sisa2723
napsal(a):
Dobrý de,chtěla bych se zeptat, chci začít s chovem zakrslých rexů, už jsem si pořídila samce. Co všechno musím zařídit, abych mohla začít ? A popřípadně, kdybych chtěla králíčky vystavovat ? A jak je to s tetováním ?
Mám mnoho otázek, doufám, že mi porádíte, nebo alespoň nějaké dobré stránky, kde bych tyto otázky mohla najít ... :))
Děkuji
ještě tu samici, to je dost základ, řekla bych :o)
Vystavovat tetovaného PP králíka můžete dle mého chápání stanov už teď, není-li stanoveno jinak (zpravidla není)
K tomu, abyste mohla mít PP mláďata, musíte být členem ČSCH (www.cschdz.eu), organizaci nemusíte volit dle místa bydliště, pokud se vám žádná ZO nebude zamlouvat, tak je možnost int. členství v Moravských bránicích. V Praze mohu doporučit naší ZO Hostivař (email polakmich(zavinac)seznam.cz. Pokud chcete vystavovat, doporučuji org., která pořádá výstavy. roční čl. poplatek je tuším stále 250Kč, nebo tak nějak.
Oba rodiče musí být stejného plemene a barevného rázu, mít PP a ocenění z jedné výstavy. Doporučuji ocenění min. 93 b., ne méně než 92 b. Podrobně zde: http://cschdz.eu/odbornosti/kralici/registracni-rad-kraliku.aspx
A z chovat hlediska potřebujete dostatek kotců na odstavená mláďata, tak tři-čtyři na jeden vrh. Jo a štěstí.
atobajus
napsal(a):
Dobrý den, pokračujete v chovu leopardích rexů....jak se daří?
Dobrý den
V chovu malých rexů, pomalinku, ale jistě pokračuji. Je ale těžké dobrat se dobře kresleného jedince. Rodí se hodně kominíků a nyní mám ve vrhu dokonce i tříbarevné dalmátiny ( prý snad i dobře kreslené). Přikládám foto samičky, kterou jsem si nechala do dalšího chovu. Její momentální hmotnost je 2 200g. Je dubnová.
a ešte fotomontáž mojich králičkov:)takto by to mohlo vyzerat v uliciach na bilboardoch...
vickirex
napsal(a):
a ešte fotomontáž mojich králičkov:)takto by to mohlo vyzerat v uliciach na bilboardoch...
Tahle fotomontáž se ti povedla líp
jara
napsal(a):
Dobrý den
V chovu malých rexů, pomalinku, ale jistě pokračuji. Je ale těžké dobrat se dobře kresleného jedince. Rodí se hodně kominíků a nyní mám ve vrhu dokonce i tříbarevné dalmátiny ( prý snad i dobře kreslené). Přikládám foto samičky, kterou jsem si nechala do dalšího chovu. Její momentální hmotnost je 2 200g. Je dubnová.
Jak širokou máte chovnou základnu...chová je ještě někdo další v ČR?
atobajus:)ako si našiel foto mojho castorexa muca z reklamnou fotomontážov na zdravé cereálie?ja čumím a som s toho vyvalený ako rex
...jasne,originál je to obrázok z poobednej mucovej siesty
atobajus
napsal(a):
Ksichtbook prozradí všechno
..no paráda ...a čo je to ksichtbook?to počujem prvýkrát
...tak, ešte prihodím foto Muca a jeho oblúbené lenošenie.schody sú oblúbené miesto pre rexšport..beží hore,beží dole a potom chvíla oddychu a podho posnorit po dome...
Muco marec 2012,nejaký týžden u nás ako nový člen rodiny zatial v provizornej klietke tesne pred dokončením rex-novostavby:)
jara
napsal(a):
Dobrý den
Moc se mi ten králík líbí. Chovám taky rexíky, ale toto je pěkné Škoda, že není tato barva ve středních rexech nebo spíš v zakrslících. Takový ten mezičlánek mezi střeďákem a zakrslíkem - nevím jestli to už není zbytečné. Ale je to jen můj názor.
Taky by mě zajímalo kolik máte chovných králíků a jak se shání??? Zatím jsem na ně narazila jen jednou. To musí být prácička - držím pěsti ať se daří
GabiH

XXX.XXX.34.89
GabiH

XXX.XXX.34.89
Marri

XXX.XXX.186.93
mám koupenou samici i samce dalmatinské rexe , konečně jsem se dočkala první dobře vybarvené samičky (foto samec 94,5b.čestná cena)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Aragorn Leopardí rex s Rodokmenem oceněn na Evropské výstavě 93,5b český odchov. CHov: Lada Šípová - Krejčová

Dalmatinský strakáč rex černý - sameček Kevin
odchov: Jiří Kosek
oceněn :)

Dalmatinský strakáč rex černý - samička Amiya
odchov: Hozlár Bohuslav
oceněna :)
Mimochodem brzy mi přijede samička modrého rexe

Laurinka-bambi

XXX.XXX.210.92
Můj králíček leopardí rex
Laurinka-bambi

XXX.XXX.210.92

Dobrý den chovatelům rexů. Již u druhého vrhu zakrslých dalmatin.rexů (oba rodiče čistokrevní s PP, nepříbuzní) se mi stalo, že mladí nemají dobrou kvalitu srsti (dostatečně hustou). V průběhu březosti (i teď) samici přidávám vitamíny (prášek / rozpustné do vody) + když je, tak zelenina + krmím kvalitní granule pro zakrslé králíky. Rodiče jsou v dobré kondici. Samice by neměla být přetížená z porodů. Přikládám fotky minulého vrhu - jako malí a pak odrostlí.
Co může být příčinou? Co pro to mohu ještě udělat?
Předem moc děkuji za odpovědi nebo nápady.
napsal(a):
Dobrý den chovatelům rexů. Již u druhého vrhu zakrslých dalmatin.rexů (oba rodiče čistokrevní s PP, nepříbuzní) se mi stalo, že mladí nemají dobrou kvalitu srsti (dostatečně hustou). V průběhu březosti (i teď) samici přidávám vitamíny (prášek / rozpustné do vody) + když je, tak zelenina + krmím kvalitní granule pro zakrslé králíky. Rodiče jsou v dobré kondici. Samice by neměla být přetížená z porodů. Přikládám fotky minulého vrhu - jako malí a pak odrostlí.
Co může být příčinou? Co pro to mohu ještě udělat?
Předem moc děkuji za odpovědi nebo nápady.
Zdravím,
chovám rexe ( www.rex-dalmatinsky-strakac-cernozluty.estranky.cz ) a setkala jsem se jednou u jednoho mláděte s tím, že měl o něco delší pesíky, než by měl rex mít. Ten Váš mladý na poslední fotce mi připadá jako úplně stejný případ- srst má delší a vypadá díky tomu rozcuchaně... Tak jestli to není tím- tudíž geneticky vrozená kvalita (nekvalita) srsti. Kor když píšete, že v prvním vrhu to bylo taky. Já už dané spojení neopakovala a další podobné mládě se mi už nenarodilo. jak vypadala v dospělosti ta rozcuchaná mláďata z prvního vrhu vlastně?

Sona: děkuji za odpověď. Já jsem je pak dávala pryč, žádné se nenechávala, tak vlastně nevím. Ten poslední je před odstavem, tak to je "nejstarší" fotka, co mám. Tím, že nechovám s PoP, nezůstávám s novými majiteli ve spojení.
Tak to by byla škoda, kdyby to bylo genetického původu, protože jsou oba rodiče pěkní králíčci a jejich rodiče byli ze zahraničí, tedy dobrá krev od uznávaného českého chovatele... ale rozumím, že ani tak se to prostě nemusí šťastně potkat... mno, uvidíme, až si matka odpočine do pozdima a zkusila bych je připustit naposledy. Pokud to ani tak nebude dobré, pak bych jim holt musela obměnit partnera nějak. Každopádně mám jen tento jeden pár a rozšiřovat chov jsem neplánovala. Chovám jinak spíš masňáky a tyhle jen tak pro radost, protože se mi tohle plemeno vždy líbilo... :).
napsal(a):
Sona: děkuji za odpověď. Já jsem je pak dávala pryč, žádné se nenechávala, tak vlastně nevím. Ten poslední je před odstavem, tak to je "nejstarší" fotka, co mám. Tím, že nechovám s PoP, nezůstávám s novými majiteli ve spojení.
Tak to by byla škoda, kdyby to bylo genetického původu, protože jsou oba rodiče pěkní králíčci a jejich rodiče byli ze zahraničí, tedy dobrá krev od uznávaného českého chovatele... ale rozumím, že ani tak se to prostě nemusí šťastně potkat... mno, uvidíme, až si matka odpočine do pozdima a zkusila bych je připustit naposledy. Pokud to ani tak nebude dobré, pak bych jim holt musela obměnit partnera nějak. Každopádně mám jen tento jeden pár a rozšiřovat chov jsem neplánovala. Chovám jinak spíš masňáky a tyhle jen tak pro radost, protože se mi tohle plemeno vždy líbilo... :).
Obávám se, že v tomhle původ a kvalita rodičů moc roli nehraje. Mimochodem i já to jedno mládě měla po otci z Německa, s velice hezkými body ze speciálky. Toto se může skrytě nést po x generací a pak se sejdou dva a je to. To mládě před odstaven je podle mě typický případ, má prostě moc dlouhou srst na rexe v tomhle věku. Kolik mu tady vlastně přesně je? Najdu fotky stejně starých a můžeme porovnat...

Kolem 7 týdnů.
napsal(a):
Kolem 7 týdnů.
Tohle je 7 týdenní mládě dalmatinského rexe (ne zakrslého) s hodně typickou, krátkou, rexovitou srstí. Rozdíl v délce pesíků je myslím markantní... Zkusím ještě dohledat ve fotkách to jedno loňské mládě, co mělo ty delší pesíky.
sona1
napsal(a):
Tohle je 7 týdenní mládě dalmatinského rexe (ne zakrslého) s hodně typickou, krátkou, rexovitou srstí. Rozdíl v délce pesíků je myslím markantní... Zkusím ještě dohledat ve fotkách to jedno loňské mládě, co mělo ty delší pesíky.
Našla jsem jen tuhle použitelnou, ale je to tu dobře vidět- rozdíl v délce a struktuře srsti je proti těm typickým mláďatům na předchozí fotce evidentní.

To ano. Tak děkuji. Tedy jsem klidná alespoň v tom, že nejsou nijak "slabí a nemocní", ale že se nejspíš jen prostě nepotkaly geny rodičů... hodně jsem zvažovala, jestli můžu vůbec pustit do světa takovéhle jedince, ale protože vypadali velmi životaschopně a nezaznamenala jsem žádné úhyny těch odrostlých, tak jsem je prodala. Nikdo se neozval, že by uhynuli, tak jsou z nich zřejně normální mazlíci. Akorát holt s ne tou krásně hedvábnou rexí srstí. Ale je to škoda...
Mohu se prifarit?
Mam flekate kralicatko. Krozenec vsech krizencu. Posledni dobou tu vsude ctu o mlynarich. Ale kralicatko se mi moc libi. Ma fleky na tvarich jako od tvarenky aa knirka. :) jak poznam jestli je to nebo neni mlynar?