boryna
napsal(a):
dobrý den, kdysi u babičky utekla samička z králíkárny, po nějakem čase se objevila opodál na louce a dala se chytit. po pár týdnech měla mladé a pořádně ušaté = : ))))
jak to udělat zas? (jasně že bez toho, abych samici pouštěla úplně do divočiny....)
Nevím kolik je Ti, či Vám let, ale když chcete mláďata od jakéhokoli živočicha, musíte nejprve spářit samičí pohlaví se samčím. Tudíž bych radil samičku Vss, je-li již vhodná do chovu připustit samcem králíkem. Samozřejmě čistokrevným a nebo i jiného plemeneme. To záleží na Vás , co si od chovu slibujete ,ale se zajícem to rozhodně nepůjde. Chovu zdar ! St. Toman
st toman
napsal(a):
Nevím kolik je Ti, či Vám let, ale když chcete mláďata od jakéhokoli živočicha, musíte nejprve spářit samičí pohlaví se samčím. Tudíž bych radil samičku Vss, je-li již vhodná do chovu připustit samcem králíkem. Samozřejmě čistokrevným a nebo i jiného plemeneme. To záleží na Vás , co si od chovu slibujete ,ale se zajícem to rozhodně nepůjde. Chovu zdar ! St. Toman
Zajíce k tomu neukecáte. Pokud chcete pořádně ušaté mladé, jako otce zvolte belgického obra nebo francouzského berana. Ta samice Vaší babičce utekla buď už čerstvě březí nebo potkala divokého nebo zdivočelého samce. Jiná možnost není.
st toman
napsal(a):
zdravím Slávo, já také nevím kolik ti (Vám) je a popravdě jsem se o to ani nezajímala :)
ale děkuji TI za dobrý příspěvek
když mi bylo před xx lety kolem 10let, opravdu utelka černá samice a po nevím přesně jaké době se ji podařilo, chytit, narodila se mláďata značně ušatá a zaječí barvě, podobného králíka samce v okolí nebylo......
Po několik generací se barva i ušatost znatelně předávala.
To je můj zářitek a dám časem vědět, jestli se mi podaří to zopakovat, Slávo
jinak chovám koně, ovce, psy....... a to jak funguje čmeláček a kytička po 3 dětech už taky vím-tuším,
tobě to patrně už také někdo prozradi!?l
ne nezlobte se, je to úsměvné, uznávám, dobře jsem se při čtení pobavila, Vy jistě také.....
boryna
napsal(a):
zdravím Slávo, já také nevím kolik ti (Vám) je a popravdě jsem se o to ani nezajímala :)
ale děkuji TI za dobrý příspěvek
když mi bylo před xx lety kolem 10let, opravdu utelka černá samice a po nevím přesně jaké době se ji podařilo, chytit, narodila se mláďata značně ušatá a zaječí barvě, podobného králíka samce v okolí nebylo......
Po několik generací se barva i ušatost znatelně předávala.
To je můj zářitek a dám časem vědět, jestli se mi podaří to zopakovat, Slávo
jinak chovám koně, ovce, psy....... a to jak funguje čmeláček a kytička po 3 dětech už taky vím-tuším,
tobě to patrně už také někdo prozradi!?l
ne nezlobte se, je to úsměvné, uznávám, dobře jsem se při čtení pobavila, Vy jistě také.....
Jasně v pohodě. Rád poradím jak na to. Ten box pro koně, co v něm běhá ta samička mi trošku zarazil, ale i malé dítě může pustit králíka do boxu pro koně. Tak že, tedy k té samičce. Fakt se zajícem králíka nejde spářit. Například králíčata se rodí slepá, holá a je jich více ve hnízdě ,kdežto zajíčata jsou osrstěná ,hned vidí a nejsou početné vrhy. To jsou základní rozdíly, které jsou vidět na první pohled. Je jich samozřejmě více. Řád a čeleď je u obou zajícovití, ale zajíc je rodu zajíci a králík rodu králíci. atd. Zdraví radost z chovu všeho i dětí přje St. Toman
boryna
napsal(a):
dobrý den, kdysi u babičky utekla samička z králíkárny, po nějakem čase se objevila opodál na louce a dala se chytit. po pár týdnech měla mladé a pořádně ušaté = : ))))
jak to udělat zas? (jasně že bez toho, abych samici pouštěla úplně do divočiny....)
se zajícem nelze. Králík a zajíc má rozdílný počet chromozomů.