Ráda bych Vám předsavila mé teddíky - poku budete mít o nějakého zájem...písněte mi nebo zatelefonujte a domluvíme se...
Věřím, že na tomto foru brouzdají jen lidé co králíčky opravdu milují a rozumí jim...
- tel. 737850729
nikasv
napsal(a):
Ráda bych Vám předsavila mé teddíky - poku budete mít o nějakého zájem...písněte mi nebo zatelefonujte a domluvíme se...
Věřím, že na tomto foru brouzdají jen lidé co králíčky opravdu milují a rozumí jim...
- tel. 737850729
a ještě
nikasv
napsal(a):
... no a zbytek si prohlédněte na webovkách Myslím že cena za samici (1200) není přehnaná...nicméně ráda se na ní domluvím
Jedna se o neuznane plemeno, stepici ruzne barevne razy s ruznymi stupni holandske kresby, ktere bezhlave "registrujete" pod pochybnymi nazvy jako apricot, modra s bilou atd. Dokud nedojde cilenou selekci k ustaleni jednotlivych barevnych razu tak, aby se po rodicich stejneho barevneho razu pripadne i kresby ve vrhu objevovala mladata ve zbarveni rodicu, sjednoceni nazvoslovi barenych razu ve standartu plemene (napr.madagaskarovy misto apricot, marbursky misto "svetle modry", holandsky zelvovinovy-isabella namisto isabella-bílá-holanská kresba atd.) podle platneho Vzorniku plemen kraliku, porad bude Teddy jen kralik-krizenec na mazleni. A cena za krizence - 1200 - je skutecne prehnana. Ale je veci kazdeho chovatele, na kolik si sve milacky ceni.
K pochopeni genetiky barevnych razu kraliku doporucuji prostudovat publikaci Kralikarska genetika (Ing.Fingerland), pripadne se seznamit se Vzornikem plemen kraliku (Ing.Zadina). Jinak drzim chovatelum Teddy palce. Za par let se s nim mozna setkame jako uznanym, ustalenym plemenem. Hodne zdaru v chovu.
kozoroh
napsal(a):
1200,- za kapří hřbety ???? A jaká je cena za kožku ?
Nezlobte se, ale na tomto plemeni je drahé právě to vypiplání mláďat. Když to vezmu ve svém chovu, tak jsou s nimi vesměs velké problémy. Jsou přešlechtění, takže náchylní na spoustu chorob, na které normální králíci netrpí. Kolikrát si říkám, že s nimi skončím a začnu zase s normálními zakrslíky s PP. Zdaleka se u nich nevyskytovaly vady jako u těchto.
Jenže na druhou stranu si říkám, že se pokusím cílenou plemenitbou získat standardní barevný ráz a mohu se pokusit o pěkný typ. Jenže to je moc daleká cesta a dobrých zvířat pomálu. Myslím si, že ta cena je adekvátní tomu, co pro tyhle králíky musíte udělat, věnovat 2x víc času a navíc shánět lepší kousky do plemenitby. To, že se vystavuje jakýsi rodokmen beru spíš jako takové zpestření, chabou náhražku PP. Již jsem se bavila s předsedou naší ZO o této problematice. Nejlepší by bylo tyhle králíky prostě tetovat, a to jako u normálních jen ty, co jsou vhodní k registraci. Nikoli jako je tomu dosud, že klub uděluje čísla prostě všem mláďatům z vrhu. To se pak nemůžeme divit, že je tu spousta ušáků, kteří se prodávají jako super typoví jedinci, kteří mají i své evidenční číslo.
Já osobně si králíky, které chci zařadit do plemenitby pečlivě vybírám, a to při osobní návštěvě. Nechci platit nehorázné peníze za ušáka, z kterého mi vyroste něco hodně se odlišujícího mé představě. A bohužel je tu dost lidí, kteří takové ušáky prodávají i za 1500 Kč s tím, jak jsou super. A doufám, že si tímto příspěvkem nevysloužím jen kritiku, tak to prostě je.
akim
napsal(a):
Nezlobte se, ale na tomto plemeni je drahé právě to vypiplání mláďat. Když to vezmu ve svém chovu, tak jsou s nimi vesměs velké problémy. Jsou přešlechtění, takže náchylní na spoustu chorob, na které normální králíci netrpí. Kolikrát si říkám, že s nimi skončím a začnu zase s normálními zakrslíky s PP. Zdaleka se u nich nevyskytovaly vady jako u těchto.
Jenže na druhou stranu si říkám, že se pokusím cílenou plemenitbou získat standardní barevný ráz a mohu se pokusit o pěkný typ. Jenže to je moc daleká cesta a dobrých zvířat pomálu. Myslím si, že ta cena je adekvátní tomu, co pro tyhle králíky musíte udělat, věnovat 2x víc času a navíc shánět lepší kousky do plemenitby. To, že se vystavuje jakýsi rodokmen beru spíš jako takové zpestření, chabou náhražku PP. Již jsem se bavila s předsedou naší ZO o této problematice. Nejlepší by bylo tyhle králíky prostě tetovat, a to jako u normálních jen ty, co jsou vhodní k registraci. Nikoli jako je tomu dosud, že klub uděluje čísla prostě všem mláďatům z vrhu. To se pak nemůžeme divit, že je tu spousta ušáků, kteří se prodávají jako super typoví jedinci, kteří mají i své evidenční číslo.
Já osobně si králíky, které chci zařadit do plemenitby pečlivě vybírám, a to při osobní návštěvě. Nechci platit nehorázné peníze za ušáka, z kterého mi vyroste něco hodně se odlišujícího mé představě. A bohužel je tu dost lidí, kteří takové ušáky prodávají i za 1500 Kč s tím, jak jsou super. A doufám, že si tímto příspěvkem nevysloužím jen kritiku, tak to prostě je.
No, za 1200,-, za tolik mě nevyjde ani buvolí steak, a to je větší
kittikit
napsal(a):
No, za 1200,-, za tolik mě nevyjde ani buvolí steak, a to je větší
taky chovám tyto roztomilé králičky samičky jsem nakoupil za 1500 a samečky za 1200 jo dost ale chtel jsem je tak jsem si je pořídil bylo to moje rozhodnutí nejake mladé jsem odchoval a vim kolik je kolem těchto králiku práce byl bych blazen kdych mladé prodával levněji pod 1000 určitě nepujdu a pokud tu někdo píše takove ptákoviny tak at si to zkusi chovat toto plemeno to neni jen nakrmit a vyházet hnuj tak pokud se někomu nelíbi vysoká cena těchto králiku at si pořídi třeba hermelíny za 100 a neprudi tu.....Dan
nellisek
napsal(a):
Jedna se o neuznane plemeno, stepici ruzne barevne razy s ruznymi stupni holandske kresby, ktere bezhlave "registrujete" pod pochybnymi nazvy jako apricot, modra s bilou atd. Dokud nedojde cilenou selekci k ustaleni jednotlivych barevnych razu tak, aby se po rodicich stejneho barevneho razu pripadne i kresby ve vrhu objevovala mladata ve zbarveni rodicu, sjednoceni nazvoslovi barenych razu ve standartu plemene (napr.madagaskarovy misto apricot, marbursky misto "svetle modry", holandsky zelvovinovy-isabella namisto isabella-bílá-holanská kresba atd.) podle platneho Vzorniku plemen kraliku, porad bude Teddy jen kralik-krizenec na mazleni. A cena za krizence - 1200 - je skutecne prehnana. Ale je veci kazdeho chovatele, na kolik si sve milacky ceni.
K pochopeni genetiky barevnych razu kraliku doporucuji prostudovat publikaci Kralikarska genetika (Ing.Fingerland), pripadne se seznamit se Vzornikem plemen kraliku (Ing.Zadina). Jinak drzim chovatelum Teddy palce. Za par let se s nim mozna setkame jako uznanym, ustalenym plemenem. Hodne zdaru v chovu.
Vážená, věřím že máte v chovu králiků velkou zkušennost, ale teddyho jste určitě nechovala... Protože pak byste tohle nenapsala. O jednobarevné vrhy se snažim, ale abych toho docílila, tak musim .... podle Vás ... ,, množit křížence ". Neboť nikdo neumí ke králikovi přijít a říct - tak a po tobě budou jen tyhle a tyhle barvy ...! ... Jako chovatel to asi víte - jenže teddy má hodně barev a to abyste docílili jedné barvy dá hodně zabrat ... a neuděláte to to jen tím, že dáte k sobě stejně barevné králiky - to asi taky předpokládám víte.... A co se týče genetiky od Fingerlanda ... tak tu knihu momentálně čtu. Neboť bez základů se novošlechtit nedá. A co se týče těch barev ... na dospělim teddym nepoznáte o jakou jde barvu neboť hodně vysvětlá ... to kvuli dlouhé srsti. Nejlépe poznáte při růstu srti, když je ušák malej. ... A ty barvy jsem diskutovala s jednou chovatelkou a ta mi jse schválila ... pač opravdu nechci šířit nesmysli. ... Jo a vzorník plemen mám taky.... A ještě mám od Zadiny - Chov králiků.
Jinak pokud si chceto pořídit kvalitní chovného teddyho - nezbyde Vám nic jiného než si ho pořídit z ciziny a takový teddy vyjde i na 2000,- ... a pak řekněte, že cena 1200,- je hodně...
Snad jste to nemyslela, tak jak mi to vyznělo..pač byste asi nedržela palce k ustálení chovu, tak omluvte prosím mou prořízlou ,,ústa" ... A děkuji za komentář
ozzydan
napsal(a):
taky chovám tyto roztomilé králičky samičky jsem nakoupil za 1500 a samečky za 1200 jo dost ale chtel jsem je tak jsem si je pořídil bylo to moje rozhodnutí nejake mladé jsem odchoval a vim kolik je kolem těchto králiku práce byl bych blazen kdych mladé prodával levněji pod 1000 určitě nepujdu a pokud tu někdo píše takove ptákoviny tak at si to zkusi chovat toto plemeno to neni jen nakrmit a vyházet hnuj tak pokud se někomu nelíbi vysoká cena těchto králiku at si pořídi třeba hermelíny za 100 a neprudi tu.....Dan
... děkuji za odezvu na ten předchozí príspěvek ... taky mi rozproudil krev...
ozzydan
napsal(a):
Dane myslím, že jste měl dva kousky i z mého chovu - Alexe a hnědo bílou samičku. Každopádně k věci - díky těmhle ušákům jsem skončila skoro na tři týdny v nemocnici se zápalem plic. A proč to? Přecházela jsem virózu, v zimě jsem se prostě starala o Teddíky tak, jako celý rok. Jen vyčesat celý chov je otázka skoro dvou hodin. A tak i tak je to prostě moje povinnost. Vybrala jsem si to, takže na ně nebudu nadávat, oni mou péči potřebují. I tohle prostě k chovu těhle ušáků patří a já si k nim chodím odpočinout prací. Jinak než dostanete pěkný a hlavně zdravý vrh, může se stát spousta věcí, které se u normálních ušáků skoro nevyskytují, nebo v malé míře. Teddíci trpí nahromaděním chlupů v žaludku, následuje nechuť k jídlu, apatie a operace v ceně 1000 - 1500 Kč + léky (v lepším případě). Já jsem již takto zachraňovala dva ušáky, jednu samici před 14 dny. Proto je nutné se o srst pravidelně starat, vyčesávat. Bohužel jsem oba králíčky, kteří tento problém měli, již v takovém stavu koupila.
Dále jsou to různá průjmová onemocnění včetně kokcidiozy, nedávno jsem řešila u jedné samice autoimunitní reakci sama na sebe... atd atd, je toho strašně moc. Nikdy jsem se s takovými problémy nesetkala u králíků masného plemene nebo zakrslých. Za všechno tohle musíte obětovat nějaké finanční prostředky a nejsou to malé částky. Tak proč se pořád všichni diví, že jsou tihle králíčci tak drazí? Zkuste si to vypiplat a pak napište, za kolik prodáte mladé, aby se vám vrátily alespoň náklady za chov... Opravdu mě to vytáčí a navíc je jen a jen každého věc, zda si takové zvíře za takové peníze koupí. Pokud ho někdo chce, koupí si ho i za tuto cenu. No a pak se najdou závistivci a rejpalové, kteří nedokážou uznat snahu někoho jiného a navážejí se do ostatních. Pokud by si to alespoň jednou zkusili, mnozí by s tím sekli hned po prvním nezdaru a vrátili by se ke klasice, nebo by to celé odsoudili. Pokud neví, co je to za práci, nikdy nepochopí cenu za mládě.