vincek
napsal(a):
Rád se dovím víc o kokcidioze. Jak jí léčit a prevence proti ní .Je možné že nemoc přenáší dospělá samice která nejeví známky nemoci.Zvířata napájím niplovími napáječkami a krmím věčinou seno a granule. Do vody přidávám ACIDOMIT nebo ocet.
ahojcek,kocidioza sa prejavuje vacsinou riedkou stolicou a takto napadnute zajace dochnu.Najlepsia prevencia je ockovanie a cistota chlievikov.Treba zaockovat aj mlade aj stare zajace.Tato choroba je zakerna v tom,ze ked to ma jeden potom sa zviknu nakazit aj ostatne.
ivca4444
napsal(a):
ahojcek,kocidioza sa prejavuje vacsinou riedkou stolicou a takto napadnute zajace dochnu.Najlepsia prevencia je ockovanie a cistota chlievikov.Treba zaockovat aj mlade aj stare zajace.Tato choroba je zakerna v tom,ze ked to ma jeden potom sa zviknu nakazit aj ostatne.
Sice nejsem veterinář,ale pokud je mi známo,proti kokcidioze se neočkuje.Očkování je na mor a myxomatozu.Na nemoderce je toho o léčení kokcidiozy spousta.tak se nebudu opakovat.Spolehlivé určení je nejen průjem,ale i nafouknuté břicho a takzvaný kapří hřbet.(Když přejedete králíkovi po páteři,tak se dají žebra počítat).
ruzicka
napsal(a):
Sice nejsem veterinář,ale pokud je mi známo,proti kokcidioze se neočkuje.Očkování je na mor a myxomatozu.Na nemoderce je toho o léčení kokcidiozy spousta.tak se nebudu opakovat.Spolehlivé určení je nejen průjem,ale i nafouknuté břicho a takzvaný kapří hřbet.(Když přejedete králíkovi po páteři,tak se dají žebra počítat).
No ste ma teraz zneisteli,ale kuknem letacik na vakcine....proti moru je to urcite,ale sa mi vidi,ze aj proti kokcidioze....tak to pre istotu pozriem.
ivca4444
napsal(a):
No ste ma teraz zneisteli,ale kuknem letacik na vakcine....proti moru je to urcite,ale sa mi vidi,ze aj proti kokcidioze....tak to pre istotu pozriem.
no to zkoukněte na kokcidiozu se neočkuje.Samice jsou nosiči kokcidiozi, dospělí mají určitou odolnost takže se to přenese z matky ,sulfonamidy do vody a preventivně přeléčit alespon 3x do roka,nejhorší je že se ktomu přidruží i plynatost ,nefunkce střev.Je dobré sulfonamidy střídat ,jelikož si na určitou značku zvyknou a pak mín funguje
misulinka
napsal(a):
Proti kokcidioze se skutečně neočkuje.
Očkuje se proti králičímu moru, myxomatóze a další možnost je proti pasterelóze. Míša
tak som kukla ten obal vakciny a vazne neni priti kokcidioze....neviem preco som si myslela,ze je to aj proti tejto chorobe,ale no mylit sa je ludske.....ale na kokcidiozu je napr SULFAKOX T ,ci sa zese mylim...tento sa dava do vody....